Mouthwash är ett jävligt bra band från London och två av killarna i gruppen har besvarat mina frågor och här är dem.

 

BEN

Historia?-Bandet bildades 195 som ett tremannaband ,1997 spelade vi in Dead music for the average ninja through our own label Hotwok. Året som Rich kom med 1999 släppte vi Fools Gold ep, år 2000 skrev vi på för Hellcat Records efter att ha spelat med Rancid och tidigt år 2001 spelade vi in 1000 dreams. 

Några band före eller vid sidan av? - Nej,bara Mouthwash

Berätta lite om varje medlem, familj, ålder och så vidare?- Ben är 20,Rob är 19, Rich är 22, Chris är 18

När jag tittar på omslaget så ser jag en kille sitt med sin bas alldeles ensam, gillar ni inte honom eller varför sitter han en bit bort från alla? -Killen är Chris, han tog alla foton men han måste ju vara med på något kort själv så någon annan tog 3 kort på honom.

1000 dreams,det andra ni har gjort hur kan jag få tag på det? -Du kan beställa de från vår hemsida. 

Är Hellcat ett bra bolag? -Yeah, det är ett underbart bolag, de låter oss göra precis allt som vi vill ha det, spela in och göra konstverken på omslaget, e är skitbra.

Hur gick det till när ni fick kontakt med dem? -Vi spelade med Rancid 1998, Tim hörde vår första EP och frågade oss om vi ville jobba med Hellcat. 

Jag jämför er med Subhumans, Citizen Fish bad tycker du om det, vilka andra jämförelser för ni i recensioner? -Vi har aldrig hört den jämförelsen, vi jämförs ofta med band som  The Jam, The Clash, Operation Ivy men många säger att vi låter originellt.

Bryr ni er om recensioner, vilken är den konstigaste ni har fått? -Det är roligt med bra recensioner men man kan inte bry sig så mycket om de dåliga. Just Seventten, ett tonårsflcikmagazine sade att vi var ett tjejband, jag vet inte varför den tidningen skrev om oss. 

Har ni någonsin ändrat något efter en dålig recension?- Vi gör alltid vad vi vill göra.

Vad vet du om Sverige?  -Fri kärlek, Burning Heart Records, Porr och Ikea.

Har du hört några svenska band?  -Yeah, några av de större men inte något av undergroundbanden. 

Ni är från England, hur är det att bo där just nu? -London är ett skitbra ställe att bo på.

Finns det några bra band där just nu? -Yeah det finns många bra band, till exempel Intensified.

Finns det många hemlösa i London? Vad skall man göra med dem? -Låt de äta kaka.

Går politik och musik hand i hand tycker du? -Vi koncentrerar oss på msuik, inte politik.

Tror du musik kan ändra någons liv?- Självklart

Vad är det viktigaste för er, att ha en bra melodi, en bra text eller att ha en refräng som folk kommer ihåg? -Vi gör vårt bästa i texterna, vi gör de bästa melodierna och ifall folk gillar det blir vi glada.

Hur är en bra konsert med er? - En stor massa som blir vilda.

Hur ser den medelmåttiga Mouthwashdiggaren ut? - Vi har alla sorters fans.

Har ni bra kontakt med era fans? -Sedan 'Give 'em the boot 2' har vi fått email från hela världen.

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem bästa konserterna, fem viktigaste sakerna i livet? -5 bästa skivorna-1st Rancid album         Jay Z vol 3            Smashing Pumpkins-Siamese Dreams                           Bad Religion-No Control                         Oasis- Definately Maybe
5 bästa konserterna Guns and Roses-Wembley Stadium                       Michael Jackson BAD tour-Wembly Stadium                   Toast-Shake Some Action-Croydon  Rancid-Reading festival
 5 viktigaste sakerna i livet-luft
                                               mat
                                               vatten
                                               träning
                                               sömn

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt? -Lee Scratch Perry and Misfits boxarna är de dyraste sakerna vi har köpt. Senast köpta skivan är  Beenie Man-Art and Life,Dillinger-Cocaine in my Brain,Propaghandi-Todays
Empires - Tomorrow's Ashes.Första skivan jag köpte var:Please Hammer Dont Hurt Them-MC Hammer  Rattle and Hum-U2
Guns 'n' Roses-Appetite for Destruction

Idoler när du var liten? - Michael Jackson
     Ultimate Warrior
     Ian Wright
     Macauly Culkin
     Axl Rose

Vad tycker du om det nya sättet att kommunicera med email och internet och allt det där? -Det är skitbra, den mesta responsen vi får är genom email.

Någon favoritsida? - www.swedishbabes.com

Ni har en egen hemsida, är det viktigt och är det ni som gör allt på den?  -Javisst är det det, det är en kompis till oss som gör den, han är webmaster.

Framtidsplaner för dig? -Förhoppningsvis trunerar vi i Europe i mars/april.

Framtidsplaner för bandet?- ?????

Visdomsord? -Sluta kolla på TV och stoppa inte händerna i elden.

Nåt mer att tillägga? -Kolla vår skiva 1000 Dreams ute nu på Hellcat

RICH

Historia? -Bandet började 1995 som ett tremannaband med Ben som sjöng och spelade bas. Jag kom med 97 och tog över basen och lät Ben koncentrera sin på sången. Vi fick ett stort följe genom att spela i London med allt och alla. 

Några band före eller vid sidan av?- Jag var med i några band före men det belv aldrig något....

