RASENDER STILLSTAND har ett riktigt bra sound som jag var "tvungen" att höra mer om  ... Jag menar gruppen eftersom jag redan har ljuden i mitt hus. Juni-2016

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-RASENDER STILLSTAND som ett punk / DIY-musik-kommando som bildades 2010 av Frau Paul Rodgers och 451 'i Dortmund / Tyskland. Båda är ansvariga för sång och elektrsika gitarrer. Det har varierat med trummis (numera Thomy) och basist(numera Dr. Fuchs eller P.ercy Unknown). En särskild funktion vi hade de första två åren var en cellospelare (Dirk The Constructor). Detta instrument påverkade de första låtarna för bandet på ett mycket speciell Individuell sätt. Några tidiga medlemmar i gruppenbor i närheten och har kontakt med oss ​​och blivit vänner för livet.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band på sidan?

-På tal om medlemmarnas ålder: vi tror från en viss ålder är ansvarig för sitt eget ansikte! ;-) Så mycket kan sägas: Alla medlemmar i Rasender Stills har sett och andats de tidiga punktiderna!

Arbete: Vårt yrke är inte att vara son eller dotter till några privilegierade och så vi alla måste arbeta för att hantera vår vardag!

Intressen: Så mycket, så många men ett gemensamt är aldrig förlora barnet i ditt hjärta!

Att berätta något dåligt om oss, vi alla har detta gemensamt: Vi bortser från att punken är död, som Don Quijote är vi igång igen och igen mot vinden. Alla andra livskoncept utanför punk som vi har föröskt oss på gav oss en känsla av självbedrägeri!

Alla medlemmar i Rasender Stills har spelat i band tidigare, dessutom har vi några andra bandprojekt på sidan.


Jag kan höra influenser från mycket olika musikstilar mycket gammal punk och viss hardcore?
Favoriter från det förflutna?

-Det finns många favoriter och var och en av oss har flera olika gamla och faktiska band som han / hon tycker om. Säkert en stor punkt för oss alla var och är påverkan av grundläggande band med "riktigt ärliga avsikter" (som Guy Fawkes hade uppe en gång i parlamentet i London! HAHAHA). Även punk och punkmusik för oss är främst ett sätt att ja en individuell livsstil. Musiken spelar inte ofta den viktigaste rollen, men hur verkligt är bandet, hur de lever, vad de uttrycker och vad de har gemensamt med våra egna liv och idéer.

 

Rasender Stillstand är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Ni var inte rädda för att något annat band som skulle heta så här. Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

- "Frenetiska stillastående(Frenzied standstill)" (Rasender Stillstand) är en metafor för de västerländska samhällena där allt går snabbare och snabbare, men var och en av oss skulle misslyckas med minsta avvikelse från anpassning, blir socialt och ekonomiskt stigmatiserade: Stillastående

Namnet ger en uppfattning om repressiva system som skapar fler och mer isolerade, sjuka och trasiga människor med det huvudsakliga målet att utnyttja och maximera vinster för en liten elit. Titeln på vår nya skiva och låten på den "100% Rasender stillastående" tar det till poängen. Tillbaka till din fråga om vi är nöjda med vårt namn! Tror du vi är det?

Bästa bandnamnet tycker vi är: "Rage Against The Machine."

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Öppenhjärtade band, gott humör i publiken och engagerade arrangörer.


Och var är bäst att spela?
Och det värsta stället?

-Den bästa stället att spela är de platser människor är intresserade och nyfikna.

Den värsta platsen är där människor är trötta, uttråkade, aggressiva eller helt shitfaced.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Tyskland just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-För många människor i publiken är det en positiv överraskning att se oss första gången.

Vi är inte fixerade på en speciell typ av band som spelar med oss, men titta även på om banden passar oss mänskligt, politiskt och eventuellt också i form av musik.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Punk med A!

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-För Oss: absolut en livsstil.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3-filer och det där?

-För oss är det ytligt, med mindre mening, du har inget i din hand att titta på och behålla.

 

Hur är det att bo i Tyskland nu? Politiskt?

-Bättre än att leva i Nordkorea, värdigare än att leva i "Peter Pan" världen

 

Finns det några bra band från Tyskland nu? Är punkscenen/hardcorescenen stor? Metalscenen? Hur är det i din hemstad?

-Ja det finns många, många bra mindre band i Tyskland. Tyvärr är det en lyssnarscen och att gå och titta på Punk / alternativa band är ganska litet om man jämfrr med den elektroniska musikscenen eller hip-hop scenen. Men det finns några hundra i staden. Men folk som ser ut som äkta Punks är mycket sällsynta. Samma gäller för metallscenen Vilket var i vår hemstad Dortmund mycket stort på 80-talet och 90-talet. Idag har vi ett alternativ studentscen som är intresserade av många blandade stilar och alternativ musik å andra sidan så blir det mer och fler unga människor som lyssnar på blandningar av modern Soft-Rock, pop och (vi hoppades att det aldrig skulle hända igen) konservativ tysk folklore hit-skit och det finns fler och fler band som gör just detta verkligen framgångsrikt och för att det finns en snabbt växande publik eftersom detta är musik som i media är helt dominerande

 

Vad vet du om Sverige?

