ONE NIGHT STAND

 

One Night Stand är ett riktigt bra USHC-influerad italienskt band. De skickade mig två skivor och jag älskade verkligen dem så här är berättelsen om ONS. September-2014

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

- Hej killar Vi är One night stand från Livorno, Italien, det här projektet föddes 2005 men vi blev en riktig grupp när Chico (vår trummis) anslöt sig bandet i 2008 Vi spelar punk rock / melodisk hardcore och vi har 2 gett ut två skivor hittills:Final song, 2010 och Nothing Serious, 2014

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något hemskt om alla?

- Vi är alla arbetare,vår dröm  är att leva på musiken men det är omöjligt så jag (Giulio) är en cooling som Dario och Chico är Claudio en florist och Tommy ...... Tommy är en jävla vit krage Ahahahaha

Våra främsta intressen är att spela musik, äta mat och dricka många öl.

Något dåligt om oss? Åh det är lätt för oss alla att ha en annan personlighet så vi argumenterar om allt, men i allmänhet för inte komma på någonting.

 

One Night Stand hur kom namnet till?

-.Jag är ett stort fan av Bill Hicks och mitt favorit citat av alla är i "one night stand" föreställningen , jag älskar det ironiska av Bill och hans humör representerar stilen på bandet. Namnet på bandet är för Bill Hicks, vi är inte latin älskare, vi är fula.

 

Jag kan tänka mig att ni är jävligt bra live, är det så?

- Vi är ganska bra, vi är inte som band som Propagandhi eller Bad Religion som spelar perfekta gigs men visst vi är ganska bra. Vi har turen att ha en mycket bra trummis, men mest av allt spela live är det som driver oss att spela musik, vi tycker så mycket om det och vi vill gärna tro att denna lycka skickas till publiken.

 

Vad är det bästa med att spela live?

- Vi älskar att spela live, det ögonblicket när du går upp på scenen är otroligt och all vår passion kommer ut i våra gigs och passion, svett och betoning är allt en bra punkrock show måste ha.

 

Och var är bäst att spela?

- Här i Livorno har vi en mycket intressant scen med många bra band och massor av ungdomar som stöder vårt band. Vi har en fantastisk plats att spela på :en klubb som heter "Surfer Joe". Vi älskar att spela överallt: festivaler, pubar, squats, oavsett plats där folk njuter av musik.

 

Hur är det att spela punk i Italien? Jag trodde det var bara rå hardcore som var grejen där?

-.I Italien hade vi två av de mest inflytelserika hardcorebanden: Raw Power och Negazione och vi är riktigt stolta över det och alla band är tacksamma, men nu har vi en hel del otroliga band som lyser av egen kraft som Jet Market (RIP), Actionmen, Seed'n'feed, våra goda vänner 7years och nya band som Biffers och Crosswise decay.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

- Snabb, melodisk och ironisk.

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

- Punkrock är en livsstil, vi växte upp tillsammans med att lyssna på punkrockband och vi lärde oss många saker med den här musiken som respekt för varandra och delar en passion med andra.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

- Är en bra sak, speciellt för små band, med den nya tekniken som vi kan visa vår musik till alla i världen.

 

Hur är det att bo i Italien nu? Politiskt?

-Det är en stor illaluktande skit. Vi är ett land fullt av motsägelser och våra politiker representerar vår okunnighet. Under de senaste fem åren hade vi fyra olika premiärministrar, en av dem heter Berlusconi , en verklig cancer för vårt land han samarbete med maffian, det är som en maffia film men det är sant, det kan inte bli värre än så här!

 

Finns det några bra band från Italien? Lyssnar du något till de gamla banden som Indigesti., Wretched etc?

- Vi älskar verkligen de gamla banden,  personligen (Giulio gitarristen) Jag älskar Indigesti men min favorit i gamla skolan är bandet Raw Power.

Nyligen gjorde en mexikansk etikett en sammanställning med fri nedladdning med 36 italienska punkrock band, vi är i med med en låt och det finns en hel del bra band, sök på  "Lasagna for us" på Facebok och då kan du upptäcka en hel del bra band gratis!

 

Vad vet du om Sverige?

-. I Sverige är det mycket kallt eller hur? Oh och ni har en av de starkaste fotbollsspelaren i hela världen, Zlatan Ibrahimovic !!!! Vi fortsätter med stereopypes, IKEA. Skämt åsido, Sverige som ligger långt norrut är en realitet lite långt från oss, vi vet lite om det men verkar som om det är motsatsen till Italien, välorganiserat, levde med en ganska liten population.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

- Millencolin, Satanic Surfers och No Fun at All är soundtracket till våra tonår, vi spelade nyligen med Atlas Losing Grip på en festival här i Italien, bra killar och bra band.

 

Era texter, vem gör dem och vad  påverkar er att skriva texter?

- Tommy (basisten) är författaren i bandet och han är påverkad av allt omkring honom, ibland drömmer han fram en situation och han skapar de märkligaste historierna jag någonsin har hört.

