Paranoya är ett tyskt punkband som en hel del att säga och därför lät jag dem göra det i den här intervjun. Den gjordes i oktober 2015

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

Hendrik: Hej! För det första vill jag säga tack för möjligheten att prata om vårt band i ditt zine i Sverige. Andra saken, jag måste säga att min engelska inte är så bra som det ska vara, så jag därför be om ursäkt i förväg om min grammatik inte är så bra. Historia, så vidare! Vi startade 1994 i vår hemstad Hamm, nära Dortmund, i ett litet rum bakom ett garage hos vår första basist.

Vi använde gamla hifiamps för våra gitarrer, orsaken var att det inte fanns några pengar för en bra utrustning. År 1996 började vi på allvar med en första liten Demotape och namnet PARANOYA kom fram. Till en början spelade vi i Hamm och i detta område. Efter två kassettdemos så släppte vi vår första 7 "Vinyl och spelade en hel del spelningar i Tyskland.

Marco: Jag gick med i bandet under våren 2004. Basisten på den tiden slutade och jag blev ombedd att spela in nästa album med Paranoya, bara för att hjälpa bandet. Nu är det 2015 och det verkar som om jag aldrig riktigt lämnat, vi har bara aldrig pratat om att lämna bandet igen (leende), så i slutet av mitt deltidsjobb gjorde mig till en fullvärdig medlem i bandet ... ibland är livet bara en stor överraskning.

Thorsten: Jag hittade dessa två små nördar i min tråkiga hemstad 1994. Vi lyssnade alla till på Heavy Metal och lite punk, måste jag säga, så att mina bandkompisar blir nöjda, hehe. Efter två år av att göra bullrig och usel musik så började bandet att spela punkrock. Basisten slutade och för mig var det för sent för att springa iväg.

Så metalman och de två punkheadsen började sin karriär hehe.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Tidigare band?

Hendrik: Jag är 36 år gammal, studerar socialarbete och har ett jobb .Jag är intresserad av, musik, fotboll och cykling. PARANOYA är det enda bandet jag någonsin spelat i och fortfarande spelar för. Något hemskt om alla? Jag vet inte, hehe.

Marco: Jag är 37 år gammal och är verkligen intresserad av musik och basspel ... uppenbarligen ;-).

Zwiebel: Jag är 35 år gammal och  snickare. Mina intressen är musik, musik, musik, konserter, böcker, serietidningar och videospel. Dåligt om mig? Min engelska! Haha! Idag har jag ett andra band som heter Dörpms. Kolla in!

Thorsten: Jag är 37 år ung och verkligen frustrerad på mitt jobb som jävla brevbärare i min jävla hemstad. Min galna och otäcka flickvän gjorde slut förra månaden. Min Volvo behöver en mycket dyr reparation. GEZ (Beitragsservice Köln) skickade mig en stor räkning. De vill att jag ska lyssna på TV varje dag.

Hjälp !!!

                     

Jag kan höra mycket båda anarchopunkinflenser, hardcoreinfluenser och viss deutschpunk här i er musik? Har jag rätt? Favoriter från förr?

Hendrik: Jag gillar Crass "Feeding of the 5000" LP  mycket, eller Gorilla buiscuits "Start Today" Lp och Slime t ex av dessa tre typer, så måste det finnas en påverkan av vår musik. Men det är inte allt, jag gillar ocksåEA80, Joy Division, Cure och just nu Hologram från Sverige. En hel del postpunkband. Och några gamla metal grejer. Så det finns ett stort utbud som har påverkat vår musik.

Marco: För mig är det också ett stort utbud av influenser. Jag gillar mycket  metall grejer och jag är mest av allt fan av extrema metalgenres som Deathmetal (Cannibal Corpse, Nilen, Krisiun), black (Emperor, Darkthrone) och Doommetal (My Dying Bride, Ahab). Jag vet inte om någon kan höra det genom att lyssna på vår musik, hehe. Men du hittar också Jazz, klassisk musik, pop, rock och även folk i mitt vardagsrum.

Thorsten: För mig stort är ett inflytande början av nittiotalet och powermetalbandet Rage.