-Sverige är fyllt med vikingar, var neutrala under senaste världskriget och vinner

sitt"Waterloo", har en världsomfattande rörelsedrivande bolag med möbler, har en spännande natur, god mat att äta, har bara haft en seriemördare, kungar och drottningar och är helt utan pengar.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-The Hives, Clawfinger, Tiamat.  


Era texter, Vem gör dem och vilka influenser? Är det lättare att göra nu eller var det att lättare att göra det när du var yngre? Vilket är roligast att göra,  texter på engelska eller tyska?

-Texterna från Rasender Stillstand är skrivna av Frau Paul och Rodger 451 ". Texterna baserar sig på en blandning av individers känslighet och sociala händelser.

När du är ung är det lättare att skriva spontana men inte alltför mycket reflekterande texter med en känsla av att du är den första person som har något att säga om en sak. När man blir äldre måste du vara noga med att göra meddelandena lättare igen och inte alltför reflekterande och rationell som en vetenskapsrapport.

Skriva texter för oss har ingenting att göra med det roliga. Ofta är det en berg-och-dalbana att känslor och bilder i våra sinnen blir skriftliga linjer. Våra texter på tyska är mer detaljerade eftersom det är vårt hemspråk och vår skol-engelska är lite rostig. Å andra sidan har vi många människor från andra länder som är vänner eller är intresserade av oss och vår musik, så kan de också delta i innehållet i vårt budskap, Vissa musikskapelser vi gjort gav oss en känsla av att de fungerar bättre när de utförs på engelska.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om ??

-Intercellular Kit substans!

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt?

-Låtar som spelas på diskotek, på TV, köpcentra eller stora radiostationer har endast för avsikt att hjärntvätta och ge dig en känsla av lycka. Tveksamt. Så avsikten med mainstreammusik är att hålla folk lugna och reducera dem till passiva observatörer och vänliga konsumenter.

Denna typ av musik kommer aldrig att stoppa ett krig i historien eller eller svält av något slag men musik kan beröra människor på många olika sätt, skapa effekter av solidaritet som förenar människor, ge tillbaka dem en känsla av att något han deltar i och komma bort från sina ofta isolerade tankar och beteenden, påverkar deras liv och deras syn på världen. Så vi är övertygade om att det är nödvändigt att sätta en avgörande betydelse och även aspekter av livet till musik. Vi har inte en mest politiska låt för varje arje ord vi sjunger är ett uttryck för det!

 

Bästa politiska band / artist?

-Många band  har gjort politiskt viktiga verk i olika tider och olika stilar och betydelser. De är alla bäst i sin avsikt att göra den här planeten lite bättre och att nå människor i deras idéer och visioner.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-När du är ung kan musik ha en enorm inverkan på ditt sinne. Tyvärr har många av dessa barn växt upp och löst upp detta i deras dagliga rutin av förbättrade synpunkter och idéer. De får en rationell och cynisk stil ofta eftersom de är frustrerade av sin egen verklighet som är långt borta från sina tidigare idéer om livet. Men även om personer från den gamla punkscenen har många ideal  i sina hjärtan och har även idag mycket attityd. Ofta visar de dessa övertygelser inte så kränkande som i de stormiga unga åren. Många olika livsstilar omvandlas och de lever på sina övertygelser Absolut inte så spännande, och dramatiska och till fullo som tidigare.


Ert omslag på er CD ser riktigt bra ut, är det viktigt att ha en skivomslag som vilken typ av musik man spelar. Vem gör omslagen? Och har ni några bra skivaffärer i din hemstad.

-Vi är glada att du gillar vår CD-omslag. Vi lägger mycket tid, kreativitet och arbete i våra konstverk och även de första åren av Rasender Stillstand skapade vi materialet helt själva. Med de nya vinylalbum kunde vi inte gå vidare med denna DIY-produktion och de har tillverkats på konventionellt sätt. Men snart vi ge ut vår senaste skiva "100% Rasender stillstand" i ett bergänsat CD-format, som kommer att vara fullständigt och än en gång skapat av våra egna händer.

Skivbutiker:  Vi har tre skivbutiker i vår närhet (!).

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kunde välja vilket som?

-På 70 och 80-talet var den sällsynta och dyra vinylen en spännande och betydande stor sak, Strängt taget en statussymbol som visar alla, att du är den utvalde, eftersom du nu håller  något från dina "hjältar och gudar" i dina händer, som ingen kan förstå som aldrig kom i kontakt med denna "Holy Grail". Därför  är LP och har maximalt utrymme att ha dina konstverk, idéer och budskap Även kan du sätta i ett kuvert med till exempel affischer eller små broschyrer. Kassetten var också mycket viktigt eftersom gjorde att du kunde spela musik som du bara kan få genom radio eller genom vänner som ägde en kassett som du kan inte få köpa eftersom din skivbutik inte sålde det, eller såskulle dukunna men har inte råd att köpa den.. CD kommer på 90-talet och var under en kort period mycket trevligt, som du kunde hyra dem för "One Deutsche Mark" och dag, kopiera den på en kassett och omedelbart vara ägare av de senaste grejerna. Musik för nästan ingenting. Förresten att göra musik på en fest var också mycket mer praktiskt med CD-skivor eftersom de var mycket mindre och lättare att transportera än Vinyl och även om du hatr druckit för mycket var det är mycket lättare att hantera genom att endast trycka på startknappen och inte råa försök att navigera, "ett öppet hav, "skivarmen på och i rätt spår ;-).

