Reach kommer från Slovenien. De spelar en riktigt bra hardcore. Inte så annorlunda än andra men en jättebra hardcore. Sep-2018

 

Snälla berätta för lite historia om gruppen?

-Luka (gitarr) och Benjamin (trummor)kände varandra från spelningar och den lokala scenen och de var båda "bandlösa för tillfället, så de började prata om att starta en ny grupp. Detta var någon gång i början av 2016.

Vi hade svårt att hitta andra medlemmar men så småningom kom Jan (sång) och Jože (bas) och det visade sig vara bra. Allting klickade bara mellan de fyra och så började vi skriva lite seriöst material och började verkligen lägga all vår energi och ansträngningar in i bandet.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band på sidan?

-Våra åldrar varierar mellan 23 och 33. Tre av oss har jobb och en går fortfarande på college. Vi delar samma passion för musiken som vi skapar. Alla vi hade varit i band tidigare, men ingen av dem är fortfarande aktiva.

 

Jag kan höra mycket olika influenser men mestadels hardcore och lite metall etc? Favoriter från förr?

-Vi är alla inne i metallgenrer och hardcore, så vi försöker kombinera något mellan det som låter bra för oss.

 

Reach är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Var ni inte rädda för att något annat band skulle heta så här? Jag tror redan finns ett band med det namnet ... Vilket är det bästa bandnamnet?

-Vi var inte oroade över namnet; vi visste bara att vi ville ha ett kort namn. Självklart hade vi många idéer, men alla tyckte om att "Reach" var det bästa så vi valde det. Det är också en bra sak att alla kan tolka den på sitt eget sätt.

Vi vet att det finns ett band med samma namn, men de spelar en annan stil, så vi är inte oroliga för att vi kommer att bli  tagna för för det andra bandet.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Den oroliga, nervösa känsla inför konserten, för då vet vi att vi ska göra något som vi verkligen gillar och bryr oss om. Men nervositeten är borta efter en eller två låtar och då är det bara roligt.

 

Och var är bäst att spela? Och den värsta platsen?

-Den bästa spelning vi har haft var i Varaždin, Kroatien. Det var en bakgårdspelning i någon väns hus i hans grannskap. Atmosfären var mycket chill och tillrättalagd.

Hittills har vi inte haft några dåliga erfarenheter med spelningar och är väldigt nöjda med promotorers på alla våra spelningar.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Slovenien just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Den här typen av hardcore är relativt ny i Slovenien, så vi fokuserar mer på norr(Österrike, Tyskland ...). För närvarande finns det inte många hardcoreband som är aktiva i Slovenien just nu, förutom våra goda vänner i Laid to Rest. Punk och Metal band är vanligare men....

 

Hur skulle du beskriva er musik i tre ord?

-I ditt ansikte

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Vi föddes för sent för att uppleva punkens sanna essens, men vi antog idén (eller mentaliteten). Vi vill också vara på riktigt och inte vara alltför "upproriska" utan anledning. Dvs. Oavsett hur du tittar på saker - du behöver ett jobb för att överleva så det är dumt att tänka emot det.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och de grejerna?

-Vi har inget problem med det men vi vet att det var mycket kontroverser om detta i början av 2000-talet. Det är fantastiskt att kunna dela din musik över hela världen med så bra plattformar som BandCamp, Youtube och Facebook. Det är bara mycket lättare att få uppmärksamhet av människor som kan vara intresserade av vad du gör. Hur annars skulle vi kunna göra denna intervju?;)

 

Hur är det att bo i Slovenien just nu? Politiskt? Fascister?

-Social statusen i Slovenien är inte bra, men det är inte heller dåligt. Det är tufft ibland men du kan leva ett normal levende. Situationen har dock förbättrats under de senaste åren.

Vi dyker inte in i politiken eftersom ändå inte spelar någon roll om vem som leder staten eller landet, för att de alltid kommer att arbeta för egen vinning.

Tja, flyktingkrisen rörde till det för människor och de började agera intolerant. Det är bara ett annat bevis på hur mycket inflytande media har på vanliga människor. Vi har emellertid inga extremistiska grupper som stiger upp just nu.

 

Finns det några bra band från Slovenien nu? Är punkscenen/hardcorescenen/ metallscenen stor? Hur är det i din hemstad?