De uptempo beatsen får mig att trumma som jag gör. Kombinera metall och punk beats, för Paranoya var och är uppdraget.

Zwiebel: Det är rätt. Mina favoritband från det förflutna är Giuda, Bishops Green, Gogol Bordello och Baboon Show.

 

Paranoya är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp?Ni tog Y bara på grund av det faktum att många andra band säkert skulle kunna kallas Paranoia? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

Hendrik: Jag är nöjd med namnet, det finns inget mer att säga. Vi har letat i gamla medicin böcker eller andra saker för att hitta ett namn och vi hittade Paranoya. Vi vet att det finns ett band från DDR heter Paranoia, också. Men vi bryr oss inte och skriver det med "Y". Den andra saken varför vi ändrade "i" till "y". När vi började var vi 15 eller 16 år gammal och på den tiden började oiscenen bli stor. Och med denna bakgrund, har det varit en hel del naziskinheads som försökte infiltrera denna scen. Så i dessa unga år jag ville jag inte komma i denna cirkel. Bästa bandnamnet? Jag vet inte.

Thorsten: Jaap. Namnet är viktigt och beskriver personlighet av en vansinnig och otäck trummis i bandet.

Zwiebel: Bästa bandnamnet? J.B. och Guantanamo school of medicine!

 

Vad är det bästa med att spela live? Vad är den största skillnaden om du jämför med när ni började spela spelningar?

Hendrik: Det bästa för mig är bara ren energi på scenen. Jag är alltid nervös innan spelningen startar, som verkligen inte har förändrats sedan vi började. Men när jag spelar mitt första ackord så är det bara borta och jag är i en annan värld. Idag är vi lite mer organiserade när vi har spelningar. Vi har våra förstärkare och våra grejer (merch) med oss ​​så vi vet hur man ska hantera det. I början behövde vi ofta be om saker som förstärkare eller högtalare, så ibland det var det stressfullt.

Idag vill vi alla spela live och måste bara dela trummor eller högtalare för gitarr / bas med andra band.

Zwiebel: Energi på scenen. Jag älskar det, att dyka in i musiken. Och idag spelar vi "renare" och är inte berusade på scenen.

Marco: Vi är alla bättre musiker än i början.

Thorsten: Är deras tillräckligt med mat och dryck efter showen när jag svettats bort all min energi på scenen.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

Hendrik: Den bästa platsen är när vi sett att människor är verkligen inne i detta att organisera spelningar och försöker vara bäst, så att alla och banden har en bra kvällt. Jag gillar verkligen Oetinger Villa i Darmstadt, Haus i Kassel, Djäzz Duisburg, Druckluft Oberhausen, AZ Mülheim och så vidare, det finns en mängd platser. Den värsta platsen, hmm ... vi har några, men det kan förändras, så jag vill inte namnge några platser.

Jag tycker det är viktigt är att banden har en bra plats att sova, om de behöver det och att de får mat, dryck och pengarna som bestämts.

Marco: Det bästa stället är där folk är som oss och uppskattar det vi gör.

Thorsten: Mmh!? Överallt där vi får tillräckligt med mat dryck efter showen.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Tyskland just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

Hendrik: De spelningar vi spelar här i Tyskland är främst på små klubbar och ofta bra organiserade. Det en sista året har vi spelat en hel del med BicahunaS, Schwarze Schafe eller Kontrollpunkt.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

Hendrik: Teknisk Death Punk, hehe!

Marco: Jag kan inte säga det bättre än Hendrik gjorde, hehe!

Thorsten: Metalicum Technicum Death Punk !!!

Hendrik / Zwiebel: Tre ord, tack! Låter bättre, bara TDP !!!

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

Hendrik: Det är en livsstil, försöker bara leva mitt liv som jag ville att det skulle vara. Försöker hålla ett öppet sinne och vara sann mot mig själv. Att ha en antifascistisk attityd!!! Stilen är mer än bara punkmusik eller mode. Punk är för mig att försöka skapa musik, konst, eller en livsstil på kanten av mainstream. Också ha en kritisk syn på samhället och vår egen scen. Jag tror att jag verkligen inte ser ut som en punk nu, har ett jobb, betalar räkningar och så vidare, men jag bryr mig inte. Jag är fortfarande intresserad av att försöka skapa saker, och det betyder mer än bara sätta ett märke på min jacka eller bara att konsumera saker från andra.

