picture frame seduction

WALES WALES WALES WALES WALES WALES WALES WALES

Picture Frame Seduction från Wales var ett av de första banden som jag intervjuade. De var med i mitt första nummer som jag gjorde av Skrutt 1984 och här får de chansen 21 år efter detta. Den här intervjun ägde rum i slutet av november 2005

 

Snälla lite historia?

 -Ja, vi började att spela 19789 inspirerade av Sex Pistols faktiskt.  Det var lite så att vi tog upp gitarrer och andra instrument och lärde oss själva att spela.  Vi spelade med Anti Pasti, Chron Gen, UK Decay I början. Vi spelade in några saker men vi tog aldrig chansen att gå vidare till en högre nivå.  Vi var unga allihop och alla var vi inne i punkrocken, vi sade till och med nej till No Future Records! Så skruvat var det. Och Riot City. Till slut släppte vi en samlingsskivelåt på Demolition Blues på Insanes skivbolag 1982. Sedan fick vi tänka om när både vår basist och gitarrist lämnade gruppen och vi fick killar i bandet som ville gå vidare, turnera och släppa skivor. Det gjorde vi för SOSO records i Wales och sedan på Rot Records i Mansfield, vi var på det bolaget tillsammans med English Dogs och Varukers. Släppte några mer samlingar, några singlar och ett album. Det finns en massa annat och berätta men det finns på vår hemsida, vår gitarrist(Mark) från vinyltiden dog 1990, det var ledsamt, han var en bra kille, han dog av en hjärtattack när han var 26 år. Ok kids - just say no !  Det var hart att vara med I den andra punkvågen och det var starten för UK82 punkrocken, som vi är stolta over att ha varit en del av.

 

Snälla, berätta lite om varje medlem, familj, ålder,jobb osv?

 -Keith – Sångare, ursprunglig medlem, gift, barn på 21 och 18 år, fotbollsfanatiker och är lärare. ,

Griff - trummor, tog över trumspelandet från Keith 1981, har en pub och är gift med ungar och älskar att fiska(det vet jag)

Rob – Originalgitarrist från 1978, har några ungar av varierande slag och plats, har en begravningsbyrå I Wales och är punkrockens bästa gitarrist - fantastisk.

Steve A – Basisten sedan återstarten 2003, den första punkrockare jag någonsin såg och han går under namnet Punky, eftersom han är det. Har barn och en väldigt tolerant partner. ,

 

och något hemskt om varje?

-Vi är all fittor, gamla irriterande jävlar med ståkukar och vi älskar öl och – ööööh- öl. Vi gillar troligen inte varandra heller.

 

Wales, berätta för mig om Wales(jag har varit där en gång)?

-Det finns en massa walesare, får och oanvända minor. OK here är en walesisk åktur:  - the Manics, Tom Jones, Shirley Bassey, Anthony Hopkins, Swansea city, rugby, får, kullar, löjliga låtar, ett fint språk, en fin nationalarena, The Oppressed, Partisans, Foreign Legion och vi :-) Åh och Dylan Thomas.

 

Vilka andra grupper har ni blivit jämförda med?

 -GBH och The English Dogs – vilket är trevligt eftersom vi lärt dem allt de kan :-)

 

Många människor skulle kalla er musik för streetpunk, vad tycker du om det uttrycket? Hur skulle du beskriva er musik själva?

-Det är inte en term från den tiden, den har utvecklats genom åren. Vi spelar UK hardcore punk rock , snabb, tajt och nära kärnan. Hursomhelt kan de som har både vårt tidiga och vårt senare material se en skillnad – och också några trevliga och intressanta låtar som knockar dig eftersom de inte är i vår vanliga stil.

 

Picture Frame Seduction 1985

 

Hur många skivor har ni gjort, jag har bara Sex war, vilka andra skivor har ni gjort och hur kan jag få tag på dem?

 -Vi spelade in en singel Good enough for me  1984 och en LP Hand of the rider 1985 och en singel Try with a little help  1987 ( köp inte den, dear kommersiellt nonsens) Det finns en massa samlingar ute och Retch Records släppte Whats that hardcore noise CD.n 2003, det var en halvhjärtad release av gamla saker, kanske värd att även om inte vi är nöjda med den. Vi kommer att ha hela backktagalogen på vinyl på CD ute i mars 2006(äntligen) på GTA i USA. Så det kanske är bäst att försöka få tag på Sex War/20 låtar så det är värt det, den finns överallt, från HMV till Tescos i England och på vår hemsida för inte alltför mycket pengar. Den är distribuerad av Pinnacle I England och finns ute i Japan och Australien av andra bolag.

 

Vilken typ av folk kommer på era konserter?

-Mest gamla punks med nitade skinnjackor till baggybebyxade ungar med Blink 182 t-shirts. Vi är ett UK82 band så det är inte det samma som ungarna är vana vid men de lär sig snart:-)

 

Finns det några bra band I ert hemland?

 -Ja se ovan plus Dogzuki, och ett skapunkband som heter Johnny action finger

 

Vad är typiskt svenskt? Vad vet du om Sverige?

-Hatar du mig om jag säger IKEA ? Det är det enda landet där moln är intressanta och storebror säger till vad du skall göra? För mycket tid för lite att göra! Tydligen!. IFK Göteborg ? Abba ? bra punkställen/ låt oss veta.

