New Blood Intervjun gjordes i november 2015 och detta italienska Oi / streeband är ett riktigt trevlig ett. Du måste kolla upp dem när du har läst den här intervjun ....

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Först och främst vill jag  tacka er för möjligheten att du ger oss den här intervjun och låter vårt band bli känt för den svenska publiken. New Blood föddes 2013 ur askan av vårt gamla band Ciurma Skins, band som spelade in en cd och spelade en hel del spelningar runt Italien och Europa. Vi kommer från Carbonia en liten stad i den djupa sardiska södern, en plats där fattigdom och sociala sjukdomar är en vardagspartner, och detta påverkar en hel del av vår musik och våra texter.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Tidigare band?

-Jag (Fabrizio) är 43,är gift men inga barn men en härlig hund, jag är en miljöingenjör och jag arbetar som forskare i Carbonia sedan 2005. Jag har spelat gitarr sedan jag var 16 och jag är också fotograf och en filmskaparer. Inget dåligt om mig förutom att jag är en snäll pojke ahahahah. Jag har spelat i flera band innan New Blood, som jag skrev tidigare i Ciurma Skinn och det viktigaste var nog Non Idonei och Generación Rebelde, två viktiga delar av Sardiniens Oi! i slutet av 90-talet, Jag har varit i den här scenen sedan 1995 så ....

 

Jag kan höra mycket olika influenser här i er musik men mestadels oi och streetpunk? Har jag rätt? Favoriter från förr?

-Det är sant, vi älskar Oi! Och street punk men hardcore och rock'n'roll också. Mina favoritband från det förflutna är Cock Sparrer, Business, Nabat och en hel del annat.

 

New Blood är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Ni var inte rädda att något annat band skulle heta så? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Oh Ja vi älskar vårt namn. När vi bestämde oss för att sluta med Ciurma Skins äventyret efter ca 10 år så frågade vi oss själva vilket namn som skulle bsät beskriva denna förändring än att tänka och tänka och New Blood blev det. New Blood som ett nytt liv, i början på ett nytt äventyr som vi sjunger i samma låt "We have New Blood a new better life...." På din andra fråga finns det en nytt metal band som har vårt namn, men jag hittade på det först och jag är absolut inte orolig för det. Det bästa bandnamnet?  New Blood eheheh uppenbarligen.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Att du lär känna nya människor på varje plats du spelar på, och att få se de gamla som inte kan möts om du inte spelar.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-För mig de bästa platserna är det de lilla, med en massa människor inuti som sjunger dina låtar, åh gud! Den värsta platsen? Jag vet inte säkert där allt är sådär, utan professionellt förhållningssätt till oss som ska spela. Men varje plats där du kommer för att spela för en publik gör platsen med rätt målgrupp till något bra och även en toalett kan vara ett bra ställe.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Italien just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Jag vet inte mycket väl den italienska situationen eftersom vi lever på en ö. Men de saker som jag ser i nätet idag så verkar det inte finnas så många ställen där man spelar vår typ av musik, vi har spelat i någon italiensk stad förr i tiden, som Rom, Florens, Bologna, Pisa och andra små också, men idag verkar det var ett mindre antal ställen än tidigare i Italien. På Sardinien där vi bor är situationen  dramatisk, i vår stad finns det bara en plats där du kan spela, och i Cagliari bara två eller tre, så tråkigt.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Street punk rock

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punk är en attityd, det är ett sätt att se världen och att leva i. Jag är en old style skinhead, men inte en extremt utseende men med mina idéer och min inställning.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-För mig är nedladdning, fildelning, mp3 och allt detta saker som är en mycket bra sak. Med internet kan du skicka din musik över hela världen bara med ett enda klick, utan kostnader och detta är en stor sak för alla band.

 

Hur är det att bo i Italien nu? Politiskt?

-Vi bor i de mest fattiga staden in en av de mest fattiga regionen i Italien så du kan förstå att vår situation inte är så bra, men vi lever våra liv rakt på sak. Politiskt är det bara skit, inga fler ord för detta avskum.

 

Finns det några bra band från Italien nu? Bra gamla italienska band? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Oh Ja Plakkaggio från Colleferro (Rom), Dead end street från Florens, Bull Brigade från Turin och några andra. Från tidigare band som Nabat, Klasse Kriminale, Reazione, Banda Bassotti, Basta, The Stab och en hel del andra. Idag är det inte så stort som i det förflutna i Italien och i vår stad finns det bara vi eheheheh.

