Poor Devils är en riktigt bra punkrockband som har sjungit både på engelska och tyska genom tiderna. De var så snälla mot mig så de svarade på en massa frågor från mig i September 2014.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Vi grundades i mitten av 2011 i en stad vid Würzburg (Tyskland). Så bandet har existerat i nästan 3 år nu. Vi spelar smutsig, pissed-of Punkrock blandat med arg Old-School-Hardcore. Vi är alla nära vänner och vi känner varandra sedan barndomen. Före det spelade Simon, Doom och Thomas i Hardcore-punkbandet KAMUTZI UTZI som bildades av oss som unga tonåringar. Efter Daniel gick med i bandet beslutade vi att spela lite nyare typ av Punkrock och vi bildade Poor Devils. Efter några repetitioner kom Domi till bandet. Vi skriver snabbt ett par låtar och spelade vår första spelning efter en öl vandring. Det var ganska roligt för vi var en del av öl spelet innan showen ... haha​​. Vi spelade till 2012 några fler spelningar och släppte vår demo i juni 2013.

I oktober 2013 spelade vi med den ryska punxen i AGITATORS på vår första turné. I december 2013släppte vi några låtar från vår demo med tyska texter. Så vi har snarare två demos ... en på engelska och en på tyska. Efter det har det hänt mycket för oss i år 2014 Vi har spelat en hel del spelningar med band som Agnostic Front, Madball, Peter Pan Speedrock och Old Firm Casuals, vilket var  en stor upplevelse för oss. Vi har även släppt vårt debutalbum "TOWER OF STRENGTH" på Puke music för några veckor sedan.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något hemskt om alla?

-Bandet består egentligen av 6 personer. Simon (sång), Doom (bas), Daniel (gitarr), Thomas (trummor), Domi (gitarr) och Fred som spelar en hel del spelningar på gitarr för Domi. Alla av oss är ogifta och idrottar... förutom Doom han hatar och gillar bara att dricka som idrott. Simon och Daniel är 24 år gamla och båda är studenter. Simon arbetar dessutom på en bensinstation och Daniel som brevbärare. Thomas (23) är snickare och har varit med sedan augusti precis som Domi (20) som går i skolan. Fred (25) startar en utbildning till skogshuggare i september ... innan utbildningen rakade han av sig sitt underbara skogshuggareskägg ... riktigt, riktigt illa! Doom (22) är en sjukskötersk i äldrevården. På fritiden spelade han Pokemon hela tiden. Vid sidan av det äter han pizza, dricker öl och titta på anime som One Piece. Så tjejer om ni har samma intressen kallar Doom!

 

Namnet Poor Devils hur kom namnet kom upp ??

-Bra Fråga ... namnet på den tyska punkbandet EISENPIMMEL var redan upptaget och vi har hittat något bättre. Vi kanske känner oss ofta som dåliga djävlar ...

 

Tyska är mitt favoritpunkspråk , varför sjunger ni på engelska?

-Vi fick ofta denna fråga ställd till oss i början om vi skulle sjunga på engelska eller tyska. Egentligen vill vi göra engelska och tyska sånger, men i slutändan blir det allt engelska. Kanske är anledningen till detta är att det är ofta lättare att beskriva på engelska än på tyska. Även texterna är universellt begripliga. Vi släppte vår demo  på båda språken ... kanske vi gör samma sak med vår 1: a album eller gör nya låtar på tyska. Vi får se ...

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Att spela live är som ett stor familjemöte. Du lär känna nya människor som har samma livsstil som du. Du träffar gamla och nya vänner. Spela live är också en scen för att säga vad du vill säga med din musik. Du kan dela din åsikt, kan berätta vad du vill och framför allt dela det som gör dig förbannad. Du kan vara vad du är ... rå och oklippt.

 

Och var är bäst att spela?

