Oxo 86 är ett tyskt band som låter precis så som jag vill ha en tyskt band ska låta ... .De har intervjuats av mig nu, och detta gjordes i november 2014.

 

Snälla berätta lite historia i gruppen?

-bandet bildades i mitten av nittiotalet. På den tiden, hade Willi och Runkel redan spelat där. Efter några små förändringar, började Willi sjunga och Robert gick med i bandet och trumpet tillsattes. Under många år var det en stabil formation, förutom att med några års mellanrum, byttes gitarrist. Så även under 2007 eller 2008, tror jag, när Markus kom med. Under 2011 ersatte jag den tidigare trumpetaren. Allt som allt har 6 Album, en EP och och en split släppts.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något hemskt om alla?

 -Willi är vår sångare. Han är, tillsammans med Runkel, en av de ursprungliga grundarna av Oxo 86. På grund av hans karisma och vältalighet är han den mest intressanta medlemmen i bandet. Han har massor av barn och är lärare. Runkel spelar bas. Han är den äldsta av Oxos. På grund av hans visdom och hans erfarenhet, kan du säga att han är den mest intressanta av Oxos .Han har mindre barn än Willi, men ändå tillräckligt. Han arbetar som ergoterapeut. Robert, trummis, är inte en av grundarna, men anslöt i Oxo på 90-talet. Han är verkligen den mest intressanta medlemmen i Oxo, på grund av hans intressanta karriärbakgrund och kompetens inom alla typer av musik och slagverk. Hans ålder är i mitten mellan de gamla killarna och de färska och vackra nya medlemmarna, Markus och jag. Han har färre barn än Runkel och Willi, men ändå mer än det tyska genomsnittet är. Han arbetar som utbildare. Markus är gitarrist. Fortfarande i tjugoårsåldern, han är helt klart den intressantaste medlemmenav Oxo 86, på grund av hans stora sex-appeal. Han är också far, men har färre barn än Willi, Runkel och Robert. Han studerar och arbetar som högspecialiserad elektriker. Chris är trumpetare. Han är den nyaste och även den yngsta medlemmen i bandet. Man kan säga att han är den mest intressanta medlemmen i Oxo 86, på grund av hans ungdom och hans utmärkta trumpetspel. Han har inga barn och därför mindre än Willi, Runkel, Robert och Markus. Åh, och det är jag.

Något hemskt om alla? Det är grymt ... jag kan berätta vissa saker, men inte vilken som handlar om vilken medlem. En är lite grinig, nästa håller väcker irriterandede andra tidigt på morgonen, en fjärtar hela tiden, en är moody och en är lite opålitlig.

 

Var kommer namnet Oxo 86 kommer ifrån och har det någon djupare mening?

-En gång i tiden, då Oxo 86 grundades, fanns en galen kille. Och han talade tydligen om konstiga grejer och gjorde konstiga saker. Och han väntade på tids resor i 86 år. Och från alla grejer som han sade och gjorde, skapades bandnamnet.

 

Era influenser är lite annorlunda punk, både ska och street? Har jag rätt ??

-Ja, Du har rätt. Det är våra största influenser. Och dessa är också influenser, vi har mer eller mindre gemensamt. Men förutom att alla är influerade av andra stilar också. Runkel lyssnar mycket på old school punk, Robert på Ami punk, Willi på street och barnsånger, Markus till rockmusik och Roland Kaiser (en tysk Schlager sångare) och jag till Reggae och Hip Hop.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Det bästa med att spela live är, för mig, är att åka på en resa med några av dina bästa vänner, dricka mycket, spela ett gig och träffa en massa intressanta människor.

 

Och var är bäst att spela?

 -Självklart är det häftigt att spela en stor show på en festival. Men det är också bra att spela en spelning på en liten klubb, där du har en engagerad publik som stödjer dig genom kvällen. Men en av varje år höjdpunkter är den konsert som vi spelar varje år vid den 23: e december, för våra vänner och familjer hemma.

 

Hur är det att spela den här sortens musik i Tyskland? Är scenen stor?

-I Vissa områden, är scenen större, det är mindre i vissa. Men det är alltid kul. Vi har också några större festivaler, varje år. Med några tusen människor. Jag personligen älskar dem. Vissa killar, träffas varje år på festivalen. Så det är alltid som någon slags en återförening.

 

 Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Ska, Punk, Oi.

