Popperklopper från Tyskland är ett riktigt bra band som jag gillar mycket. De har gjort en hel del skivor som är listade nedan... .november 2014

Album diskografi:Album discography:

1996 Kalashnikov Blues

1997 Wer sich nicht wehrt...der lebt verkehrt

1999 Alles wird gut

2001 Learning to die

2003 No compromise

2009 Was lange gärt, wird endlich Wut

2011 20 Jahre Popperklopper - Best of CD + Live DVD

2013 Wenn der Wind sich dreht

+ några 7", 1 x Double 7", 1 x 10"Snälla berätta lite historia om gruppen?

Carsten: Bandet bildades i Eifel (område runt Trier och Bitburg) 1989 av några skolkamrater. Först gjorde vi en del covers och spelade mest som tt partyband. Efter några medlemsbyten började vi skriva våra första egna låtar med vår "klassiska" line-up som var Helge på bas, Lars på trummor och jag på sång och gitarr, detta var runt 1992. Första demon spelades in 1994 och efter att ha släppt vår första skiva 1996 började vi att spela spelningar över hela Tyskland, Österrike, Schweiz och senare vissa spelningar i Belgien, Frankrike, Nederländerna, England, Sverige, Ryssland och Malta. År 2002 ersattes Helge av Poeppel, en vän till oss och ett gammalt PK fan som bor i Bonn.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något hemskt om alla? Har du varit i några andra punkband innan?

-Carsten: 40 år, familj med 1 barn, arbetar på ett logistikföretag. Något dåligt? hmm .... kanske att jag är en samlare freak, speciellt cd-skivor och gitarrer.. spelade i några band förutom Popperklopper, t.ex.. The Dynaminds som var mer en slags rock n roll band,vi  gjorde  en turné med Dollhouse från Sverige under 2006 och några spelningar med The Hydromatics 2007 ..

Lars: 38 år, 3 barn, läkare, intresse: musik, sport, dykning; liksom Carsten en samlare av LP + CD (kanske en dålig vana ?!)

Jag brukade spela i flera andra punkband bredvid PK (PK var det första bandet för mig (jag var 15 år gammal när jag började ...) .Det andra bandet var: Rüpelz, The Mob och Back Chats (jag brukade spela med dem medan jag bodde i Bonn): Poeppel, är vår nya bas-man var medlem i Back Chats också
 

Jag tror att jag kan höra samma influenser som våra svenska band som Asta Kask, Strebers etc har? Har jag rätt?

-Carsten: I var början var vår huvudsakliga påverkan de gamla tyska politiska punkbanden som Slime, Toxoplasma, Hass, Canal Terror, Vorkriegsjugend liksom gamla klassiker som Sex Pistols, Ramones..senare omkring mitten av nittiotalet var vi helt bortblåsta bort av den skandinaviska rock'n roll boomen med Hellacopters, Gluecifer, Turbonegro, som förde lite mer Rock'n Roll in i vår musik.  


 

Popperklopper, var kom namnet ifrån, och vad betyder det? Vilket är det bästa bandnamnet du vet ??

-Carsten: Popperklopper är en ordlek, Popper är en term från åttiotalet och står för de smarta klädda tonårs snobbarna med fin frisyr och som lyssnar på äcklig pop musik..jag tror att du vet vad jag menar ... och Klopper betyder någon som slår  dem ... hahaha ...

Det finns en massa roliga bandnamn i den tyska punkscenen, men jag tror inte att du kommer att förstå namn som Die Angepissten Turnbeutel eller Schlepphoden ..

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Carsten: Att spela live är säkert den största saken i ett band. Se människor bli galna framför scenen och sjunga till dina låtar, det är överväldigande för mig varje gång.

Lars: Och till exempel när vi spelar i Moskva där många fans sjöng våra tyska sånger med oss (och jag är säker på att de inte visste vad de sjöng ... ..)


Och var är bäst att spela?

-Carsten: För mig är det perfekt när det är en liten scen på en liten klubb full av människor, svett och öl. Det är det riktiga. Jag gillar inte stora scener eller stora kommersiella festivaler så mycket. Det är en helt annan känsla.

Lars: Samma här !! Spelningar i främmande länder ger en speciell spänning ... ..

 

Hur är det att spela den här sortens musik i Tyskland?

-Carsten: Jag tror i Tyskland har vi en mycket bra klubbscen med många punkrock klubbar. Nästan varje stad har minst en klubb där man kan gå till och lyssna på  punkrock på en regelbunden basis. Mina favoritstäder är Berlin och Hamburg, men naturligtvis när du spelar en show i dessa städer kan det vara5 andra punkrock konserter på samma dag, så ibland är det lite svårt. Samma för "Ruhrpott" området, vilket innebär att städer runt Essen, Duisburg, Oberhausen. Så ibland är det ännu mer spännande att spela någonstans där människor inte har så många konserter i sin stad.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Carsten: Enkel, melodisk och kraftfull

Lars: Politiskt, melodiös, punkrock.