- Det bästa bandet från Slovenien måste vara Within Destruction. De har verkligen fått sitt genombrott just nu, så grattis till killarna! Andra bra band från Slovenien: In-Sane, Noctiferia, Srd, Elvis Jackson, Happy Ol 'McWeasel ...

Scenen är inte lika livlig som den brukade vara, men de som fortfarande är involverade ger sitt bästa och organiserar fortfarande spelningar och festivaler. Vi har två bra festivaler i vår region: Tepih na Paleti fest och Breka Fest.

 

Vad vet du om Sverige?

-Ikea, Volvo, Surströmming? Haha, skojar bara.

 

Har ni hört några bra band från Sverige?

-Självklart! Vi känner till många bra band från Sverige: Sanity, Entombed, At the Gates, Raised Fist, Marduk, Flames, Bathory, Opeth ... - bara för att nämna några!

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er? Är det lättare att göra texter nu eller var det lättare att göra det när ni var yngre? Aldrig på ert eget språk?

-Jan skriver texterna. Innan Reach har jag aldrig skrivit en låt. Detta är galet om jag tänker på det nu, för att jag älskar processen att skriva en låt så mycket. Jag var alltid i band med meningsfulla, djupa texter. Jag kan inte riktigt säga vilket band eller artist som är mitt inflytande, förmodligen alla. Jag har aldrig skrivit en låt på slovenska, det känns konstigt för mig, jag vet inte varför. Men en dag kommer jag att göra det.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Jan: Jag skriver om många olika saker: världens tillstånd, samhället, våra idoler, om hemmet, känslor, saker vi har gått igenom ... men vi använder inte dem alla som band. Jag kommer förmodligen aldrig att skriva om drakar och pansararmeér hehehe

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska sång?

-Hardcore har alltid varit inblandat i politik (vissa berömde vissa idéer och vissa kritiserade dem). I vårt fall - så har vi inte många politiska sånger. Vi fokuserar mer på social kritik och personliga saker som händer med var och en av oss.

 

Bästa politiska band/artist?

-Rage against the Machine

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Vi är fortfarande ett relativt okänt band för att vara ärlig men om vi har någon chans att vår musik har en positiv inverkan på någon så kommer vi att vara tacksamma för det.

 

Omslaget på er CD ser väldigt bra ut, är det viktigt att ha ett skivomslag som visar vilken typ av musik man spelar? Ditt favoritromslag? Vem gör ert? Och har ni några bra skivaffärer i er hemstad?

-Tack. Ärligt talat - vi vet inte. Vi tycker att allt är okej så länge som det ser bra ut, ligger i sammanhang med vad musiken handlar om och vad texten handlar om, och det är inget för dramatiskt. En vän till oss som är en tatueringskonstnär tog bilden på demoalbumet och en annan vän av oss tog bilden på splitplattan. Vi kommer från en landsbygdsdel av Slovenien så att vi inte har några speciella specialaffärer. Så de har ett ganska dåligt utbud. Bara de vanliga pop & rockartisterna, inget fancy.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kan välja vilket som helst?

-Ja självklart. Särskilt idag där allting har blivit digitalt och engångs. Det är viktigt att folk köper fysiska medier eftersom de inte bara stöder bandet, de stöder också bolagen, distros och ställen där skivorna görs.

 

Snälla berätta nån rolig sak som har hänt under er karriär och under några spelningar?

-Oh man, vår spelning i Budapest - vi kommer aldrig att glömma den ...

När vi anlände till Budapests förorter, då behövde Jože gå på toaletten väldigt mycket, riktigt mycket (några timmar i en van medan han drack öl ) men vi satt fast i trafik i 30minuter.  Killen började bli blek haha.

Efter två eller tre låtar i vår set - Benjamins trumma gick sönder! Tack och lov fick han en låna från ett av de band som spelade den natten så att vi kunde avsluta vår spelning.

Ändå var spelningen skitbra och publiken var fantastisk.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på dina konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat tillsammans med?

-Har du sett publiken från This is Hardcore festival? Något sådant.

Vi har ingen preferens på de som kommer till våra shower så länge de tycker om vår musik och har kul så är det lugnt för oss.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

Luka

Skivor:Allt med Misfits , Pink Floyd – Dark side of the Moon, Slipknot – Iowa, Have Heart – Songs to Scream at the Sun, Children of Bodom – Follow the Reaper.

