Detta spanska band spelar riktigt tuff musik och jag fann dem riktigt bra på en gång när jag lyssnade på dem och jag tog dem till mitt hjärta på en gång. augusti 2015

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?
-Vi är ett band från Barcelona omgivningar. Efter 10 år av hårt arbete och vissa lineupe förändringar, fortsätter vi försöker göra kvalitetsmusik.

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Andra band förut?
-Vår nuvarande lineup är som följer: Xenia (text), Imanol (gitarr), Jordi (bas) och Miguel (trummor). Våra åldrar är mellan 29-33 år (Usch! Vi börjar bli gamla!). Xenia är husläkare; Hon är intresserad av idrott och är också en veganaktivist. Miguel är en industriell mekaniker, han älskar trummor (duh!) Och fyrverkerier (han hanterar faktiskt eld och fyrverkerier på lokala partyn). Jordi är ett chopper fan och älskar vandring. Och Imanol ... Imanol älskar musik. Vårt gemensamma ofullkomlighet? Vi är alla sååå envisa. Och inte heller mycket originella på intervjuer ;-) Imanol har spelat professionellt fram till 2011 med ett band som hette KOP, och nu spelar med ett annat band som heter Dejadeath. Xenia började sin skrika och morra med ett band som hette L.O.W och Miguel spelar för närvarande i ett mycket gammalt punkband som heter Ostiaputa.

Jag tror att jag kan höra både metall och hardcore i er musik .. Har jag rätt? Favoriter från förr?
-Oh ja! På de första skivorna kan du mest HC inflytande, är vad vi lyssnat till och som vi försökte spela när vi var yngre. Våra alla tid metallfavoriter? Pantera, Black Sabbath, Motorhead ...

 

Silence Equals Death,

vem kom upp med namnet, är ni nöjda med det? Vilket är det bästa bandnamnet ni vet?
-Vi hade gjort en lista med namn och plockade detta . De kommer från en Sick Of It All sång, faktiskt. Vi är inte helt nöjda med namnet förresten ... Lamb of God är ett riktigt bra band namn ... men, du vet ... vi kunde inte riktigt välja ett namn för oss ... hur kan vi bedöma vad ett bra bandnamn är? ;-)

Vad är det bästa med att spela live? Och Vad är skillnaden med att spela nu och när du började spela?
-Det bästa med att spela live är aftershow öl (Miguel). Nä, allvarligt, är det bästa av att spela live när du får feedback från publiken, när de hoppar, headbangar och gör en mosh pit ... när de återvänder med passion som du skickar till dem. Det är kärnan i det hela. Nu känner vi mycket mer säkra på scen än vad vi gjorde i början, erfarenhet har hjälpt oss och vi får njuter av konserter bättre. Men vi blir fysiskt utmattad lättare, som när vi spelar två spelningar på två dagar ... eller två per dag (som har hänt). Vi måste göra bära skit från en plats till en annan, montera utrustningen, vänta på showen, spela showen, ta ner allting, bär det tillbaka till vår replokal vid 03.00 eller 04:00 ... det är en enorm ansträngning.

Och var är bäst att spela? Finns det någon plats du verkligen hatar att spela?
-Bikini eller Razzmatazz är bra spelningar i Barcelona. De har bra ljud utan att förlora närhet med publiken. Det skulle vara häftigt att spela där med berömda band. Platser vi hatar att spela på? De som gör att du betalar stor hyra för skit utrustning (tyvärr alltför många av dessa).

Hur är det att spela den här typen av musik i Spanien?
-MYCKET SVÅRT. Det finns många band, några få ställen att spela och mycket dyra. Även publiken på okända bands gig är mycket få. I vissa andra länder kommer människor för att se nya band och titta på dem spela live för skojs skull, men det är inte en vana här ännu.

Hur skulle ni beskriva er musik med tre ord?

-“All” school metal.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-För oss är en musikstil som har ett visst inflytande i vår musik. Det är definitivt en livsstil, vi har en stark punkgemenskap här. Dessutom ... du vet att det finns sellouts överallt, i varje stil.

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?
-För oss är en bra plattform för att sprida vår musik, ett av de få sätt som människor kan lära känna vårt arbete.

Hur är det att bo i Spanien nu? Politiskt?
-Livet i Spanien är ganska svårt just nu. Den ekonomiska krisen har slagit här starkt: vi har en 25% arbetslöshet, korruption på regeringsnivå ... och du kan känna folks ilska på gatan. Politiskt är det bara katastrofalt: politiker med stora löner, utpressning, svarta pengar, skatter och priser som går upp, arbetarnas löner ner ... lögner, lögner och fler lögner. Och all den här skiten kommer från 40 års facist diktatur (Franco regerade från 1939 to1975) och en fingerad demokrati som fick installeras senare. Även kan vi fortfarande känna kraften i katolska kyrkans beslut på något sätt, som om det aldrig lämnat ... Detta är ännu värre i Catalunya. Diktaturen var speciellt grymt men något annat i den spanska traditionen och blev elak med Catalunya och Euskadi, och detta på något sätt fortfarande svävar i luften ...