-Det är alltid coolt att spela. Visst är det coolt när en massa människor kommer till din spelning. Personligen tycker vi att mindre ställen är bäst . Så blir alla en stor del av den. Speciellt gillar vi som band och besöka våra hemma platser Stattbahnhof i Schweinfurt och Immerhin i Würzburg.

 

Hur är det att spela punk i Tyskland?

-Cool! Men tyvärr finns det ofta en för stor åtskillnad mellan punkrock, Hardcore och så vidare. Det är inte heller så mycket Punkrockers på punkspelningar som det var för några år sedan. Det är inte så många punkspelningara bara för det.. Det blir ofta mer och mer kommersiella. Många människor har inte råd att betala 20 € och mer för entré för att se ett band! Men det finns också människor som skiter i mindre konserter. Ofta är dessa konserter de bästa. Det är viktigt att besöka lokala konserter för att hålla riktig Punkrock vid liv!

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Smutsig, arg, hög.

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punk Är mycket mer än ett ord! Om punk bara ärett ord så är nästan alla är en punkare med hela kommersiella skiten. Branschen erkänner att punk är en lönsam "marknad" för dem att tjäna pengar på. Du kan köpa en Ramones t-shirt nästan i varje klädbutik. Stjärnor bär nitade läderjackor och spikes i håret. FUCK OFF! FUCK THEM! Punkrock är ett sätt att leva, som kommer från hjärtat. Punk är för att säga "nej" när massan säger "ja". Om du inte gillar något så gör du det inte. Punk är direkt och osminkat. Punkrockers är kanske det ärligaste folket ... även om vissa inte gillar det.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Den utvecklingen av Internet och sociala medier-grejen har gynnat nedladdning av låtar enormt. Vi gillar det personligen att ha något fysiskt från ett band. Julian och Simon är lite av vinyl junkies. Kassetterna är också trevligt. Naturligtvis är det alltid svalare att ha rekordet från ett band än att bara ladda ner deras musik, men det är dags för Internet. När du har en LP, ett band eller en CD du automatiskt upptagen mer med bandet och deras musik. Det är bara en helt annan positiv stil. Teckningen med texterna, mediet och så vidare. Du kan hoppa igenom låtarna så lätt så att du hör dem. Då kan man verkligen bedöma om du gillar det eller inte.

 

Hur är det att bo i Tyskland nu? Politiskt?

-Att leva i Tyskland är inte det värsta stället att leva på i världen. Det finns för många länder där befolkningen måste lida med fattigdom och svält. Naturligtvis finns det i Tyskland också problem men den stora massan har tillräckligt för att överleva. Ett stort problem är att medelklassen plockas ned bit för bit. De rika blir rikare och de fattiga blir fattigare. Vissa politiska partier gör oss oroliga. Ett exempel är valet i den tyska delstaten Sachsen i augusti. AFD-partiet får 10 procent i det statliga valet. AFD är ett nygrundad parti som försöker dölja sin högerpopulistiska politik. Innan människor väljer ett parti bör de informeras bättre om dem!

 

Finns det några bra band från Tyskland?

-Självklart! Det finns förutom de gamla punklegenderna Toxoplasma, Rasta Knast, Schleimkeim och Slime många yngre Punk / hardcore-band som är fantastiska. Kotzreiz, Pestpocken, Scheisse Minnelli, Derbe Lebowski, Dr Hell och Absgturzgefährdet, är bara några.

 

Vad vet du om Sverige?

-Sverige = Ikea? Haha. Sverige är också annorlunda än Tyskland med en monarki ochkung och har som valuta den svenska kronan i stället för euron. Vi har också hört att alkoholen ska vara ganska dyr där. Det är kanske anledningen till att när vi träffar svenska är det berusade svenskar i Tyskland .. haha. När vi hör Sverigetänker jag först på 90-tals punkrock. Band som No Fun at All, Millencolin och Randy  är stora idoler från vår tid som tonåringar. Vi växte upp med band som dessa. Vi gillar också den äldre stilen i Sverige. Anti Cimex, Wolfbrigade, Shitlickers och Asta Kask var alla skitbra band! Det är fantastiskt hur många bra punkband Sverige haft och fortfarande har!

