Rotten Ponies spelar hardcore/punk på ett trevligt sätt. De kommer från Italien och här har tre av medlemmarna varit med för att svara på frågorna i maj 2016.Marino (MR), Francesco (F), Mattia (MT). Där det är inte noterat, är det Marino som svarat.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Detta projekt föddes 2011-12 som ett slags skämt mellan mig och en god vän till mig, Gabriele. Vi började spela in några låtar hemma hos honom med att han spelar trummor och gitarr och jag spelar bas och sjunger. Efter en stund och efter några spelningar tillsammans tänkte vi att vi kan försöka göra något mer allvarligt så vi hitta oss en trummis (Jack) och började spela lokala spelningar med bra mottagande från en massa människor. Efter ett tag saker blev för mycket av en börda för Gabriele och Jack så vi tog med Francesco (gitarr) och vår nyaste medlem Mattia (trummor) som har varit med oss ​​bara för i par månader nu. Vi finns i Ivrea, en liten stad nära Turin.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band på sidan?

MR: Jag spelar bas och gör det mesta av sången. Jag är 28, jag arbetar på ett callcenter. Jag älskar att resa runt om i världen, spelar fotboll och naturligtvis musik! Inga tidigare banderfarenheter förutom några tillfälliga projekt när jag var yngre. Jag kan inte riktigt säga dåliga saker om de andra killarna, främst eftersom de är här med mig just nu ... -

F: Jag spelar gitarr och jag försöker att göra bakgrunddspng Jag är 23 och jag studerar som en professionell pedagog vid universitetet i Turin, jag jobbar här och där när jag får chansen, och resten av tiden spenderar jag med att försöka skriva drum and bass och hardtechno musik. Så hjälper jag till med en squat i vår stad, CSOA Castellazzo. Jag hade en melodisk HC grupp när jag var tonåring med Mattia som hette Ameba Skid med en enda EP släppt.

-MT: Jag spelar trummor; Jag är 22, studerat till speldesigner och jag letar efter ett jobb i området. Jag tränar crossfit, jag spelade i Ameba Skid också, jag spelar också i ett rockabilly band och i ett blues band.

 

Jag kan höra mycket olika influenser, mycket rå musik men inte den vanliga Itailenska hardcoren, ... .amerinsk hardcore? Favoriter från det förflutna?

-Jag kommer att svara på detta för jag gjorde det mesta av låtskrivandet på skivan. Jag har alltid älskat amerikansk punk, mina favoriter som jag växt upp med är Rancid, Circle Jerks, The Forgotten, Black Flag, Dropkick Murphys, Leftover Crack och massor av andra streetpunk och skacore band. Under många år var jag aldrig mycket för italiensk hardcore faktiskt (som kom senare med åren), och jag antar att det visar sig i vårt arbete. Naturligtvis finns det mycket inflytande från italienska band också, särskilt Nerorgasmo och Skruigners - på detta album har jag försökt att blanda lite av allt.

 

Rotten Ponies är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Du var inte rädd att någon annat band skulle heta så här. Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-MR: Det kom som ett skojnamn i början och det var det alla typer av ett skämt, det började med Cani e porci e ponny Marci (hundar och grisar och ruttna ponnyer), så är det bara Pony Marci, och sedan vi bara översatt det till Rotten Ponies Jag gillar det! Jag tror att det är mycket unikt, och jag ser det inte troligt att någon skulle ta samma namn. Det coolaste bandnamnet jag kan tänka på just nu är definitivt Nido di Vespe, som är ett italienskt band. Det översätts till "Wasps Nest". Jag gillar också Black Flag. Last Resort.

-MT: Jag älskar vårt namn, det är kul! När det gäller det bästa bandnamnet jag vet, så måste det vara "Noisia", som är en d'n'b trio.

-F: Jag gillar namnet på vårt band, det är egendomligt men trots allt skulle jag ärligt vilja ha haft ett italienskt namn. Jag gillar "L'invasione degli Omini Verdi" (invasionen av de gröna små männen).

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Troligtvis energin och empatin mellan oss och publiken som endast kan genereras i det unika, vackra ögonblick när du skriker ut din ilska och känslor på toppen av dina lungor och det finns folk som dansar och slammar till det. Det är en ganska renande upplevelse. När du ser någon som faktiskt kan relatera till texterna också. Och att få träffa gamla och nya vänner förstås.

-MT: Dricka massor av öl under låtarnas break, för jag svettas mycket!

