Historia?
-Vi har alla varit med i band från och med  high school. När high school var slut blev det så att vi kom över till The Scrubs. Vårt sound har utvecklats sedan dess och bandet har varit tillsammans i tre år nu.

Berätta lite om varje medlem, familj, ålder, band före och så vidare?
-Jamie-spelar gitarr och sjunger bakgrundsång och han skriver låtarna. 20 år gammal och förlovad. Är på Xavier University in Ohio.
Jeff-spelar trummor. 19 år gammal, singel. Går på  Raymond Walters College i
Ohio.
Mike-spelar bas och sjunger- 20 år gammal, singel , går på  University of
Cincinnati i Ohio.

Hur är det att bara vara tre i gruppen?
-Det är såååååååå mycket lättare att bara ha tre scheman att ta hänsyn till, 3 kroppar i bilen och 3 personligheter som krockar. 

Inte några tankar på någon mer medlem?
-Vår stil har gått till att bli ett engitarr sound. Så vi behöver egentligen ingen mer. 

Har ni gjort någonting mer än Don´t fall twice CD:n? Ifall ni har det hur kan man få tag på den?
-Vi släppte en fullängdare i mars 1999 som hette "Makin' A Mess." Jag kan skicka en till dig på posten. Den kan beställas från Nice Guy Records
(http://jump.to/niceguy).

Hur är det att bo i Cincinatti? Och att bo i USA?
-Cincinnati är en bra stad. det är en stor stad men det har inte så många nedåtsidor som många andra städer. Jag kan inte tänka mig att bo någon annanstans än i USA. Det är väldiga skillnader i USA. Ifall du kommer hit så måste du komma till många olika ställen för att förstå det. 

Vad vet du om Sverige?
-Inte speciellt mycket.Det ligger i Skandinavien eller hur? Har de inte något sorts bikiniteam(???) 

Har ni hört några svenska band?
-En gång spelade vi med   The Hymans. De var totalt ripoff på Ramones men de var riktigt bra. de konsumerade mer öl än vad jag har sett någon människa konsumerat någonsin. Så ifall du frågar dem kommer de säkert inte ihåg oss. 

Vad blir ni jämförda med i recensioner?
-Vi brukar oftast inte bli jämförda med andra band ,vilket jag tror betyder att vi låter originellt. Men när någon jämför oss med något blir det  Alkaline Trio, Get Up
Kids,eller Face to Face.

Vilken är den värsta recensionen ni fått?
-Ett lokalblad recenserade vår första demo en gång och trasade sönder den. de kallade den för "pop punk med unga, skrikig sång och mycket whoa-oh oh"


Bryr ni er om recensioner?
-Det är bar när folk ger oss ärlig kritik. Men för det mesta säger de inte så mycket hjälpande, bara att de gillar det. Men det är ju  bra så vi får ut vårt namn i ett positivt ljus och ifall läsaren litar på recensenten så beställer de CD:n. 

Namnet Scrubs, hur kom ni på det?
-Det kom från en flask "exfoliating body scrub." Det betýder ingenting och ska vi vara ärliga så gillar vi det inte längre heller. Men vi är tvungna att ha det. Det har inget med en TLC låt att göra och vi existerade länge före den.. 


Vad är det konstigate som skett på scen eller utanför scen på en spelning med Scrubs?
-Det var en tuff fråga att besvara eftersom när man turnerar så händer det mycket konstiga saker. En gång när vi spelade stod en kille och visade sin penis hela tiden. Det är ganska konstigt tycker jag. Ett band på turné är som ett recept på att konstiga saker skall hända. Det är troligen därför det är så roligt. Ifall du någon gång har fördelen att få åka ut på turné med ett band, så gör det. Jag lovar att du aldrig kommer att glömma det.

Hur är en bra spelning med Scrubs?
Spelar ni ofta ute? Var är bäst?
-Vi spelar ute ganska ofta. Vi turnerar som ofta som vi kan och vi spelar en hel del lokalt. En av våra bästa spelningar var på en kaffeshop i  Cincinnati som heter The Buzz. på grund av någonting så är konserterna bättre där än någon annanstans.

