Italian power!!!

Den här italienska gruppen skrev I min gästbok och efter det skickade de mig en skiva där de visade upp riktigt bra hård emostilad punkrock. Luca från gruppen var snäll och svarade på mina frågor i mitten av februari 2004

 

Historia?

-Detta projekt startade 2000, fyra människor som hade en passion för punk HC musik och allt som det handlar om bakom scenen. De första ljuden var punk(Face to Face stil), vi hade lite problem med med basist(Nadir hjälper oss nu men vi har haft 4 olika basister innan som vi varit tvungna att kicka av olika anledningar) och alla dessa ändringar gör så att det känns som om vi har tappat en hel del tid. Vi kom till en studio 2002 och spelade in en miniCD, 4 låtar inspelade av Grunt i Malibu Studio i Milano. Vi gav bort de låtarna till olika punk HC –samlingar. Vi fortsatte att spela runt omkring och 2003 beslöt vi oss för att gå in I studio igen och spela in vårt första album. Vi gick in i Avatarastudion den här gången men än en gång hjälpte Grunt oss. 10 låtar spelade vi in för en CD som vi bestämde oss för att kalla ”Neverending” Goodwill Records kontaktade oss och efter en hel del tryckningsproblem so kom skivan äntligen ut i slutet av 2003. Nu har vi gjort lite nya låtar och vi hoppas komma in i en studio snart igen. Just nu spelar vi överallt för att marknadsföra Neverending. Line Up: Luca sång – Eduardo trummor – Stefano gitarr och bakgrundssång – Lello gitarr och Nadir på bas.

 

Snälla berätta något om varje medlem ålder, familj, job och något hemligt om varje kille i bandet? 

-Ok! Jag är Luka(sång) och jag är 27 år och jobbar som grafisk designer, Edoardo(trummor) är 22 år och är student, Marcello(gitarr) är 27 år och webdesigner, Stefano(gitarr och bakgrundssång) och han är också student, Nadir (bas9 är 23 år och han är en grafisk designer han också

Vi har gemensamma intressen: resa, musik, fotboll(Nadir hatar fotboll ah ah) och att festa.

Dåliga och hemliga saker: Jag och Nadir är vegetarianer och de andra hatar att äta middag med oss eftersom vi alltid bestämmer vad vi skall ät. Edo är en av de lataste människor jag någonsin mött. Stefano är en skojare och Lello låtsas att vara älskare av Velina. Inget är så konstigt som att vara med i skvallertidningar eh eh..

 

Utom räckhåll(Out of reach) För vem? Jag menar vad menar ni med namnet?

-Luca: Vi gillade stilen på namnet och även idéen att det är svårt att nå, kanske inte för alla, som punk HC musik skall vara eftersom det är något man måste känna

 

Ni sjunger på engelska, inga tankar på att använda italienska språket?

-Luca: Vi har alltid sjungit på engelska eftersom det låter bättre, det skulle säkert vara lättare att skriva texter på italienska men vi gillar det så här. 

 

Många andra band i Italien spelar mer hardcore och så vidare, varför gör inte ni det? 

-Luca: Eftersom vi gillar melodier och jag tycker att vi kan spela den typen av musik bättre

 

Hur skulle ni beskriva er musik med tre ord?

-Känslosam, melodisk och äkta.

 

Jag har Husker Du som ett band som ni måste gilla, vilka andra band jämförs ni med? Någon har redan jämfört oss med Husker Du men en massa folk tycker att vi är en mix mellan Face to Face, Okser, Thursday och andra band. Du har ju hört vår CD och låtarna skiljer sig ganska mycket från varandra.   Vi gillar att blanda olika ljud. Vi lyssnar på olika sorters musik. Vi försöker att kombinera melodisk hardcore med emo, punkrock och annat!

 

Förstår man som band att man ofta blir jämförd med andra band? Blir man arg för det? 

-Det är alltid en ära att bli jämförd med ett bra band

 

Hur har recensionerna på nya skivan varit?

-Luca: Jag har bara hört ett par eftersom det är vårt bolag som sänder skivor för recension men de har varit väldigt positiva och vi är glada för det! Det är trevligt att höra positiva kommentarer helst från utlandet eftersom de har en annan åsikt från andra kulturer.

 

Bryr ni er om recensioner?  

-Luca: Yep Det är viktigt att veta vad folk säger om vårt jobb(inte bara musikaliskt utan även live) för att det finns alltid något att lära

 

Vilken är den konstigaste recensionen ni har fått?

-Luca: Det har inte varit något konstigt ännu.

 

Ifall ni kunde välja fem band, levande och döda att vara med på en konsert with Out of Reach, vilka fem skulle du välja? En var:

-Luca: Good Riddance , Edo: Face to Face, Lello: Shelter, Stefano: Strung

Out

 

Hur är en bra konsert med er?

-Luca: Det är väldigt viktigt för oss att spela bra på en konsert. Jag tycker att det är något som folk förtjänar. På varje ställe och varje situation även om det bara är tio stycken i publiken. 

 

Hur ser ett fan till er ut?

-Luca: Som vanliga människor! Punkscenen i Milan är riktigt bra. Mycket olika sorters människor lyssnar på punk HC så vi ser studenter, punkare, skatare och andra typer av människor på våra spelningar. En bra mix!

 

Vad vet ni om Sverige? Vad är typiskt svenskt??

-Luca: Jag känner till Sverige eftersom jag var där för 2 år sedan(jag skall tillbaks dit I April) och jag har vänner där. Jag älskar landet och det säger jag inte bara för att detta zine är engelskt utan för att Sverige är ett fantastiskt land  med en bra livsstil och väldigt avkopplande( bron på vårt omslag är bron mellan Danmark och Sverige) Något typiskt svenskt? Låt mig tänka! Älgen(fantastiskt djur) IKEA(ah ah), vänligheten hos folk och flickorna är väldigt trevliga och det är inte bara för att de är vackra( jag vet att de är jävligt snygga) men de är mer vänliga än flickorna i Italien, de är mer snobbiga och jag hatar verkligen det! 

