Prozacs är ett riktigt bra punkband som har gjort några tidigare skivor som jag hoppas sångaren skickar till mig. Här är en en intervju som gjordes i februari 2016.

 

 

Snälla berätta lite om dig och alla grupper du har varit med i, hur länge har du varit i punken?

-J: Jag började lära sig om punkmusik och kulturen som kom tillsammans med den runt 1994. Jag gick redan i college, så på den tiden kändes det som om jag var riktigt sent ute! Jag cyklade BMX en stor del av mitt tidiga liv, och det var genom BMX / Skateboard video och ljudspår och Green Day / Offspring explosionen som verkligen fångade min tidiga uppmärksamhet.1995 upptäckte jag band som Screeching Weasel, Mr. T Experience & The Queers, och verkligen hittade mina favoritband.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i grupperna du är med i just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla?

-J: Jag är för närvarande med  i 2 aktiva band. Prozacs har varit mitt huvudband sedan starten 2001. Vi har en galen mängd av lineupp förändringar och ett par uppehåll under årens lopp. Den nyaste inkarnationen består av Matty Prozac på trummor, som är 29 tror jag. Han har spelat med The Prozacs av ​​och till, och  på soloprojekt också, sedan 2005. Han är en enkel kille att umgås med och en fantastisk trummis, som kan sjunga körsång och lägga massor till låten i form av arrangemang. Han är också trummis i mitt andra band, Stilettto Bomb. Matty kommer från en familj av trummisar, musiker, med två äldre bröder som båda spelat. Nic Cross är för närvarande på gitarr. Han är 26 och har spelat i flera band i området i förmodligen 10-12 år. Han arbetar för Coca-Cola Company emellan sitt rockandet. Han kan också spela trummor och bas. Paul Basile spelar bas med bandet. Paul är i allmänhet på den tysta sidan . Han har spelat mycket men jag tror att Prozacs är bandet för honom! Han är 25 år gammal och har familj och släktingar som också är involverade i musik. Han har nyligen flyttat till Colorado för ett år sedan för att göra någon form av fredskårsarbete av något slag. Mitt andra band är Stiletto Bomb, som är jag själv (gitarr / sång) och Matty Prozac (trummor) som spelar där med. Andy Nihilate som också sjunger och skriver texter. Hon är 32 år gammal och är mycket kreativ och full av idéer, vilket har med hennes arbete inom marknadsföring att göra. Stiletto Bomb är hennes första aktiva band och hon är skitbra. Hon tillbringade 4 år med roller derby, främst som en störsändare och på toppen av detta är hon mamma. Hon är mycket lätt att vara tillsammans med och mycket sympatisk. Hon ger många nya element till musiken med sin sångstil och ett förhållningssätt som är fräscht och fantastisk. Oh ja, hon är min fru också. Jeff Blood är 44 år gammal och har en förteckning över band från området, främst Uncomfortables de senaste åren. Han är en helt fantastisk gitarrist med mer utrustning än din genomsnittliga musikaffär. Han är en ganska nybliven pappa, gift och har ett par andra musikprojekt som håller honom upptagen också,samtidigt som han jobbar 9-5 i maskinvarubranschen. Jeff ger oss ett nytt och varierande inslag i musiken med sitt mångsidiga gitarrspel och breda utbud av influenser från 80-talet punk, surf, metall och 90-talests alternativmusik. Scotty Blood spelar bas för Stiletto Bomb, och han är, um ... 50  år ung! Scott tillbringade en stor del av sitt spelande med Massachusetts punk legender Pajama Slave Dancers,som är ut och rockar igen. Han är en skitbra basist, mycket kreativ och erfaren, mycket energi och entusiasm till musiken och bandet. Han har en underbar fru och en dotter på college. Han har mycket kärlek för europunk och mycket punk från 70/80-talet ... som han är mycket engagerad i.

 

Jag kan höra mycket olika influenser i musiken men mestadels gammal punk etc? Favoriter från förr?

-J: Mina huvudsakliga influenser är överlägset från 90-talet Lookout Records! En massa av band, inklusive Screeching Weasel, The Queers, Mr. T Experience Riverdales, Vindictives, The mopes, he Invalids, The Abducted, The Methadones och så vidare. Naturligtvis finns The Ramones, Social Distortion, Toy Dolls, Bad Religion, Descendents & Green Day bland mina influenser. Jag är också mycket för powerpop och oldies, saker med mycket harmonier. Det är för mycket för att verkligen göra en verklig lista!

J Prozac CD som du gjorde som soloartist, var det en dröm som du har haft att göra länge?

