Det franska bandet One Life all-in är en bra hardcore-grupp som innehåller medlemmar från Spudmonsters, Lifeline, Benighted etc. Och nu har de svarat på mina frågor i december 2019

 

Berätta lite historia om gruppen?

-Franco (bas): År 2015, före detta The Spudmonsters / Run Devil Runs sångare, Don Foose dök upp som gästsångare på albumet Seekers Of The Truth "Oldskull Revenge". Villig att driva denna musikaliska upplevelse ytterligare efter den releasen, Franco (bas) med hjälp av Clem (gitarr), började skriva låtar och närmade sig Foose för att se om han skulle vara intresserad av att göra ett sidoprojekt. Musik spelades in och skickades fram och tillbaka med idéer om vad detta projekt skulle manifestera sig i. Det tog inte lång tid att inse att det fanns en vibb av kompatibilitet och trion började spela in demolåtar som återinspelades i Lyon, Frankrike under namnet One Life All-In. Kevin Foley (Abbath, Benighted) kom sedan ombord för att spela trummor när One Life All-In gick in i studion för att spela in sin debut-EP "The A7 session" med producenten Thibault Bernard i Convulsound Studios 2017. Bandet arbetar nu med en andra EP för ett släpp våren 2020.

 

Berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band vid sidan?

- Franco & Clem kommer båda från det franska bandet Seekers of the Truth

Don Foose var sångare i The Spudmonsters, Run Devil Run, Foose & Lifeline

Kevin Foley har spelat trummor i för många band att berätta om, de mest kända är Abbath & Benighted

 

Jag kan höra mycket olika influenser men mestadels hardcore-musik? Favoriter från förr?

-One Life All-In är ett band med ett stort utbud av influenser från hardcore, punk, metal, rock och vad som än inspirerar oss.

 

One Life all-in är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Ni var inte rädda att något annat band skulle heta så här? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Vi är väldigt nöjda med vårt namn som är inspirerad av H2O-låten "One life, one chance". Det finns så många coola bandnamn men det bästa är förmodligen One Life All-In 😉

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Det är ett stort nöje. Du ger liv till låtarna och när publiken verkligen kommer med  i låtarna, sjunger,  rör sig, hoppar runt, är det det bästa du någonsin kan föreställa dig.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Publika reaktioner är ibland olika i olika länder. Människor är ibland mer galna under showen, andra kommer för att köpa mer merch. Det beror på men jag kan inte säga vilket som är det bästa eller värsta, det är svårt att jämföra.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Frankrike just nu? Eller var bor ni? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Det är konstigt eftersom det finns små undegroundspelningar bredvid Hellfest, som är en av världens största & största metalfestivaler. Det är det stora gapet. Vi spelade med Sick Of It All i år, det var coolt eftersom vi är stora fans.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Positiv hardcore punk

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Först av allt är punk en musikstil som jag verkligen älskar. Det är också ett sätt att tänka, en slags frihet, du är fri att göra vad du vill.

 

Vilken låt/album eller grupp var det som tog dig in i punk/hardcore

-Det är lustigt eftersom jag blev introducerad till hardcore av The Spudmonsters, det tidigare bandet för vår sångare Don.

 

Vad ska en ung kille göra idag för att chockera sina föräldrar som vi gjorde när vi var små? De har redan sett allt ;-)?

- Måste en ung kille chocka sina föräldrar? Jag är inte säker. Jag gjorde det aldrig, jag hade ingen anledning att göra det. De var, och de är fortfarande, coola mot mig.

 

Hur är det att bo i Frankrike just nu? Politiskt? Fascister?

- Fler och fler franska människor kommer inte längre att rösta för de litar inte längre på politikerna, och det med rätta. Högersidan växer, klassiskt under kristider, historien upprepar sig.

 

Finns det några bra band från Frankrike just nu? Är punkscenen/metallcenen/hardcorescenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Franska band är mycket bra och vissa har internationella karriärer som Gojira, Alcest, Rise Of The Northstar ... Det finns många undergroundband i Lyon men få är kända.

 

Vad vet du om Sverige? Har du varit här någon gång?

-Jag har aldrig varit i Sverige ännu. Jag kan berätta att vi har en stor Ikea-butik i Lyon 😂

 

Har ni hört några bra band från Sverige?

-Det finns många svenska band som jag älskar som Ghost, Backyard Babies, Europe ...

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er? Aldrig på franska?

-Don Foose (vår sångare) skriver alla texter, han är amerikansk, det är därför vi aldrig kommer att ha franska texter. Vi vill ändå vara ett internationellt band så att engelska är naturligtvis språket. Don's texter är ganska personliga och positiva.

 

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om?

-Sagor, drakar och roliga saker som det. Vi kommer från hardcore-scenen så vi sjunger om vardagen, om våra upplevelser och vad vi vet.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt? Är det viktigt att få fram era åsikter i musiken?