Zwiebel: En livsstil, yeah! Men ibland för många regler!

Marco: Jag försöker att hålla ett öppet sinne och äkta sådant också, och naturligtvis är jag tolerant och antifascistisk också. Jag är bara mig, Sedan vet jag inte om det är en viss livsstil, jag gillar inte att märka ett liv för en viss livsstil.

Thorsten: Stay Punk (öppet sinne) och lyssna på  Heavy Metal.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

Hendrik: På denna punkt, måste jag säga, om du vill njuta av musik, måste du lyssna på Vinyl eller kanske CD! Men Mp3 eller streaming och även ladda ner musik, är ett sätt att få ett första intryck av ett band. Vi använder fortfarande detta sätt att främja vår musik, att få spelningar och fördela ut vår musik. Så hittar du vårt album som strömm eller nedladdning på gemensamma plattformar och folk kan lyssna på det eller köpa ett hämta album. Jag har fortfarande Mp3 naturligtvis i min bil eller när jag inte är hemma. Men vinyl är fortfarande det bästa !!!

Marco: Hendrik fick till det! Det beror på var jag lyssnar på musik, hemma så älskar jag vinyl, på vägen älskar jag CD-skivor och mp3.

Thorsten: Mmh!?! Jag är en downloadhora. Men också med en stor CD-samling.

 

Hur är det att bo i Tyskland nu? Politiskt?

Hendrik: Hur kan jag beskriva det på engelska? Låt oss försöka, så jag tycker att vi lever här i en politisk farlig tid. För mig har vi en mentalitet av egoism och patriotism här i landet, är det är pissigt. Jag först, är mottot!

Om andra lider så bryr vi inte oss! Och vi vill inte dela eller förstå varför människor kommer över till Europa eller Tyskland. Nära oss finns krig, folk dör utan skäl, men här har vi bara rädda att de kommer att missbruka oss. Jag kan inte riktigt förstå detta sätt att tänka. Flyktingar är välkomna. Jag vet inte vad krig är. Och jag är glad att jag inte har denna erfarenhet. Jag vet inte vad det innebär att förlora allt och måste lämna ett land, hem och familj för att jag har fel hudfärg, religion eller sexualitet.  Och jag vet inte hur det känns att ha någon framtid i ett okänt land, eftersom jag inte kan språket eller mina kvalifikationer inte accepteras. Många av dem sover i ett tält i detta rika land, utan el till exempel som är normalt för oss. De vet vad krig är och fortfarande har ett trauma men vi är rädda. Så dumt. I Tyskland finns Pegida (Patrioter mot islamiseringen i Tyskland) och de är mycket farliga. De säger att de är normala medborgare och de är rädda för att islam eller de människor som flyr från krig, vill döda den tyska kulturen. Naturligtvis finns det några dumma normal medborgare med denna inställning, men om du tittar bakom denna scen hittar du en hel del organiserade människor från högerkanten. Och de försöker implementera sättet att tänka i mitten av samhället. Jag tror just nu det är så lätt att sprida fördomar och för människor här som inte ser riktigt tyska ut. De flesta tyska har inte ändrat sig och döljer alltid den åsikten, men nu är det vanlig och gammal rasism som kommer fram. Det är alltid: "Jag är inte nazist men" jag hatar dem, men .... inte "..." "vi bör ta detta kan säga att ...". Jag vill inte höra det längre. Varje dag kan du hitta nyheter där människor eller flyktingförläggningar blir attackerade! Jag hoppas verkligen att vi inte får tillbaka det tidiga 90-talet med Rostock eller Lichtenhagen, men det är möjligt och nära det. Åtminstone så måste jag också säga att en hel del människor och organisationer försöker hjälpa människorna här att ge dem möjligheter till ett liv. Vi stöder detta så mycket som vi kan.

