Det är lite märkligt att medlemmarna är mellan 13 och 19 när gruppen startade 1996 och Manuel var mycket ung när han fick sina barn ca 8 år gammal;-) Februari 2015

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

Bandet föddes 1996, mer eller mindre ... på något sätt var vi tvungna att hitta ett sätt att ha kul! År 1999 släppte vi vårt första egenproducerade album "Qualcosa accadrà ...?" ("Något kommer att hända ...") följt av "Nessuna cuara" ("No bota") 2001. Detta album släpptes i samarbete med Stupido Records (italienska delen av Wynona Records). "Il cambio di stagione" ("Årstidernas förändring") är vårt tredje album, som kom under 2006 och var egenproducerat, igen. Under tiden vi spelade vi mycket, vi drack mycket, vi hade kul och vi ändrade lineup två gånger ... saker som händer alla band, men vi har fortfarande här har kul och utan tjäna en cent. Vi arbetar på det fjärde albumet och vi hoppas att hitta någon som är villig att hjälpa oss med det här projektet. Jag vet inte, är någon som läser?

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Har ni varit i några andra punkband innan?

Ok, bandet är:

-Andrea, 18, sång och bas, sambo och har en 18-månaders gammal dotter och en hund. Han älskar Beatles, öl och pizza. Han kan inte sjunga. Han har också spelat i MivarPalace, ett garage / punk-bandet.

-Felix, 19, gitarr och sång, sambo, inga barn. Han gillar musik, äta gott, gott vin ... Och han är den enda "Razzo" som vet hur man använder en dator och talar engelska. Han är teknik freak. Han spelade också i MivarPalace.

-Gricco, 17, gitarr och sång, sambo, och har en 4-årig dotter och en hund. Han gillar allt med party... legalt eller illegalt! Han vet inte hur man sätter på en dator och han har problem med smartphones.

Innan Razzi Totali spelade han med Giuis, en utmärkt italiensk hardcore melodisk band.

-Manuel, 13, sambo och har två barn, 5 och 3 år gamla. Han gillar att "slappna av" och är alltid förbannad. Förresten, så är han också en trummis (Om det är sant att män är från Mars och kvinnor är från Venus, då trummisar är från Pluto -Quoted från filmen "Still carzy" -..)

;)). Innan Razzi så spelade han i Brecfast Bois (stavas så där, det är inte ett misstag. Fråga mig inte varför ...), ett italiensk punkrockband.

Ok, jag kanske ljög om åldrar ...

 

Jag kan höra båda Ramones, Queers och tidig 77-punk här? Har jag rätt? Favoriter från förr?

BHO, Ramones,  inte så mycket ... mer det andra Queers (där har du  rätt) och Screeching Weasel med sina  2 första album, men på den sista är det lite mer komplicerat. Som favoriter naturligtvis finns alla jag har just nämnt tidigare, men också Clash, Beatles, Cure... och många många andra.

 

Razzi Totali är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Vad betyder det? Vilket är det bästa bandnamnet som du vet

Det är en lång historia, och jag tror inte att det skulle vara meningsfullt för andra ...  det inte betyder någonting. Ärligt talat är det inte den bästa namnet någonsin  men det är så vi heter... det coolaste namnet någonsin, för mig, är "Peawees", en stort punk / r'n'r italienskt band. Jag vet inte vad det betyder, men det låter häftigt. Också "The Cure" är inte dåligt.

 

Vad är det bästa med att spela live?

Kontakten med människor, människor som sjunger med i låtar, svett, energi, roligt, öl ... och så får du alltid träffa trevliga människor på konserter.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

De bästa platserna är de mindre, 200 personer (även mindre), med en låg sven, så när folk börjar flytta sig får du mikrofonen på tänderna. Där det finns kontakt . Det värsta är de som är för stora, med stor scen där man aldrig vet vad man ska göra ... då brukar det bli en röra med ljud på scenen. Dock är den viktigaste sak som gör en cool spelning bra publiken, spelar ingen roll om de är 3000 eller 3. Så du kan spela på den bästa platsen i världen, men resultatet suger.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Italien just nu?

Det är svårt ... men inte bara för punkrock, det är verkligen svårt att gigga med dina egna låtar, i den meningen att platser för detta finns mindre och mindre av, och de tenderar att föredra jävla coverband eller fucked dj set. Lyckligtvis finns det fortfarande de som tror på egenproducerad musik, och ger möjlighet möjlighet att gigga.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

Enkel, direkt, äkta.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

Det är ett ord, och det har alltid varit. Någon använder den för att definiera en musikgenre, en del för att indikera ett sätt att leva, för vissa är det lite lowlife ... det är en lång lista ... Jag tror man är punk inuti, är det inte nödvändigt att ha tuppkam eller att bära skinnjacka för att bevisa det, bara leva med ett långfinger i röven av liv.


Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

Lyssna på musik på datorn är fruktansvärt, mp3s är fruktansvärt ... ja, de är lätta, inget att säga om detta, men det kommer aldrig ersätta nöjet att ha något fysiskt i händerna, även om det är en CD, vinyl eller kassett. Charmen med ett häfte ... eller bara det faktum att gå till en spelning och köpa en skiva som undertecknats av bandet. Tyvärr är många unga idag som inte bryr sig alls, de är intresserade av att ladda ner och ladda ner igen. Vad skall man göra åt det i slutändan?

 

Hur är det att bo i Italien nu? Politiskt?