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-För mig personligen,är "Punk" långt mer än ett ord och något annat än en livsstil. Jag tror det är främst ett sinnestillstånd, en attityd. Det sätt, du går igenom ditt liv. Merparten av tiden, går det ihop med en viss musikstil och kläder. Men enligt min mening, är det möjligt att vara något slags "punk", medan du bär kostym och inte ens gilla punkmusik.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Jag Tycker personligen att det är bra. Till exempel, när jag köper en ny vinyl LP, vill jag fortfarande ha den nya musiken bärbar med mig. Numera får du bara en mp3-kod med din LP och problemet är löst. Det kan också vara ett bra sätt att spridning för små band, som inte har råd att producera CD-skivor eller LP-skivor, men ändå vill sälja sina album. Jag tvivlar på att folk investerar mindre pengar i musik än innan det blev så digitalt. Om ett album är bra, så vill jag äga ett original och kommer att gå och köpa det, även om jag har en kopia från en vän. Och även om du säljer färre album - musiken sprids vidare, fler känner till din musik och kanske en större publik dyker upp på din spelning och du säljer mer merch. Vem vet ...

 

Hur är det att bo i Tyskland nu? Politiskt?

 -Vi ska vara ärliga, är det bra. Jämfört med många andra länder, kan vi verkligen anse oss lyckliga. Vi lever bekväma liv, har sjukvård, social trygghet och hotas inte av krig. Visst, en massa saker som jag skulle vilja vara mycket mer annolrunda. Till exempel, jag är inte riktigt ett fan av vår konservativa regering och många av deras beslut, men jag anser verkligen att det är lyx-problem.

 

Finns det några bra band från Tyskland nu? Hur är det i din hemstad?

-Skojar du med mig? Det finns en massa bra band härifrån! Till exempel är Beatsteaksr ett bra rockband och Seeed är ett fantastisk reggae-ska-dancehall-hiphop-band, båda från Berlin! Du bör definitivt kolla upp dem! Det finns också ganska bra punk och oi band från Tyskland. Liksom Wizo, Dritte Wahl, Zaunpfahl, Berliner Weisse, Volxsturm och många, många fler. Kom över till nästa festival och kolla in några av dem!

 

 Vad vet du om Sverige?

 - "Mitt hjärta slår för dig, den gula och den blå!". Åh, och det finns en låt från ett tyskt band, "Jag älskar sverige!". Men senaste gången jag var i Sverige själv var för 13 år sedan.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Vem har inte hört ABBA? And of course Perkele, the Bones, Johnossi och Royal Republic.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er?

 -Willi skriver texterna. Därmed är han påverkad av det dagliga livet. Därför sjunger han om kamp för arbetarklassen, kärlek och alkohol och fest.

 

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om?

-Ja, Naturligtvis skulle vi aldrig göra en låt om vi inte helt stödde påståendet. Trots att jag inte tror att det finns något ämne som vi skulle undvika.

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Jag skulle säga ja. Naturligtvis har inte varje låt ett politiskt uttalande och vissa band hävdar även att inte inte vara politiska (eller åtminstone försöker), men låtarna kan vara bra bärare för idéer, ideal och slagord. Tänk bara på låtar som London Calling. Eller låtarna från fredsrörelsen. Eller till och med "Figaros bröllop", det är en riktigt upprorisk pjäs.

 

Bästa politiska band / artist?

 -Uff. Det är en svår fråga. Personligen gillar jag de låtarna av Rise Against och Anti-Flag.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, menar jag människor som lyssnar på musik?

-Ja, Jag tror verkligen det. Tänk bara på alla de människor som verkligen är inblandade. Alla musiker, tekniker, de människor som organiserar spelningar och de människor som verkligen ägnar sina liv och öppna en studio eller en butik. Jag, till exempel, lärde känna Skamusik och sedan började jag tänka, att jag skulle spela i ett band. Och nu är musiken en av de viktigaste delarna av mitt liv. I en låt, kan du höra en idé om något du aldrig har hört förut. Dessutom kan musik ofta hjälpa och stöda. Ibland hjälper det att bara lyssna på en sorglig kärlekssång. Eller en energisk låt när du vill få din upp din röv och göra något.

 

 Hur kom ni på den briljanta idén med barnen i kören på If the kids are United-ep ??

 -Jag tror att idén kom från Willi, som också skrev de här låtarna. Några av hans barn sjunger i kören. I december förra året, när vi spelade konserten den 23 december i Bernau, så spelade vi alla dessa låtar med barnen live. Det var riktigt roligt!

 

Hur mycket säljer du av en skivamed Oxo 86?

-Jag vet faktiskt inte siffrorna. Det är inte bara att vi säljer dem på våra spelningar, en vän till oss kör en onlineshop och några butiker och mailorders sälja dem också. Men vi säljer en hel del.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under din karriär och under någon spelning?

