PUG UGLIES

 

Pug Uglies är ett streetpunkband som kommer från Boston som så många andra bra punkband. De bildades 1997 och här svarar gitarristen/sångaren Tom på några frågor om gruppen. Detta skedde i början av september 2005.

 

Snälla lite historia?

-The Pug Uglies bildades runt 1997, i Dorchester Massachusetts. Dorchester är en arbetarstad inuti Boston. Vi har sakta byggt upp ett lokalt rykte och vi har influerats både av den lokala och internationella scenen med vårt original sound. Sedan 1997 har vi haft några ändringar i sättningen och dessa ändringar har gjorts för att vi skall uppfylla vårt mål som band. 

 

Snälla berätta något om varje medlem, ålder, intressen , familj och något hemskt om varje medlem??

-Jim Burke(27), Sologitarr och ledsång.

Tom O’Connell(29) gitarr och sång.

Dan Connolly(29) bas, bakgrundssång

Pat Brundage(22) trummor

Mark Doherty(29) sang och galenskap

Vi kommer alla från gamla vävfamiljer, våra jobb varierar mellan lärare och maskinförare. Något hemskt, jag vet inte var jag skall börja. 

 

Många skulle kalla er musik för streetpunk, vad tycker ni om den förklaringen? Hur skulle du beskriva er musik själva? 

-Vi har blivit kategoriserade (I avsaknad av något bättre) som streetpunkband men varje låt vi gör behöver nödvändigtvis inte låta som en streetpunklåt. Förstå mig rätt men jag älskar streetpunk men varje kategorisering kan förstöra för ett bands kreativitet. Jag tycker vår musik är punk rock, det är rock n roll, det är en massa saker men den är verklig , en massa folk bryr sig inte om det men innehåller i vår musik matchar våra liv. 

 

Vilken annan grupp brukar ni bli jämförda med?

Jag tror at vi nyss blev jämförda med “Rancid”. Det är en komplimang att bli nämnda I samma andetag som men på samma gång är det bara en åsikt

 

Hur är det med skins och rasismen, det är ju fel eftersom att i början var det både svarta och vita skinheads men folk tror att alla skins är nazister, vad tycker du och vad skall vi göra åt det?

-Jag  vet att alla skins inte är rasister men jag kan inte övertyga alla om det. Hela rasfrågan är en laddad fråga men jag kan inte ge alla mina åsikter här ifall någon läser ut något av det som kanske är alldeles fel.

 

Hur många skivor har ni gjort, jag har bara Minimum Wage , vilka andra skivor har ni gjort och hur kan jag få tag på dem?

-Vi har gett ut en EP som heter “ Go For Broke”, och den släpptes runt när vi blev involverade med  “Rebellion Records”, de vill ha en fullängdare så vi lade till lite nya låtar till “Go For Broke” och det blev Minimum Wage. Vi har en massa låtar på olika samlingsskivor. Den senaste, är en Johhny Cash tribut på Rebellion. Vi gör en cover “Folsom Prison Blues”, Vi är väldigt nöjda med hur den blev, försök att få tag på den!

 

Vilken typ av människor kommer på era konserter?

-Våra konserter är alltid olika. Vi har våra vanliga som alltid kommer när vi spelar, de finns alltid omkring oss för att stödja oss men det är alltid en blandning och de är alla glada när de lämnar konserten.  .

 

Finns det några bra band I ert hemland?

-Ja! På den lokala Bostonscenen så har vi , “The Dropkick Murphys”, “The Street Dogs”, “ The Blue Bloods”, Jag skulle kunna fortsätta så vi är lyckligt lottade.

 

Vad är typiskt svenskt? Vad vet ni om Sverige?

-Vi känner band som har turnerat där och säger att Sverige är skitfint och att folk är väldigt snälla. Jag känner till Sverige som Boston( PJ AxelssoN och älskar hockey och jag gillar er ost.

 

Har du hört några svenska band?

-Abba.

 

Hur har recensionerna varit på er nya CD?

-Alla recensioner hittills har varit väldigt positiva. Alla verkar älska skivan vilket jag hoppas att du gör också. 

 

Bryr du dig om recensioner?

