Hallå! Tack för att få var med här, jag är Charas och jag är sångare i The Crimson Ghost och jag kommer att svara på alla dina frågor, jag är väldigt glad att vara här också eftersom att min mormor var svensk. Juli 2023. Detta skriver sångerskan från italienska Crimson Ghost och nu kör vi.

 

Berätta lite om historien om Crimson Ghost?

-The Crimson Ghost bildades 2012 av en grupp vänner som delade en passion för skräckfilmer och musik, och sedan dess blev det vårt passionsprojekt och vi har fortsatt att växa sedan dess.

 

Berätta lite om varje medlem, ålder, arbete, tidigare band etc?

-Von Satan vår gitarrist är 44 år gammal och arbetar som försäljningschef i en sportartikelbutik, hans tidigare band var: My Blake och Barabba båda banden hade metal / rock influenser.

Helleremita vår basist är 31 år gammal och arbetar på Tesla som mekanisk designer, hans tidigare band var: Belza och Punkabbuskers som båda var HC Punk-band.

Werewolf Hostile vår trummis är 29 år gammal och han undervisar trummor i skolor, tidigare band var: Cornoltis (ett dement rockband) Nemesis Inferi (ett metalband).

Charas Evildead är 43 år gammal och hon arbetar på en städservicebyrå, hennes tidigare band var: No Strange (Punk HC -band), Ass in flames (Stoner -rockband), Candle Nation Sick (Garage Punk)

 

Namnet Crimson Ghost, var kom det ifrån och ni vet redan att det var ett band som heter Crimson Ghosts antar jag?

-Ja vi visste om dem, vi är faktiskt vänner med bandet i Tyskland. Namnet Crimson Ghost är en hyllning till en miniserie från 1946 det var en spion-skräck tema historia, som jag råder dig att kolla in!

 

Ni kommer från Italien, hur är det att bo där nuförtiden, rasister och politik överlag?

-Italien är fantastiskt, vi älskar vår mat och kultur men det är inte så lätt att leva i, livet är dyrt, jobbet betalas inte så bra och polis och politiker suger men vi fortsätter att göra motstånd, alltid antifascistiska.

 

När ni gör era texter, vad handlar de om, politiska eller är politik inget att ha i musik? Endast på engelska... Aldrig på italienska?

-När jag skriver texterna tänker jag alltid på skräckens temaberättelser eller filmer, vanligtvis sjunger vi inte om politik i sig men vi pratar om sociala ställningar. Enligt min mening är det bättre att hålla sig till din egen genre och texter om du inte gör tung politisk musik.

 

Hur skulle du beskriva er egen musik med tre ord för dem som inte har hört er? Visst finns det en del horrorpunkstil men mest punkrock med en liten touch av metal tycker jag?

-Jo du beskrev just vår stil i din fråga, vi har verkligen horrorpunk och metal influenser. Om jag måste beskriva vår musik är den elektrisk, spöklik och snabb med adrenalin.

 

Finns det några grupper ni har jämförts med? Är det dåligt eller bra att jämföras?

-Om jag måste vara ärlig nej, inte ännu åtminstone är jag stolt över att vara original men det är inget fel att jämföras med andra grupper

 

Har ni gjort något mer än CD:n? Curtains of Fear?

-Ja, vårt första album var "Tits & Bones" 2018 endast i CD-format och du kan också hitta det på alla musikplattformar online och BANDCAMP. Den 1 juli 2022 släpptes EP:n "The Curse of Mummy/Destroy to Create" som kassetband (Orange Limited Edition)

 

Inte någon tanke på en vinyl?

-Ja vi tänkte på det, vårt nästa album kommer på vinyl.

 

Kan du känna att ni har gjort en skiva om ni bara skulle släppa den digitalt?

–Ja, digitalt är vägen

 

När ni lyssnar på musik, vilket är ditt favoritsätt att lyssna på musik, Spotify, vinyl, CD eller vad föredrar du?

-Personligen är mitt favorit sätt LP, vinylformatet är klassiskt och det låter bäst. Men jag ser inga problem med att lyssna på musik i andra format som Spotify och andra plattformar.

 

Köper du mycket skivor själv?

-Ja, jag köper fortfarande merch, särskilt vinyl och t-shirts.

 

Finns det några bra skivaffärer kvar i din hemstad?