 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Carsten: När du är en tonåring kommer du först i kontakt med punk med bara av musik och mode. Men när du är i det längre och djupare, får du en bättre förståelse för punkrörelsen och det blir en inställning till livet. Det avspeglar ditt dagliga beteende och tankar. Du kan ändra din smak för musik men denna punk attityd är någonting som är integrerad i ditt sinne för hela livet.

Lars: Ta inte ta allt som det är ... Du kan ändra många saker. Ibland bara små saker. Men ibland efter ett tag små förändringar blir större och större.

 

Hur ser ni på nedladdning, mp3 och sånt?

-Carsten: Med musiken digitalt så har det naturligtvis blivit lättare för alla men också mer snabbrörligt. Å ena sidan det är bra för mig som konsument när jag tar nytta av det också, men å andra sidan det blir svårare för hela musiken "branschen", särskilt för mindre band ..

 

Hur är det att bo i Tyskland nu? Politiskt?

-Carsten: Min känsla är att eftersom vi har en stor koalition ledd av Angela Merkel är det många ämnen som står stilla stilla. När det kommer till jobbiga ämnen så är hennes strategi  tyst och väntar tills det är över och uppenbarligen är denna ledande stilen  framgångsrik. Det verkar som de flesta människor är nöjda med det eftersom det är hennes tredje mandat period..jag tror att många människor är uttråkad av politiken som de alltid hört samma blommor av tal och ingenting förändras / blir bättre ... när det gäller apolitiken i Tyskland har vi en förskjutning till höger under de senaste månaderna / åren som i andra europeiska länder, vilket är mycket skrämmande. Det finns detta konstiga nya parti heter AFD som nådde över 10% under det senaste valet och det är en ökande trend.

I allmänhet tror jag att de flesta av politik och propaganda görs av olika medier, TV, internet osv nuförtiden och det är lite skrämmande också ..


Finns det några bra band från Tyskland nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Carsten: Jag tycker att det fortfarande finns en stor punkscen i Tyskland. Det är bara att dela in allt fler undergenrer, så att varje enskild scen står för sig själv. Om jag skall parata för mig själv så är det fortfarande de gamla banden som jag har vuxit upp med..men det finns naturligtvis några bra aktuella band runt också, som Alarmsignal, Hausvabot, Modern Pets, Zack Zack, Parapgraph 08/15. I vår hemstad Trier har vi en mycket trevlig konsert plats som kallas Exhaus, med olika rumsstorlekar för olika typer av konserter och som erbjuder billiga replokaler samt.

 

Vad vet du om Sverige?

-Carsten: Skogar, sjöar, älgar och dyr alkohol .... hahaha .... nej, jag tror att några av de bästa banden kommer från Sverige! Ibland hör man ett nytt band som är riktigt bra, då du frågar var kommer de ifrån ... aha, från Sverige ... ja, självklart var det klart så...

Vi spelade på en festival som heter Bollnäspunken redan 1998, headliners var The Vibrators och One Way System. Det var verkligen en fantastisk helg, med undantag för den långa resanför bara 1 show ..

Vi skulle verkligen vilja komma tillbaka till Sverige igen, så om någon är intresserad av att boka en show skicka oss ett meddelande.

Lars: Ja Sverige-resan var cool ... ..

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Oh Yeah !!! The Hellacopters är ett av mina alltime favorit band !! för 2 veckor sedan såg jag Imperial State Electric, Nicke Anderssons nya band. Det var verkligen fantastiskt! Och jag gillar verkligen The Nomads, Union Carbide Productions och The Soundtrack Of Our Lives. Vi spelade två spelningar tillsammans med The Past från Sverige, vilket också var bra! Och 1 show med Cosa Nostra, inklusive medlemmar från Asta Kask.

Lars: The Past, Hellacopters, Besserbitch och jag gillar verkligen The Baboon Show !!


Era texter, vem gör dem och vad påverkar er?

-Carsten: De flesta av texterna är skrivna antingen av Lars eller mig. De viktigaste influenserna är personliga erfarenheter med den dagliga galenskap och orättvisa som finns i vårt sjuka samhälle.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Carsten: Hmm .... Jag tror att vi aldrig spelat in en fest eller fotbollssång ... vi kanske borde göra det inom en snar framtid, men jag är inte säker eftersom vi är inte den typen av karnevalsband ..

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Carsten: Ja, jag tror det fungerar. Musik är ett bra sätt att skicka ett (politiskt) budskap till folket och att animera för att få dem att tänka lite mer om vissa ämnen.


Nästa politiska band/artist?

