Jag hörde ett band för några år sedan som hette The Rejects men de spelade mer hardcore än den här gruppen. Men nu fick jag denna CD:n från The Rejects och den var så fylld med bra ska så jag kunde inte hålla mig själv från att skicka en intervju till dem.  Den var gjord i början av oktober 2003.

Historia?  -Tillbaks till 1997, Doozer och J var uttråkade. Så längtan efter sprit, tjejer och rockstjärnekändisskap började. Efter några trummisar, dåliga album hittade vi äntligen Carl på gatan och vi pratade med honom och lärde honom att spela trummor. Sedan spelade vi in ett bra album och åkte på turné. Från Bristol till Aberdeen och spelade för folk i norr och söder.   Sedan rekryterade vi Nicka på saxofon , hon tillförde så mycket sexappeal och musiken lät mycket bättre. Sedan fick vi snyggingen Mikey på kornett för tjejernas skull. Och musiken blev ännu bättre. Sedan har vi fortsatt att turnera världen för att leta efter en kebab som inte var gjord av hund, och detta fortsätter…..KOM MED OSS. Vi tror.

Snälla berätta lite om varje medlem?   -Uncle J – skäggig man som folk har blandat ihop med en apa, men han gillar att spela gitarr och sjunga

Doozer – Den kortaste medlemmen I bandet och den mest förvirrade-bas och sång.

Carlos – Den I bandet som har mest skit-Trummor och sång.

Nikki – Bästa tjejen I bandet - Sax

Mikey – snyggaste arslet och är snyggast - Kornett

När jag såg er CD och namnet trodde jag att ni spelade hardcore, var det inte ett band som gjorde det som hade ett liknande namn      -Det fanns ett band som the Rejects men de ändrade namnet till Murder Dolls, de har en medlem från Slipknot i bandet. Just före de ändrade namnet fick vi emails som sade att vi skulle ändra vårt namn. J sade bara fuck  och de ändrade sitt namn. Detta kan vara ett underligt sammanträffande men vi gillar storyn

Jag jämför er med Citizen Fish, vad gillar ni det? Vilka andra jämförelser har gjorts    -Doozer: Yeah det är ett coolt band.  J: Vi har blivit jämförda med  Anal cunt, Madness möter Motorhead, Lightyear,

Bryr ni er om intervjuer?      -J: Vi gillar att höra vad folk tycker, så visst och nej men kanske.

Vilken är den konstigaste recensionen ni har fått?    -Kerrang sade att vi tänder våra egna fisar. Aldrig gjort det så det måste vara lögn.

Hur skull du beskriva er musik i tre ord?    -Super smashing great (copyright 1979 Jim Bowen)

Hur är en bra spelning med Rejects?      -En bra spelning är när publiken har roligt, häcklar, dansar som apor och visar var de hör hemma. Det och avsugningar efter konserten

Hur ser den medelmåttige diggaren ut? Har ni bra kontakt med era fans?       -Den medelmåttige diggaren ser ut som vanligt folk. Från barn med byxor för stora till gamla gubbar. Ja , vi har bra kontakt med våra fans, de chattar med oss och vi lyssnar och vi skriver tillbaks om de inte verkar för galna.

Ni har en sida med exmedlemmar? Har ni bra kontakt med dem och vad gör de nu? -Glen har vi inte sett på år, jag tror att han spelar med ett 50-talsband. Riktigt coolt. Will spelar med My Pet Moneky, de är coola- Vi ser honom på puben ibland. The Guv´nor har vi inte träffat sedan han lämnade oss. Men en del av hans gamla vänner säger att han lever med sin tjej och lyssnar på dansmusik. Vi kan inte konfirmera att han har gått igenom puberteten ännu.

Har ni några andra band vid sidan av the Rejects?   -Two words - Hell Yeah.

