Berätta lite historia om gruppen, grupper före och grupper bredvid......?
-Erik frågade mig (Robban) om jag ville vara med på att spela in lite gamla låtar han hade liggande. Några av dem hade han spelat in demo-versioner på med Matte, som han tidigare spelat med; några var skrivna under hans tid i Vindicate This! Detta var under vintern 2012/2013, och jag skrev lite texter och vi repade ihop oss och spelade in tre låtar i juni 2013 som släpptes på en sjutummare (del ett i en tänkt svit på tre) av Pretty Shitty Town. I skrivande stund (juli 2014) håller resten av bandet, som numer förutom mig, Erik och Matte också inkluderar Sebbe på bas, på att repa in sex-sju nya låtar till nästa två sjutummare. Jag har inte riktigt tid att vara med för närvarande, då det är mycket med Agent Bulldogg, men det finns tre texter och resten kommer komma lagom till inspelningen.
Jag har tidigare spelat i Oi!/punk-band som The Righteous, Östermalm Boys, Contemptuous och Antipati och spelar sedan 2008 i Agent Bulldogg. Erik har spelat i Sönderfall (råpunk), Frontlash (NY style HC), Contemptuous, Sleepless Nights (HC), Abjekt (HC) och Vindicate This! Matte har spelat med Frontlash och i lite olika metal-projekt. Sebbe spelar i Zombie Space Pirates och nåt rockabilly-cover-band. Han var tidigare med i punkbandet Cunt Sucking Cannibals, bland andra.

Berätta lite om varje medlem i gruppen, ålder, familj, arbete, intressen, favoritfotbollslag och något hemskt om varje medlem?
-Jag är 33 i en månad till typ, jobbar som omsorgspedagog på en högstadieskola, är gift och har en dotter, och är intresserad av musik, subkultur och nördande. Erik och Matte är typ 36, jobbar som lärare respektive i tillverkningsindustrin,  har en respektive tre döttrar och sambo respektive fru, och är nog mest intresserade av att leva ett så behagligt liv som möjligt och musik. Sebbe är typ 27, jobbar med nåt vårdrelaterat och har kvinna och son. Han är en sån där psychobilly så han är väl intresserad av bilar och frisyrer gissar jag. Det hemskaste med oss alla fyra är väl kanske att vi inte bryr oss så mycket om fotboll...

Kollar ni fotbolls VM nu eller skiter ni i fotboll helt?
-Kollar halvhjärtat.

Er musik låter väldigt rå på ett väldigt melodiskt sätt...jag gillar vad jag hör. Är ljudet viktigt när man spelar in...att man får det på ett speciellt sätt?
-Kanske det är blandningen mellan avskalat och rent gitarrsound och halvhård sång? Ljudet var viktigt för oss i det här fallet, Erik och även Matte hade en ganska tydlig bild av hur de ville att det skulle låta. Det är lite av grejen tror jag, inget punkband har låtit så här och haft svenska texter.

Jag funderar på texter etc, var får ni er inspiration från?
-Två låtar på "Betraktelser..." hör ihop lite textmässigt. "Färdiga Doktriner" handlar om den förväntan på konsensus som råder i en massa sammanhang, och även inom olika subkulturella musikscener då. Jag skrev den med tanke på en person jag känner som är ytterst obekväm med att ha folk omkring sig som har andra åsikter än vad han har. "Bättre Utsikt" är en fencewalker-låt som försöker urladda det begreppet... vad skulle det vara för dåligt med att sitta på staketet när det gäller en löjlig politisk dragkamp inom punk/oi-scenen? Bara människor som är osäkra på var de själva står har ett behov av att välja sida och ta ställning inför andra. Kontentan är att inget gör mig så obstinat som människor som tycker jag har ett ansvar att ta ställning i vilken fråga det vara månde. Mitt ställningstagande blir per automatik ett ickeställningstagande.  Jag tänker själv och har inget ansvar för någon annan när det gäller det. "Inget Tack" handlar om skit-Sverige, alltså den aspekt av vår nation som nyliberala krafter långsamt knullat sönder i ganska många år nu.

Politik och musik, hör det ihop? Försöker ni att hålla er från politiken?
-Politik och musik kan med fördel höra ihop, men inte nödvändigtvis. Jag skulle säga att vi försöker vara politiska utan att vara politiskt bundna eller föreläsa för folk. Åsikter har vi i mängder, och dom skiljer sig nog åt inom bandet. I slutändan är det mesta politik och Sabotage därmed också ett politiskt band samtidigt som vi är ett politiskt obundet band.

Bästa politiska bandet/artisten?

-Dom flesta är väl mer eller mindre politiska, men jag gillar exempelvis Skrewdriver såväl som Conflict och det mesta däremellan.

Vad tror du om valet i höst?
-Jag tror det blir ett regeringsskifte, att SD kommer att fördubbla sitt stöd sen sist det begav sig och att F! kommer att komma in i riksdagen på bekostnad av nåt nyliberalt parti.

