Nazi Dogs

The name of the band is....

Nazi Dogs är ett namn som kanske får folk att bli intresserade/förbannade. Karsten som sjunger I gruppen svarade på några frågor om namnet och några andra saker i oktober-2006.  

 

Historia?
-The NAZI DOGS har spelat tillsammans sedan mitten av 2002. Karsten (Sång) och B.T. (Gittar) spelade ihop I de ökända BLOWJOBS, Daichi Dog (trummor) var med i MESS-AGE. The NAZI DOGS började spela ute i början av 2003, det var lite svårt att få spelningar I början med det namnet, vilket är skamligt, det kan ni älskare av ärlig och kompromisslös punkrock hålla med om..!! I vilket fall så spelade vi bara ungefär 10 spelningar fram till maj 2004 när vi bestämde oss för att gå in i studio för att spela in en demo. Karstens knä vår åt helvete just då men han lyckades komma till Kalifornien där han träffade Mark och TKO Records och de började prata om en skiva. Tillbaks i Tyskland, Nazi Dogs spelade in några mer låtar och spelade mer och mer ute. Efter en europaturné med RATTUS I maj 2005 släppte ZCM Records från  Zürich ut vinyl versionen på NAZI DOGSförsta fullängdare som hette "Chase the Man". TKO släppte CD:n I maj 2006 och just nu har vi en ny 7:a ute som heter  "Money Taker" och den är släppt av Drunk´n´Roll Rec.
I samarbete med No Front Teeth Rec.. De här bolagen kommer också att släppa vår nästa CD, som kommer att innehålla 9 live låtar inkluderat 3 galna videos från vårt uppträdande i London City i  September 2006.


Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, familj, intressen, jobb och något hemskt om varje medlem?
-Karsten-sjunger. Stubbad blont hår, smart klädd. Brukade sjunga i  Blowjobs (punk band från Aachen City) från 2000 till deras slut 2004. Startade Nazi Dogs tillsammans med Dizl och André Chien i Juli 2002. Sjunger I ett annat band som heter Teenage Panzerkorps. Blodtypen är A rh-. Kom med i punksvängen 1982 och tycker fortfarande det är skitbra. Ålder:Okänd: Stjärntecken:Fiskarna.  .
Dizl-gitarrhjälte I Nazi Dogs. Brukade vara med i Blowjobs med Karsten, inga andra band just nu. Känd för övergrepp, har tangas på scen och tappar sömn på turnéer. Blodtyp och ålder är okänd. Stjärntecken: Oxe. En punkveteran, tidigare känd som  Killer Collé, BT Blowjob, och Roi Lakaai.
André Chien-basist i Nazi Dogs. Inga andra band just nu eftersom hans sidoprojekt Turd Burglars säger att de har slutat. Känd för att vara en socialt missanpassad individ sedan mitten av 80-talet. Hatar nästan allt förutom fotboll, spela bas ,dricka och röka riktigt bra hasch. Blodtypen, totalt okänd.Stjärntecken: Våg 
Daichi Dog-drummer. Kom med i Nazi Dogs November 2002. Spelade från början I ett punkgäng i Aachen City som hette Mess-Age. Den här killen var alltför bra för de killarna so Dogs bestämde sig för att sno killen. Ökänd för att starta bråk på eller utanför scen. Kan konsumera massor av alkohol och gräs utan någon tanke på utmattning. Blodtyp och ålder förblir mystisk. Stjärntecken: SkyttenMin recension av er skiva lyder så här NAZI DOGS-PLAY CHASE THE MAN(CD-TKO RECORDS TKO ROUND 149) Med både Hitler och Bush på omslaget så ger oss Nazi Dogs en riktigt bra skiva. Som ett modernt MC5 eller mycket mer distat Hellacopters så ger oss Nazi Dogs en skränig punkrock som bara är så bra. Ni som gillar skränig punkrock i sann 77-anda kommer att älska detta och det är konstigt att de inte är större än vad de är men det kanske beror på namnet. De har hämtat alla trevliga riff från den tidiga punken och gjort det till något eget….köp för fan…..(ÅTTA) 28/9-06
Vad tycker ni om den?
-Jag älskar fanimig det du har skrivit, Peter ! Vi har våra musikaliska rötter i 1977 – och det distorterade soundet på några av våra skivor beror delvis på att vi hade en billig studio och hade inte tillräckligt för att få fram en riktigt välproducerat skiva. Men läsare av udda ,snorig och vild punk kommer säkert att gillar våra toner – det låter mycket bättre än alla wannabees löjliga emo suckers som anser att de är punkrock nuförtiden.  

Finns det några andra band som ni blir jämförda med?
-Jag har last en massa recensioner  där vi blir jämförda med STITCHES, DEAD BOYS, VIBRATORS, GG ALLIN, SEX PISTOLS osv...det är coolt, eftersom de banden har influerat oss en massa och vi är stolta för att bli jämförda med dem.