-Carsten: Germany: Slime och Ton Steine Scherben

International: Dead Kennedys/Jello Biafra


Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Carsten: Ja, jag tror att någon som är riktigt djupt inne i en speciell musik / band kommer också uppmärksamma texterna och tänka på det. Jag menar det finns också många band som inte har ett budskap i sina texter, så du bara lyssnar på musik. För mig är det väldigt viktigt att ha ett tydligt budskap, jag tycker inte om alla dessa roliga eller meningslösa texter ..

Lars: Det är ett skäl till varför vi gör detta ... .vi vill folket att ska tänka på texterna.

 

Ni sjunger på både engelska och tyska, som är det bästa språket sätt att uttrycka sig ??

-Carsten: Det beror på låten. För vissa låtar är det klart för mig att jag sjunger på engelska (mestadels 77-punk låtar) och för andra som jag föredrar att sjunga på tyska. Eller ibland måste man ha en refräng i åtanke och sedan välja språk.

 

Ni har varit på Höhnie och nu Aggressive punk, vad är skillnaden ?? Är det viktigt för er att få ut era skivor som fysiska skivor?

-Carsten: Det är väldigt viktigt för oss att ha de utsläppta som CD och vinyl. Tyvärr finns inte alla våra skivor finns på vinyl, men vi kommer att ta hand om det i framtida utgåvor.

Höhnie rekorcs var ok för oss i början, eftersom vi inte hade några erfarenheter och det var inte så mycket professionellt. Under åren fanns det fler och fler frågor och diskussioner med honom så beslutade vi att ändra bolag. Sedan hade vi ett kontrakt med Suppenkazper under några år, men trots allt detta var inte allt uppfyllt där heller.

Så vi bytte etikett igen och nu är vi väldigt nöjda med Aggropunk. Stödet är mycket bättre än tidigare, killarna kan scenen, de spelar i band samt och de vet hur man kan främjar ett band som vårt. Det är den perfekta etiketten för ett band som Popperklopper.


Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Carsten: Hmm ... Jag är säker på att det finns massor av roliga historier, men de flesta av dem är bara situationer .... förutom de vanliga som nakna människor på scen eller sprit berättelser osv osv ...

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?

-Carsten: Jag skulle säga att det är en trevlig blandning av yngre och äldre människor. Jag saknar inte någon, jag är helt nöjd med det.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritekonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Carsten: Records: Det är verkligen svårt att bara nämna 5, så jag bara plockar några (förutom klassiker som AC/DC, Motörhead, Ramones, MC5, Stooges och all 77-punk):

The Hellacopters - High Visibility

The Dictators - Bloodbrothers

Slime - Alle gegen alle

Die Toten Hosen - Bis zum bitteren Ende live

Radio Birdman - everything

Lars:  Turbonegro: Apocalypse dudes

          AC DC: Highway to hell

           Queens of the stone age: songs for the deaf

          Razzia: Ausflug mit Franziska

          Social Distortion: White light

Carsten:

Konserter…som jag kommer ihåg:

Ramones + Monster Magnet i Trier, 1994

Slime i Duisburg, 1992

The Hellacopters + The Hives i Cologne, 2002

The Rolling Stones + AC/DC i Oberhausen, 2003

Gluecifer i Trier, 1998

Lars:   Stones+ACDC Oberhausen2003

            Queens of the stone age: Luxemburg 2013

            Slime 1992 Duisburg

            Jello Biaffra, Saarbrücken 2012?

            Sex Pistols  + The Kids + Buzzcocks, Antwerpen 2008

Saker i livet

Carsten: först och främst naturligtvis min familj och min lilla dotter

hälsa

vänner

musik / band / fest

gitarrer

Lars: Familj, vänner och musik

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-Carsten: Tyvärr, jag vet inte vad du menar ... Jag gillar att göra intervjuer så länge jag har tid för det. Tid är den viktigaste frågan när det gäller Popperklopper.


Fråga de frågor du aldrig får men vill ha, ställ dem och besvara dem?

-Carsten: Hmm .... kanske några frågor om de instrument vi använder för att spela in, gitarrer etc .... men jag tror att jag inte behöver svara på det som ingen är intresserad av det. Eller hur är det med låtskrivande, där vi stjäl alla riff och texter .... hahaha ... Jag skulle kunna skriva en bok om det ..

 

Framtidsplaner för bandet?

-Carsten: Vi gör bara en konsert paus till nästa vår eftersom Lars kommer att ha sitt tredje barn i december.

För närvarande skriver vi nya låtar till nästa album som förhoppningsvis kommer att spelas in i mitten av nästa år. Vi har redan ett 15-tal nya låtar som nästan är färdiga.

 

För dig själv?

-Carsten: Nästa år kommer jag äntligen att flytta till ett eget hus med min familj. Jag ser verkligen fram emot detta.

 

Nåt att tillägga?

-Carsten: Alla som är intresserade av Popperklopper, spelningar eller skivor eller vad som helst, tveka inte att kontakta oss via Facebook.