Berätta lite om varje medlem, familj, ålder och så vidare? -Jag är 22 år, jobbar inte just nu, skall koncentrera mig på bandet just nu...Något hemskt om mig...Jag kan inte komma upp på morgonarna.

När jag tittar på omslaget så ser jag en kille sitt med sin bas alldeles ensam, gillar ni inte honom eller varför sitter han en bit bort från alla? -Nah......! Vi är ALDRIG snälla mot Chris. Chris spelar trummor i bandet och gör ett bra jobb men vi älskar att slå honom halvt ihjäl ibalnd eftersom han har svårt att kommunicera med den mänskliga rasen.  

1000 dreams,det andra ni har gjort hur kan jag få tag på det? -Kolla in på vår hemsida www.mouthwash.org  för andra utsläpp. Vi släppte några skivor innan på Hotwok.

Är Hellcat ett bra bolag? -Yeah än så länge har de varit skitbra...

Hur gick det till när ni fick kontakt med dem? -Efter att vi spelade med dem 1998 i London så fick Tim en kassett som han gillade jättemycket, så det slutade med att vi skrev kontrakt med dem. 

Jag jämför er med Subhumans, Citizen Fish bad tycker du om det, vilka andra jämförelser för ni i recensioner? - Aldrig hört talas om dem, jag tycker nog att vi har ett eget sound, vår huvudmål är att försöka att göra något annorlunda, vi vill inte att våra skivor skalla låta samma som något annat band.

Bryr ni er om recensioner, vilken är den konstigaste ni har fått? - Det är trevligt om man får en bra recension men på samma gång måste man hålla sig på jorden och inte de gå en till huvudet. Annars kommer musiken att bli lidande gå nedåt ifall du tror att du är den bäste men det kommer alltid att finnas dåliga recensioner. 

Har ni någonsin ändrat något efter en dålig recension? -Nah, de flesta av de dåliga recensionerna är av folk som inte gillar oss, de är inte alls konstruktiva så vi har aldrig ändrat någonting.

Vad vet du om Sverige? -Inte sådär jättemycket.....jag vet att det är en stark punk/hardcore scen där vilket är trevligt. Jag har aldrig varit där men skulle gärna åka dit. Jag har hört att ni har snygga tjejer där.

Har du hört några svenska band? -Jag har hört de flesta av 'Burning Heart/Bad Taste' bands, snågra av dem är riktigt bra...

Ni är från England, hur är det att bo där just nu? -Det är bra...vi gillar det...det är där vi alla har växt upp så vi vet egentligen inget annat, centrala London är ett bra ställe på helgerna om man har pengar, vi bor ungefär 20 minuter från centrala London med tunnelbana, vi bor i södra London..

Finns det några bra band där just nu? -Oasis, Iron Maiden....

Finns det många hemlösa i London? Vad skall man göra med dem? - Ja, det finns en hel dle hemlösa runt om i London, det enda man kan göra för dem att låta regeringen bygga mer ställen att bo för dem.

Går politik och musik hand i hand tycker du?- Well Nej, msuik för mig är bara underhållning, ifall du vill vara politiker skriv en bok eller försök att bli vald till politiker...jag ser ingen mening för ett abnd att sjunga poltiska sånger, unga musikfans vill ha roligt idag... Jag säger inte att jag inte gillar en del politiska band..men för det mesta handlar det om att ha roligt och politik uttråkar mig.

Tror du musik kan ändra någons liv? -Yeah, eftersom den låter dej fly från den vardagliga stressen.

Vad är det viktigaste för er, att ha en bra melodi, en bra text eller att ha en refräng som folk kommer ihåg? -Att vara originell och göra vad du vill...

Hur är en bra konsert med er? - Bra singalong ...men intensiv.  

Hur ser den medelmåttiga Mouthwashdiggaren ut? - En kriminell....

Har ni bra kontakt med era fans?- Yeah, några av våra närmaste vänner kommer alltid och kollar oss när vi spelar i London.

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem bästa konserterna, fem viktigaste sakerna i livet?- Bästa konserter: Guns 'n Roses Wembley stadium '92.....
  Bästa skivor:  Faith No More  'Angel Dust'....
     Saker i livet:   Bra tider du inte glömmer.....

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt? -Senaste skivan jag köpte var Depeche Mode 'Violator', den dyraste var 'Darkroom
 Familia' som kostade ungefär 17 pund...

Idoler när du var liten? -Bruce Lee, Jackie Chan, Bret Hart.....vem som helst som kunde slåss och se bra ut på film.

Vad tycker du om det nya sättet att kommunicera med email och internet och allt det där? -Väldigt bra...det gör livet lite lättare

Någon favoritsida? - favoritsida....något med kvinnor.

Ni har en egen hemsida, är det viktigt och är det ni som gör allt på den?- Yeah vår hemsida ser riktigt bra ut nu...en vän till oss gör den... vi har inte mycket med den att göra men vi kommer att lägga till en del i framtiden. 

Framtidsplaner för dig? - Turnera och släppa mer skivor

Framtidsplaner för bandet? - Samma som ovan...och försöka att få ihop det bättre musikaliskt. 

Vidsomsord? - Lev glad...

Nåt mer att tillägga? -Hoppas att få träffa er alla snart och kolla in vårt debutalbum'1000 Dreams' ute nu på Hellcat records, Ha det bra, ta hand om er.