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-De bästa ställena att spela är ofta på squats eller TAZ fester. Vi har spelat på några klubbar förr och det har inte alltid varit lika roligt (även om ljudet är vanligtvis definitivt bättre!). Kanske detta kan komma att ändras i framtiden, jag vet inte. Vi har inte spelat så många spelningar.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Italien just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Som tur är finns en kärna av personer som starkt stöder scenen här i Italien, man kan säga att det är definitivt något på gång på undergroundscenen, även om ibland saker kan tyckas stillastående. Naturligtvis pratar vi inte om något mainstream, det har  funnits några kända band i det förflutna, men modeflugan är borta. Inte för att vi skulle bry oss om det mycket  alla fall. Vi spelar mest med andra hardcore och punk rockband, vanligtvis band som kommer från Turin och det omgivande området.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

MR: Snabb, stygg, arg.

-F: Enkelt, kort, snabb. -

MT: Kraftfull, svett, öl!

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Definitivt  mer än ett ord, och definitivt mer än en livsstil. När jag växte upp kände jag mig alltid som en konstig unge i gäng, så jag har alltid sett punk som en värld där jag kunde godtas. Jag kan säga säkert att det helt förändrade mitt liv,. Musiken är en stor del av det naturligtvis, och "utseendet" är en annan bit av det, men jag skulle inte säga någon av dessa är vill eller ens vara nödvändigt i "punk". Det är en komplex blandning mellan musik, inställning, mode, har det till och med något andligt över sig.

 

Hur ser du på Italien nu? Politiskt? Har maffian stort inflytande?

-Allt går ner i avloppet, ekonomin är söndertrasad och det finns få jobb. Vad kan jag säga? Naturligtvis finns det naturligtvis att bli något ruttet i de övre områdena. Politik är en fruktansvärd kategori ändå.

 

Finns det några bra band från Italien nu? Är punkscenen / hardcorescenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Våra favoriter från Italien är definitivt Congegno, Attrito, Sud Disorder, Plakkaggio, Inganno, men det finns en hel del andra bra band som vi har spelat med. Turin har en av de största scenerna, inte så mycket i Ivrea där förutom CSOA Castellazzo så är det absolut ingenting som händer.

 

Vad vet du om Sverige?

-Jag har varit där ett par gånger och rest med bil en sommar för några år sedan. Jag älskade det. Jag älskade platserna och människorna, det finns bara en fruktansvärd sak i ditt land: en styggelse även känd som "öl som säljs utanför systembolaget". Jag kan detta också: "dra åt helvete!"

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Ärligt så kan jag inte riktigt några svenska band, jag tror säkert det finns ett eller flera jag lyssnar på som jag gillar, men jag kan inte komma på något just nu. Jag minns att jag såg ett Grindcore band som heter Femtekolonnare i Uppsala en gång. De var kul.

 

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er? Är det lättare att göra texter nu eller var det är lättare att göra det när ni var yngre? Alltid på italienska?

-Jag skriver texterna. Vanligtvis handlar det om personliga erfarenheter och tankar, eller något som hänt mig eller människor jag känner, som jag utvecklar. Och nej, när jag var yngre skrev jag alltid på engelska, eftersom i stort sett alla av mina favoritband gjorde det. Rotten Ponies är det första projektet där jag började skriva på italienska, helt enkelt därför att jag trodde att det skulle hjälpa till att bära mer mening till människor som lyssnar (ironiskt nog, med ett engelsk bandnamnet).

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om? Gör ni några covers?

-Troligtvis politik på ett alltför komplicerat sätt. Inte för att jag inte har mina egna politiska åsikter naturligtvis, men jag tror att det finns redan en massa band gör just det och gör det mycket bättre än jag kan. När jag väljer att skriva om det, är det oftast i metaforer. Ja, vi har spelat Heroes av David Bowie förr, just nu har vi två: Distruttore av Nerorgasmo, ochI don´t give a fuck av Zeke.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt?

-Inte nödvändigtvis tror jag. Musik har alltid funnits där, långt före kompositörer eller låtskrivare valde att visa politiska betydelser till den. Och jag säger inte att det är en dålig sak,  politisk musik höjde en hel del ribbor och medvetande för många människor faktiskt; och många av de band jag gillar skulle kunna definieras "politiska band". men som sagt bör dessa två saker inte vara * nödvändigtvis * bundna till varandra.

 

Bästa politiska band / artist?

-Över allt och deras relevans, skulle jag säga The Clash.

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-MT: Naturligtvis gjorde det en förändring på mig. Ett liv utan musik skulle egentligen bara vara ett helvete.

-F: Jag tror att en rätt strategi med musik verkligen kan förvandla ditt liv upp och ned, påverka dina vänner och helt ändra ditt sätt att se världen.

 

Er CD ser riktigt bra ut, är det viktigt att ha ett skivomslag som visar folk vilken typ av musik man spelar? Ditt favoritomslag? Vem gör omslagen? Och har ni några bra skivaffärer i din hemstad?