-J: Jag skulle inte säga att det var en dröm att göra, men bara för att jag kunde I huvudsak har Prozacs varit ett soloprojekt, Med mig själv som startade bandet och är den enda kvarvarande originalmedlemmen med över 20 medlemmar! "Hers is my heart" kom till under en inte så aktiv tid med The Prozacs, kombinerat med en gruppering av låtar som slår på en mycket mer personlig plats. Jag började gå till studion för solosessioner som ett sätt att vara aktiv, och det bara utmynnade ut i vad det gjorde. Det lät mig lämna några av mina komfortzoner och prova nya saker, som att nu vända tillbaka till de aktiva banden.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-J: Jag antar att bara få till spela dina låtar framför riktiga människor. Det är riktigt fräckt när du ser människor som sjunger tillsammans och har en bra tid i samband med de låtar du har skapat.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-J: Jag har haft mycket roligt under åren när vi spelat i Baltimore, Maryland området, inklusive Insubordination Fests och Philly och Pennsylvania i allmänhet också. Jag skulle nog säga de är några av mina favoritplatser att spela på. När det gäller de värsta,så är det förmodligen lokala hardcorespelningar!

 

Hur är det att spela den här typen av musik i USA just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-J: Ärligt talat, jag har inte spelat så mycket spelningar de senaste 3-4 åren. Jag tror att stilar som jag i allmänhet kommer från har lite band här och där, men den mer populära punken verkar gå i en annan riktning ... och jag känner mig lite onåbar från allt. Nyligen har vi bokat några kommande spelningar med gamla pop punkband från 90-talet, Ramones inspirerade saker, och  några av 90-talet skatepunk band kommer tillbaka, liksom Bigwig och den typen. Det är spännande att se!

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord? Med dina olika grupper?

-J: "Trogen i hjärtat"

    The Prozacs: (90’s Pop Punk) Stiletto Bomb (Old School Punk)

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-J: Vid denna punkt, så känns punk verkligen som ett ord kopplad till musik och allmänna idéer om att vara sig själv, för mig och ingen annan. I världen, har jag ingen jävla aning om vad punk betyder för någon.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-J: Jag har varit mycket blind och envis för att ladda ner musik genom åren. Det är inte mitt sätt att hitta musik för det mesta. Ja, det gör det verkligen enkelt att skicka musik och sprida det över hela världen, men det finns  en förlust i känsla, kultur och spänningen i en fysisk skiva och berättelser som kommer tillsammans med sökandet och upptäckten av mycket musik. Tiderna har förändrats, men jag har fortfarande inte helt anammat det.

 

Hur är det att bo i USA nu? Politiskt?

-J: Eh ... Jag har inte mycket att säga i det politiska forumet.

   

Finns det några bra band från USA nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad? Några gamla bra band från USA du gillar?

-J: Det är svårt för mig att tänka på vad som är aktuellt just nu. Jag älskar min poppunk, och Teenage Bottlerocket har hållit ställningarna, liksom nyare band som Masked Intruder. Det finns band som Against Me och den typen men jag har inte riktigt kunnat komma in i sånt. När det gäller äldre band, har det varit skitbra att kolla på Descendents, Rancid och Bad Religion !

 

Vad vet du om Sverige?

-J: Ärligt så vet jag inte så mycket om Sverige.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-J: Den enda band som jag verkligen känner till från Sverige är Millencolin. Jag gillar verkligen de låtar jag har hört från dem under åren, men av någon anledning aldrig köpt något albumin. Jag antar att No Fun att all & Satanic Surfers också kommer från Sverige?

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar  Är det olika i olika grupper eller har du samma typ av texter i båda grupperna, solo etc?

-J: För det mesta har jag skrivit alla texter för mitt solomaterial, The Prozacs (bortsett från de första släppen) och mitt första band, The Grand Prix. Med Stiletto Bomb, har jag skrivit merparten av texterna hittills, men Andy Nihilate skriver mycket mer nu. Jag gjorde ett album med Bill McCracken (McRackins!) förra året och där skrev vi  halva albumet musikaliskt, sedan bytte vi låtar och så skrev vi texter till varandras låtar! Mina allmänna influenser för att skriva kommer från för tillfället är händelserna i mitt liv, eller berättelser om kärlek, förlust, kamp, ​​det goda och dåliga, mina barn och familj. Ibland gillar jag att använda metaforer och att ändra betydelser av saker ... eller ibland vara uppfylld med ilska eller kärlek. Andra gånger är det bara roligt, hittat på saker, eller tagit från ämnen som filmer och allt möjligt.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-J: Jag antar att jag har egentligen aldrig har skrivit om sex eller direkt våld.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är din mest politiska låt?

-J: De politiska sakerna är egentligen inte något jag berör mycket. Jag antar att vissa synpunkter kan göras i musik, men det är i allmänhet liteoch bygger på en personlig upplevelse på marknivå. Ett par av dessa låtar skulle kunna vara Prozacs låtar " The System" & "Choice, Voice, Waste of Time”.".

 

Bästa politiska band / artist?

-J: Gud, jag vet inte riktigt

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-J: Ja, det gör jag. Jag tror också att det är en helt annan upplevelse för alla i vad de finner i synnerhet band, sånger, ord som kan utlösa något i dem.

Ert omslag på er CD ser riktigt bra ut, är det viktigt att ha en skivomslag som visar folk vilken typ av musik man spelar? Ditt favoritomslag? Vem gör omslagen? Och har ni några bra skivaffärer i din hemstad?

