Ett av de bästa rock n rollbanden just nu är Rumblers och de ger mig här ett par svar till mina frågor som jag ställde i slutet av December 2003 och de blev min sista intervju 2003. .

Historia?

-The Rumblers’ historia är invecklad. Jag startade bandet 1996 med en kille som hette Derek Morley. Han och jag spelade runt Philadelphia/New Jersey området i några år för vänner med bas och trumma när vi hade ett gig. Efter ett tag kom jag och Derek inte överens hur seriöst vi skulle vara med bandet och vi gick skilda vägar. På den tiden , hade jag förmånen att flytta till Indiana för att jobba som ljudtekniker och producent på en studio som hette Sonic Iguana så det jobbet tog jag så jag trodde att Rumblers skulle förbli historia. Efter att ha jobbat några år på Sonic Iguana så beslöt jag mig för att återbilda Rumblers. Jag pratade med min bror Matt som för tillfäller spelade trummor i Teen idols, att jag ville börja med Rumblers igen och han föreslog en studio där vi kunde gå in i tillsammans med Teen Idols gitarrist Philip på bas  så att jag kunde ha ett album att visa upp för kommande medlemmar i gruppen och för skivbolag. Vi spelade in skivan och efter ett tag så hade Johnny, Tim och Keith kommit med som nya Rumblers och vi fick ett skivkontrakt med Knockout Records och ett deal med Mutti´s Booking Buro. Det är ungefär där vi står idag.

 

Snälla berätta något om varje medlem, ålder, intressen, jobb och något hemskt om varje?

-Johnny, vår basist är 23 år och han jobbar heltid som rock n roller . hans intressen är öl, tjejer och serieböcker(i den ordningen). Tim ( vår trummis) är 31 år och när han inte slår på trummorna så slår han på naglarna med en hammare. Han är snickare när vi inte är ute och spelar. Hans intressen är sport och öl. Keith, vår andre gitarrist, är också 31 år och är intresserad av starksprit, serieböcker, titta på sport, wrestling och av att rita. Jag är 34 och jag gillar att läsa böcker om historia och politik, kolla på sport och skriva låtar. Jag är intresserad av att ha harmoni i bandet så jag håller mig firån att säga något hemskt om de andra.

 

Rumblers, varför namnet?

-Jag valde namnet The Rumblers eftersom det påminner om 50-talet och när den stora fighten var som kallades rumble. Förhoppningsvis hoppas jag inte att folk tror att vi vill ha bråk.  Jag förespråkar inte det.

 

Är namnet viktigt för en grupp?

-Självklart är bandet låtar viktigare än namnet. Ifall bandets låtar är fantastiska så kommer fansen att ha överseende med namnet men jag tror att band med dåliga namn gör sig själv en otjänst eftersom de placerar något så oväsentligt i vägen för deras succé. Fansen skall inte behöva ”komma över” bandnamnet för att uppskatta bandets personlighet och å andra sidan är det medlemmarnas personlighet. Ifall fansen kan relatera till ett bands namn har man tagit ner en av barriärerna mellan publik och band.

Vilket är det bästa bandnamnet i världen?

-Det bästa bandnamnet i världen är The Clash. Det är perfekt eftersom det summerrar upp vad bandet stod för både socialt och musikaliskt.

 

In min recension så beskriver jag er som en mix av Bad Religion och Social Distortion, vad tycker ni om den? 

-Well, först av allt så känner jag mig smickrad av att bli placerad I samma kategori som dessa två band.  Social Distortion och Bad Religion är båda fantastiska band. Vi har fått Social D jämförelsen redan från början så vi är vana vid den. Jag tror att Mike Ness har lite av samma influenser så det är naturligt att dra de parallellerna. Som inspiration lyssnar jag mycket på gammal country, blues, rockabilly, 60-talspop och gammal punk och jag är nästan säker på att du hittar samma skivor i Mikes samling. Med Bad Religionjämförelsen tror jag att det beror på att vi har en massa harmonier och backgrundssång som de har och jag gillar band som erbjuder melodier.

 

Andra band som ni har blivit jämförda med?

-Ibland jämförs vi med Heartbreakers, The Devil Dogs, The Black Halos, The Ramones, The Teen Idols, The Supersuckers och troligtvis mer band men jag kan inte komma på några mer just nu. Jag tycker det är bra att vi har blivit jämförde med en sådan olika stil av band för det visar att vi inte är ett endimensionellt band och att folk runt oss har ett brett musikspektrum och kan njuta av oss

 

Bryr ni er om recensioner?