-Jag skulle vilja saga att jag inte gjorde det(som de flesta band säger) men jag gör det om det är en bra recension. Ifall det är en dålig recension, skit i dem för deras smak suger. 

 

Vilken är den konstigaste recension ni har fått?

-En person beskrev oss som ett riktigt bra förband.  (Tack!)

 

Ert nman Pug Uglies, var kommer det ifrån?

-The Pug Uglies var ett irländskt gäng I New York på 1800-talet och det finns en massa historier om dem, för mycket att skriva men namnet passar oss som handsken. 

 

Är det viktigt att ha ett namn som sticker ut?

-Det kan vara det. Musiken är viktigare men ett bra namn kan få dig uppmärksammad. 

 

Vilket är det bästa punkbandnamnet?

-THE CLASH

 

Hur är en bra konsert med er?  Är den våldsam?

-Min favoritspelning är den som har mycket publikkontakt, en aktiv skara framför scenen , folk som sjunger våra låtar. Inte nödvändigtvis våldsam men en massa energi. 

 

När ni gör låtar, är det viktigt att skriva om något viktigt eller är det OK att sjunga om kärlek(jag vet att kärlek är viktigt men ni förstår vad jag menar)? 

-Jag växte upp med band som Clash, The Sex Pistols, etc. och låtarna betyder något, texterna är relaterade till dina strider och gav dig svar på dina frågor eller lösningar. Men om vi snackar om kärlekssånger så låt Good Charlotte göra den skiten. ,

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Det kan göra det om det görs rätt.

 

Vilket är det bästa politiska bandet?

-The Clash

 

Vilka skivbolag har släppt era skivor? Är Rebllion ett bra bolag?

-Vi är på Rebellion. Vi älskar folket på Rebellion, de har gjort en massa för oss

 

Snäll ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Utan speciell ordning

1 London Calling( The Clash)

2 Never Mind The Bollocks ( The Sex Pistols)

3 Do Or Die ( Dropkick Murphys)

4 Savin Hill ( Street Dogs)

5 Death Of A Salesman ( The Blue Bloods)

Konserter: Rancid (Axis, Boston)

Sex Pistols + DKM (Boston)

Black Flag (The Channel)

Social Distortion (Boston)

DKM, Pug Uglies, Brain Failure (Maryland)

Familj, vänner, hälsa, musik, pengar.

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-“The Snake”( Shane Mcgowan& The Popes) Det var en import skiva och den kostade mig uppemot 35 dollar. Det var värt det.

 

Den mest pinsamma skivan i samlingen?

-Jag hade en Gin Blossoms CD I min samling, jag vet inte var den kom ifrån men den fanns I min bil så det slutade med att jag kastade den på en taxiförare i ett vägbråk. Så skivan var bra att ha till något..

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Det handlar om en massa saker, att ha roligt, ilska, rebelliskhet, antimainstream och lojalitet. Men i slutändan handlar det om musik.  

 

Det har varit en massa terroristattacker runtom i världen, är du rädd och vad skall vi göra åt det

-Nej, vi är inte rädda men vi är jävligt förbannade. Hjärnorna på de flesta av dessa människor fungerar inte som på normala människor, de tror att de gör detta för Gud och det är lite skrämmande. Men så mycket som att göra något åt det , det är tid at profilera folk, den här skiten är för viktigt för att oroa sig för att om vi skadar folk när vi profilerar dem , den här världen har blivit för Politiskt korrekt, jag säger  FUCK THEM!

 

Har ni gjort någon låt om detta?

-Vi har inte skrivit något speciellt om terrorism, ännu..

 

Hur blir det med bandets framtidsplaner?

-Vi planerar att komma tillbaks till skivstudion snart eftersom vi redan har material till ungefär två album till, Och vi planerar att göra en USA_turné som sedan skall följas upp av en Europaturné.

 

Och för dig som person?

-Jag vill bara vara lycklig med det jag gör

 

Visdomsord?

-Täck arslet.

 

Nåt att tillägga?

-Tack för din uppmärksamhet, jag hoppas att du gillar “Minimum Wage”

 

D.C från The Pug Uglies