Bryr ni er om recensioner?
-Självklart bryr vi oss om recensioner ! Det ger oss lite bra känslor om recensenten har fattats vad det är man vill sprida med det man har släppt. Även dåliga recensioner kan få dig att tänka på vad du borde göra bättre nästa gång när man spelar in. Förutom det , varje publicitet , spelar ingen roll om det är dålig eller bra, kan få folk att läsa om ditt band


Har ni fått många kommentarer angående ert namn?
-Yeah, haha, först var det en pina att ha namnet, folk trodde att vi var ett naziband eller liknande och det var svårt att få några spelningar. Några idioter hotade till och med att slå oss. Men efter TKO dealen som var perfekt, har de flesta människor börjat tänka på ett annat sätt och förstått att vi inte har något att göra med någon fascist eller rasist skit. Så nuförtiden är det inga problem att få alla spelningar och sprida vårt budskap!!

Hur skulle ni vilja beskriva er musik med tre ord?
-Vild avskyvärd och rå!!!

Hur är det att leva i ert hemland?
-Det är okej att bo i de västra delarna av Tyskland. – ölen är bra, vårt sociala system är inte bra som de brukade vara men du får fortfarande pengar från staten om du är arbetslös(som jag är just nu) Punkscenen är bra och banden benhandlas väldigt bra här när de är på turné – men vädret suger för det mesta, haha !!

Vad gillar ni regeringen?
-Som alla regeringar , så suger den tyska. Vi har en mitten-höger regering här efter det senaste valet och allt de gör är att hjälpa de större företagen att bli större och reducera det sociala systemet till ett minimum…mer snutar är installerade för att kontrollera massan och den jävla median gör ett väldigt intensivt hjärntvättsjobb för att hålla massan i schack....

Tycker du att musik och politik hör ihop?
-Inte nödvändigtvis. Enligt min åsikt , borde musik vara ett sätta att fly från de jävla situationerna skapar. Det är fräckt att skriva några politiska låtar ibland(som  "Detention Zone" eller "Neutrons" på vår senaste skiva), men det skall inte vara ett måste att uttrycka din politiska åsikt hela tiden. Jag börjar bli trött på alla de ”överpolitiska” band som är som predikanter i kyrkan istället för att erbjuda folk lika fräcka låtar som avkoppling. Håll dina öron öppna och var kritisk. Det är inget dåligt med politiska intressen eller aktiviteter – men glöm inte att glädjen är förknippad med musik eller livespelningar!   !

Bästa politiska band?
-DOA eller kanske SUBHUMANS från Kanada (inte de limsniffande hippiesarna från England, haha !!).

Finns det några bra band i Tyskland idag?
-Yeah, vi har några riktigt bra band just nu som SHOCKS, DEAN DIRG, FRONTKICK, GEE STRINGS, RAZORS och många mer !

Vad vet du om Sverige?
-Jag har besökt Sverige en gång I mitt liv, på en turné ned SNAP-HER 1996. Stockholm är en vacker stad med snälla och vackra tjejer och en massa vänliga människor som var involverade i punkscenen. Jag har hört att ert sociala system är bättre än vårt, det är bra. Men jag har också upptäckt att priserna på alkohol är otroligt höga DET SUGER!!!

Har du hört några bra svenska band?
-Jag älskar gamla svenska punkband som EBBA GRÖN, GLO, LIKET LEVER, LEATHER NUN, ATTENTAT, CITY KENT !!

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-Det är definitivt ett sätt att leva. Jag kom in i punken 1982 och när jag ser tillbaka, så var punken fortfarande en av de få saker som varit roligt att göra. Du kan göra en hel värld till din egen och leva ut din jävla dröm. Att var en utböling från de här tråkiga massan kan erbjuda så mycket positiv kraft…men de flesta av de gamla punkarna har dött eller blivit normala, fängelsekunder eller alkoholister….mycket dåliga saker hände också om jag skall vara ärlig. ..


 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna  livet?
TOP 6 skivor:
-SEX PISTOLS - Never mind the bollocks
HEARTBREAKERS - LAMF
NEW YORK DOLLS - 1st LP
THE STOOGES - Fun House
DEAD BOYS - Young, loud & snotty
GERMS - GI
bästa konserter jag sett:
STITCHES live i Duisburg, IGGY & THE STOOGES live i Belgien, KILLING JOKE live i Belgien, the KIDS and JOHHNY THUNDERS live i Germany för länge sedan !

Första senaste och dyraste skivan du köpt?
-Den första var en KISS singel, haha, den dyraste är säkert REALTORS 7" (jag pratar inte om pengar nu !!), den senaste någon STALIN 45 från Japan !!