 

Vad vet du om Sverige?

-Det finns en hel del kyla och fantastiska landskap, jag erkänner att jag är väldigt okunnig om ert vackra land eheheheh ..

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Perkele, Ett band som jag och vår trummis älskar en hel del, vi har sett dem i Genua 2010 eller 2009 Jag minns inte.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er? Aldrig på italienska eller?

-Alla texterna på albumet skrevs av mig, och allt som händer i min vardag påverkar mitt sätt att skriva. Jag har skrivit på italienska en hel del men numera föredrar jag engelska.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om ??

-Oh ja det finns en massa saker som jag aldrig skriver om i mina texter, det är omöjligt att skriva om allt.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är din mest politiska låt?

-Politik är en del av oss,  varje val vi gör är politiskt, sedan när du sjunger om, arbete, sociala problem, och även om din vardag, kommer du att skriva något som är politiskt. Vår mest politiska låt är förmodligen As sand in the wind som talar om döden på arbetsplatsen, ett mycket stort och dramatiskt problem här i Italien med mer än 1000 döda arbetstagare per år.

 

Bästa politiska band/artist?

-I Italien Banda Bassotti och Erode, i Europa Oppressed, Loikaemi och Stage Bottles.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra sitt liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Jag tror att musik kan förändra ditt liv, eller få till ett bättre sätt hur du ser på livet.

 

Ert omslag på er CD ser riktigt bra ut, är det viktigt att ha ett skivomslag som visar människor vilken typ av musik du spelar? Ditt favoritomslag? Vem gör era omslag?

-Tack, jag har gjort vår cd artwork och tagit bilder av bandet (med hjälp av Francesco, en vän till mig, för bandbilder). För mig är oss mycket viktigt att ha ett bra konstverk, de människor som inte vet vad du spelar för musik när hitta din cd i butikerna eller på nätet titta först på omslaget, då ett bra omslag det första sättet att få ett nytt fans . Mitt favorit skivomslag? Funhouse med The Stooges.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte?

-Ja det är viktigt, för det första är en personlig tillfredsställelse för bandet,  känslan av att ha ditt verk i händerna är så fantastiskt. Och det viktigaste är att du kan ha ett verkligt samband med folket.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Den mest roliga var när sångaren och basisten i vårt gamla band tog sig upp på scenen med två blonda peruker och börja headbanga som två dödsmetallare, vi var alla totalt berusade och du kan tänka dig.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

-Vår publik består av punkare, skins, hardcoreungar och en massa andra människor. Det största bandet med vi har spelat med är Peter och Test Tube Babies,  en legend i punk/Oi!

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Skivor: Cock Sparrer – Running Riot; The Business: The truth, the whole truth and nothing by the truth; Nabat: Nati per niente; Banda Bassotti: Avanzo di cantiere; Slayer: Reign in blood.

Konserter : Cock Sparrer live i Venice-Bologna 2012-Bologna 2015; Rebellion Festival 2009, Business Live i Turin, Nabat live i Serramanna, Raduno Oi! Bologna 2006

Viktiga saker: min fru och min familj, säkerhet, musik, kärlek och sist men inte minst arbete.

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

-Oh nej det är inte tråkigt, det är alltid ett nöje att tala om oss till andra och nya folk. Nej inte så mycket detta är bara den andra intervjun för New Blood.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-Mmmmm Mycket svår fråga, jag tror Cock Sparrer, The Business, The Clash, Ramones, Social Distortion.

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför musiken ?

-Oh säkert,  musik är ett mycket kraftfullt sätt att få ut alla dina frustrationer,mycket bättre än att döda någon eheheh.

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

-Jag vet inte, egentligen vet jag inte.

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Den här och svårare än alla andra 29 frågor som du ställt till mig, så vänta ... .ah ok Vilken är din favorit öl? Guinness men nu är jag vegan och då får det bli Franziskaner.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Spela en hel del spelningar på olika platser och länder.

 

För dig själv?

-Jag skulle vilja ha ett barn snart.

 

Visdomsord?

-Gör rätt tänkande

 

Nåt att tillägga?

-Tack så mycket för intervjun, och glöm inte att köpa vår cd "As sand in the wind", du kan beställa ditt eget exemplar bara genom att skriva till newblood@outlook.it  eller ditt digitala ex på newbloodita.bandcamp.com. Hoppas att se dig på scenen, skål och öl

 New Blood 2015.