-Min tredje konsert med Oxo 86, var i Bernau, hemstad för bandet. Jag var riktigt nervös och väntar på att någon ska ogillaa mig, bara för att jag inte är Veronica (som spelade trumpet innan jag började). Och sedandär i Bernau, natten innan jul, sprang 4 killar upp på scenen under vår första låt. Jag tänkte "Okej, det är det, kommer de att slå mig." Men de hade gjort små trumpeter av trä och dansade omkring mig, agerar som om de skulle spela trumpet. Det var verkligen roligt. Och i sommar, har vi faktiskt spelat framför ett tomt tält. Endast 10 personer var inne där,  max. En riktigt rolig kille hade slängt en rökbomb. Som ett resultat av det lämnade alla tältet, lämnade oss med tårar i ögonen och hosta på scenen. Senare samma kväll, Willi och Robert lämnade festivalen, Runkel, Markus och jag blev allvarligt berusade och försökte ge en intervju. Jag har inte hört talas det än i dag, jag tror att vi bara pratade skit.

 

Hur ser er publik ut? Vilken Människor saknar du på era konserter?

-Vår målgrupp ser ut som de har en bra tid. Mestadels människor från scenen. Punkare, skins, Reenes ... Allt du kan hitta på en punk och ska-festival. Men det finns alltid också några äldre och några "vanliga" snygga människor. Jag tycker det är en mycket rolig blandning av människor på våra spelningar.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritekonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

 -Jag kan inte riktigt göra det. Jag kan nämna fem av varje men eftersom de är delvis helt annorlund en annan dag kan jag inte riktigt rangordna dem. Dessutom är jag rädd att jag glömmer något. Skivor: Babylove and the van Dangos - Let it come, let it go Jaya the Cat - The New International Sound Of Hedonism NOFX - The Decline The Hirsch Effekt - Holon : Hiberno Against Me - As the Eternal Cowboy Blink 182 - Enema of the State

Konserter: Seeed på Wuhlheide, 2014 Rise Against på Columbiahalle, 2013 (tror jag) Jaya the Cat på Lido, 2014 Beatsteaks på Huxley's, 2011 NOFX ochSka-P på Vainstream Rockfest, 2010 i Münster

Viktiga saker i livet: Musik, familj och nära vänner, sova, äta och dricka.

 

 Är det tråkigt med intervjuer? Vilken är den mest korkade frågan ni har fått ??

-Jag är inte uttråkad på intervjuer. Men jag har gett något mellan 5 och 7. Jag har inte konfronterats med en riktigt dum fråga, men ändå. Jag tror, om intervjuaren finner att en fråga är värd att ställa, då är det en giltig ... Men det finns några frågor som jag inte vill svara på eller ibland inte riktigt vet jag vad intervjuaren vill ha från mig. Och frågan jag gillar minst är "Var tycker du om  att spela mest?" eller "Vilken publik är bäst?".

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Jag är inte säker på den första. Många skivor fick jag på  födelsedagar eller julklappar. Och eftersom min äldre bror hade många skivor, sy lyssnade jag bara på hans skivor. Men jag tror att det var antingen "Wir sind Helden", en tysk pop band eller The Rasmus - Dead Letters. Den dyraste var "Holon: Anamesis" från "The Hirsch Effekt" på två LP-skivor för 19 €. Men det används publikfinansiering för att finansiera produktion och jag kastade in ytterligare 20 dollar. Därför blev jag inbjuden till inspelningsstudion men jag kunde inte den dagen. Eller kanske det var BYO Split Series Volume III NOFX och Rancid. Jag betalade inte för denna, gav den till mig för att han spydde i min bil. Så jag vet inte om jag hade betalat det högre priset. Om den sista, skulle jag vilja ljuga. Sedan var det "Nude" det nya albumet från Buster Shuffle. (Ärligt talat, jag köpte skivan av en Rappare från Berlin efteråt.)

 

Framtidsplaner för bandet?

-Ja Just nu förbereder vi oss för att spela in ett akustiskt album. Det kommer att vara stort. Gamla låtar, nya arrangeras, olika instrument och även nya helt nya saker. Så du bör håll ögonen öppna!

 

För dig själv?

-Mina Planer? Jag kommer att avsluta mina akademiska studier. Och så har jag några planer på att göra musik, med några andra killar, liksom. Men det kommer inte att påverka mitt engagemang i Oxo 86.

 

Visdomsord?

-Nope.

 

Nåt att tillägga?

-Jordnötssmör. Du kan lägga till det till i stort sett till vad som helst.