Varför började ni att spela igen?

-På min 40 års skiva kom de flesta av det gamla gänget. Stefan ”Stejmo” Hjelm-Klingborg sa då på kul att vi kan väl träffas och köra lite gamla låtar någon gång för jag har rep lokal så det är bara att köra när som helst. Visst, visst sa jag och garvade. Senaste gången jag stod på en scen ju på var Ritz 1985. Men hur som helst efter två veckor hade jag ringt ihop de som nu kör i denna upplaga av The Pain och vi körde igång igen då, The Pain är i dag Peter Wahlberg på bas, tidigare Cathy & the Heat och La Crosse, Thomas Gabrielsson på gitarr som var gitarrist i La Crosse och är gitarrist även i Tequila Girls, Stejmo på trummor som var med från starten 1977, har även kört med Janne Andersson (Mona Sahlin’s storebror) i JAPOP och så mig själv nu på sång och komp gitarr.

 

Varför slutade när ni gjorde det?

-Vi kom inte längre med den uppsättningen då. Janne Andersson hoppade av för att bilda JAPOP och Stejmo följde med. Staffan gjorde sig omöjlig med de personer som man inte ska göra sig ovän med. Jag tyckte inte det fanns något mer att göra i The Pain just då så jag började köra ihop med Matte Persson och de andra i Berlin, Janne Lundberg och Uffe Erlandsson. Deras sångare Micke Hedenby låg i lumpen just då och vi ville bara ut och lira så vi bildade Death Trip och körde mest covers.

 

Berätta lite om varje medlem  som är med nu, något roligt om varje, familj, ålder och så vidare?

-Vi är helt vanliga killar som gillar att spela musik helt enkelt, den yngste i The Pain är 38 bast, vi andra är torra bakom öronen nu.

 

Är det roligare att spela nuförtiden eller var det roligare förr? Vad är skillnaden med att spela då och nu?

-Det är helt klart roligare att spela nuförtiden. Man har inga som helst krav, bara lira och se om det händer något. Vi har ju nu gjort en demo-cd som vi skickar runt till lite folk sen så får vi se om det blir nått av det hela. Skillnaden att spela då och nu är ju att vi kan spela på instrumenten bättre plus att vi nyktra då vi lirar ute och då vi repar. Fan så mycket effektivare blir det.

 

Du lade ju inte av med musiken, du fortsatte ju med Chatterbox, vad hände med dem och vad hände med dej musikaliskt?

-Chatterbox blev det efter Death Trip då vi började göra egna låtar och la av med alla covers i repertoaren. Det här var ju i början av 80-talet och punken var på väg bort och det blev någon slags lalla musik som dök upp överallt och så var det väl ända fram tills Nirvana dök upp på musikscenen i början av 90-talet. Då kändes det jävligt skönt. Nu finns det mycket bra musik, tung snabb osv.

Kommer Chatterbox ut på CD:  någon gång?

-Oj…det finns gamla tejper från någon studio i Rågsved någonstans, men inte fan kan man väl göra CD av sånt?

 

Vad gjorde de andra efter Pains splittring, hade de några andra band?

-Som jag nämnde tidigare så körde Janne och Stejmo med JAPOP och jag själv med Death Trip och Staffan bildade B-films men körde inte så värst länge, i slutet var Staffan någon sån där mode punkare, eller New Wawe, i någon fransk tidning.

 

Nu har ni gjort promo CD, n med fyra låtar, det är mer tyngd än snabbhet på den, hur kommer det sig, är ni för gamla för att spela fort(jag är 37 år själv så jag vet)

-Självklart är vi för gamla, det är ju skitjobbigt att spela snabbt ju…! Skämt å sido, när alla band börjar sina karriärer så e man hungrig och framåt och då går det fort. Kolla vilket band som helst i början av sina karriärer, Beatles, Rolling Stones, Clash, Ramones etc. pang på bara. Nu är det inga gubbar som orkar hålla på så där längre, även fast det är skitkul.

 

Vad betyder punk för dej? Vad har den lärt dej?

-Punk för mig var ny musik, en uppkäftig snabb musik, tuff attityd, och ballt utseende som retade gallfeber på folk. Men vadå, det är likadant nu idag, de äldre retar upp sig på slynglarna. Allt har sin tid i musikvärlden. Det är väl en slags recycling där en del gubbar biter sig fast för länge…ha ha ha.

 

Inga tankar på att släppa det gamla materialet på CD(ni gjorde bara två singlar eller hur var det, jag har i alla fall två)?

-Jo vi släppte två singlar, en EP och Singel. Om vi gör någonting med det gamla materialet så blir det under nyinspelning i sådana fall. Kan bli rätt kul om vi gör det. Vi får se.

 

Hur har folk mottagit er nuförtiden?

-Det har varit positivt från de håll jag hört ifrån.

