Rosita Y los Nefastos är det första band som kommer från Colombia som jag har intervjuat och det är jag stolt över .. Jag vill alltid ha fler länder på min intervjusida och nu detta colombianska band också .. Detta gjordes i juni år 2015.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Bandet Började som en studiegrupp under 2012, Rosita (trummor), Carlos (gitarr), Andrés (gitarr) och Mauro (bas och sjunger) han var "lärare", men efter en månad så slutade han och Andrés tog över basen och började att försöka sjunga, vi spelade covers fram till slutet av december, och vi såg ett bra resultat så vi började att arbeta med vår egen musik, en av  våra första låtar var "Justicia divina" och "Crisis Social" och vid den tidpunkten studiegruppen förvandlats till vad det är idag, men vi hade fortfarande repetition varje fredag ​​för att bryta upp vår rutin.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Tidigare band?

-Gruppen består av av Rosita (trummor), Carlos (gitarr) och Andrés (bas), och vi är i början av 30-talet, vi delar musik och punk som ett gemensamt intresse, en dålig sak om alla oss är att vi har jobb som inte har något att göra med musik hahaha, men i slutändan är det en bra sak.

Rosita började spela trummor  2012

Carlos spelade trummor på nittiotalet för Lokekeda (Punk band) och började spela gitarr 2012

Andrés spelade bas i olika band innan RYLN, den mest relevanta var Estoyputo och började sjunga  2012, hans första band var Dankkoma år 2000.

 

Jag kan höra mycket gammal punk i er musik? Har jag rätt? Favoriter från förr?

-Ja det är sant, några av våra favoriter är The Adicts, Eskorbuto, La polla records, Die toten hosen, EUKZ, Bad religion, The Casualties; IRA, Nadie, Dos minutes, Sex Pistols…...

 

Rosita y Los Nefastos är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Vad betyder det? Vilket är det bästa bandnamnet ni vet?

-Ja, det är vi, namnet kom upp när vi började som en studiegrupp, normalt här måste du hyra en plats att öva, så när du behöver boka så frågar de efter bandets namn så Carlos började säga detta namn, Vi gillade det inte alls, men i slutet var bara något för skojs skull så att vi  brydde oss inte då men då vi började att bli erkända som Rosita y los nefastos och då insågvi att det var ett bra namn för ett punkband.

Rosita är vår trummis så vi är nefastos, hehehe Rosita är en liten ros och nefasto är ett adjektiv som du använder för något som är mycket dåligt, otur, ledsen, hatiskt, giftig ...

Nadie är bra!

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Vi älskar det. Det är bara fantastiskt att vara på scenen dela med folket och de andra banden och se att alla har kul.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Pubar är mycket bra, eftersom de är roliga och människor är närmare. Teatrar är bra men människor är mer nyktra där. Kanske finns det inte en värsta plats men det kan vara dåligt när du har dåliga tekniska förutsättningar för att spela.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Colombia nu?

-Rätt bra just för tillfället, det finns en hel del nya band och gamla band som spelar igen och några band spelar utanför landet, som IRA som var på en turné i USA .

Vi lever på festivaler som är bra och vi har haft en hel del konserter och möjlighet att se band som The Adicts, The Exploited, The Misfits, Vice Squad bara för att nämna några av dem , men å andra sidan, publiken vill inte betala för lokala bandkonserter och några band vill bara spela på festivaler, så för oss som är en lokal scen är det ibland lite svårt att ha konserter, men vi gör det fortfarande .

Kolla in de här festivalerna: Rock al parque, Altavoz, Manizales Grita rock och convivencia Rock, Rock a la escuela, Del putas fest ...

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-En spark på tänderna (var att tre ord? ;-))

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Det är en livsstil och betyder att göra själv.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Detta förändrade allt, det är som en demokratisering av den musik som är bra men jag är inte säker på om nuförtiden vi verkligen uppskattar musik, det är så olika för när man har en CD eller LP i dina händer som bara är en nedladdning, kanske en hel del ungdomar har aldrig haft en känsla av att köpa en CD, läsa texterna, titta på bilder, credits hehehe lyssna om och om igen ...

 

Hur är det att bo i Colombia nu? Politiskt? Droger?

-När vi snackar om droger så bara lyssna på Drugland, spårnummer 5 från "punkrock sin pretensiones" nu har vi en hel del mikrotrafik som innebär att det finns en hel del lokala konsumenter och ett stort problem med sexuella och narkotikaturism.