Zwiebel: Idag är det lite som på 90-talet, där människor är rädda för flyktingarna. Historien upprepar sig, vissa människor kommer aldrig att lära sig. Men en hel del människor här säger: Flyktingar välkomna! Och det är bra.

Marco: Dumma människor kommer aldrig att försvinna, det är ju sorgligt men sant.

Thorsten: Mänskligheten kommer att segra till slut. Ett par år och vi lyssnar till svarta moln på den mörka himlen.

 

Finns det några bra band från Tyskland nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

Hendrik: Självklart vi!!!! Ok, jag gillar Turbostaat, Front, Love A, BicahunaS till exempel. Eller nya albumet från Toxoplasma är bra. Jag tror att vi har en god punkscen i Tyskland och i min hemstad Duisburg. Här är centrum för tryckta magazinet Plasticbomb, vilket jag verkligen gillar. Jag måste säga att vi lever här i "Ruhrgiebiet". Vi har en hel del städer, så jag måste tala om punkscenen i detta område. Den scenen kopplas från Duisburg till Dortmund till exempel med tåg är det 5 minuter till Oberhausens Druckluft eller 10 minuter med tåg till Az Mülheim (Konsertställen), 20-25 minuter till Bochum eller Essen. Och du hittar alltid människor på konserter. Jag gillar det verkligen.

Zwiebel: Yeah! En hel del bra band kommer härifrån, men jag gillar mer de "äldre" banden som Oxymoron, Goldene Zitronen, District, och så vidare. Sedan ett år bor jag i Duisburg, Hendrik har rätt om området här. Många coola städer, folk, barer konserter.

Hendrik: Rätt! Oxymoron, Goldene Zitronen, väldigt coola band!

 

Vad vet du om Sverige?

Hendrik: Oh! Hmm, jag bara vet saker som jag lärde mig i skolan. Huvudstaden är Stockholm. Sverigehar en monarki och en parlamentarisk demokrati. Sverige är medlem i EU men inte i Nato. Sverige har inte euro men "Krona" ungefär som Storbritannien . Över 9 miljoner människor bor i Sverige. Nu, jag måste kolla Wikipedia ;-) det är allt.

Marco: Jag besökte Sverige i somras med min flickvän, och vi var överväldigade av er natur. Vi gillade också att ert land inte är så trångt som vi har det där vi är från. Många människor vi träffade var verkligen vänliga och vi hade en bra tid i norr.

Thorsten: Jag gillar tv-serien Wallander och Annika Bengtzon. En dag jag kommer att resa med min gamla Volvo 740 till Sverige och ta en titt. Yeah!

Zwiebel: Mycket stor landsbygd. Bra musiker men dyr öl!

 

Har du hört några bra band från Sverige?

Hendrik: Baboon Show till exempel är riktigt riktigt bra!  Holograms, definitivt ett av mina favorit Band just nu.Wolfpack, Millencollin, Beyond Pink, Asta Kask, Randy är andra. The Hives (första två skivorna är skitbra !!!), Backyard Babies, Hellacopters, inte riktigt punk men något mittemellan kanske men jag gillar det eller Refused är fortfarande stora. Ska kolla mina skivor om jag jag hittar lite mer.

Marco: Som jag sagt ovan gillar jag verkligen metal och jag älskar Bathory, till exempel.

Thorsten: Min mesta favorit är Arch Enemy med Johan och senare Angela. Den nya sångerskan är inte lika bra. Soilwork, gamla In Flames, Dismember, Sonic Syndicate (mycket bra) och så vidare.

Zwiebel: Ja självklart. Asta Kask, Perkele, Baboon Show, The Vicious, Wolfpack, Movement och ABBA, naturligtvis.

 

Era texter, vem gör dem och vad  påverkar ? Ni gjorde någon låt på engelska, varför ??

Hendrik: Jag skriver det mesta av texterna och vissa gör Zwiebel. Men alla kan skriva och sjunga i vårt band om de vill! Mina influenser kan du se ovan. Men det är en massa band, som påverkar vår musik. Om de alla påverkar mina texter? Är svårt att säga. Jag har aldrig riktigt tänkt på det, orsaken när jag börjar skriva, jag bara skriver ner saker och tänker inte: Åh! denna text påminner mig om att detta band eller det bandet, orsak som är mina tankar. Så texterna kan vara politiska eller mer personliga och beskriver alltid mitt sätt att tänka.

