New Model Army-Thunder and consolation

Release 1989

What an intro
It´s not so many groups which I have tattoed into my body and not this far so isn´t it any other group than New Model Army from Bradford which have managed with that thing ...to be tattooed on my body. The record starts in a very good way with the fast punky song I love the world and that´a song which haven´t the typical NMA-sound but that is really something that the second song Stupid Questions have and NMA have really manages to have their own sound on the music and songs like Stupid Questions shows the way for the rest of the record.
En av världens mest klassiska låtar
Efter två riktigt bra låtar 225 och Inheritance kommer förbi av bara farten men det känns lite grand som vi är i väntan på låten. Även om Inheritance trummor är riktigt klassiska och det är en av de bästa trumsekvenserna jag vet i den låten. Vilken låt undrar ni kanske men det är Green and Grey som vi väntar på. En ballad som byggs upp mer och mer efter hand och det är väl egentligen en av världens mest klassiska låtar. Helt i paritet med andra klassiker som Heart of Gold, Satisfaction  Lucy in the sky with diamonds osv. Ballad of Bodmin Pill har även den ett sound som bara en grupp som NMA kan ha... Starten på Family är som gjord för att vara en livelåt och en av de bättre inledningarna jag vet.
Stark avslutning på skivan
Akustiska Family Life ger oss en försmak på hur Justin Sullivan kommer att låta som soloartist och akustiska låtar med den här gruppen ger alltid rysningar och så denna låt också. We are young we are old är inledning på Vagabonds och den är också en riktigt klassisk allsångslåt med sitt folkmusikliknande sound och även den av världens bästa låtar tycker jag. Många superlativer här men det här är nog min favoritskiva alla kategorier så det är ju inte speciellt konstigt med detta. Skivan avslutas med Archway Towers som är en låt som jag kanske inte riktigt är helt förtjust i.....inte dålig men ganska tråkig
Extralåtar på CD:n
Fem extralåtar på min CD och först ut är den snabba 125 mph som borde funnits med på skivan tycker jag och The Charge och Chinese Whispers är två ytterligare snabba låtar som täcker upp ytan mellan new wave och tidig punkrock riktigt bra. Nothing Touches var väl singelbaksida till någon av de största låtarna och är helt okej i sitt lugna utförande och som en ypperlig avslutning på denna CD-version får vi en White Coats där NMA verkligen visar varför de är ett bland de bästa banden i världen i en musikstil som egentligen inte finns.....jo NMA-music.