Screeching Weasel finns inte längre som band, de bröt upp för 5 år sedan och Ben Weasel är inte inne på musik så mycket nuförtiden. Här finns en del frågor från mig och jag hoppas att ni gillar det. Detta skedde i början av december 2005. 

 

Hur är det just nu , finns Screeching Weasel eller blir det inget mer av detta?
-Bandet slutade att spela ihop för ungefär 5 år sedan.
Ingenting händer med Screeching Weasel. 


Ni har gjort en massa skivor, vilken är din favoritskiva och favorit låt med Screeching Weasel?
-Mitt favoritalbum är "Anthem For A New Tomorrow."
Min favoritlåt är troligen The Science Of Myth eller kanske Cindy's On Methadone.
 

Vilken av era låtar är mest önskad?
-Jag vet inte, jag har aldrig lyssnat på publiken..

Hur är musiklivet I USA just nu, några bra band?
-Jag vet inte, jag är inte inne så mycket på musik nuförtiden. Vad vet du om Sverige, vad är typiskt svenskt?
-Jag var i Sverige 1995 några dagar med Riverdales. Det var roligt. Vi mötte en gammal man från norra Sverige som hade varit med i Svenska flygvapnet. Vi spelade cribbage med honom på färjeresan till Danmark. 


har du hört några svenska band?
-Var Asta Kask svenska? Jag kommer ihåg att jag gillade dem men jag har inte någon av deras skivor. Jag skulle vilja hitta dem. 

Ni gjorde en cover på en Ramones LP, hur kom ni på detta?
-Nån kille ringde upp oss och frågade oss om vi ville göra det och vi sade ja. 

Ramones, var det världens bästa band? Vilka andra band har influerat er mycket?
-Dickies, Fastbacks, Buzzcocks, Rezillos, gamla saker som  Chuck Berry, Dion, Buddy Holly, Ohio Express, 1910 Fruitgum Co., de vanliga banden.

Gjorde ni mycket covers, några fler exempel på covers som ni spelade? Varför en cover?
-Jag vet inte varför jag gillade inte att göra dem för det mesta. Jag är inte så bra på att göra covers. Oftast gjorde vi dem för att få folk uppmärksamma på andra punkband som våra fans kanske inte hade hört. 

Du har gjort en bok också, kan du berätta lite om den och hur jag kan få tag på den? 
-Den heter "Like Hell" och den handlar om en kille I ett punkband från sent 80-tal till sent 90-tal. Det handlar om hur det verkligen är att vara i ett hårt jobbande band. Du kan få tag på den genom Interpunk.com eller Amazon.com. Jag jobbar på en ny just nu och det har gjort att jag inte hållit på med musiken på ett tag. Den nya handlar om en ungdomsbrottsling i det tidiga 8+-talet som blir bortforslad to någon slags bisarr drugrehab.  .

Vad är roligast, är det att skriva böcker eller att göra musik?
-Just nu har jag gjort så många skivor och har haft många skivor som inte blivit på det sättet som jag har velat så just nu vill jag skriva mer. Med musik kan göra så mycket med talang. Ifall du inte är känd så kan du aldrig få så mycket pengar för den budget du behöver. Så det sluttar med att man skär ner på vissa hörn och gör kompromisser som negativt påverkar kvalitén på inspelningen. Men med skrivande så är det ingen budget, ifall du har en dator eller skrivmaskin, eller papper och penna så är det allt du behöver spendera pengar på. Ifall du inte är kreativ så har du ingen annan att skylla på än dig själv. Så det är mer utmanande och jag har inte gjort i tjugo år i sträck så det har inte fått mig uttråkad ännu som det har blivit med musiken.

När du gör dina låtar, då är texten viktig?
-Ja, självklart, Det är en annan sak som inte budgeten kan påverka. Du kanske inte har råd med att producera skivor som låter lika snyggt som Coldplay eller Britney Spears eller vad som är populärt  men du kan skriva bättre texter om du har talang.---du kan inte skylla på avsaknaden av pengar som en ursäkt för dåliga texter


Politik och musik, går det ihop?
-Nej, mer som olja och vatten. Nästan ingen gör bra politisk musik och de flesta musiker har riktigt dumma politiska åsikter.

Bästa politiska band?

-Jag har ingen aning.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
-Jag kan inte göra det. Jag vet inte hur jag skall kunna göra det. Mina favoritskivor ändrar sig hela tiden. Den bästa showen jag har sett var Ramones 1986. De mest viktiga sakerna i livet är värdighet, ärlighet, mod och medmänsklighet och att behandla folk så som man själv vill bli behandlad.  


Första,senaste och dyraste skivan du har köpt?
-Min första skiva var en  K-Tel samling som hette "Goofy Greats" som hade några väldigt bra tuggummipopband och låtar. Jag kommer inte ihåg den senaste skivan jag köpte. Jag har sålt alla mina skivor på vinyl och håller på att ersätta dem med CD. De senaste CD:na jag köpte var en Buzzcocks CD och en Ohio Express CD för att ersätta några skivor jag sålt. Jag kommer inte ihåg att jag någonsin har spenderat mycket pengar på en skiva. Jag komemr troligen inte ihåg.


Den mest pinsamma skivan i samlingen?
-Jag skäms inte för något som jag lyssnar på.

Har det varit många intervjuer genom åren? Är det tråkigt
-Det har varit en hel del genom åren och ja, det är oftast tråkigt. Men intervjuerna nu är mest beroende på ”Weasel mania”. För det mest brukar inte folk fråga efter intervjuer nuförtiden


 
Vilken är frågan ni aldrig får men vill ha, stall den och besvara den?

-Jag har ingen specifik fråga men det är trevligt om folk frågar om mitt låtskrivande. 


Vilket är det största banden ni har varit supportband och vilket är det största bandet ni har haft som förband?

-Green Day, på båda frågorna


Vad betyder punk för dej, är det bara en livsstil eller är det bara ett ord?
-Det är en subgenre av rock. Vad det än menas som livsstil är bara löjligt serietidningssnack. 


Framtidsplaner med bandet?
-Inga.

För dig själv?
-Jag vill färdigställa min bok och efter det kanske en ny soloskiva.

Visdomsord?
-?

Nåt att tillägga?
-Nope.

The pictures comes from Screeching Weasels website