Razor Sharp Death Blizzard är gruppen med ett långt namn och jag har vissa svårigheter att komma ihåg deras namn men musiken är fortfarande i mitt huvud. Rå punk / hardcore är grejen med lite metall också. Lyssna på dem läs den här intervjun som gjordes i November 2015.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-RSDB bildades efter Daz (gitarr) fyllde på med på bas för den sista korta turnén med mitt gamla band Ridgeback 2010. Efter turnén så bestämde vis oss för att skriva några låtar och umgås. Vi jammade ett par gånger och sedan förlorade vi vår replokal där vi hade varit länge. Efter ett uppehåll på ett år så kom Daz och jag (Jamie) tillbaka tillsammans i ett nytt utrymme med en ny trummis, Greg. Det var det ett tag, vi hade många basister, och inte mycket hände på grund av arbete och universitetsåtaganden. Sedan kom Graham (bas) som blev en vändpunkt för oss och vi börjar göra vår skit tillsammans. Började skriva mer, spelningar. Vi spelade sedan in en EP som vi skickade till dig (Riot Revolt revolutionen) och har spelat här där och överallt i Skottland och England.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Tidigare band?

-Jag, Jamie (sång), jag är 43 gift och har två barn, kör mitt eget i byggbranschen, jag tar del av musik, öl och resor, dåligt;) Jag tar saker alldeles för långt, lite av ett rövhål egentligen ha haha.

Daz (gitarr / sång) är 42 separerad med två barn och två stora barn, jobbar och  förbereder bilar att bli till salu och service, tar del av musik, gravitationsracing, cider, dåligt, är en vresig jävel ibland lol.

Greg (trummor) är 24 och engagerad, arbetar på en stormarknad deltid och går på universitetet och studerar något;), tar del av musik, spel, hundar, katter, sambuca, dåligt, inget annat än att han blir berusad.

Graham (Bass) är 42 och i kärleks x, arbetar som tekniker på en grönsaksbearbetningsanläggning, tar del av musik och dricker Guinness.

 

Jag kan höra mycket olika influenser i musiken men mestadels Anarchopunk och viss metall? Favoriter från förr?

-Vi har eklektisk smak i musik från GBH, Exploited, Iron Maiden, Saxon, Slayer, Anthrax, Neurosis.

 

Razor Sharp Death Blizzard är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Ni är inte rädda för att människor minns inte namnet? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Namnet kom från vår ursprungliga trummis Dean. På väg hem till Edinburgh vandrande genom en snöstorm och då sade han att det var som att vandra genom en knivskarp död snöstorm. Ja, vi är nöjda med namnet, musiken gör bandet,  inte namnet. Titta på Limp Bizkit, nu är det ett skitnamn och ett skitband. bästa bandnamnet är Wings of Jazz Destiny.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Vi älskar att få komma in i folks ansikten, det är den bästa känslan med folks njutning av vad vi gör. Vi är kompromisslösa, politiska och påstridiga. Brutala.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Bästa: The Alma Inn i Bolton England. Sämst: Överallt i Hawick Scotland.


Hur är det att spela den här typen av musik i Skottland just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Det är jäkligt bra i Skottland. Edinburgh frodas just nu, vi har spelat i Bannermans och Banshee Labyrinth med Dog Tired, Lucifers Corpus, Sapian, Blackened Ritual, Filth Pact  etc.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Politisk, Ilsken, Kompromisslös

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punk för mig är att vara vem du vill vara. Att kunna uttrycka din egen åsikt. Att leva med dina egna regler. Att inte dikteras av andra.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Jag personligen, jag tycker inte om det. Jag gillar att ha fysiska kopior som vinyl eller cd-skivor

 

Hur är det att bo i Skottland nu? Politiskt? Var det bra eller dåligt att Skottland fortfarande "hör" till England efter omröstningen?

-Ha Ha ha jag älskar hur du säger "hör" till England lol. Ja den konservativa regeringen gillar verkligen att tänka så. Att bo i Skottland efter förra årets folkomröstning är oerhört frustrerande. Det var så nära. En hel del av väljarna var bara rädd för förändring och nu ångrar de röstningen. En bra sak som kom av folkomröstningen är en massa människor nu är politiskt medvetna och nu inte längre rädda för att tala ut om frågor om regeringen. Jag och resten av killarna kommer att vara i fronten av revolutionen.