-Jag bryr mig om recensioner.  En välskriven recension får folk att förstå hur man låter. Och om de som skriver om skivan gillar den eller ej så är det bättre att de beskriver musiken.

 

Vilken är den konstigaste recensionen ni har fått?

-Jag läste just en där det stod att Hold On Tight’s production var så bra och efter ett tag gjorde den recensenten sjuk. Vad som var än konstigare är att han jämförde produktionen med tidiga Green Day produktioner och vad som är notabelt med dem är just deras dåliga produktion. Jag hade lite svårt att lista ut den. En annan recensent spenderade en recension till att säga att han inte gillade oss men han sade att han trodde att en del av låtarna var den typen av musik som mainstream radio skulle ta hand om och tvinga ner i allas halsar. Båda recensionerna var komplimanger och nedskrivande på samma gång. Jag tycker att bägge var lite konstiga.

 

Vilka tror du på mest, de dåliga eller de bra?

-Det är en väldigt bra fråga För att vara ärlig så har vi fått väldigt lite dåliga och negativa recensioner. Ifall dessa hade tagit upp samma saker så skulle jag förstå att något var fel men de dåliga har inte haft något sådant gemensamt. Jag försöker att inte tro för mycket på recensionerna. Tro att du är så bra eller så dåliga som pressen säger leder alltid till trubbel.

 

Ni är på Knockout Records, hur är det?

-Knockout Records har varit skitbra. Mosh som har Knockout har varit väldigt stöttande och han har en stor förståelse för den tyska scenen och det är skitbra att få tag på en person som man kan lita på.   

 

Vad gillar ni de andra banden där?

-Jag gillar Oxymoron och Cock Sparrer mycket.  Även, Bombshell Rocks och Agnostic Front har gjort skivor på Knockout and jag gillar bägge de två banden

 

Hur är det att spela er typ av musik i USA?

-Det är väldigt svårt att spela vår typ av musik I SA just nu. Vår skiva kom ut på mitt bolag, switchblade Records här i USA och det är en väldigt liten händelse här i USA.  Switchblade gör allt det kan för att promota skivan men vi har en luten budget. Vi skulle vilja vara på ett större bolag med nästa skiva men de flesta bolagen verkar mera intresserade av emoband eller ny stilar av urvattnad punk. Jag tycker att sedan punkscenen har blivit så ung som den blivit de senaste åren(här över är det mest 15-18 åringar som kollar) så är bolagen lite fega för att ta ett rock n roll punkband för de tror att ungarna inte skulle förstå det.  Jag tror att det är fel attityd. Och varje gång vi spelar inför en ung publik så funkar det bra.

 

Finns det några bra band där?

-Yes, även om det är tufft att spela riktigt rock så finns det några band som är riktigt bra. Jag gillar verkligen den nya Throw Rag skivan. Jag tror att den kan bli väldigt populär. Jag har bara hört lite av The Kings of Nuthin’ men jag gillade vad jag hörde och jag gillar Black Rose Diary.  Jag skulle verkligen gilla att se dessa band kända och få oss att strata en riktigt rock revival här. 

 

Vad vet du om Sverige?

-Jag vet att Sverige har en hög levnadsstandard och att de har ett bra politiskt rykte vilket gynnar invånarna. Många progressiva använder Sverige som ett exempel på hur en regering skall se efter sitt folk. Jag vet att en del av landet är ovanför Polcirkeln och att de har kalla, mörka vintrar. Jag är inte riktigt säker på den södra delen. För mig är Sverige känt för Volvo, Saab, IKEA, hockeyspelare och det svenska bikinilaget.

 

Har du hört några bra svenska band?

-Självklart! Sverige har en massa bra band och jag älskar The Nomads, Bombshell Rocks, The Hives, The Peep Shows, och Millencolin.  Vad har ni i vattnet där?

 

Blir det mycket intervjuer? Är det tråkigt?

-Vi får medelmåttig mycket intervjuer. Jag gillar att ha kontakt med folk. Jag gillar att ha korrespondens med folk från hela världen..

 

Vilken är frågan ni aldrig får men vill ha? Ställ den och besvara den?

-Frågan jag aldrig får är: “Gjorde OJ det?” och svaret är “Ja”.