-Så länge du är uppriktig kan du prata om vad du vill, det är upp till varje band att bestämma vad som är bra för dem. Oavsett om det är politiskt eller inte. Vi är faktiskt inte ett politiskt band. Det viktiga är att vara ärlig och inte låtsas vara något annat. Människor är inte dumma och ser om du fuskar.

 

Bästa politiska band / artist?

-Ett av 80-talets franska band som hette Bérurier Noir, de finns inte längre, de var fantastiska.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra vem som helst, jag menar människor som lyssnar på musik?

-Det är svårt att säga, jag kan bara tala för mig själv: ja, musik förändrade mitt liv, det följer med mig varje dag. Hardcoreungar& metallheads lyssnar på oss men alla är välkomna, oavsett vilken scen du kommer från.

 

Ditt  favoritplatteomslag alltime? Vem gör er skivomslag? Och har ninågot bra skivbutiker i erhemstad?

-De första 8 Iron Maiden-albumet är fantastiska. Dave Quiggle har gjort vårt nästa EP-konstverk, han är ganska berömd, den kommer ut nästa vår. Vi har fortfarande en cool skivbutik i Lyon som heter Gibert Joseph.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor med er musik? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du skulle kunna välja vad som helst? Varför namnet A7-session?

-Jag tror fortfarande att vissa människor vill ha fysiska saker, jag först, jag köper fortfarande några cd-skivor varje månad. Jag är en CD-kille. Vår nästa EP kommer ut som cd & vinyl. "A7-session" hänvisar i princip till den berömda A7-klubben i New York på 80-talet.

 

Berätta enrolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Att sova efter en konsert i en squat där ordet hygien har förbjudits i många år är en upplevelse som jag inte råder till 😂

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat tillsammans med?

-Som jag sa, vi ser hardcoreungar & metallhuvuden på våra spelningar. Det största bandet vi har spelat med hittills är Sick Of It All, det var en ära och fantastiskt.

 

Vänligen ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-5 skivor utan särskild ordning:Anthrax "Among the living" - Def Leppard "Hysteria" - Sick Of It All "Call to arms" - Biohazard "Reborn in defiance" -  Toto "Tambu"

5 konserter: Suicidal Tendencies i Paris, Frankrike 1993 (fantastiskt) - Pink Floyd i Lyon, Frankrike 1994 (vackert) - Spudmonsters i Lyon, 1995 (uppenbarelse) - The Rolling Stones i Prag, Tjeckien 1995 (mer än 125000 personer i publiken) - Sepultura i Belfort, Frankrike 1996 (intensivt) -

5 viktigaste saker i livet: Kärlek, hälsa, musik, mänsklig relation, ha mål

 

Första, senaste och dyraste skivan som någonsin har köpt?

1: a: Genesis "Invisible touch" 1986

Senaste: Billybio "Feed the fire"

Dyrast: Airbourne "Ready to rock" EP

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

-Det är inte tråkigt eftersom intervjuer innebär att människor ger dig sin uppmärksamhet, du kan bara vara tacksam för det.

 

Bryr ni er om recensioner? Vilket är det mest märkliga ni någonsin har fått, med det här bandet eller något annat band du har varit i?

- Naturligtvis bryr jag mig om recensioner, det handlar om min musik, det är viktigt för mig så jag gillar att veta vad som sägs. Jag har inga speciella historier att berätta om recensioner, ledsen.

 

Vilka band jämför folk er med, är det tråkigt att folk jämför er med andra band eller är det förståeligt?

-Vi jämfördes mycket med Life of Agony & Anthrax. 2 band som jag älskar så det är inget problem alls.

 

Om ni kunde välja fem band från förr och nutida band och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ert band. Vilka fem hade ni valt?

-Sepultura - Sick of it All - Anthrax - Madball - Rancid

 

Är musik ett bra sätt att få frustration och bli en trevligare person utanför musiken ??

- Absolut, musik låter dig släppa ånga oavsett om du spelar eller lyssnar på den, det är hälsosamt på ett sätt.

 

Vilken är den konstigaste frågan ni någonsin har fått i en intervju

-Det har inte hänt än så länge, jag har inga roliga berättelser om udda frågor, ledsen.

 

Vilken är frågan du vill ha men du får aldrig får. Fråga den och svara på den?

-Jag skulle vilja frågas "varför", vilket gör att jag kan svara "därför" 😂

 

Framtidsplaner för bandet?

-Vår andra EP "Letter of Forgiveness" kommer ut nästa vår. En video till titelspåret kommer att släppas tidigare. Vi kommer att försöka turnera så mycket som möjligt för att supporta denna nya skiva.

 

För dig själv?

-Vara glad och frisk.

 

Visdomsord

-Var positiv och allt kommer att bli ok.

 

Något att tillägga?

-Många tack för intervjun & supporten. Vi hoppas kunna spela i Sverige en dag. Be promotorers att ta oss till ditt land 😉