 

Era texter, vem gör dem och vad  påverkar er?

-Alla texter kommer från Simon. Resten av bandet kommer med idéer till nya texter och Simon skriver dem. Influenser är alltid personliga saker, saker om livet som är viktiga för oss att säga.  

 

Gör ni några covers när ni spelar live, vilket (om ni gör)?

-Ja, vi spelar ofta "So What" från ANTI NOWHERE LEAGUE och "Blitzkrieg Bop" av Ramones

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Självklart. Varje handling i ditt liv är lite politiskt. Politik är ett stort ord med en långtgående betydelse. Ofta är innebörden av politiken är överskattad. Att spela punkrock är ett uttalande med din åsikt, så det är alltid något politiskt. Det är viktigt att ta rensa deras synvinkel ... detta bör vara alltid mot kapitalistisk, homofobi och rasism!

 

Bästa politiska band / artist?

-Det finns för mycket. Vi gillar tyska band som  GUERILLA. AUS-ROTTEN och ANTISCHISM var också bra.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik)?

-Det kan hända. Om du hör en låt och texterna uttrycker ett uttalande eller en åsikt som du kan skriva under på. De flesta av oss kom till punkmusiken genom att höra musiken på ungdomscentret. Först gillade du låtarna för att det var något nytt mot popskiten.  Korta och snabba låtar. När du gillar musiken så sysselsätter man sig med texterna.  Om texterna talar till er är det kanske en booster för ett liv att förändras. Man hittar nya vänner på spelningar. De flesta av dem har samma åsikt och har liknande livsstil. Så musiken, vilket är anledningen till att du besöker en spelning och lär känna nya människor, förändrar ditt liv.

 

Har ni gjort något mer än Tower of Strength? Om ni har det hur kan jag få det? Är Broken Silence ett bra bolag?

-Jo vi har två demos innan Tower of Strength. En på engelska och en på tyska. Du kan ladda ner båda gratis på vår bandcamp-sida (https://thepoordevils.bandcamp.com/) eller så kan du köpa båda på våra spelningar. Vår Label är Puke music som har sin bas i Berlin. Broken Silence är bara distributören. Puke Music är ett mycket bra bolag! Bernd, grundaren av Puke Music, är en mycket rolig och trevlig kille. Vi är mycket glada att vi är en del av Puke music, bara för att vi inte är en typiskt "Puke Music Band". De flesta band är Punk eller Skinheadband med tyska texter. Vi är lite av ett undantag.

 

Är det viktigt att släppa era skivor som "riktiga" skivor ??

-Ja! Vi skulle aldrig släppa våra låtar bara för nedladdning. Tower of Strength är faktiskt bara släppt som CD på Puke Music. Vi kommer också att släppa Tower of Strength på Moskva etiketten Engage Records som kassett nästa gång. Släppa skivan på vinyl som helst skulle vara fantastiskt.

 

How does your audience look like? Which people do you miss on your concerts?

-Our audience is wild mixed. A big part of our audience are Punk-Rockers, some hardcore kids, some Skinheads. Often also “normal” people who want just listening to the band, or some soccer ultras.

We miss sometimes some more girls...haha.

 

Please rank your five favorite records, five favorite concerts and five most important things in life?

-Simon: Uff. Difficult…I think my favorite records are these, because I’m hearing them maybe most often

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?

-Vår publik är vilt blandad. En stor del av vår publik är Punk-Rockers, vissa hardcoreungdomar, några skinheads. Ofta även "vanliga" människor som vill bara lyssna på bandet, eller en del fotboll ultras. Vi saknar ibland lite fler flickor ... haha​​.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Simon: Uff. Svårt ... Jag tror att mina favoritskivor är dessa eftersom jag lyssnar på de oftast: 7 SECONDS – The Crew, THE CASUALTIES – For the Punks, BOUNCING SOULS – Hopeless Romantic, THE RAMONES – Ramones and BLITZ – Voice of a Generation.