Politiskt kan du se en hel del korruption; Vi har stora problem med det hälsosystemet och utbildning i grunden, regeringen försöker att sluta fred med gerillan, men landet är indelat och i slutet blir det alltid detsamma som de senaste 50 åren, men är inte så illa som nyheterna vill visa dig.

Drugland video:

https://www.youtube.com/watch?v=qipEawT4CLU

 

Finns det några bra band från Colombia nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-En massa bra band och musiker, punkscenen är viktig men är inte så stor, fortfarande är det en oberoende och underjordisk rörelse.

Vi är i en bra stund, vi har förtjänat ställen att spela på, oberoende band spela på barer i Medellin, jag menar det är fantastiskt, band från England, Spanien, Frankrike, Peru, Ecuador, USA, Mexiko och band från olika regioner i landet ... och du kan hitta en konsert nästan varje helg, och vissa colombianska band kommer ut till Europa, Centralamerika, Sydamerika, USA ,. Band som IRA, Fertil Miseria och Los Suxioz.

 

Vad vet du om Sverige?

-Vi har två vänner från Sveriag, den ena från Sundsvall och den andra från Göteborg de beskriver det som en mycket organiserad plats, bra utbildning och goda arbetsmöjligheter, kanske lite problem med invandrare i Sverige.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-På din site hittade jag Apes IQ, de låter riktigt bra och en vän visade mig Sabaton och Nomy !! Så har jag följt Club Deströyer på Facebook,det ser ut som en trevlig plats för spelningar, kanske en dag! Hahaha

 

Era texter, vem gör dem och vad  påverkar er? Varför inte på engelska?

-Andrés Gör dem. Saker som händer här och runt om i världen och beteendet hos människan är bra grejer för en text.

När inspirationen kommer upp på engelska så gör vi det på engelska, som med Drugland.

 

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om?

-Vi säger inte "aldrig", men vi är inte intresserade av att skriva om triviala saker som party, få tjejer och sånt, andra typer av band gör det perfekt.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt?

-Inte nödvändigtvis, Musik kan uttrycka vad du vill ... vi tror att vi inte har en särskilt politisk sång; Vi har bara en position framför vissa situationer så texterna är ett frågetecken och de inbjuder dig att tänka på dem. Vi har inte svaren, men vi vill föreslå lösningar.

Amigo Policia kanske är den mest "spark i tänderna" låt som vi har.

 

Bästa politiska band/artist?

-Bad Religion, Rage Against the machine and Reincidentes.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Visst, Vi förösker inte det utan om vad vi säger hjälper till att skicka någon att tro det är ok! Men det bästa är om folket kan lyssna och skapa ett kritiskt tänkande om det, det är i princip vad vi säger i låten Aduladores:

"No me sigas mi amigo - que en veces reviento

Ingen comulgues conmigo - ingen todo es cierto

Si mig subes al cielo - Viviere en tu infierno

Si alimentas mi ego - drogaras mi cerebro "

 

Ert omslag på er CD ser riktigt bra ut, är det viktigt att ha en skivomslag som visar människor vilken typ av musik du spelar? Ditt favorit skivomslag? Vem gör era omslag ...

-Tack Vi uppskattar det.

Det är verkligen viktigt, omslaget på "Más punk, Menos pretensiones" gjordes av CT, han är en vän från Australien som har varit med oss ​​från början och när vi hade den första remix för nya ep vi skickade honom musik och texter och en månad senare visar han upp detta otroliga omslag.

Favorit skivomslag mmm är svårt att säga eftersom det är en hel del, men American Idiot (Green day), Master of puppets (Metallica), Give em enough rope (The Clash)

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte?

-Vi tror är rätt väg att förverkligas och slutföra albumet, vi säljer inte mycket men det är en härlig känsla att ha den slutliga "produkten" i dina händer och dela den med människor.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under erkarriär och under någon spelning?

-I Januari spelade vi på festivalen Rock a la Escuela och en flicka visade sina bröst för Carlos och hon drack också alla hans öl, hehehe

RYLN har spelat in tre livesessionsför tv och för oss som ett nytt band är märkligt att sånt bara händer, vi har inte tvingat fram något, men vi alltid göra vårt bästa.

