Jag fick en skiva från Gaphals med en grupp som heter Paranoid men skriver det på japanska och har mest texter på engelska men någon på japanska. Här är det henrik som svarat på frågorna och det gjorde han i november 2018.

Lite historia om gruppen?
Bandet bildades 2012 efter att en inspelning med ett annat band inte kom någon vart. Det blev en demokassett av det, sen kom jag kom med först under 2013.

Berätta lite om varje medlem, ålder, jobb, familj, band före och band bredvid??
Jag heter Henrik Låsgårdh, är 24 år, jobbar som personlig assistent, har tidigare bl a spelat i Hypertension, Deathman och Decay.

Jag kan höra Discharge, Slayer och gammal hårdrock, hör jag rätt? Var det bättre förr?
Ja, det stämmer väl in ganska bra skulle jag säga. Gammal hårdrock och gammal punk är våra största influenser. Det var absolut bättre förr, rent musikaliskt åtminstone. Visst görs det mycket bra i dagsläget också, men det går inte att jämföra med 80-talet.

Paranoid(kan inte skriva på japanska) är ni nöjda med namnet? Varför på japanska! Om inte det bästa bandnamnet hade varit upptaget, viket namn hade ni valt då? Jag menar vilket är det bästa bandnamnet?
Jag är nöjd med bandnamnet. Vi skriver det på japanska som en hyllning till den japanska punkscenen som vi är väldigt inspirerade av. Svårt att säga vilket bandnamn som är bäst, de är vad de är liksom. Skitslickers ligger bra i munnen.

Vad är det bästa med att spela live?
Att få träffa mycket trevligt och entusiastiskt folk som går igång på ens musik.

Var är bäst att spela, var är sämst?
Svårt att säga, går inte riktigt att säga att det generellt är bra eller dåligt att spela i en viss stad eller ett visst land. Förutsättningarna är alltid olika.

Hur är det att spela denna sortens musik i Sverige idag??
Det är bra, skulle jag väl säga. Vi har en stark fanbase som alltid är lojala, och det finns massor av bra band att spela med.

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord??
D-beat, hell, chaos.

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
Det är mest en musikstil för mig.

Hur ser ni på nedladdning, mp3 och liknande?
Aldrig varit något större fan av sånt, föredrar fysiskt format.

Hur tycker ni det är att bo i Sverige idag, politiskt?
Lite sådär, känns ju ganska rörigt och ovisst på den fronten för tillfället.

Finns det några band i Sverige idag? I er hemstad?
Ja, det finns hur många band som helst i Sverige. Inte så många i vår hemstad.

Spelar ni något utanför Sverige?  USA Snart efter efter vad jag förstod?
Vi kom nyligen tillbaka från en turné i USA och Kanada. Den sista spelningen, i Toronto, var vår 100:e, och jag skulle tro att majoriteten av dessa ägt rum utanför Sverige.

Andra bra band från utlandet?
För många för att nämna.

Era texter, vad influeras ni av?  Varför på japanska? Aldrig på annat språk?
Texterna är oftast på engelska (gjort någon på japanska och någon på svenska), skriver bara ut dem på japanska på våra släpp. Vi är stora fans av den japanska punkscenen, så vi ser det som en hyllning helt enkelt.

Finns det något ni aldrig kommer att skriva om?
Det finns det säkert, om man är väldigt specifik. Men jag känner ändå att jag kan ta upp lite vad som helst som man känner för att skriva om, man ska inte sätta gränser. Dock så tenderar samma ämnen att återkomma hela tiden.

Politik och musik, hör det alltid ihop??
Det tycker jag inte, inte alltid. Sen finns det väl de som påstår att det är ett politiskt ställningstagande i sig att säga att man inte är ett politiskt band, vilket såklart också är ett sätt att se på saken. Men jag tycker inte att de alltid nödvändigtvis behöver höra ihop.

Bästa politiska band/artist?
Discharge.

Tror du musik kan ändra någons liv, då menar jag texter etc?
Absolut, finns många band som jag känner har påverkat mig väldigt mycket.