Min favorit konsert var min första Punkshownär jag var 14 på Stattbahnhof Schweinfurt med EXPLOITED och DRITTE WAHL år 2004 också skitkul var också CASUALTIES i Frankfurt 2006.

Som band måste vår konsert med Agnostic Front vara den roligaste. Även turnén med AGITATORS som var minnesvärd. Familj och vänskap är viktiga saker i livet.

Julian: English Dogs (Forward Into Battle), Blitz – Voice of a Generation,  Antidote – Thou Shall not Kill, och jag gillar många andra punk och hardcoreband som The Casualties, Discharge, Black Flag, Disclose, Rancid, Toxoplasma …

Min favoritkonsert var THE UNSEEN konserten 2007 i Nürnberg. Så gillar jag alla Endless Summer Festival.

 

Daniel: En Get Dead och en Less Than Jake konserter var de bästa för mig. De fem skivor jag gillar bäst är:

Bouncing Souls – How I spent my Summer Vacation, Rancid - …and out come the Wolves, The Rabble – Life is a Journey, NoFX – Punk in Drublic och Get Dead – Bad News.

Fred: Rancid - ...and out come the Wolves. Distemper - All or Nothing, The Clash - London calling. Black Flag – Damaged,  Social Distortion - Prison Bound.

Den bästa konserten för min del var Tarakany! på AK47 i Dusseldorf 2011. De viktigaste sakerna i livet för mig är att göra musik och dricka.

Domi: Mina favoritskivor följer här :Metallica - Ride The Lightning, Rancid - And Out Come the Wolves, Terror - Keepers Of The Faith, Deez Nuts - Bout It, Lionheart - Welcome to the Westcoast.

Kolla på Rancid 2012 på Groezrock-Festival var min bästa konsert!

 

Thomas: Min all-time favorit spelning var samma som Simons ... The Casualties i Frankfurt med Riot Brigade och Pestpocken. Jag har egentligen inte fem skivor som jag gillar mest. Jag gillar de äldre Casulties skivorna på samma sätt som de nyare. Jag gillar också att lyssna på Hardcoreband som Heart in Hand, Madball, Your Demise, Stick to your Guns eller något liknande. Ofta också till melodisk Hardcore.

 

Er musik är riktigt arg ibland, är det så tror du att människor som är i bandet får ut sin ilska på musiken och går inte ut och slåss på gatorna etc ??

-Du kan paketera dina känslor lätt i musiken. Om du vill säga någon "jag älskar dig" så gör du en långsam, tråkig låt. Men vi vill mest att säga "Fuck you" så vi gör en arg, förbannad låt. Vi är inte från scratch arga människor, men det finns ibland saker som gör oss förbannade. Vi är inte våldsamma men det finns vissa saker som måste sägas. Vi tror att varje människa har någon ilska inuti som måste ut på nån dag. Vissa människor slåss. Och dessa som slogs är ofta oskyldiga. Naturligtvis kan ett slagsmål vara roligt om någon förtjänade nävarna på allvar.

 

Förstår du att recensenter alltid jämför band med andra band? Är det störande när ni försöker göra något eget?

-Nej, tvärtom. Det är intressant hur andra människor ser din musik. Ofta märker du inte  låter som ett annat band. Det är ganska roligt.

 

Framtidsplaner för bandet?

-I snar framtid vill vi spela mer spelningar. Även en turné i början av 2015 utanför Tyskland är planerad. Också kanske spela in några nya låtar till en EP.

 

För dig själv?

-Simon: Jag har inte någon plan för något!

Julian: Jag planerar inte min framtid.

 

Visdomsord?

-Dadi Dau!

 

Nåt att tillägga?

-Vi Vill tacka alla som besöker våra spelningar och stödjer oss. OUTLAW CREW ni är bäst. Var rebell. Tack TPD.