Vi blandar lite av politik, personliga tankar om människan och värdelösa roliga triviala frågor.

 

Gör ni några covers när ni spelar live, vilket (om ni gör)?

- Ibland tycker vi om att köra några Lagwagon låtar, eftersom jag och Chico är stora fans av Lagwagon, det sista covern var "May 16" eftersom vi spelade på en lördag kväll den 16 maj.

 

Politik och musik, går det hand i hand?

- Visst är punkrock den perfekta typen av musik för att uttrycka alla frustrationer, särskilt politisk frustration. Propagandhi . Musik är ett sätt till att påverka människor och få dem att göra något, eller göra dem medvetna om en viss politisk situation

 

Bästa politiska band / artist?

- Vi älskar Chris Hannah i Propagandhi han är en förbannad punkrockpoet .

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv) Jag menar folk som lyssnar på musik)?

-. För mig är Bad Religion texter en perfekt demonstration av poesi i punkrockmusik, Greg rör vid ditt hjärta och han har förändrat mitt liv, till det bättre säkert!

På vår senaste skiva låten "War of succession" berättar om det, musik kan förändra människor, men många band måste förstå kraften de har i sina händer och inte slösa bort den, liksom publiken som borde ägna mer uppmärksamhet åt texter och vad de betyder.

 

Har ni gjort något mer än dessa två skivor? Om ni har det hur kan jag få tag på dem?

- Nej jag är ledsen att vi har bara dessa två skivor, men nu jobbar vi på nya saker.

 

Är det viktigt att släppa era skivor som "riktiga" skivor ??

- Ja, vi älskar att röra vid skivor, vi älskar att öppna CD-skivor eller lp: s och lukta på dem, vi är ett slags cd: s fetischist. kanske en dag mitt barnbarn kommer att lyssna mina skivor, jag hoppas verkligen det.

 

Snälla berätta nån rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-En gång på en galen show här i Italien  där alla drycker -fråga inte varför- kostade bara 50 cent !! Det behöver inte sägas att vi fuckade upp allt , under showen föll jag på trummorna, Tommy slog mig i ansiktet med basen och andra konstiga saker hände som vi inte kommer ihåg, men det var en jäkla show. På vägen tillbaka spydde jag i bilen. Nu när jag tänker på det det är ganska ledsamt.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?

- Det finns många nya ungdomar som stöder scenen och veteraner från punkrock, jag är mycket stolt när en man som har tusentals spelningar på sina axlar säger: "cool show bro"!

 

Snälla ranka dina fem favoriteskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

- Skivor: "Trashed" med Lagwagon, "The Decline" NOFX, "Suffer" Bad Religion, "Less talk more rock" Propagandhi och "Making Freinds " NO use for a name. (inte i ordning)

Konserter: "Punk Rock Holiday 1.1" (med Bad Religion, Nofx, Strung Out​​, Hot water Music, Bouncing Souls.. ...), Bad Religion 2009 i Milano (30 årsjubileum), Nofx kanske 2007 när de spelade hela The Decline, Propagandhi 2008 och den sista spelningen av Punk Rock Holiday (Nofx, Lagwagon, Authority zero, Implants.....)

 

Saker i livet: hälsa, familj, vänner, kärlek och musik.

Och mat förstås.

 

Jag jämför er lite med gamla band som NOFX, Bad Religion, kommentera det? Andra band som du har jämfört med?

- Tack det  är en stor komplimang för oss, vi får inspiration från nya punkrock band också som en Wilhelm scream, Gnarwolves och Belvedere.

 

Och ni har fått in lite ska i vissa låtar också ... .Hur kommer det sig?

- Eftersom vi hade en trumpetare i bandet och vi försökte härma NOFX stil, 2012 lämnade Francesco bandet så nu följer vi vårt humör och spelar snabbare låtar.

 

Framtidsplaner för bandet?

- I dagarna  kommer vi att släppa den första videon från "Nothing Serious" och det är "Party'n'pool" som filmades av våra goda vänner "Arena Toppeghen". och efter det kommer vi att spela i vår stad med The Shell Corporation och i vinter kommer vi att turnera i Italien. Kanske nästa år kommer vi att ha en liten turné i Europa, förhoppningsvis även i Sverige. Vi vill spela överallt och träffa nya människor!

 

För dig själv?

- För mig är det mest viktiga  att vara lycklig som jag är i denna stund och förbättra min engelska eftersom min engelska suger!

 

Visdomsord?

-Drick som det inte fanns någon morgondag.

 

Nåt att tillägga?

- Tack SkruttMagazine för stöd och för alla goda ord i recensionen, vi hoppas verkligen att vi syns en dag och det kanske Sverige. Följ oss på Facebook  

   www.facebook.com/pages/one-night-stand/101891209900838?ref=hl

     

      www.onenightstandband.it

 

Du kan hitta en hel del bra band på vårt bolags hemsida, det finns en hel del musik som fri nedladdning

 

     www.inconsapevolerecords.com

 

     Bye guys, rock on!