För våra publikationer började vi med CD-skivor Eftersom det är det enklaste och billigaste att på sikt för att föra ut musiken till publiken utan att förlora målets material i form av något du höll i dina händer med alla de positiva aspekterna av att presentera ett konstverk i motsatt till till exempel "mp3-format".

Många människor i vår scen accepterar inte något annat än vinyl och Thea får ofta frågan varför vi har inte några skivorr. Så förra året har vi  för första gången resurser att producera vinyl med ekonomisk hjälp av några vänner. Så nu kan vi hylla dessa människor med vår nya skiva "100% Rasender Stillstand" i vinyl och och en annan vinyl-En annan skiva som en sammanställning ( "AUSRASTEN") med utvalda låtar vi har gjort tidigare på CD.

 

Snälla berätta nåt roligt som hänt under er karriär, på scen eller dylikt?

-När vi spelade som support för Jello Biafra i Stuttgart på en klubb som heter "Universum" När vi kom fram, trötta efter en lång åktur på gatorna och den plats vi ser några byggnader och ett stort kors-korsning, men ingenting som påminner oss om en Live -Musik-Club. Så vi började ställa frågor till några fotgängare: "Ursäkta mig snälla. Kan du visa oss vägen till "Universum?" Människor kändes som om de verkligen var irriterade och vi behövde ett tag för att förstå varför ...

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

-De flesta spelningar vi har spelat,så är publiken från vår ursprungliga scen. Vi har spelat några spelningar i andra områden framför andra etniciteter. Dessa var också mycket intressanta konserter med en helt annan uppfattning, med positiva reaktioner på våra spelningar. Så vi inte saknar inte någon typ av människor på våra konserter. Ibland beklagar vi att det finns människor utanför, där vi är övertygade om att de skulle vilja njuta av oss, men aldrig hört talas om oss, och så de kommer inte på vår spelning, när vi spelar i deras stad. Vi hade några spelningar med "större" band som "Jello Biafra", "Reagan Youth", eller "The World Inferno Friendship Society" som verkligen blev positiva exempel i vår relation. Och ja det är alltid något speciellt, men att spela även med så kallade "små" band som "Los Disckolos", "Dead City Radio", "Notgemeinschaft Peter Pan" etc. Det innebär ofta en roligare, mer avslappnad tid och närmare kontakter, än att spela med de så kallade "kända" Vilka är, även om de påstår för sig själva att de inte är det, alltid självupptagna och avståndstagande (Säkert för egenskydd).


Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ?

-Ibland är frågorna lite meningslösa. Många gånger får du frågor som inte har någonting att göra med dig, ditt liv, identitet, idéer eller intentioner med bandet. Ofta har vi intrycket att intervjuare inte riktigt är  intresserad av att bekanta sig med bandet på ett närmare sätt, medan det kostar tid att engagera sig för varje individuell personlighet.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både levande och döda band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-“Joy Divison” (Rodger), “Rage against the machine” (Frau Paula) , “Emils” (Dr. Fuchs), “Suicidal Tendencies” (Thomy),  “Neurotic Arseholes” (P.ercy Unknown)

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken ?

-Absolut, Att spela i ett band är som att ha en familj med alla konflikter, olika åsikter, Tvivel och kamp. Om du befinner dig i ett aktivt band som spelar många spelningar på olika platser konfronteras du med många utmaningar och gör det på det sätt att många upplevelser som tar dig till dina egna gränser, lär dig att hantera svåra situationer, göra dig mer öppen, suverän och självsäker. Saker som är till hjälp för att överföra i din vardag.

Välter: Ja, spela i ett band hjälper dig att lämna vardagens bakomproblem eller att lägga ut starka känslor eller tankar till kreativ energi.


Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

-Dricker du öl eller starksprit?

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Ja Det är frågan vi som vi frågades idag. Men vi vill att människor gör sina egna tankar på teman. Så vi kan vänta och vill inte ge odds på allt.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Att bekanta sig med andra är det bästa i livet. Vi träffade många trevliga människor genom olika verksamheter med bandet utanför den egna miljön, så vi har många nya kontakter och vann även vänner, spridda över hela landet och även över hela planeten. Detta är en stor sak! Vi önskar att detta sker fortsättningsvis i framtiden.

 

För dig själv?

-Bry dig inte vad som händer! För vi ger aldrig upp och förlorar oss aldrig!

Punken är död, men att ge upp är inte ett alternativ

 

Visdomsord?

-Punken är död, men att ge upp är inte ett alternativ!

 

Nåt att tillägga?

-Tack, Peter, för intresset för oss!

Många hälnsingar till dig och till Sverige!

Peace!

RASENDER STILLSTAND