Snälla berätta lite historia om gruppen?
-Reno ursprungligen startades 1997 i Florida. År 2000 flyttade jag till Colorado för att vara med min son. Lyckligtvis hade ryhtymgitarristen flyttat till Denver också så jag hade lite hjälp att starta bandet. Vi har kallat Denver hem sedan dess.

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Har ni varit i några andra punkband innan?
-Brent Loveday sångare, låtskrivare, gitarrist-
Ålder 39 min fru och jag har varit tillsammans i 20 år. Jag har två söner. Austin är snart 21 år gammal och Brixton är 9 månader gammal! Jag har turen att nu bara spela musik för att leva. När jag inte spelar med Reno Divorce Jag spelar med Brent Loveday och The Dirty dollar-ett akustisk country och soulband. Något hemskt om mig? Jag är inte säker på att jag är kvalificerad att svara på det.
Jag har varit med i band sedan jag var 16. Innan Reno Divorce var det Bad Influence och Prospect Zero

Johnny Crow, basist
Ålder 29- Johnny och hans hustru är upptagen med att hålla jämna steg med deras 16 äriga gamla dotter Ruby. När han inte spelar bas är han bartender, kör skateboard och snowboard. Han spelade tidigare i ett band som hette Homemade Tank.

Jason LaBella, trummis
Ålder 31- Jason är gift och är ett monster på trummor. Han spelar inte bara trummor i Reno Divorce, även i American Blackout och som en studiotrummis, så jag är ganska säker på att han inte har någon tid för hobby-han spelar bara hela tiden!

 

Jag kan höra Bad Religion, Pennywise, Social Distortion i er musik? Har jag rätt? Favoriter från förr?
-Social Distortion är definitivt ett band som jämförs av de flesta. Ibland är en bra sak och ibland inte! Det är definitivt ett 1980-tals södra Kalifornien punk inflytande på vårt sound. Band som TSOL och Agent Orange, det är vad jag växte upp med och lyssnade på.

Reno Divorce., Är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Det är ett bandnamn som är svårt att sätta in i någon speciell genre? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?
-Jag kom på bandnamnet när jag tittade på en dokumentär om Reno på 1930-talet och 1940-talet. Skilsmässa var olagligt eller en utdragen sak i större delen av landet, men du kan åka till Reno och få en skilsmässa på en månad. De satte upp en hel skilsmässoturistnäring och Hollywoodkändisar skulle komma dit för en snabb skilsmässa. Jag håller med om det är ett bandnamn som inte skriker en specifik genre, men jag tror att det är perfekt eftersom även om vi anses vara ett punkband, men vi korsar vår musik med andra genrer.
Jag har alltid gillar bandet som heter "Quad City DJ: s" och det är inte exakt punk men "Miami Sound Machine" är ett bra namn

Vad är det bästa med att spela live?
-Den energi man får av publiken. Att se människor njuta av musik som du gett ditt hjärta och själ i skapandet är verkligen givande. Ju roligare publik vi har, desto roligare har vi

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?
-Vi älskar att spela i Europa, särskilt Tyskland. Houston, Texas är alltid bra. Ingen värsta plats för oss, vi är bara glada för att få spela

 

Hur är det att spela den här typen av musik i USA just nu?
-Det är inte den mest populära musiken i USA just nu, men vad vi gör är aldrig mycket mainstream. Internet är bra eftersom det ger oss möjlighet att nå människor över hela landet (och världen) som är intresserade av vår typ av musik oavsett vad som är populärt.

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?
-Hög Snabb Kul
 


Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-För mig är punk en attityd. Det är inte en enhetligt, du behöver inte en viss frisyr eller kläder att vara punk. Det är attityden som inte överensstämmer med andra människors förväntningar men istället är du sann mot dig själv. Ifrågasätt status quon och fatta beslut baserat på vad du tycker är rätt, inte bara göra saker eftersom det är så det är tänkt att göra.

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?
-Jag tycker att det är fantastiskt för det mesta. Med all teknik finns det en bra sida och en dålig sida. Det har aldrig varit enklare för en konstnär att leverera sin musik till så många människor så lätt. Nackdelen är att konstnärer finner att många människor nu inte ser musik som något de ska betala konstnären för, de ser det som något gratis på internet.

Hur är det att bo i USA just nu? Politiskt?
-Jag älskar USA. Tyvärr just nu finns det så många sociala problem som inte tas upp och vi har förvandlats till ett två partisystem som är helt polariserat.

Finns det några bra band från USA nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?
-De nya sakerna från Swingin Utters är riktigt bra. Rocket From The Crypt. Denver har en hel del livemusik. Det finns spelningar varje kväll i veckan. Folk stöttar konsten här, vilket inte alltid är fallet i USA.