Finns det några bra band från Spanien nu? Är punkscenen stor? Metalscenen? Hur är det i din hemstad?
-Ja, Det finns många band från båda stilarna. När det gäller metall , är det band som Angelus Apatrida, Trocotombix, Moksha ... Vrademargk är också bra och från staden där vi repar. När det gäller punk, är den lokala scenen riktigt stark, med band som Ostiaputa, Código Neurótico, S.N, Antipatiks...

 

Vad vet du om Sverige? Har ni hört några bra band från Sverige?
-Det är i norr, och det är kallt ... skojar bara ;-) Några av våra favoritband är därifrån! At the Gates, Entombed ... Och vi älskade 90-talet HC: Refused, Nine, Abhinanda, Breach ...

Era texter, vem gör dem och vad påverkar ? Aldrig på spanska?
-De flesta av dem görs av Xenia, Imanol skriver också texter ibland. Vi är i princip påverkade av vad som händer runt omkring oss. Vi har några texter på spanska: .44, No preguntes och Demencia / Terror är på spanska.

Finns det någon fråga som ni aldrig kommer att skriva något om?
-Tufft... förmodligen meningslös porr gore av något slag xD

Politik och musik, går det hand i hand?
-Det måste, med tanke på omständigheterna runtom oss.

Bästa politiska band / artist?
-Su Ta Gar, Kortatu, Soziedad Alkoholika ...

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?
-Självklart! Det har hänt oss med andra band.

Första skivan du köpte och den senaste och den dyraste?

-IMANOL: - Första Por Instinto (Barricada) - Sanset: The Real Thing (Faith No More) -Dyraste: Solid Gold hits (The Beastie Boys, vinyl)

MIGUEL: - Första Ride the Lightning (Metallica) - Senaste: Resolution (Lamb of God) - Kommer inte ihåg den dyrsase ;-)

JORDI: - Första: Rebellion Records Compillation (kommer inte ihåg numret) - Senaste Death is the Communion (High on Fire) - Dyraste: Dope Smoker (Sleep, vinyl)

XÈNIA: - Första: Somewhere in Time (Iron Maiden) - Senaste: Wellcome to Hill Valley (Kyuss) - Dyraste: The Hunter (Mastodon, vinyl)

 

Är det viktigt för er att få ut era skivor fysiskt också? Nya saker på gång?Bolag?
-Det är det. Vi har alltid tyckt att ha en fysisk form ger mer värde till bandets arbete. Vi har nya saker som kommer, men inte ännu. Vi har inte en etikett. Allt är egenproducerat.

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?
-Vi skulle spela den här gången i norra Spanien. Vi lovades en plats att tillbringa natten på, var vi riktigt trötta och orsaken var att vi hade spelat under några dagar. Vi gick till denna fruktansvärda lägenhet ... det var full av skit och badrummet hade denna sado-mashosistiskt tryck med flygande kukar, masker och remmar ... det var ren surrealism. Sov med ett öga öppet x'D

Hur ser din publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?
-Variation är ordet: från lumberjack skjortor och truckerkepsar till skinnjackor och västar med massa patches. De enda människor vi saknar på våra konserter är de människor som inte kommit. Alla är välkomna (med undantag för nazister, kommer de att få sina rövar sparkade mycket om de dyker upp).

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
-Vi har svarat tillsammans:
5 FAVORIT SKIVOR Vulgar Display of Power (Pantera), II (Led Zeppelin), Sabbath Bloody Sabbath (Black Sabbath), The Way of All Flesh (Gojira), The Shape of Punk to Come (Refused). Detta var svårt, vi skulle kunna lägga till 1000 mer ...
5 FAVORIT KONSERTER: AC / DC, Meshuggah, Rotten Sound, Lamb of God, Gojira.
5 viktigaste sakerna i livet: familj, hälsa, musik, solidaritet (mot människor och djur) ... och den femte saken ... vi tvekar mellan sex och en zombieapolkalyps.

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??
-Det är inte tråkigt, men det är svårt. Vi får inte många av dem.

Fråga de frågor du aldrig får men vill ha, ställ de och besvara dem?
-Vill du bli intervjuad? Yeah! ;-)

Framtidsplaner för bandet?
-Spela leva, komponera låtar ... du vet, det vanliga.

För dig själv?
-Vi alla drömmer om att göra musik till vårt jobb, vår livsstil, men tyvärr är det inte är möjligt, så att vi håller alla på att arbeta hårt i våra dagliga jobb, umgås med våra familjer, få det att flyta.

Jag tycker att omslaget på era CD-skivor är riktigt fina, vem kom med ideen? Vilket är ditt favoritomslag för en skiva ?
-Imanol gör all design. Han är ett stort fan av västerländska filmer och han försöker alltid att undvika CD-omslag som ser ut som ett typisk metalband omslag. En mycket trevligomslag är det för Red Fang s album Whales and Leeches.

Visdomsord?
- "Gör eller gör inte, försök inte" Yoda

Nåt att tillägga?
-Tack för intresset, det skulle vara coolt att göra detta oftare.