Finns det några bra band från Skottland nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Hmmm, Bästa bandet vi spelat med nyligen är Sapien, ett slags doomy band, bra killar, Dog Tired också ett bra gäng gubbar. Punkscenen är ganska bra i Edinburgh och mycket brapågår, vi spelade med Happy Spastics som är ett  jäkligt bra band. Vår hemstad Galashiels eller Hawick är skit.

 

Vad vet du om Sverige?

-Jag har varit i Stockholm och älskade det, mycket kallt och kyligt (jag var där i november) Min kompis Gareth (Victims) bor där och han tog oss runt till några trevliga platser och vi gick för att se Kvelertak när jag var där mycket för min frus nöje (sarkasm)

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Ja, Cult Of Luna, Victims, Burst, Diagnosis Bastard.

 

Era texter, vemgör dem och vad påverkar er?

-texterna är skrivna av Daz och mig. Politik, krig och orättvisor.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om ?

-Nej


Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt?

-Verkligen. Vår sång Riot Revolt Revolution (Tory Bastard Scum)

 

Bästa politiska band / artist?

-Minor Threat

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Jag vet inte om det kan förändra människors liv men definitivt kan musik och sångtexter påverka och väcka upp folk för vad som händer.

 

Ert omslag på er CD är riktigt snyggte, är det viktigt att ha en skivomslag som visar människor vilken typ av musik man spelar? Ditt favoritomslag? Vem gör era omslag?

-Jag vet inte om en skivomslag säger vilken musik du spelar som sådan, men det kan definitivt ge en hint. Våra omslag görs av oss, Riot Revolt revolutionen var Daz idé och Greg satte ihop det.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte?

-Ja. vi har hållit det personligt. Som  vi säljer dem på spelningar eller genom att man kontaktar oss via Facebook eller e-post. Jag tar itu med försäljning via e-post. Du kan också ladda ner om du måste via Bandcamp


Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Efter vår show i Stoke on Trent i England, hjälptes upp med flera sambucas, då sov Greg på toppen av vår Van. Varför? Vi kommer aldrig att få veta.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

-Vår publik ser ut som en folkmassa eller brottslingar. Jag saknar att ha nära vänner och familj men det är kanske för deras bästa :). Största bandet hittills är Horny Bitches och Anti Clockwise.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

Skivor:

1. Iron Maiden- Piece of Mind

2. Faith No More- Real Thing

3. Cult of Luna- Vertikal

4. Dillinger Escape Plan- all of them

5. Bongripper- Satan Worshipping Doom

Konserter:

1. Dillinger Escape Plan

2. Fugazi

3. Will Haven

4. A Perfect Circle

5. Raging Speedhorn at the Alma

Viktigt: Fred, kärlek, respekt, bra låtar, bra böcker.

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-Jag gillar intervjuer,på radio är det roligt för de håller dig på tårna. Vi gör inte många intervjuer, men det kommer att förändras nästa år när vårt album är ute.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-The Doors, Melvins, Iron Maiden, Dillinger Escape Plan, Slayer.

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför musiken ??

-Den typ av musik vi gör ventilerar definitivt vår frustration över var världen är på väg. Om jag blir en trevlig person, ska jag låta dig svara på det när vi träffas en dag;)

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

-Har du någonsin rakat din pung?


Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Vilken öl vill du på din rider Jamie? Joker IPA och Punk IPA

 

Framtidsplaner för bandet?

-Spela in ett album i januari 2016, släppa det,  turnera i Europa och Skandinavien.

 

För dig själv?

-Skapa ett nytt företag

 

Visdomsord?

-Fred Kärlek Respekt

 

Nåt att tillägga?

-Fixa några spelningar i Sverige och vi kommer xx

Hoppas det är okej för dig Peter. Håll kontakten och det har varit ett nöje. Hoppas att få träffa dig någon gång snart.

Ta hand om dig

Jamie