MR: Tack! CD-objektet är en vän till oss, vi tog bilden och redigerade ut sitt ansikte med hjälp av ett par vänner. Det har fått en mening som relaterar till texterna i albumet. Numera tror jag inte ett omslag visar verkligen vilken genre du spelar längre, om det inte finns en närbild av sångarens ansikte på den (i vilket fall är det förmodligen skit musik, ha). Ett av de bästa omslagen måste vara Rancid Life won´t wait. Och jag är rädd för att min favoritskivbutik här stängt sedan länge tillbaka.

 -F: Jag gillar Heavy Petting Zoo av NOFX.

-MT: Split Atom av Noisia.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kunde välja vilket som?

-Ja, Jag tror att det är mycket viktigt. Jag växte upp med kassetter och sedan med CD-skivor, så vitt jag tycker så finns inte en skiva förrän den getts ut.  Vi vill gärna göra vinyler, men de är mycket dyrare än CD-skivor, kanske i framtiden.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-MR: För ett par år sedan spelade vi med ett australienskt band som heter Hailgun och under deras spelning blev jag väldigt full och lyckades slita  av basistens strängar medan han spelade. Det bästa är att jag gjorde det och inte ens inser förrän han berättade för mig efter att han avslutat sången. Jag antar att jag hade tur att han inte var arg på mig. -

F: Under vår sista konsert gjorde både jag och Marino sönder våra axelband. . Jag lyckades fixa det, men han gjorde det inte - så han var tvungen att spela och sjunga medan han satt på en stol!

-MT: På samma konsert bröt en vän i publiken sin mycket dyra tandställning ...

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

- Jo vi har alla typer av människor verkligen men det flesta är naturligtvis människor i punkscenen och våra vänner. Jag skulle säga att vi saknar helt enkelt FLER människor. Vi har inte spelat många spelningar och definitivt inte med "stora" band, men de mest kända är definitivt våra vänner My Own Voice, Occhi Pesti, Rauchers.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

 -MT skivor: Life Won't Wait (Rancid), ST (Nerorgasmo), Hell's Ditch (Pogues), Smash the Windows (Mischief Brew), Niente Dietro Niente Davanti (Skruigners) Konserter: Pogues, Gogol Bordello, Dropkick Murphys, Nerorgasmo reunion, Devotchka. fem viktigaste sakerna ... musik, kärlek, vänner, äventyr, upplevelser

-F skivor: Americana (Offspring), Pictures at an Exhibition (Emerson Lake & Palmer), 18 Tracks (Springsteen), Lo Spirito Continua (Negazione), Curre Curre Guaglió (99 posse). Konserter: Ska-p, Nerorgasmo reunion, Africa Unite, 99 posse, Indigesti

-MT skivor: ST (Misfits), And Out Come The Wolves (Rancid), Punk in Drublic (NOFX), Hard Times and Nursery Rhymes (Social Distortion), 4x4=12 (Deadmau5) Konserter: Nofx , Green Day, Skruigners, Ska-p, Punkreas.

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Den första måste vara något fruktansvärt italienskt popband eller samling när jag var 7 eller 8, jkommer inte riktigt ihåg! Den sista var några dagar sedan då köpte jag en cd med ett lokalt band som kallas Silvacore. Jag tror inte att jag någonsin har köpt någon * dyra * skivor.

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

-Detta är den första faktiskt!

 

Om Du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-MR: LFATB, Nerorgasmo, Dreadnoughts, Black Flag, Germs

F: Negazione, Grandine, Bad Religion, Operation Ivy, Bad Brains

-MT: Skruigners, Motorhead, Bad Religion, Offspring, Foo Fighters

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken?

-Varför inte! Jag vet att spelningar och att spela hjälper mig att få ut en hel del ilska och våld jag skulle behöva hålla inom mig annars.

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

-MT: När jag tillfrågades om vår stads karneval, som är ganska känd "orsaken till det traditionella slaget av apelsiner. Frågan lät ungefär "Gör det ont att få en apelsin på ögat?"

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den? -

MT: "Vill du gratis drinkar hela kvällen?" ja!

-F: "Hör du allt bra på scenen?" Nej.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Att börja spela mer och mer, komma utanför det vanliga territoriet, kanske turnera i andra länder ... och spela in ett andra album!

 

För dig själv? -

-MR: Att spela musik och resa tills jag är för gammal för att göra något av det

MT: Jag skulle älska att hitta ett jobb i speldesignbranschen .

F: Jag vilja bo någonstansSydamerika, kanske Argentina.

 

Visdomsord?

- "Vive en vida ao maximo, pelo bem ou pelo mal, mas vive!" som någon sade till mig i Lissabon för ett par år sedan: "Lev ditt liv till fullo, i goda och dåliga tider, men lev!"

 

Nåt att tillägga?

-Tack alla som stödjer oss och scenen, och tack Peter!