Varför vi skrev några engelska texter? Hmm, för mig, måste jag säga, när vi började, jag trodde att en del låtar behövde engelska texter så jag skrev så det kändes att det skulle vara, eftersom jag sjunger den på tyska. Men nu måste jag säga att det var fel och det här kapitlet för mig är stängt. Orsaken är att min engelska inte är så bra att förklara saker rätt, du hör alltid min accent och jag gjorde en hel del misstag som grammatik och så vidare, som här!

En anledning till varför vi på Albumet "Atmen" endast har två låtar på engelska och på "Beobachter" bara en refräng på "Uncertain". På vår nya album finns det inga engelska låtar . Och som jag sa så kommer vi aldrig att skriva på engelska mer.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om ??

Hendrik: Oh! Jag har egentligen aldrig tänkt på detta! Orsaken till att jag alltid skriver texter i min personliga åsikt och försöker förklara eller visa saker som jag ser eller känner. Men självklart, kommer jag aldrig skriva en dricka är roligt punklåt!

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt?

Hendrik: Självklart !!! Det är en av de starkaste anslutningarna! Musik kommer alltid att vara ett sätt att visa folk vad som inte är rätt eller om vi behöver en förändring. Och kanske de börjar att göra saker och bevisa sin attityd och försöker förändra saker. Det finns en hel del sånger som inspirerar, direkt eller indirekt, politiken i ett land. När vi börjadeskrev jag en låt som heter "Freitag" som är direkt mot fascism och beskrev en upplevelse som Zwiebel och jag hade, när vi fick nästan blev slagna av naziskins på 90-talet. Den andra direkta politiska låten är "Narren" på det nya albumet "Fragmente". I Tyskland finns en stor scen som kallas "Deutschrock". Texterna med dessa band är mycket konservativa och för mig att de har en hel del fascistiska element. De sprider en manlighet eller en "vara stolt över ditt land" image och försöker influera punken eller alternativa scenen med den attityden. För mig var punk och är alltid anti-fascistisk, mot homofobi, mot rasism, ect. och det är vad jag försöker säga i "Narren" och klargöra att vi är emot denna nya "Deutschrock" scenen eller egentligen Pegida.

 

Bästa politiska band / artist?

Hendrik: Ton Steine ​​Scherben var / är mitt favorit politiska tyska band och dess frontman Rio Reiser. Gammal rockgrupp från 70-talet med mycket briljant emotionell-politiska texter. Och texterna är fortfarande aktuella!

Marco: Napalm Death!

Zwiebel: MDC, Subhumans (UK) och naturligtvis Ton Steine ​​Scherben.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

Hendrik: Det beror på vilket sätt man lyssnar på musik. Om det är bara att få bli berusad och att festa hårt, är det allt och då kommer ingen utveckling att hända. Men om du lyssnar på texterna och hur banden gjorde musiken, jag tror fortfarande att jag säga att det kan förändra liv. Det förändrade fortfarande mitt liv och det gör det fortfarande. Nya grupper kommer med nya texter och nya vyer och med nya influenser.

Marco: Ja, musiken förändrade mitt liv definitivt. Utan musik skulle mitt liv vara tomt, det är jag säker på.

Thorsten: Varje gång när någon av mina elaka och vansinniga flickor gör så slut så lyssnar jag på mycket hög och snabb Death eller Black Metal musik på CD-.

Zwiebel: Musik har förändrat mitt sinne och mitt liv.

 

Era omslag på era CD ser riktigt bra ut, är det viktigt att ha ett skivomslag som visar människor vilken typ av musik man spelar? Ditt favoritomslag? Vem gör era omslag?