Vad vet du om Sverige?
-Jag vet att vi vill turnera där! De bilder vi ser är alltid vackra

 

Har du hört några bra band från Sverige?
-The Headlines, The Bones och naturligtvis ABBA. Min pappa var en gammaldags kille född i Knoxville, TN på 1950-talet och han älskade ABBA.

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er?
-Jag skriver texterna för bandet. För det mesta är livet det största inflytandet. Ibland är det saker som jag går igenom, det är ibland en berättelse någon berättade för mig (oftast en dålig-berätta inte någonsin en pinsam historia om dig själv eftersom jag kommer att skriva en låt om det) eller något jag har läst i en bok eller sett på nyheterna.

Finns det någon fråga som du aldrig kommer att skriva något om?
-Jag tror inte att något är tabu för mig, om låten slår mig så kommer jag att gå för det.
 

Politik och musik, går det hand i hand?
-Jag tror politik och konst i allmänhet går hand i hand i en mängd olika sätt. Musik speciellt är en återspegling av klimatet i ett samhälle. Det är ett sätt för människor som är frustrerade att uttrycka sig och ett sätt att hålla upp en spegel och göra så att folk frågar "jag gillar vad jag ser?" Vi är inte riktigt ett politiskt band i sig. Vi har några låtar som behandlar vissa politiska frågor ("World War III, Rocks Under the Hill, West Bank Blues”) som jag skrev eftersom jag är berörd varje dag av en mans situation i dessa laddade politiska situationer.

Bästa politiska band / artist?
-Woody Guthrie, Bob Dylan, Johnny Cash, Hank Williams. Alla dessa katter hade ett uttalande innan det var på modet att vara politiskt

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?
-Absolut.

 

Du gillar tatueringar? Vilka har den trevligaste tatueringen och den mest ovanliga och den som har de flesta tatueringar?
-Vi gillar definitivt tatueringar. Johnny har mest. Jag har den mest ovanliga. Det är en "helig makaron" (en bit av pasta med halo ") som jag fick när jag var på turné med svenska bandet The Bones.

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Det måste komma ut en ny skiva snart eller?
-Jag tycker det är fortfarande viktigt att ha fysiska cd-skivor och även LP. De flesta människor köper digitalt nu, men det är något fysiskt att hålla albumet och teckningar och texter som inte kan ersättas. Även för konstnären är det viktigt eftersom att sälja varor på spelningar är det som gör det möjligt att turnera.

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?
-Vi turnerade i Europa med US BOMBS och var på väg till en spelning i Italien. Vi hade två separata skåpbilar, vår och bombernas, och vår förare var ent 21-årig kille från Tyskland. Jag tror att det var en av de första turnéer han hade kört på. Turnéledaren för bomberna gav honom särskilda anvisningar om hur och var man ska köra över Alperna, men den här killen trodde att han visste ett bättre sätt. Jag mindes att jag vaknade upp och vi var på en liten serpentinväg i det schweiziska landskapet. Skidåkare och bergsklättrare skrek till oss att vända tillbaka, men den här dummer försökte komma upp på berget! Jag bor i Colorado. Vi har några av de högsta bergen i Amerika, och vi var alla skiträdda. Föraren agerade som om allt var bra och han inte var vilse, och just då insåg vi att vi var i fara! Slutligen, efter mycket bedjande till många gudar, så kom vi tillbaka till civilisationen och knappt till showen i tid. Jag tror att det är det närmaste vi har varit att dö på en turné ...

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?
-Reno har en mycket bred målgrupp. Människor från åldrarna 8 år till 80 år. Vi vill att alla ska rocka med oss

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ?
-Det är aldrig tråkigt att göra intervjuer, det är bra att folk vill veta mer om oss!

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-Johnny cash

Hank Williams

Johnny Horton

Ramones

Stray cats

 

Är punk ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför musiken?
-Jag tror punk är ett bra sätt att få ut frustration. När som helst kan du släppa den oundvikliga frustrationen i livet på ett sunt sätt och det gör dig till en trevligare och bättre person. Folk som håller allt buteljerat verkar inte så glada, var så säker

Framtidsplaner för bandet?
-Vi hoppas att turnera i Skandinavien snart. Vi arbetar på en ny skiva också.

För dig själv?
-Jag arbetar också på ett fullängdsalbum med min solomusik. Jag släppte en EP som finns på bandcamp och hoppas att få fulllängdaren släppt i slutet av året.

Visdomsord?
-Håll upp din haka och era förhoppningar nere

Nåt att tillägga?

Reno har två nya låtar på bandcamp

https://renodivorce1.bandcamp.com/

 

Brent Loveday and The Dirty Dollars kan också hittas på bandcamp

https://brentlovedaymusic.bandcamp.com/album/comedown-from-the-comedown

 

 

Snälla gilla oss på facebook och kolla in vår nygjorda hemsida

www.facebook.com/renodivorce

www.renodivorceband.com

--

Brent Loveday
www.brentloveday.com
www.facebook.com/brentloveday