 

Har du nåra favoritzines på nätet eller på papper?

-Mina favoritzines är runamok.de, wasteofmind.de, och therocknrolltruckstop. Mitt favoritzine på papper ärare Fat City, Gearhead, AMP och Up Mag.

 

Var står du när vi pratar om MP:3 or , laddar du ner själv? Vad är bra och vad är dåligt med dem?

-Jag har aldrig laddat ner en MP3:a i hela mitt liv. Jag tycker att det är stöld och jag stödjer det inte. Jag vet att det är svårt att ha någon som helst sympati med stora bolag eller band som Metallica som har så mycket pengar redan men lagen som kommer att skydda de kämpande banden kommer att gälla dem också. Jag vet att nedladdning har skadat oberoende bolag och mindre medelstora band. Många bolag har gått så långt så att de väntar med att skicka ut promo CD:s till samma dag den släpps för att de är rädda att de skall komma ut på internet innan de börjar säljas.  Folk som laddar upp argumenterar som svar att det hjälper band att promota banden men det enda som hjälper är om de som laddar ner går och köper CD:n istället för som det är nu är det så att de inte köper CD:n efter att de har låtarna

 

Tror du att det blir så att inga band kommer att tjäna något på sin musik och istället bara spela för att det är roligt på grund av detta

-Jag tror att musikscenen är elastisk och att banden kommer på en väg att tjäna pengar på musiken även om nedladdningen gör det svårare. Det verkar som om de stora bolagen och lagmakarna utvecklar sakta vägar så att royalties can bli betalde för nedladdningar. Jag tror att något slags betala-per-nedladdningsystem måste finnas. Det fixar inte problemet helt men det kommer att hjälpa..

 

Din favoritsida på nätet?

-Min favoritsida är www.gibson.com.  Det är hemsidan för det bäst gitarrbolaget i världen –Gibson Guitars.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna I livet?

-De fem bästa skivorna I världen är: 1) Hank Williams – Greatest Hits 2) Ramones – Ramones 3) The Clash – London Calling 4) Jason and The Scorchers – Lost and Found 5) Green Day – Kerplunk   De fem bästa konserterna jag någonsin sett: 1) Ramones- Trenton City Gardens, Trenton New Jersey 1989 2) Green Day på Woodstock 1994 3) Jason and the Scorchers- North Start Bar, Philadelphia, Pennsylvania 1997 4) Reverend Horton Heat – Tramps, New York City 1997 5) Agnostic Front – Club Pizazz, Philadelphia, Pennsylvania 1987.  De fem viktigaste sakerna i livet förutom mat och logi är rock nroll, kärlek, respekt för andra, och ett törstande efterkunskap och förstående.

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Den första skivan jag köpte var Chuck Berry’s Golden  Decade och det gjorde jag när jag var fem år. Det är fortfarande en bra skiva och jag har den kvar. Den senaste jag köpte var  Steve Earle’s –Guitar Town.  Den dyraste skivan jag någonsin har köpt är Jason and the Scorchers’ Fervor mini album.  Jag kommer inte ihåg vad den kostade men den var värd det.

 

Hur är en bra konsert med er?

-På en bra Rumblerskonsert dansar folk. När vi ser folk som dansar och är glada ger det oss energi.. 

 

Har ni bra kontakt med era fans och viken sorts fans kommer till era konserter?

-Jag tror att vi har en bra relation till dem. Vi är detsamma som dem så vi behandlar inte de annorlunda. Vår fans är en väldigt vid grupp människor, vi har raggare, tuppkamspunkare, skins, poppunkare och vanliga rockfans på våra konserter.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Vi vill släppa ett album inom 18 månader och fortsätta att turnera så mycket som möjligt. Förhoppningsvis kommer åär nästa europaturné att ta oss till Sverige.

 

För dig själv?

-Personligen, så vill jag utveckla Switchblade Records till ett bolag där folk vet att de kan räkna med bra skivor.

 

Visdomsord?

-Jag tycker det är viktigt att folk runtomkring i världen behandlar varandra med respekt och kommer på att olikheterna vi har när vi pratar om språk, kultur, färg, sex eller religion betyder ingenting om man tanker på hur mycket vi har gemensamt. Vi lever bara en kort tid så vi måste få ut det bästa av det och försöka att vara glada. 

 

Nåt att tillägga?

-Keep on rockin’!!