Den mest pinsamma skivan i samlingen?
-Det är definitivt DIETER PALM - Der rheinische Troudadour 45 – väldigt sjuk traditionell ljud från Tyskland...

TKO Records? Är det bra? De gör ett jättebra jobb med att marknadsföra vår CD och Mark, bolagsägaren är väldigt vanlig människa, cool och en sympatisk kille som jag älskar att dricka öl med ibland. De har behandlat oss väldigt bra och har alltid varit lojala mot oss och varit ärliga mot oss.  ...ifall de kommer att köpa flygbiljetter till USA så vi kan göra en turné där så skulle de vara ännu bättre!!!

Varför Bush och Hitler på omslaget??
-Det är ett satiriskt omslag som vi använde på vår debutskiva. Jag tycker inte att Bush är den nya Hitler men sättet som hans utrikespolitik är så kan det jämföras med de strategier som Hitler försökte med. Plus att vårt namn är Nazi Dogs och det kan vara orsaken till att vi chockar med Hitler och Bush, det var nödvändigt för vårt rykte.!!

Blir det mycket intervjuer, är det tråkigt?
-Vi har gjort några intervjuer för olika fanzines over hela världen hittills. Det är inte tråkigt alls, det ger oss möjligheten att  ge folk vår åsikt och vad vi står för. Det är viktigt att sprida budskapet, helst för oss som är ett nyt band. Vi vill att så många människor som möjligt skall känna till oss och vår åsikt, så intervjuer är en perfekt plattform för detta!!

Vilken är frågan du aldrig får men vill ha, ställ den och besvara den?
-"Har du någonsin rört vi silikonbröst ?" YESS !!

Finns det någon chans att se er i Sverige snart?
-Jag hoppas att vi kan komma till Sverige någon dag. Vi behöver en promotor som kan sätta upp 3-4 coola spelningar och ifall vi får chansen kommer vi att invadera ert land så fort som möjligt. Se upp !!!   ...!

Var är bäst att spela?
-Det finns några bra ställen over hela Europa, Personligen tycker jag att den coolaste av alla klubbar är  "Sonic Ballroom" i Köln..

Hur är en bra spelning med er?
-En riktigt bra dag kan vad som helst hända under en NAZI DOGS spelning. Vi älskar att spela på små klubbar, när vi blir alldeles svettiga och folk blir galna – det gör vårt framträdande att bli ännu bättre. Vi brukar hålla pogon igång  folk spiller öl, skriker i lediga mickar, knyter nävarna. Vår publik brukar inte bråka så mycket. Det är vår trummis Daichies jobb egentligen. Han gillar att krossa några skallar ibland, så det är bäst att se upp. Jag kommer ihåg en utomhusspelning i en liten stad nära Frankfurt förra året och vi var alla ganska väck och gjorde en GG Allin cover “Bite It You Scum” som sista låt. Folk blev som galna framför scenen och vi hade en naken Samuel El Action på scenen sjungande sången tillsammans med mig när någon kille i publiken drog ner mina byxor och just då ångrade jag att olyckligtvis hade fått i mig lite speed före konserten… ännu mer när jag insåg att någon i publiken filmade det hela. 

Namnet varifrån komemr det? Varför ett nazi-namn?
-Alla I bandet kommer från den tiden då PUNK var ett jävla fyra bokstävers ord, och meningen var att chocka folk. Det är vad vårt namn står för 1977 fanns ett punkband i Kanada , the VILETONES – och deras sångare Steven Leckie kallade sig själv "Nazi Dog". Så där fick vi inspirationen till namnet.

Vad skall vi göra med rasisterna?
-Kastrera dem och/eller använda de till djurförsök!!

Bästa bandet i punkhistorien?
-JOHNNY THUNDERS & THE HEARTBREAKERS

Den viktigaste punklåten?
-"One track Mind" från "LAMF" skivan från HEARTBREAKERS

Framtidsplaner för bandet?
-Att turnera så mycket som möjligt, spela in vår andra skiva om några månader, dricka med svenska punkare och hålla den gamla och äckliga punkfanan vid liv!!

För dig själv?
-Fortsätta att vara arbetslös i några månader, dejta snygga brudar, röka bra hasch och samla bra skivor…och resa så mycket som möjligt!! Jag hoppas att jag får fortsätta vara stark och ha hälsan – det är väl det viktigaste tror jag!  ...

VISDOMSORD?
-LIVE FOREVER OR DIE TRYING !!!

Nåt att tillägga?
-Tack så mycket, Peter för intervjun och jag önskar allt det bästa för dig och ditt zine. Till alla läsare: Kolla in våra skivor och stötta band som fortfarande representerar den gamla och vila punkstilen.

Kom till våra spelningar om vi kan ta oss till Sverige och fest med us.

Attityd räknas- vi syns. ,
Karsten Scholl / NAZI DOGS
Aachen City, October 2006