Italien i detta ögonblick suger verkligen, det är bokstavligen ett skit. Vi har deflation, företagen stänger, inga investeringar, en av de högsta europeiska ungdomsarbetslösheterna, inga pengar, höga skatter men inga tjänster, rättvisan har biblisk timing och byråkratin är en spelmaskin, vår prognos att få en bra pension är förgäves, korruption finns överallt. En enorm v¨åg av giriga människor som bara tänker hålla sin rumpa varm. Skadade och oärliga människor är i riksdagen, borde vara i fängelse. Och de få som vill förändra saker fastnar i systemet. Och vet du vad det värsta är? Vi kommer aldrig att få ut något av detta! Det är för ruttet. Vi behöver en revolution ... men vi är inte fransmän, så det blir aldrig, eftersom folk är rädda för att förlora det lilla de har.

Men ... allt är OK, tack

 

Finns det några bra band från Italien nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

Naturligtvis har vi gott om bra band i Italien, även om jag inte ser en riktig scen. Hittills har jag sett folk gå emot sin egen jävla affärer. Inte alla, naturligtvis, men majoriteten. Sedan finns fraktioner, så om du är inne så kan du  göra något, annars är du kvar på marginalerna. I Trento, där vi finns, där finns det ingenting, så vi är ute ur varje viktig loop ... hahaha!

 

Vad vet du om Sverige?

Fjordarna (ah nej att dessa är i Norge), Ibrahimovic, Ikea, bastu (åh nej det är finska, wtf), Ghost Rider(han är fortfarande levande?)  och vackra blondiner. Vi hörde rykten att ni alltid är fulla och ni försummar kvinnor, då kommer italienarna och stjäl dem!

 

Har du hört några bra band från Sverige?

Satanic surfers, Millencolin, No fun at all, The Cardigans, Abba, Europe

 

Era texter, vem gör dem och vad  påverkar ? Varför bara på italienska?

Vi sjunger på italienska på grund av några saker och en del av nödvändighet, på grund av att vi inte kan engelska så bra att göra även vitsar ...  våra texter beskriver våra erfarenheter. På de två första albumenen var vi mer lättsamma även om vi aldrig har varit optimister. På det tredje var vi mer mogna. På den fjärde försöker vi .... Tja, kommer jag inte berätta för dig, det kommer att bli en överraskning!

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

Vi lovade från början att vi skulle aldrig skrivit om politik, i den meningen att vi aldrig skulle ställa oss på någon sida. För övrigt pratar vi om allt.

 

Politik och musik, går det hand i hand?

Det beror på. Jag är inte förtjust i politiserade band. En sak är att tala om sociala frågor, en andra sak är att kämpa för en ideologi som kör dig blind.

 

 Bästa politiska band / artist?

boh

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, jag menar folk som lyssnar på musik?

Självklart! Annars finns det ingen mening med att lyssna på musik. Jag tror att alla har minnen eller haft upplevelser kopplade till en låt, och det kommer att vara för evigt, annars kommer du inte att bry dig om musik.

 

Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

Oss själva .... Ahahaha! Om du menar den mest kända jag säger Liquido, på en festival ... jävla arrogant idiot. Om du menar den "coolaste", för oss, då är det Derozer, Pornoriviste, Impossibili: 3 jävligt coola italienska punk rockband.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte?

Visst, det är trevligt att ha något konkret i handen, för att se dina ansträngningar har registreras och avslutade bra, att sätta dem på hyllan bredvid andra coola saker ... det är också goda minnen när du blir gammal.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och nån spelning?

En gång, dagen efter en konsert (vacker förresten), återvände vi hem lite misshandlade, och vi talade om spelningen. Alla var glada, särskilt Gricco och han sa: "Vilken bra kväll" t Den bästa momentet var när vi gjorde" Scoppiato "! (En av våra låtar, ed) Har du sett hur de hoppar?" Er ... Gricco, vi spelade inte den igår... "

"Verkligen Inte? Min mest levande minne ...". Vanligtvis är det så det fungerar ... hahaha!

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du  på era konserter?

Publiken är alltid mer eller mindre den samma ... unga punkare, gamla punkare ... men också en hel del vanliga människor. Vi vill ha fler kvinnor, dock. Vackra, blonda, alkoholiserade ... bjuder ni in oss i Sverige? ;)

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

Skivor och spelningar är för svårt, jag minns inte. Viktigaste sakerna: familj, Razzi, öl, öl, pizza (för italienskt: pizza, Mandolino, maffia ...)

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

Speciellt detta ... hur många frågor ??? Wtf, är vi några jävla rockstjärnor?

 

Om du fick välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?
-The Beatles

-The Ramones

-Screeching Weasel

-Clash

-Guns n roses

 

Är punk ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför punkmusik ??

Nej, jag tror inte det men musiken kunde i allmänhet. Att skriva en låt är som att släppa ut ånga utan att döda någon. Men om du är en skitstövel, förblir du en skitstövel även om du skriver låtar.

 

Vilken är den mest udda frågan ni har fått i en intervju?

Vad tycker du om ditt och datt. Men spelar det verkligen någon roll för någon? hahaha

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

Varför finns det så många Ramones kloner? Och varför blir alla punkrockband jämförda med Ramones? -

Bra fråga, min vän, jag vet inte, men jag är också lite trött att lyssna band som är fotokopior av Ramones, och att de också kallas bra. I Italien är fyllt av sådana som är det, vet inte hur det är i ditt land. Fan, ok, Ramones är Punk rock, men om jag vill lyssna på Ramones så lyssnar jag originalet ... wtf.


Framtidsplaner för bandet?

 Att spela in den fjärde LPn, spela live, ha roligt och bli berusad så mycket som möjligt.

 

För dig själv?

Att vara en bra pappa ... eller en gudfader

 

Visdomsord?

Jag är inte så vis att avstå visdom.

 

Nåt att tillägga?

Rock on!