Rabid är ett gammalt band som bara gjort en mini-LP och en enda singel på 70-80-talet. De är återbildade och här är de igen med kraft att riva ner samhället ... November 2014.

 

Snälla berätta lite historia om bandet? Varför startade bandet igen?

-Bandet startades 1979, vid denna tid ganska vår många med i ett band och vi ville kanalisera vår energi och entusiasm för punk till musik - banden som vi såg när vi var och att  ha en punk attityd "varför inte?" och då började det. Vi hade viss framgång i början av 80-talet. Vi hade signats till Fallout Records och spelade ihop med större band som GBH samt gjorde små turnéer i Storbritannien själva. Även om vi bytte några bandmedlemmar, var vi alltid trogna den här typen av punk musik som vi gillade att spela. I mitten av 80-talet började det gå snett. Vi hade samlat ett stor skinhead följande och detta tenderade att orsaka problem på spelningar långt bort från hemmet. Så småningom ville ingen promotor ha spelningar med oss och alla löner som vi fick slutade med att betalas ut till de spelställen vi varit på för skador som våra fans hade åstadkommit. Till slut var det vår framgång som dödade oss.


Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu ålder, familj, arbete, intressen och något hemskt om alla?

-Det är jag, Dean Grant på sång, 54 år gammal, gift med Carol som jag har känt sedan 1979, vi träffades igen för 4 år sedan och har varit gifta nu i 2 år. Jag har en dotter, ålder 21, från ett tidigare förhållande. Vi föder upp kycklingar, odla grönsaker, gör eget vin och öl och försöker leva på ett ansvarsfullt och i en miljömedveten livsstil. Dålig sak om mig själv, inget kompis, jag är perfekt * även om andra kan säga att min enorma ego kommer i vägen !!)

På gitarr är det Col, 47 år, 2 barn från tidigare relationer, för närvarande ensam, gillar att koppla av med en Guinness och en spliff - lägger för mycket tid på The Donkey som är puben intill där han bor.

Gaz på trummor, är 51 och har spelat trummor i hela sitt liv. Tillbringade åren i vildmarken gemom att spela på klubbar och pubar i en mängd olika band och olika musikgenrer. Gillar snabb thrashy punkmusik. Gift med en amerikansk dam och har bott i USA ett tag tills de bröt upp i en rörig massa - en dotter - tycker om att rida hästar på fritiden. Har tillbringat tid i ett fängelse i Nashville!

Ajax, 50 år gammal, är rock n roll personifierad. Bor med sin rockbrud och är farfar! Kan göra intryck med vilken typ av accent som helst, inte kan sluta prata - blir full på 1 burk polsk öl!

 
Vad är skillnaden på att spela live nuförtiden om ni jämför med när ni började spela?

-Det är inga problem på våra spelningar nu lmen lustigt nog är det några av de ursprungliga skinheadsen som fortfarande kommer till spelningarna och är de mest laglydiga killar du kan träffa- definitivt den typ av killar du vill ha på dina spelningar nuförtiden!

 

Är det bättre att ha kommit upp i ålder och veta fler saker om både livet och musikvärlden?

-Jag tycker att det är svårt för barnen att bryta sig in i musikbranschen nuförtiden men det finns ingen brist på riktigt bra band runtomkring. En hel del ungar går inte till spelningar som vi brukade och behöver kicken som kommer att när man ser levande musik - för mycket tillverkade band där ute nuförtiden - men .... om man kan få till att ungar börjar bli intresserade av att gå på spelningar så finns det en plats för dem också.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Känslan av att stå på scen - det finns inget som kan beskriva det.

 
Och var är bäst att spela?

-En hemmapublik är nervöst när man känner att alla som är där förväntar sig en bra spelning och du inte vill göra de besvikna -men även om det är fantastiskt att se dina kompisar som dansar framför scenen!

 

Hur är det att spela den här sortens musik i England?

-Punk är fortfarande bra i England, men inte lika populär som den är i Europa eller USA,

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-F@@Cking Great Man

 


 

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Det är en gör-det-själv-attityd-det är ett livsstil val även om jag inte skulle ha en tuppkam längre!

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Nedladdning är stort, musik på din iPod eller telefon är så praktiskt, men det finns inget som ljudet på vinyl eller glädjen av att äga en skivsamling.

 

Hur är det att bo England nu (var bor ni)? Politiskt? Eller bryr du inte ge ett dugg?

-Vi bor i Leicester, som är centrum i landet - mycket mångkulturell och mångskiftande. Är detta en bra sak? Jag vill inte dras in i ett politiskt argument eftersom mina åsikter kan vara ganska radikala i vissa ämnen. Vi vill inte prata politik i bandet, vi har alla motsatta åsikter så det kan orsaka argument - när vi är berusade bara vi är fulla och vi försöker inte hitta varandras själar eller ställer allt tillrätta i världen.

 

Finns det några bra band från England nu? ?