Hendrik: Tack för denna komplimang. Jag gjorde omslagen för våra album och ja, för mig är det mycket viktigt att visa det med konstverk och vilken typ av musik det kan vara på skivan! Jag behöver en hel del tid att få den klar och jag jämför alltid det med musiken vi spelade in och försöker fånga känslan av inspelningen i konstverket. Det är bara en del av musiken! En av mina favoritomslag är "In utero" med Nirvana eller "London Calling" med The Clash till exempel.

Zwiebel: Tack. Ett av mina favoritomslag är: "Zounds-The curse of Zounds" med brandmän på framsidan och bensinlastbil på baksidan, hehe bra!

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte?

Hendrik: Det är det! Jag vill inte ha mp3 eller streams som jag sa förut, om du verkligen vill njuta av och lyssna på musik så måste du köpa Vinyl eller CD. Det finns en skillnad mellan att ha musik bara i ett moln eller på en mp3-spelare eller att hålla en skiva i handen.

Zwiebel: Yes! Det är samma som med böcker eller serier, jag gillar det inte på en display.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

Hendrik: Hmm, en hel del roliga saker hände när vi har spelat, jag minns "Terlfete Openair" för några år sedan. Bandet innan spelade en blandning av crust och hardcore, mycket bullriga. Publiken började kasta burkar och plastmuggar på dem. Vi var berusade och stod bakom scenen och såg detta. Vi lägger våra gitarrer bredvid, gick på scenen och började fånga burkar och koppar och kasta tillbaka dem till folket, så att de andra killarna fortfarande kan spela. Efter att vi precis börjat spela och börjar folket spotta på oss! Och vi spottar tillbaka! Det var enlite galet eftersom de började poga och dansa och krävde extranummer efter spelningen. En annan grej var i Darmstadt, där vi spelade med Stressfaktor och AnsichtX. Det var en bra show av alla band. Och när det sista bandet började att spela från scenen. Då gick vi upp och började jamma med killarna från andra band i en jam session.

Efter några minuter så var alla band på scenen och vi spelade tillsammans kanske en halv minut bara ljud och rytm och publiken bara stannade och dansade, det var riktigt bra.

Thorsten: Mmh!? Vår bandledare (vissa kallar honom Hendrik mördaren) bröt benet på ett fan som låg på scenen. Efter showen var bandet tvunget att köra så fort vi kan hehe.

Hendrik :: Oh! Jag hade glömt den här historien. Det var en olycka, den här killen försökte sova på scenen, för att han var så berusad. Jag inte såg honom och så ....

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

Hendrik: Jag kan verkligen inte säga att publiken har ett speciellt utseende, det är fortfarande en blandning av allt och beror på staden där vi spelar. De största banden vi har spelat med är definitivt DOA och Real McKenzies.

Thorsten: Fler Metalpunkhuvuden!!!

Zwiebel: Ibland saknar jag gamla vänner på våra spelningar. Kanske de är upptagna ...

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

Hendrik: Ok jag ska försöka.

Favoritskivor:                      "Nirvana - Nevermind",

"The Cure - Desintigration"

"EA80 - Grüner Apfel"

"Fugazi - Repeater"

"The Clash - London Calling".

Favoritkonserter: The Fixtures, The Cure, EA80, Turbostaat, Editors

Fem viktiga saker i livet, det är svårt, kanske det var, när jag flyttade till Duisburg och började studera. Det förändrade en hel del.

 

Marco: Öh, det finns så många band och konserter värda att nämnas i denna fråga, om man tittar på fråga 3 kommer du att ha en aning om vad som imponerade på mig så här långt.

De fem viktigaste sakerna i mitt liv är:

1. Min flickvän

2. Min familj (inklusive alla husdjur)

3. Musik

4. Natur

5. Litteratur

 

Thorsten: Paranoya

                 min cykel

                 natur

                 Alla flickor som bor vid min sida under några veckor

     

 

Zwiebel: Bara fem band?