Registro Sonoro (Live sesión):  https://www.youtube.com/watch?v=YfmSsy_LO60

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

-Det är många unga människor nu och det mest imponerande är att se en hel del tjejer i publiken och banden, vi är ett nytt band så publiken i början var våra vänner och familj, nu känner scenen igen RYLN och har börjat att stödja oss. Ibland saknar vi folk från de andra banden.

Vi spelade på Altavoz fest förra året,  i laguppställningen fanns en del internationella band som The Exploited, Biohazard och Reel Big Fish, lokala band som Masacre, Grito, Nepentes. Vi spelade inte "tillsammans", men var på samma festival, hehe

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och de fem viktigaste sakerna i livet?

Favoritskivor:

Rosita

·         Salve (La polla records)

·         Punk in drublic (NOFX)

·         Songs of praise (The Adicts)

·         Smash (Offspring)

·         Más punk, Menos pretensions (RYLN)

Carlos

·         Back in black (Ac-Dc)

·         Appetite for destruction (Guns n Roses)

·         Kalaña (Eskorbuto)

·         Let’s go (Rancid)

·         Don vito y la revuelta en el frenopático (Kortartu)

Andrés

·         Monologos de un perro con bosal (Nadie)

·         Bomber (Motorhead)

·         South of heaven (Slayer)

·         Voice of anger (Perkele)

·         Dianas Legales (Gatillazo)

·         Bonus: Complete discography (Minor threat) and Cryptic writings (Megadeth)

Favoritkonserter

Rosita

·         The Adicts (Bogota 2010 and Medellín 2011)

·         NOFX (Bogota 2012)

·         Green day (Bogota 2010)

·         Vice Squad (Medellín 2013)

·         Gatillazo (Medellín 2012)

·         Bonus: The Exploited (Medellín 2014)

Carlos

·         Rosita y los nefastos (Altavoz 2014)

·         Israel Cachao Lopez (Medejazz)

 

Andrés

·         The Adicts (Medellin 2011) https://www.youtube.com/watch?v=Ge4SN6Hr8Fs

·         Gatillazo (Medellín 2012)

·         Nofx (Bogota 2012)

·         The Casualties (Medellín 2015)

·         The Exploited (Medellín 2014)

·         Bonus: Skindred (Bogota 2012) and Manu chao (Medellín 2012)

 

Viktiga saker i livet:

 Familj, vänner, musik, tacksamhet och inre frid.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

 -Det kan kallas "Los rockeros non son Buenos fest"Line up

•                          Motorhead

•                          Eskorbuto

•                          Gatillazo

•                          Rancid

•                          Sex pistols

•                          Rosita y los nefastos

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför musiken ??

-Jag kan inte tänka mig en dag utan musik.

Vi har delat scen med band som P-ne, Peste Mutantex, KDH, de spelar sedan åttiotalet, Medellin var vid den tidenmycket våldsam med alla maffia problemen, musik bokstavligen räddade deras liv, på den tiden fanns inte möjligheter att studera eller arbeta så många unga människor hamnade fel. Så ja, vi tror att musik är ett bra sätt att få ut frustration.

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

-Rosita och Andres är par, vi gillar inte när intervjun handlar om detta ämne.

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Gillar ni punk?

mmm JA

 

Framtidsplaner för bandet?

-Fortsätta promota den nya CDn och spela.

 Vi är i färd med att vara med på Altavoz fest 2015 och Del Putas fest

 Göra en split med KDH (Kaso de homicidio)

 Göra en video och fortsätta att ha kul

 

För dig själv?

 -Fortsätta att , arbeta och ha ett lugnt liv.

 

Visdomsord?

-Konstant

 

Nåt att tillägga?

-Tack för att du lyssnade och delar vår musik, kom och besök Colombia, då kommer du att upptäcka det är inte vad du ser på nyheterna.

 

Slutligen kolla dessa colombianska band:

 

P-ne

KDH (Kaso de homicidio)

Desastre Capital

IRA

Burning Caraban

Lokekeda

Peste Mutantex

Alkoholemia

Fertil Miseria

Unos Vagabundos

Grito

Cromlech

Athanator

Masacre

Triple x

 

Tack

Rosita, Carlos y Andrés

RYLN

 

http://rositaylosnefastos.wix.com/ryln

www.youtube.com/rositaylosnefastos