 

Har du hört några svenska band?

-Ja.

 

Vilka recensioner har ni fått på nya CD:n?

-Din, din lille rackare och Max Rock n Roll, en massa hemsidor, stora tidningar, Razorcake och den har oftast fått bra recensioner. Några har varit lite annorlunda, du vet , hur vågar de att återbildas….!

 

Bryr ni er om recensioner?

-De hjälper oss att sälja skivan, vilket är biktigt för ett sådant här bra punkrockalbum.

 

Vilken är den konstigaste recensionen ni har fått?

-I Sounds Magazine 1985 – Recensenten sade till oss”skita i att sticka ner till puben och göra något mer intressant”. Det gjorde vi.  De var väldigt hjälpsamma annars, helst då Gary Bushell. Recensenten var inte inne på punkrock so jag antar att han var en fitta :-) Bushell burkade skriva alla våra turnédatum. 

 

Ert namn Picture Frame Seduction, var kommer det ifrån?

-En låt av KGB. Hur vi fick namnet ? Jag vet inte, det bara blev så, några gillar det, andra inte men det talarinte om vilken sorts band man är. Förr trodde man att vi var ett band likt Alien Sex Fiend och numera tror de vi är ett emoband. Jag vet inte hur vi inte kunde välja ett sådant hemskt punknamn,som , FACEFUCK or WE ARE A LOUD AND FAST PUNK ROCK BAND LIKE GBH !

 

Är det viktigt att ha ett namn som sticker, ut, vilket är bäst?

-Massor, det finns många bra - Sex Pistols. Bra namn.

 

Hur är en bra konsert med er? Är den våldsam?

 -Det finns absolut inget våld på konserter i Storbritannien  ( jaja, nästan inget ) det är väldigt ovanligt, förr I tiden var det sämre, vi hade en kille som blev dödad utan för ett av våra walesiska gigs, det finns ingen skinhead mot punkarskit. Så det är därför vi fortsätter, det är roligt. 

 

När ni gör låtar, är det viktigt att de handlar om något speciellt viktigt eller är det Ok att sjunga om kärlek(jag vet att kärlek är vikigt men du vet vad jag menar)?

-Vi ahde en kärlekssång på vår första skiva, lite av kärlek kanske mer vänskap. Vi försöker att sjunga om saker vi bryr oss om, det vanliga sakerna som har effekt på oss och andra. Det är ett sätt att inte predika eller försöka att inte predika, försöka att få folk medvetna. Jag menar, Buzzcocks är ett bra band och de har sjungit en kärlekssång eller två :-)

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Ja, ifall du vill, det ändrar opinionen och ger alternativ, förhoppningsvis utan predikande. 

 

Picture Frame Seduction 2005

 

Vilket är det bästa politiska bandet?

-Jag tror Conflict, jag avgudar dem för att de fortsätter stå upp för det de tror är rätt. 

 

Vilka skivbolag har släppt era suivor?

-Cherry Red, Rot records, Soso records, Retch records, vårt eget bolag Cultjam records, och några andra jag inte kommer ihåg.

 

Snälla ranka dina fem faoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

För mig kanske inte 5 skivor ? Never Mind the Bollocks, Rattus Norvegicus, City Baby attacked by rats, Troops of tomorrow,

Konserter - Stranglers i Dunfermline1978, Sex Pistols i Finsbury park 1996, SLF alltid på det tidiga 80-talet , och vilken spelning som ser ut ett nytt hörn I England-alla punkspelningar- Det finns en massa roliga ställen att komma till. De viktigaste sakerna o livet är min familj. Inget kommer i närheten.

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

 -1st - Gary Glitter, Rock n Roll Part 2. senaste - Drongos For Europe Barcode Generation. Den dyraste – ett ospelad ex av vår skiva Hand of the Rider på E bay.

 

Den mest pinsamma skivan I samlingen?

 -Skiten som vi släppte 1987. Fan i helvete vad den är hemsk.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

 -Punk är ett sätt att leva, klädval, frihet, musik- och inte att glömma var vi startade – Storbritannien.

 

Det har varit lite terroristattacker runtom i världen, är du rädd och vad skall vi göra åt det? 

Nej, jag är inte rädd, det känns inte som om det är mig de är ute efter, vad skall vi göra? Inget men de som styr över oss skall kanske sluta med att döda oskyldiga folk och diktera vad de tycker är rätt. Jag röstade inte på dessa människor, de är så fulla av egoism så det skrämmer mig. Ingen annan.

 

Har ni gjort några låtar om detta?

-Lyssna på Sex War

 

Hur är det med bandets framtid?

-Göra vad vi kan när vi kan, spela var vi kan när vi kan och ha lite mer roligt. ,

 

Visdomsord?

 -Vänskap

 

Nåt att tillägga?

-Du frågade en massa frågor, men tack för att du tog dig tiden att göra det, förlåt att det tagit så lång tid men jag har gjort te till min familj. Kitteln var sönder så jag var tvungen att använda en glödlampa. 

 

www.pictureframeseduction.com & www.myspace.com/pfs_punx  Skriv till  RY Media, PO Box 19, Gloucester, GL34YA, UK / skicka med porto så skickar vi något roligt till dig..