1.                         Agent Orange – Living in darkness

2.                         Gorilla Bisquits – Start Today

3.                         Cock Sparrer – Shock Troops

4.                         The Jam – Staturday kids (Peel Session)

5.                         Meteors – These evil things

Favoritkonserter:

1.                         7 seconds (eftersom de spelade hela “The crew- Album”

2.                         Gogol Bordello

3.                         Cock Sparrer

4.                         Oi Polloi

5.                         Angelic Upstarts

 

Viktiga saker:

1. Lämnar min hemstad

2. Börja spela gitarr

3. smaka öl

4. upptäcka nya band / musik

5. Få reda på att kärleken suger

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

Hendrik: Vi har inte många intervjuer, så det är inte tråkigt. Jag är bara glad om folk intresserade av vårt band, vår musik och vill ha en intervju.

Marco: Jag gillar intervjuer.

Thorsten: Bandet vill att jag ska svara på dessa frågor eller jag blir träffad och manglas av dem (Hjälp !!!)

Hendrik: Det är rätt! Och du gjorde det !!!

Zwiebel: Ja, det är tråkigt. Alla dessa tusen intervjuer vi måste göra. Normalt vid den här tiden spelar jag tv-spel. Men nu sitter jag här, dricker öl, röker och lyssna på surfljud. Det är fruktansvärt, hehe!

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

Hendrik: Så det är en önskelista? Bra, om det är möjligt skulle jag vilja spela med EA80, (Old) Dead Kennedys, The Clash, Baboonshow, (gamla) The Cure.

Marco: Återigen, titta bara på fråga 3.

Zwiebel: Elvis Presley, Ennio Morricone, Johnny Cash, Motörhead, Man or Astroman

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför musiken?

Hendrik: Det är poängen! Du har svaret i frågan. Definitivt så 'r det så!

Marco: Ja!

Thorsten: Mmh!? Jag är en grym och arg person sedan jag föddes 1978. Men spela och lyssna på musik (+ minimalt med alkohol) kan ta bort allt detta för ett ögonblick bort.

Jag lever för dessa ögonblick.

Zwiebel: Utanför vår musik är vi inte trevliga människor, speciellt inte vår trummis. Vi är fredlösa dödsrockers och efter varje spelning så äter vi våra fans!

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

Marco: Att bli frågad vilken som var det mest udda frågan, hehe.

Hendrik: Du har rätt Marco!

Zwiebel: Varför spelar en trummis kontrabas i ett punkrockband? Det gör han inte !!! Han är bara snabb.

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

Hendrik: ???

Zwiebel: Vill du att styra världen? Yesss, det vill jag.

 

Framtidsplaner för bandet?

Hendrik: Att komma över till Sverige och spela en turné, !!! Så om folk skulle organisera 4-5 spelningar i Sverige så skulle vi komma och spela. Det andra är att spela in nästa album, för vi har några nya låtar!

Marco: Bara hålla det igång.

Thorsten: Erövra världen och diktera varje människa att köpa vår nya skiva !!!!

(Som Beitragsservice Köln) hehe!

Zwiebel: Nytt skiva innan vi är 40!

 

För dig själv?

Hendrik: Bara hålla mig frisk!

Marco: Ja, det är viktigare än något annat hålla sig frisk !.

Zwiebel: Jag vill köpa en ny tvättmaskin

Thorsten: Bara förbli arg och frisk

 

Visdomsord?

Hendrik: Inte riktigt! Bara lyssna på våra grejer, och om du gillar det, köp ett album på vinyl eller CD !!!

Ta en titt på www.paranoya-online.de Tack!

Marco: Musik! I musiken finns det mer visdom än i något annat.

Thorsten: Visdom?!? Nej tack !!!.

Zwiebel: Hämnd är en maträtt som är bäst serveras kall !!!!

 

Nåt att tillägga?

Hendrik: Tack så mycket, för detta tillfälle att introducera vårt band i Sverige! Jag hoppas att folk förstod mina svar orsakade av min engelska ..., du vet. Kanske en del människor är intresserade nu att lyssna på vår musik, så att vi kan komma över till er !!! Jag gillar sättet att tro att vissa människor lyssnar på oss i Sverige, nu. Tack till dig !!! Med vänliga hälsningar.

Marco: Tack för den här intervjun!

Thorsten: Syns i Sverige när vi spelar med Paranoya i din hemstad !!!

Zwiebel: Tack för intervjun, bra frågor. Skål till Sverige.