Ni är på Kickball Records ,hur kom det sig, är det ett bra bolag?
-När Kickball erbjöd sig att släppa vår skiva, var de ett helt nytt skivbolag. Men vi valde de för de vet vad de vill och de är väldigt trevliga. Kickball har en stor framtid för sig och jag är glad att vi är med från början. 


Vad skulle ni kalla er musik om någon frågade vad ni spelar för musik?
-Jag hatar att klassificera musik. Men jag tror att jag skulle kalla det emotionellt poppig punkrock. 


Vad är det viktigaste när ni skriver en låt, en bra text, en bra låt eller en refräng som folk kommer ihåg?
-Alla de sakerna är viktiga..musiken, en bra refräng och en intressant struktur eller något unikt i låten som folk kommer ihåg är väldigt viktigt. Jag tror att texter är vad som skiljer bra musik från dålig. Ifall texterna verkligen betyder någonting till en person som skrev dem så tar man mycket lättare låten till sitt hjärta. Ingen gör mig mer glad än när folk sjunger med och det verkar som om texterna betyder något för dem också.


Har ni bra kontakt med era fans, på vilket sätt?
-Vi är bra på att hålla kontakt med våra fans. Jag tror det är viktigt att hålla den kontakten och inte tro att man är en rockstjärna. Det är vanliga folk som kommer till våra konserter. Jag har hellre en konversation med dem än att jag skriver autografer.

Hur ser den medelmåttige Scrubsdiggaren ut?
-Våra fans fyller ett brett spektrum. Några ser ut som punkrockare och några är galna men de flesta är vanliga ungar. Våra fans duschar allihop och det är viktigt för mig. Jag har inget emot kängpunkare men jag är emot bakterier.


Ni har en egen hemsida är det viktigt och vem gör den?
-Ja, vår hemsida heter http://come.to/scrubs.Jag gör den själv och det är otroligt viktigt att ha en. Inte bara så att fansen kan vara uppdaterade på bandet men det är också ett bra sätt för nya fans att kolla in oss och kanske lyssna på låtar genom Mp3.

Vad tycker du om internet och email och den typen av saker?
-Det är en välsignelse. Jag tycker fortfarande om att prata med folk på telefon eftersom jag tycker det är mer personligt. Men speciellt för mig som ofta är ute på vägarna så är email underbart. 

Finns det några bra band i Cincinatti, i USA?
-Cincinnati har en del bra band. I USA finns det en hel del hyggliga band(en miljon eller så) men det är bara några av dessa som sticker upp lite extra.


Hur är punkscenen i USA just nu?
-Punk verkar alltid ha en scen.Jag är glad att vi är ett punkband för jag gillar DIY attityden, den närheten till fans som man får som punkband och broderskapet mellan banden.

Får mindre band någon hjälp av statan som många band för här genom studieförbund och liknande?
-Får ni killar pengar från staten?!?! Det är orättvistr! Att vara ett litet band i USA betyder att man får slänga in MYCKET egna pengar i vad man gör. Det är inte mycket pengar i detta om man inte blir väldigt stor. Så du måste älska vad du gör för att vara ett litet turnerande band som vi är. 

Vad vill ni säga till era svenska läsare och något visdomsord?
-Gå och kolla ppå de lokala punkbanden. Kolla in nya band. Din scen finns där för att du skall ge den support. De ger er nöje för er skull.


Blir det mycket intervjuer, är det tråkigt?
-Det blir inte så mycket intervjuer så vi har inte blivit trötta på det ännu.

Vilken är frågan som du vill ha men aldrig får?
-Ingen har tidigare frågat mig om den viktigaste delen i en låt, så det var en bra fråga. Bra jobbat. 


Framtidsplaner för bandet?
-Vi går alla på universitetet just nu. Så vi försöker spela utanför stan så ofta vi kan och fortsätta att spela in ny musik med hoppet att något skall upptäcka oss och göra så att vi kan leva på musiken. 


Nåt mer att tillägga?
-Tack för att ni läste intervjun, helst om ni aldrig har hört oss förr. Jag hoppas och uppmuntrar er att kolla in vår hemsida och kolla in våra mp3:s . Ifall ni gillar oss, skriv ett brev, beställ en CD och vi skulle älska att få några svenska fans. 
The Scrubs
9648 Ash Court
Cincinnati, OH 45242
USA