Ert omslag är riktigt fräckt på er LP, vem har gjort det. Är det viktigt att ha ett omslag som man förstår vilken typ av musik man spelar? Vilken är ert
favoritomslag alla tider?…
Om du menar nya LP'n så är det Nicky Rat som gjort det, spelar i bandet Subdued. Är ju absolut en fördel om omslaget matchar innehållet hyffsat, men man ska inte vara rädd för att tänka nytt och ta in oanade influenser. Har många omslagsfavoriter, men Iron Maiden's Powerslave är nog det första som dyker upp i huvudet.

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Vinyl eller CD eller både och?  Finns det någon bra skivaffär i er närhet kvar?
Vi har endast släppt en cd, och den har vi inte sålt särskilt många ex av (ingen koll på bolagets siffror), så vi fokuserar mest på vinyl och kassett. Att släppa fysiskt är helt självklart för oss, något alternativ finns inte. Dåligt med skivaffärer här, närmaste finns väl i Sundsvall.

Snälla berätta något riktigt roligt som hänt under er karriär på scen eller bakom scen etc?
Har väl hänt att någon i främsta raden däckat på ens pedaler eller att man varit lite orolig för att få en stagedivare över sig nån gång, annars tror jag inte jag har så många fler roliga anekdoter tyvärr. Det finns oftast inget "bakom scenen", man spelar i ett och samma rum och sen går man och säljer merch eller pratar med folk och sådär.

Hur ser er publik ut? Vad drar ni för folk? Saknar ni några typer av folk?
Blandat folk i åldrarna ca 25-45 skulle jag nog säga.(Fan jag ’är alltså för gammal/red)

Snälla ranka fem favoritskivor, fem favoritkonserter?
Skivor:
1. Iron Maiden - Seventh Son Of A Seventh Son
2. Iron Maiden - Somewhere In Time
3. Judas Priest - Painkiller
4. Metallica - ...And Justice For All
5. Black Sabbath .
Heaven And Hell

Konserter var svårare. Gör ett försök: Slayer - Stockholm 2008, Overkill - Gävle 2010, 40 Watt Sun - Gävle 2011, The Devil's Blood - Muskelrock 2012, Pagan Altar - Stockholm 2012. Vi säger så, fem minnesvärda spelningar.

Är det tråkigt med intervjuer??
Det beror väl lite på vad man själv är på för humör för tillfället, samt vilken typ av frågor man får. Det blir lite tråkigt att göra tio intervjuer i rad och alla frågar samma saker hela tiden. Men om det är lite annorlunda och genomtänkta frågor är det kul att svara på.

Ifall ni kunde välja fem band från historien, döda och levande att ha en konsert ihop med ert band, vilka är drömbanden då?
Den var inte lätt heller, haha. Vi säger väl Discharge, Gauze, Anti Cimex, Disclose och Kriegshög då tror jag.

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en snällare person? Är ni argare idag än ni var yngre?
Ja, åtminstone att det är ett bra sätt att få ut frustration på kan jag definitivt skriva under på. Sen vet jag inte om man blir så mycket snällare direkt. Man har nog blivit lite lugnare på senare dagar än när man var yngre i alla fall, haha.

Vilken är den konstigaste frågan ni fått i en intervju?
Det brukar mest vara logiska och förståeliga frågor, inte så mycket av Slayer mag runt '89-karaktär.

Vilken är frågan ni aldrig får, ställ den och besvara den?
Brukar faktiskt inte få så många frågor som "ranka 5 favoritskivor och 5 favoritkonserter" ovan, tycker om att både svara på och läsa såna frågor i andra intervjuer.

Framtidsplaner för bandet?
Precis gjort vår sista konsert för året på Club Deströyer i Sundsvall, så nu ska vi ta det lite lugnt och sedan börja fokusera på lite nytt material och smida planer för framtider. Vi återsläpper vår första demo som 7" och en komplett diskografi med alla samlade verk och en del osläppt på en dubbel-LP i Mars/April nästa år också.

För dig själv?
Utöver bandet så blir det väl mest jobba, köpa skivor och dricka öl.

Visdomsord?
Sup ner dig & skit på dig.

Nåt att tillägga?
Känns som att du täckt det mesta får jag säga. Stort tack för intervjun, vi uppskattar det!  //Henrik, PND