Nightingale är ett fransk band som spelar någon form av punkrock som jag verkligen uppskattar. Titta in för att läsa om dem och ge dem en chans. Denna intervju gjordes i slutet av maj 2015. Det är sångaren Mark som svarar på frågorna.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?
-Jag hade lämnat min första grupp två år tidigare och nuvarande medlemmar i vår grupp letade efter en sångare. Så vi bestämde oss för att spela tillsammans. Vi påverkades av kaliforniska och svens punkrock från 90-talet samt tre franska punk-ockgrupper som sjöng på engelska: The The Burning heads och Seven Hate, och senareUncommonmenfrommars.. Vår grupp bildades under våren 1999 och vi släppte två egenproducerade 4-track EPs, ett album "Take Cover" 2005, ett andra album "God Of Rock" som producerades 2010 av "Les Disques Plâtres", ett litet franskt oberoende skivbolag. Vårt tredje album "Rollin'On" kom ut i april på en av våra vänners etikett: "Ronce Records".

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Tidigare band?
-Vi är alla i fyrtioårsåldern.

DJay: trummor, i ett förhållande, 2 barn.
Roons: bas, gift, 2 barn.
Yey: gitarr, i ett förhållande, 2 barn.
Alex: gitarr, i ett förhållande, 1 barn.
Tomt: sångare, singel, inga barn.

Musik är en passion som vi delar.
Våra tidigare grupper var: "Wood-Faces" för Djay, Roons, Yey och Alex, och "Bad Talkers" för mig (Mark)
 

Jag kan höra både USHC men också tidig punk som garage och surf? Har jag rätt? Favoriter från förr?
-Vi älskar Dead Kennedys, The Ramones, Fugazi, Black Flag, Spermbirds, Sex Pistols, The Buzzcocks, The Stooges ... Allt som "rockar". Nej, du är inte fel ute!

 

Nightingale är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Du är inte rädd för att någon annat band heter så? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?
-Vi vet att det inte är ett originellt namn men efter 15 år tillsammans, vi har gjordt det till vårt. Vi är Nightingale. Jag vet att detta namn har använts mer än en gång, men vi är inte ett berömt band, så vi bryr oss egentligen inte. Bästa bandnamn? Nightingale!

Vad är det bästa med att spela live?
-Att kunna erbjuda angenäm musik till människor, något som skiljer sig från vad media erbjudander och att kunna ha kul och dela det roliga med andra. Om vi ​​lyckas ge någon en bra tid genom vår musik, så är det bra!

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?
-Oavsett platsen, är det viktigt att ha en mottaglig publik. Och det värsta stället ... det är där allmänheten inte är mottaglig.

Hur är det att spela den här typen av musik i Frankrike just nu?
-Det här är inte den typ av musik som ska spelas överallt, men när du älskar ...

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?
-Rolig, dynamisk och ... sexig!

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-Det kan vara ett sätt att leva, är det också ett sätt att tänka. Punkmusik är upprorisk, får dig att känna dig fri. Det är perfekt för människor som känner att de inte hör hemma.

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?
-Inga problem med det.

Hur är det att bo i Frankrike nu? Politiskt?
-Nej spelar ingen roll vem som styr landet, folket msåte alltid dra åt sitt bälte medan kung och hans hov spenderar frikostigt.

Finns det några bra band från Frankrike nu? Är punkscen stora? Hur är det i din hemstad?
-Det finns många bra band i Frankrike, men punk eller punkrockmusik är inte så populär, och så mycket bättre. Jag har intrycket av att runt här, trots antalet grupper per kvadratkilometer, de flesta av dem ser alltför gör allt för att lyckas, och många hamnar i prostitution(lol).

 

Vad vet du om Sverige?
-Om landet, inte mycket ... Huvudstad: Stockholm. Bredvid Norge, Finland och Danmark. Anita Ekberg, Nobelpriset!

Har du hört några bra band från Sverige?
-Men vi vet några svenska grupper. Många av dem hade ett stort inflytande på oss såsom: Refused, Millencollin, Satanic Surfers, 59 Times The Pain, No Fun At All, Backyard Babies, Hives, Raised Fist ...

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er? Varför inte på franska?
-Alex gör musiken. När det gäller texter, har vi olika människor som skriver för oss: vår trummis och hans flickvän, några vänner, vår gitarrist, min svåger, min syster och jag själv.
Jag brukar särskilt anpassa texterna. Vi försöker inte att förmedla viktiga budskap i våra låtar, det är inte vårt första mål. För oss är musiken, melodin våra prioriteringar. Och vad låter bättre än det engelska språket?

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om?
-Nej.
 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?
-Musik kan få dig att tänka och se saker ur ett annat perspektiv.

Ert omslag på er CD ser riktigt bra ut, är det viktigt att ha ett skivomslag som visar människor vilken typ av musik man spelar? Ditt favoritomslag?
-Tack. Ja, det är viktigt. På ett sätt representerar en CD andan av bandet. Vårt favorit skivomslag: "Rollin'on" med Nightingale, naturligtvis. Annars: Iron Maiden: s skivomslag.

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Är RONCE ett bra bra bolag?
-Konserter är vår prioritet, vi släpper skivor för att få dessa konserter, och det ger oss möjlighet att nå en större publik. Det är också sant att vi älskar inseplningstidpunkten; det är mycket fruktsamt musikaliskt sett. Från vårt allra första album, samma vän har gjort inspelningen, samma vän har skapat skivomslag, och nu är det en annan vän som distribuerar vårt arbete med Ronce Records. Ja, det är ett bra skivbolag. Och vi är mycket stolta över vår senaste CD.

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?
-Det har varit så många. Under en konsert i en bar, en kille höll en kille på att prata i mitt öra när jag sjöng. Jag tror att han inte såg vad jag gjorde ... (lol)

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?
-Vi är i desperat behov av en publik!
GOGOL 1ER.

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
-Repeater (Fugazi), Fresh Fruit for Rotting Vegetables (The Dead Kennedys), Is This Glen? (Seven Hate), Escape (The Burning Heads), Vote For Me (Uncommonmenfrommars).
Suicidal Tendencies, Fugazi, Sick Of It All, Chokebore, Ramones.
Respekt, familj, vänskap, ödmjukhet, musik.

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??
-Ja, Det är svårt att prata om oss själva.
Nej, inte många.

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-The Ramones, Uncommonmenfrom mars, Seven Hate, The Dead Kennedys, Danko Jones, Fugazi. For example ...

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför musiken ??
-Om du tror på musikterapi, ja;-)

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?
-Vill Du gifta dig med mig? !!
Svaret är JA!

Framtidsplaner för bandet?
-Vi hoppas att få massor av konserter, spela in ett nytt album och njuta av vad vi gör med Nightingale.

För dig själv?
-Avsluta denna intervju!

Visdomsord?

-Rock'n'Roll!!!