-Ja, bara 1 återstår och den heter "Bergamo Musica" och den har ett stort urval av CD och merch.

 

Några bra band från din stad och från Italien överlag?

-Ja det finns en hel del band jag rekommenderar i Italien: GoGoPonies, Motel Transylvania kolla in dem!

 

Vad betyder punk för dig, är det bara en musikstil, ett ord eller är det en livsstil?

-Jag gillar inte etiketter 2023 Jag älskar punk Jag lever punk men att det inte är det enda som trotsar mig, du kan vara punk även om du inte klär dig som en, valfrihet.

 

Berätta lite om följande låtar och vad de handlar om? Vem gjorde dem och berättade lite om historien?

 Lost in the dark

Under his eyes

The curse of Mummy

-Jag skriver alla texter själv (Charas) men musikstyckena är skrivna av Von och tillsammans anpassar vi dem tillsammans. Texterna på Lost in the dark berättar om mörker och att må bra av att vara i nattens mörker och att befria sina demoner. Under his eyes är det en hyllning till en TV-serie "The handmaid tale" The Curse of Mummy som titeln antyder handlar om den berömda kultfilmen The Curse of Mummy, kolla in filmen!

 

Säljer ni någon merch på dina spelningar, köper folk den? Vad säljer bäst?

-Ja självklart säljer vi merch i våra spelningar, vi säljer T-shirt, CDS, patches och klistermärken etc.... men vår bästsäljare är våra T-shirts!

 

Vilken är er egen favoritlåt bland era egna låtar? Och vilken låt är folkets val?

-Min personliga favoritlåt är "Werewolf in Blood" och publiken älskar "Lost in the Dark" men njuter också mycket av "Werewolf in Blood"

 

När ni gör låtar, är det en i gruppen som gör dem eller hur komponerar du en låt?

-Som tidigare nämnts komponerar jag texterna (Charas) och Von skriver musiken och sedan brainstormar vi alla tillsammans för att fixa låtarna, det är alltid ett grupparbete.

 

Snälla rangordna dina fem favoritskivor?

-Mina topp 5 val är (var verkligen svårt att välja):

Live Undead Slayer

Overkill Motorhead

Walk Among Us Misfits

Astrocreep 2000 White Zombie

Rumors Fleedwood Mac

 

Bryr ni er om recensioner? Vilket är det mest märkliga ni någonsin fått, med det här bandet eller något annat band du har varit med i?

-Ja vi bryr oss om recensioner, vi hade massor speciellt i förra albumet, lyckligtvis hade vi inga konstiga eller troll recensioner (än så länge) alla recensioner var riktigt trevliga och med en fin feedback.

 

Om ni kunde välja fem band från det förflutna och historien och nutida band och både döda och levande band för att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade ni valt?

-Vilken rolig fråga, om jag var tvungen att välja skulle det förmodligen vara:

Motorhead så klart

Misfits

Screaming Lord Sutch

Black Sabbath

Faith No More

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken?

-Ja definitivt, musik hjälper mycket att undkomma livets skitsnack, och jag tror att tack vare musik kan du bli en bättre person eftersom du kan uttrycka dig till fullo.

 

Har någon av alla era fans gjort något riktigt galet när nihar spelat live, ? Har de gjort några tatueringar eller något liknande?

-Tja inte riktigt förutom en kille som faktiskt klädde av sig medan han spelade, men jag antar att allt kan hända i livet.

 

Några bra svenska band du gillar?

-Ja, vår grupp älskar svenska band som: Arch Enemy, Hellacopters, Hardcore Superstar, Entombed.

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer? Vad föredrar du Telefonintervjuer, ansikte mot ansikte eller som den här via e-post?

-Nej det är kul att bli intervjuad, vi föredrar antingen ansikte mot ansikte eller till och med e-post.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Vi planerar en turné i EU och vi spelar även in nya låtar och vi hoppas att kanske en svensk festival kontaktar oss för en spelning!

 

Framtidsplaner för dig själv?

-Mina framtidsplaner skulle vara att resa världen runt med mitt band, skulle vara bra om det kunde vara ett heltidsjobb.

 

Visdomsord?

-Oavsett din sociala status eller din ålder kan alla spela musik för att uppnå sin dröm på sitt eget sätt.

 

Något mer att tillägga?

-Fortsätt stödja oss! Vi älskar alla våra fans och fortsätter att skaka dina ben!