J - IK+

Doozer - IK+

Nickie - Ex-Cathedra

Mikey - Cisco In The Aquarium

Hur är det att spela ska I England nuförtiden?   -Scenen är lite galen i England, överallt annars än London och Essex gillar folk att ha roligt och att dansa men där verkar folk bara gilla andra band än oss. 

Hur är musiklivet i England annars?    -Det är coolt, en massa bra band finns just nu. Kolla in wensidan (www.thebig.org), Operation Nailbomb, Resin, Engerica, Glueball and The filaments for starters. De leder dig till resten av de bra sakerna..

Vad vet du om Sverige? Vad är typiskt svenskt?   -IKEA, bastu, blonda människor, ganska kallt, Olof Mellberg, Refused…och er huvudstad heter Stockholm(jag lärde mig det från en karta)

Har ni hört några svenska band som ni gillar   -Yeah Refused är riktigt bra.

Vad betyder punk för dig, är det bara en livsstil eller är det bara ett ord?     -Det är en typ av musik men en del folk tar det för långt. Njut av det och ha en bra tid och rocka som en mor!

Vad är viktigast när ni gör musik , är det att ha en bra text, en bra melodi eller att ha en bra refräng som folk kommer ihåg?      -Musiken först och främst, men orden är alltid viktiga.

Gör ni musiken tillsammans eller hur gör ni musik?     -Doozer: Oftast är det jag och J som gör låtarna men alla kan och vi är alla med i en del av arrangemanget

Hur är det att bo I England just nu? Hur kände du dig efter den 11:e september 2001 och hur kände du det när du fick reda på att England skulle vara med i kriget mot Irak?      -Doozer: Det var riktigt otrevligt, men jag kände ingen av människorna. Jag håller inte med riktigt vad USA står för eller vad Irak står för. Jag gillar inte krig men som de flesta vet jag inte riktigt vad det handlade om.Både Bush och Hussein skrämmer mig.

Hur tycker du att Tony Blair sköter sig?     -Jag försöker hålla mig ifrån politik, det stör mig bara. Ifall det inte var Tony Blair så hade det varit någon annan idiot som hade gjort samma saker..

Hur reagerade du när du hörde att vår utrikesminister Anna Lindh hade blivit mördas ?    Inte för att verka kall men jag kände henne inte.

Är det mer våldsamt i England också?    Det finns en massa folk som är förvirrade och slår helt fel folk. Som alltid så slåss de aldrig mot dem de borde slåss mot.

Hur är det med rasism i England just nu?    -Det finns alltid rasism eftersom en del folk är väldigt envisa och dumma.

 Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna I livet?    -Assorted Jelly bean – båda skivorna

Suicide Machines - Defination by distruction

Voodoo Glow Skulls - Baile De Los Loco

Blood Brothers - Burn Piano Island Brun

Sultans of Ping Fc - Casul sex in the cinema plex

Konserter

Centerfold queens Minvera Southend 1999

Lightyear – vilket gig som helst

Frigid Bedwetters - Southend 1997

Milksnatchers and Tits (Band som har influerat The Rejects)

Livet

Första gången jag såg South Park

Doozer and J när vi lär varandra att göra dåliga låtar

Första spelningen i Southend

När vi spelade i Newbury och 250 ungar dansade som galna.

Upptäckten av sprit

Första senaste och dyraste skivan du har köpt?    -J - Första Ash Kung fu

senaste - Poison the well

Dyraste - Suicide machines tredje album som var riktigt dåligt.

Doozer - Shampoo - Delicious

NOFX - 45 or 46 songs that weren’t good enough for any of our other records

Mr Bungle på import

 

Framtisdplaner för bandet?     -Ta över världen, turnera I Holland, kanske Frankrike , England och äta ost.

För dig själv?    -Stanna I bandet för nästa år kommer att bli skitbra.

Visdomsord?    -Ät inte gul snö..

Nåt att tillägga?   -Kolla in vår hemsida, lyssna på våra låtar, köp, stjäl en kopia av vår CD. Kom till våra konserter och ät ost.

Bilderna är tagna från Rejects hemsida.....