 

Har du hört några bra svenska band?

-Luca: Jag gillar Satanic Surfers och Scetion 8 ch bolagen där är skitbra. Den svenska punk/HC scenen är verkligen cool. Mer alternativ än den amerikanska mainstreamstilen. 

 

Finns det några bra band i Italien just nu?

-Luca: Ja, vi gillar Minnie's och Psycholidayproject, väldigt bra band och vänner.

 

 

Gillar ni fotboll, isåfall vilka lag gillar ni?

-Luca: Vi gillar fotboll, vi är fans till Inter Milan(vi kommer fortfarande ihåg matchen mot Malmö eh eh) endast Edo( svarat fåret) är fan till AC Milan så det är ett stort derby för oss!

 

Varför är fotboll så viktigt i Italien?

-Luca: Jag vet inte! Det är något man börjar att följa när man är liten , du gör ett val som du aldrig kan ändra, det är något som ger en känslor och det är något man kan prata om hela dagarna. De andra fansen väntar bara på att vårt lag skall förlora så de kan vara taskiga. Italiensk mentalitet!

 

Sverige kommer att möta Italien I detta års europamästerskap, hur kommer det att gå? 

-Luca: Jag vet att de andra kommer att hata mig för detta men jag kommer att hålla på Sverige. Jag har redan köpt en svensk landslagströja. Jag kan inte hålla på ett lag med pelare från Milan och Juventus. Det är starkare för mig. Stefano hatar att kolla på fotboll med mig. Han blir så nervös när Italien förlorar. I senaste VM trodde jag att han skulle döda mig!

 

Kan ni tänka er att vara med på en tribut till något ni tror på, politisikt eller fotbollslag som ni gillar

-Jag vet inte! Jag skall tänka på det nästa gång jag skriver en ny låt.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

Ok en var

-Skivor: Luca: A comprehensive guide for a modern rebellion (Good Riddance)

Lello: Mantra (Shelter) - Stefano: The ghost of Tom Joad (Bruce

Springsteen) -

Edo: Ignorance is bliss (Face to Face)

Konserter: Luca: Good riddance + 88 fingers Louie, Lello: Pearl Jam,

Stefano:Bruce Springsteen, Edo: Shelter + Minnie's

Saker: Kärlek, vänskap, familj, ärlighet och osjälviskhet.

 

Vilken är den seanste, första och dyraste skivan du har köpt?

-Luca: Den senaste (Shades Apart - Seeing Things) den första (Metallica -

Kill'em all) den dyraste  (the best of The Smiths)

Lello: Den senaste (4 way split PHP, Wendigo, Happy Noise, Rifiuti) den första kommer jag inte ihåg den dyraste (Jamiroquai - funk odissy)

Stefano: Senaste (Seed'n'Feed - Modulo 25) Den första (Gin Blossomsden dyraste (Bruce Springsteen - Tracks)

Edo: Den senaste (Boys set fire - After eulogy) första (Descendents - everything sux) och den dyraste  (Bon Jovi)

 

Hur är det att bo Italien och då menar jag politiskt? Finns det mycket att vara arg på så man kan skriva bättre texter? 

-Luca: Italien är ett bra land att bo I, jag gillar det, problemet med det italienska folket är att många tror att de är bättre än andra och då menar jag särskilt så kallade viktiga människor och politiker. När vi ändå pratar om politik så har jag alltid tyckt att de har sina egna affärer och sedan får vanligt folk betala för dem!

 

När ni gör en låt, vad är mest viktigt, att ha en bra text , en bra melodi eller at ha en refräng som folk kommer ihåg?

-Luca: Melodi och text är väldigt viktigt men vi kan bara hoppas at folk kommer ihåg våra låtar. Vi skriver aldrig något som vi tror folk vill ha, det vore inte rätt mot oss själva. 

 

Ni skrev en liten rad i min gästbok, hur kom ni i kontakt med mitt zine Skrutt?

-Luca: Som jag sa, så gillar jag Sverige och den svenska Punk HC-scenen så jag tittade efter lite nyheter om det på internet. Hemsidor, forum och andra saker.

 

Blir det mycket intervjuer, är det tråkigt?

-Luca: Aldrig! Du betalar en hel del pengar för att få den här typen av publicitet. Ah ah, skojar bara, de här frågorna är bra.

 

Vilken är frågan du aldrig får men vill ha, stall den och besvara den?

-Luca: Vem är bäst I bandet? Det är jag! Ah ah

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punk HC är en attityd! Gör det själv(som IKEA ah ah) Jobba hårt för att få göra vad du vill. 

 

Framtidsplaner för bandet?

-Luca: Vi planerar för en sommarturné eller något I Europa men vi får se, se vad vårt bolag vill göra. Jag skulle vilja göra en split CD med ett utländskt band, något svenska band som är intresserat

 

För dig själv?

-Luca: Komma till Sverige i April eh eh

 

Visdomsord?

-Luca: Gör alltid vad du tycker är rätt

 

Nåt att tillägga?

-Luca: Tack så mycket för intervjun och de bra frågorna! Vad kan jag säga mer? Hej till mina svenska vänner  Emma, Magda, Cristine och Henrick och tack till Dario Adamic (Goodwill Records)ah ok Våra irländska vänner är här så jag måste säga: Keith är den snyggaste irländske mannen i världen, till och med ser han bättre ut än Colin Farrell! Är du glad nu Keith?

 

 

 

 

 

 

 

W

 


Lello