-J: Ha! Tack! Ja, konstverk och layouter är mycket viktiga för mig. Det är lika mycket en del av den kreativa processen som själva musiken. Huvuddelen av den tekniken för The Prozacs har gjorts av den kanadensiska illustratören James Riehl. Han är en fantastisk konstnär som gör fantastiska saker som arbetar med videospel och Disney. Tyska punkeran / artisten Ole O'Brian (The Evil O'Brians) har också gjort flera stycken under de senaste 3 åren eller så, inklusive Doubtfire albumet, logotyper för Stiletto Bomb, och det kommande nya Prozacs albumet. Den senaste EP från The Prozacs illustrerades av Jacob Sauer, som har gjort mycket konst i punkrockvärlden. The Prozacs hade också ett supercoolt omslag gjort för vår split 7 "med Darlington av en gammal vän som heter Lindsay Branscombe. Vad gäller de andra omslagen och layouterna, har jag gjort de flesta av det där själv. Om jag var tvungen att välja på ett absolut favoritomslag, så skulle det behöva bli det James Riehl illustrerade omslaget till "The Prozacs: Questions, Answers & Things Never Found albumet. Vi har några coola skivaffärer i området, men det är definitivt inte som det var på 90-talet ... särskilt när det gäller punk. Lite längre brot har vi Platterpus Records, Mystery Train Records, Turn It Up! och en ny som heter Mutation Poster som jag har ännu inte hunnit åka ut till!

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte?

-J: Ja, verkligen! Jag älskar att ha något att hålla i mina händer, något för människor som vill att de ska göra detsamma. Jag är inte superstor eller i en välkänd band, men det betyder fortfarande mycket för mig. Det är vad som får mig att leva på.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-J: det var kanse år 2000 eller så, med mitt första band Grand prix vi var  på turné ... och vi hade en spelning i Pittsburg, PA. Booker bokade showen på fel dag. Vi komemr till denna lilla baren ... kallas Cool Peppers eller något liknande ... och det är  ingen där. Det visade sig att efter  att vi fick tag i den bokaren  så var showen  nästa dag, men vi hade en annan spelning i Ohio då. Våra vänner The Vermin, från Cleveland, OH skulle också spela och hade redan kört ner. Dave Parasit (parasites) bodde i staden på den tiden, och jag hade träffat honom några månader tidigare, så jag fick tag i honom och denna killen Mike jag kände ... och de kom till showen på klubben med en PA som vi kunde användat använda. Båda banden rockade vi loss som om det var en utsåld show ... .för 3 personer och bartendern. Kanske var detta mer patetiskt än roligt?

 

Hur ser din publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

-J: Jag antar att den allmänna Prozacs publiken har varit en poppunkare,  chuckar, skinnjackor typ ... och ibland alla åldrar och ibland tonårspublik. På senare tid, så har det varit mer gamla punkare / rockers och mer pub/klubbspelningar. Jag saknar alla åldrarspelningar. Kanske jag bara blivit för gammal nu?

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-J:Fem favoritalbum (du vet att det är inte rättvist, eller hur?)

1.    Screeching Weasel: My Brain Hurts/Anthem For A New Tomorrow

2.    Mr. T Experience: Love Is Dead

3.    The Mopes: Accident Waiting to Happen

4.    The Vindictives: Many Moods of…

5.    The Abducted: Self Titled

Fem favoritkonserter:

1.    Hagfish/Face To Face/The Pist – Pearl Street/NoHo MA 1995/1996?

2.    Dropkick Murphys/Ducky Boys – The Rat/Boston MA 1997?

3.    Screeching Weasel/The Queers – House Of Blues/Chicago 2001

4.    The Apers/Groovie Ghoulies/Furious George/Epoxies – CBGB 2003

5.    Descendents/Suicide Machines – Pearl Street/NoHo MA 1997

Fem favoritsaker:

1.    Min familj

2.    Musik

3.    Roadtrips/Resor

4.    BMX

5.    Kakor/Mjölk

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-J: Jag älskar att göra intervjuer! Det gör mig viktig! Jag gör inte så mycket av dem.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-J 1. Alla band som Dan Vapid frontat.2. Ramones 3. The Vindictives 4. Screeching Weasel 5. The Mr T Experience

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken ??

-J: Ja ... .det är ett bra sätt att uttrycka och lugna många stämningar och känslor.

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

-J: Förmodligen den här ...

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-J: Q) Vilken är din favoritfärg? A) Blå ... tror jag ...

 

Framtidsplaner för bandet?

-J: Just nu är jag glad att få spela alls, mellan arbete och familjeliv. Bara ta det en dag i taget och se vad som händer! Åtminstone spela några spelningar och släppa nya album med både The Prozacs och Stiletto Bomb.

 

För dig själv?

-J: Se svaret på den senaste frågan!

 

Visdomsord?

-J: Gör vad som gör dig glad ... för dig först.

 

Nåt att tillägga?

-J: Tack Peter och Skrutt Magazine för att ha intresse i min lilla punkrockvärld!