 

Hur ser er publik ut nuförtiden?

-Gamla Punkare med nya kläder och nya punkare med gamla kläder.

 

Hur såg er publik ut då?

-Nya punkare med gamla kläder.

 

Ni betraktades väl lite som lite glampunkare på den tiden eller hur var det, var det mycket motsättningar mellan punkgrupperna?

-Jag vet att det var två fallanger en, cccp-punk grupp, och en, vi skiter i allt punkgrupp. Vi tillhörde den senare. Vi sket i allt bara röjde och gigade och var allmänt jobbiga i en dels ögon. Cccp-punkarna höll till i Oasen i Rågsved, och körde allt det där politiska, och vi andra hängde i Gallerian i City.

 

Hur tycker du musiklivet är i Stockholm idag, i Sverige?

-Mycket hälsosamt ur band synpunkt men sjukt då det gäller spelställen för alla dess band som finns i landet. Heders åt Micke & Larsa som driver Rockklubben Clampers på Ringvägen i Stockholm. Där får alla lira. Fler klubbar åt banden tack!

 

Finns det några bra band?

-Javisst, hur många som helst. Ett bland dom bättre e The Pain…

 

 Den senaste och den första skivan du köpte?

-Den senaste skivan köpte jag i dag och det var en Jimi Hendrix Special Limited Edition från 1997 från ett skivantikvariat. Min första skiva köpte jag 1967 och det var en singel, Beatles Lady Madonna.

 

 Köper du mycket skivor, den dyraste du köpt?

-Nä jag köper alldeles för lite skivor tyvärr. Den dyraste jag köpt vet jag inte men en EP med folder av The Beatles från 1967 nämligen Magical Mystery Tour var svår att få tag i, så den kan man säga e dyr.

 

Vad tycker du om utvecklingen med Internet och email och allt sådant där?

-Helt OK!

 

Var står du i debatten med Napster, Mp3 och så vidare?

-Om en artist själv lägger ut sina alster på nätet i en Mp3 så e de helt OK för mig, men om någon annan lägger ut en artist alster på en www sida och sen säljer dennes produkter för att själv tjäna pengar som artisten inte ser röken av, då e de jävligt fel.

 

Någon favoritsida på nätet?

-Nä jag försöker hålla mig borta från datorn så mycket som jag kan (utom just nu då).

 

Har ni någon egen hemsida? Ifall vem gör den?

-Jo vi har en hemsida  som gitarristen i The Pain har gjort åt oss, den inte helt OK än men han e på gång så håll ut lite så blir det bilder och Mp3 låtar.

 

Vad är det bästa respektive det sämsta med att leva i Sverige?

-Det bästa med Sverige kan jag inte komma på men det sämsta måste vara våra fantastiska politiker.

 

Vad kan vi göra åt det sämsta?

-Rösta bort dom hela bunten, återinför monarkin. (hrm, ja ja)

 

Vad står du politiskt?

-Civil olydnad e det bästa jag vet, om det fanns ett parti som hette Anarki och Kaos så skulle jag rösta på dom.

 

 Vad tycker du är viktigast när du skriver musik, är det texterna.musiken eller är det en refräng som folk kan komma ihåg?

-Det börjar bli texterna som är viktiga mer och mer, musiken, och att göra en refräng, är ganska lätt men att göra en bra text de e svårt, jag kan det inte ännu men snart kanske.

 

Vilken av era gamla låtar vill folk helst höra, och vilken är din egen favorit?

-Vi ger dom ingen chans att önska låtar här inte, vi kör järnet då vi gigar.

 

Om du fick välja fem band att spela ihop med The Pain ur världshistorien,vilka skulle det bli?

-Beatles, Elvis Presley och… kommer inte på fler…

 

Intervjuer, blir det mycket? Är det tråkigt?

-Jag gillar inte intervjuer speciellt men jag ger hellre intervjuer till mindre oberoende media än till typ Expressen & Aftonbladet. I de sistnämnda tidningarna finns det bara skvaller och dynga att läsa.

 

Vilken är frågan du aldrig får men vill ha, ställ den och svara den?

-Jag vill inte ha den, kan inte ställa den och därför inte heller svara på den…sorry!

 

Har ni snackat med Peter Tägtgren om rättigheterna till namnet The Pain?

-Vi var först…sorry Tägtgren.

 

Vad är framtidsplanerna med gruppen?

-Vi kör på så får vi se vad som händer.

 

 Vad är framtidsplanerna för dig?

-Skivbolag, megahit, World Tour, 10 hojar, 5 hus…nä jag har ingen aning, den som lever får se.

 

Visdomsord?

-Om man bara håller sig till sanningen så har man ryggen fri….

 

Nåt att tillägga?

-Kom gärna på våra gig då vi dyker upp i er närhet. Och tack för alla frågor du hade. Lycka till med www.surf.to/skrutt  sidan.