-Ja massor, vi är fortfarande kompisar med GBH och Drongos och vi spelar med varandra ännu.  Som band gillar vis massor av olika andra band och typer av musik. Carol drar mig till Operan då och då, det är inte illa!

 

Vad vet du om Sverige?

-Inte mycket, Stockholm är en ganska cool stad, den ursprungliga gitarristen Steve Alcock bor där, gifte sig med en svenskt flicka och Col hade en svenskt flickvän en gång.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Var inte Abba från Sverige?


 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er?

-Vi gör alla texter även om jag brukar ändra dem för att passa mig (det är mitt stora Ego), vad som påverkar dem? Livet i allmänhet, saker som gör mig förbannad, kärlek, kvinnor, sex, - Jag skriver inte politiska låtar, jag brukade jag skriva om kriget, men nu har jag inte tittat på nyheterna, nu ska jag skriva om kycklingar-de är mina lidelse


Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Har jag inte svarat på det? Politik, Krig, Religion - en del människor kommer att försöka måla dig som en fascist / sexistisk / rasistisk - - livet är inte att endimensionellt- vi är här för att ha en bra tid och ge publiken en bra utekväll - inte predika för dem

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt? Och er mest oseriös låt?

-Second Coming skrevs 1982 och var en antikommunistisk sång-vi spelar den fortfarande -Men den har en annan innebörd nu men om man lyssnar på orden och tolkar dem som du vill. Vår mest "oseriösa" låt är KNT, skriven i år - vi skrattade när vi spelade in den och får alltid publiken att delta - det är inte spelats in men du kan kan se den på youtube

 

Bästa politiska band / artist?
-Bob Dylan
 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, menar jag människor som lyssnar på musik?

-Alla har några texter som de kan relatera till och kan säga att en viss låt förändrat deras liv. Ja jag skulle säga att musiken kan forma ditt liv kanske inte ändra det

 

Har du något bolag till era nya låtar som du skickade ?? När kommer nya fullängdaren att se ljuset?

-Vi har inte en etikett, vi släpper 12  sjäva. Ett album kommer att spelas in på det nya året -. När vi har gjort tillräckligt många spelningar för att kunna betala för det!

 

Är det viktigt för dig att få ut fysiska skivor? ?

-Ja alla älskar vinyl - Vi säljer en hel del på spelningar

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning? Jag kan tänka mig att det är vilt ...

-De tidiga dagarna är lite av ett töcken, för många illegala substanser blockerar minnet! Vi spelade ett gig men när hela PA-systemet togs ned av skinheads. Nyligen kom en av dem fram till mig på en spelning och frågade om jag kom ihåg den natten - sa han att det "var lite väsen" - för att uttrycka det milt - Jag tror att vi jagades ut ur lokalen och har aldrig varit tillbaka där mer, även om det fortfarande finns!


Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Är det samma typ av människor som på era gamla konserter?

-Vi har en massa människor i vår ålder - fans från då och några nya fans, våra barn är i en ålder där de kan komma till spelningar med sina kompisar - förhoppningsvis har vi ett 20-åringar  som kan relatera till detta nu!

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Jag kan inte prata för resten av bandet, men mina är följande:
Al Wilson - The Snake
999 - feeling alright with the crew
Dead Kennedys -California uber allez
Crazy Town - Butterfly
Slipknot - wait and bleed
 
Sham 69 - Leicester 1978
The Ruts-Leicester 1979
GBH - Nottingham 1983
Rob Zombie - Download Fest - 2014
Paradimes -Leicester 2014
 
Carol -min fru

våra kycklingar

vara sann mot dig själv

njuta av livet

respektera andra människor


När ni spelar denna arga musik, tror du att folk som spelar arg musik som denna är lugnare folk annars eftersom ni kan få ut din ilska i musiken ??

-Vi spelar inte arg musik men energiska människor använder våra spelningar genom att dansa eller ha en bra kväll måste vara ett sätt att släppa loss för en massa människor. Om du har något utlopp som måste ut så kan du bli som en spiralfjäder - något kommer att utlösa det någonstans -

 

Fråga de frågor du aldrig får men vill ha, ställ den och besvara den?

-Jag ska till baren vad vill du ha? - Gör min till en stor en


Framtidsplaner för bandet?

-Nytt album och att fortsätta att spela - vi skulle vilja göra en liten Europaturné nästa år -ha vissa kanske datum i Holland i februari -kanske vi kommer så långt som till Sverige?

 

För dig själv?

-Jag har allt jag någonsin velat - så länge jag behåller vad jag har är jag en lycklig man

 

Visdomsord?

-Gör inte pengar till din Gud

 

Nåt att tillägga?

-Om någon hade berättat för mig i min när jag var 20att  jag skulle göra detta igen när jag var 50 hade jag skakat deras hand och sagt "dröm du", och här är jag - gör det med besättningen.

Skål Peter, hoppas att detta är tillräckligt för dig !!

Dean :)