Hur tycker du det är att bo i Sverige idag?
-I jämförelse kan man väl inte direkt klaga. Jag har jobb, mat för dagen, tak över huvudet och kan göra ganska mycket av det jag vill. Skulle inte vilja bo någon annanstans. Men samtidigt är det för jävligt, det känns som politikerna i maktposition tävlar med varandra om hur de med sina kukar på jävligaste sätt kan besudla, bestänka och smutsa ner vårt land.

Vad är bäst respektive sämst med att bo här?
-Bäst = vi är (än så länge) en ganska sekulär, i folklig praktik ofta anti-religiös nation. Vi har en tradition av öppenhet och Stockholm är världens vackraste stad. Dessutom är resterna av folkhemmets välfärdssamhälle fortfarande delvis tillgängligt för vanligt folk. Sämst är det som är resultatet av nyliberalt vansinne och det som väntar - ett så småningom hårt segregerat land med sjuka klassklyftor och svåra kulturrelativistiska problem.

Bra svenska band förresten?
-Aktuella bra band är Trubbel, Nya Given, Avgå! och Projekt 9 till exempel. Finns såklart fler. Annars, när det gäller band som var, lyssnar jag på och uppskattar hundratals band från diverse punkrelaterade subgenrer. Några som dyker upp i huvudet spontant är t ex Akut Skjut, Bruset, Puke, Ultima Thule, Sighstens Grannar, KSMB, Guttersnipe... listan är förstås ändlös...

Andra bra band i världen?
-Det jag just nu lyssnar på är Bishops Green, Black Marias, Bootboys, Bunker 84, Close Shave, Complete Control, Condemned 84, Control, Crashed Out, The Damned, The Ejected, English Rose, Fatskins, No Quarter, Generatorz, Gli Ultimi, Hateful, Hoist a Few, Hudson Falcons, IC1, Kambrones, Kicker Boys, Komintern Sect, The Last Resort, Maraboots, Murderer's Row, The Outcasts, Reducers SF, The Snipes, Stranglehold, Razorcut, Warlord, White Flag Down, Violent Storm och 45 Adapters, typ. Det är det som snurrar mest i iPoden (poddar bara sånt jag äger i hårdvara).
Annars lyssnar jag på det mesta punkrelaterade från i princip hela världen. Mer Oi! än crust då, men allt i någon mån.

Hur skulle ni beskriva er musik med tre ord?
-Melodiös, välskriven, i-ditt-ansikte... eller bara I Ditt Ansikte.

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-Livsstil.

Ni har gjort en singel nu...när kommer fullängdaren?
-Det ser ut att bli två 7" till. En trippelsvit.

Är det viktigt för er att göra riktiga skivor(vinyl, CD etc) och inte bara släppa digitalt?
-Ja, för mig i alla fall. Tror att Matte håller med mig om det mest :)

Vad tycker ni om nedladdning?
-Det är generellt sett bra. Folk som bryr sig på riktigt köper skivor och stöder scenen ändå.

Hur har recensionerna varit på skivan?
-Endast positiv respons hittills. Nåt PK-CP som gnällt i nåt kommentatorsfält men det hade jag hoppats på. Jag är gärna en nagel i ögat på dom. Recensenterna har varit mycket positiva.

Bryr ni er om recensioner egentligen?
-Nja, det är alltid kul när folk som är inne på samma pryl som man själv uppskattar vad man gör.

Har du varit med i något band som ändrat något efter en dålig recension?
-Nej.

Snälla ranka fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
-Sjukt svårt, men jag kör min vanliga.... Camera Silens - Realité, Cock Sparrer - Shock Troops, Oxymoron - The Pack Is Back, ANWL - We Are... The League och Asta Kask - Aldrig en LP/CD ... The Bruisers - Stockholm - 1998, Thug Murder - Hultsfred - 2001, Komintern Sect - Stockholm - 2014, Cock Sparrer - Blackpool, UK - 2006, Newtown Neurotics - Blackpool, UK - 2007 (?) .... Mat för dagen/Tak över huvet, Familj/vänner, musiken/subkulturen, olika andra typer av eskapism, lugn och ro.

Första, senaste och den dyraste skivan du köpt?
-Första - Strebers - Till En Vän CD eller Cosa Nostra - Eldar CD (sysslade med kassetter innan)
Senaste - The Dickies - Silent Night 7" och The Pinheads-sjuan, av en kompis som sålde av dubletter billigt.
Dyraste vet jag inte... det som tog mest på ekonomin där och då var Cock Sparrer - England Belongs To Me 7" ... Har nog köpt ett par plattor för ca 800 annars...

Vilken är din största skivbesvikelse genom åren?
-Vet inte... nåt post 90's med Attentat kanske. Det dyker upp i skallen spontant i alla fall.

Vilken grupp skulle du vilja att de gjorde en ny skiva(det spelar ingen roll om gruppen finns eller ej)?
-Camera Silens. Många andra också, men spontant.

Vilka är framtidsplanerna med Sabotage?
-Spela in material till två nya sjutummare, sen kolla möjligheterna att repa in en till gitarrist för eventuella kommande livespelningar.

För dig själv?
-Fortsätter gärna som nu, tack.

Visdomsord?
-Nej :)

Nåt att tillägga?
 -Tack för uppmärksamheten!