Konserter: Vitamin X på Fluff Fest 2013, Bane på Fluff Fest 2014, Rammstein på Arena Zagreb 2010 was insane, Converge & Touche Amore i Zagreb 2012.

Viktigaste I livet: Det viktigaste i mitt live var när jag upptäckte punk, som senare inspirerade mig att spel gitarr..

Jože

Skivor: Jag har inga top femm skivor, jag gillar alla som jag äger. Ifall det låter bra är det bra.

Konserter: Varje Dimmu Borgir gig, Behemoth, Metallica levererar alltid, Motorhead (kan inte leva utan Lemmy), Dream Theater (Fantastiska musiker)

De mest viktiga för mig? Att träffa dessa 3 killar och slita upp scenen med dem. Yeah, det är väl det

Benjamin

Skivor: Linkin Park - Hybrid Theory, Kataklysm - In Arms Of Devastation, Turnstile - Step 2 Rhythm, Expire - Pendulum Swings, Metallica - Ride The Lightning

Konserter: Jesus Piece på Outbreak fest 2018, No Warning på The Sound of Revolution fest 2017, Trapped Under Ice på Fluff fest 2012, Lamb of God på Metalcamp 2009, Behemoth Ljubljana 2007

De viktigaste sakerna: Musik genrellt. Alla spelningar och festivaler jag går på och min flickvän som hjälpt mig med att räta ut all skit.

Jan

Skivor: Stick to your guns – Diamond, Touche Amore - Parting the sea between brightness and me, While She Sleeps - You are we, Rage against the machine - self titled, Linkin Park - Hybrid theory, Have heart - Songs to scream at the sun

Konserter: Touche amore/La dispute – Wien, Stick to your guns - Ljubljana (Gala hala), Architects/While she sleeps - Ljubljana (Gala hala), Macklemore - Frequency festival, Prophets of rage/System of a down (Nova Rock)

Det mest viktiga: Min flickvän, musik/band, Festivaler/resande, tid för mig själv och manga. ,

 

Första,senaste och dyraste skivan du köpt?

Luka

Första: Misfits – Famous Monsters, Senaste: Motorhead – Bastards. Kommer inte ihåg vilken den dyraste skivan jag äger är.

Jože

Min CD eller I mitt fall den första kassetten Metallica - Ride the Lightning. Senaste CD..signerad IN-Sane skiva från deras 20 års show. Bra killer, bra music.. Kommer inte ihåg den dyraste skivan. Kanske Dimmu Borgir-Death Cult Armageddon Limited edition.

Benjamin

Första: Blink 182 - Take Off Your Pants and Jacket, Senaste: Broken Teeth - At Peace Amongst Chaos. Dyraste: P.O.D. – Satellite

Jan

Första skivan: The Offspring – Americana, Senaste: Stick to your guns – Disobedient, Dyraste: Green Day - LPs collection


Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-Nej inte alls. Det är alltid intressant att göra intervjuer.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historien och nuförtiden och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ert band. Vilka fem hade ni valt?

-Misfits, Behemoth, Sepultura (with Max Cavalera), Stick To Your Guns

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken ?

-Ja det fungerar som en terapi. Och det är mycket billigare!

 

Vilken är den mest udda frågan du någonsin har haft i en intervju?

-Som tur är de frågor vi fått hittills alla varit vanliga!

 

Vilken är frågan du vill ha men du får aldrig får. Snälla fråga och svara på det?

-"Så hur var den amerikanska turnén?"

 

Framtida planer för bandet?

-Repa så mycket vi kan, skriva nytt material - vi jobbar för närvarande på en kommande EP / LP-bokning och göra så många sspelningar som vi kan, US turné en dag hahaha…

 

För dig själv?

- Varje medlem har sina egna personliga planer, men inget konstigt. Bara grundläggande saker - karriär, musik, familj, hem ...

 

Visdomsord?

-Var sann mot dig själv

 

Något att lägga till?

-Du kan hitta mer information och nyheter om oss på våra Facebook- och Instagram-sidor. Om du vill komma i kontakt med oss, skriv bara ett meddelande!

Tack för intervjun och tack för att du visar intresse för oss. Skål från Pomurje, Slovenien!

www.facebook.com/reachhc

http://reach-hc.bandcamp.com

www.instagram.com/reach_hc

reach.pomurje@gmail.com