Wagner från Mollotov Attack skickade mig några skivor och vi har gjort denna intervju nu. De kommer från Brasilien och det är ett land fyllt med bra punk och hardcore januari-2018

 

Snälla berätta en liten historia om gruppen?

-Mollotov Attack föddes i ABC paulista, ett industrikvarter där punk hittade en perfekt miljö att utvecklas som en röst till bilindustrins arbetare. ABC är vaggan för att kämpa för arbetstagares rättigheter i Brasilien. Grupphistorien börjar 2005, med Bollaxa, Didi och Madruga, tidigare gitarrist, som lämnade bandet i december 2011. Jag kom med i bandet 2012 och det är lineupen fram till idag. Vår diskografi är en demo cd 2008, Resistência EP (2012) och fulllängdaren 'O homem é o que o homem faz' (2017), förutom flera hyllningar och samlingar.

 

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band på sidan?

 -Bollaxa, sångaren och bassisten är 33, jobbar som administrativ assistent och övar lite boxning. Han är också sångare i AxCxBx, ett hardcore band.

Didi, trummisen är 32, han är tandkonstruktör och målar bakgrunder(backdrop) för andra band på sidan.

Jag har en liten bilhandelsbutik och gör metallskulpturer på min fritid. Mitt tidigare band är Irmã Talitha. Jag är 38 år gammal.

Något dåligt om alla? Tja, låt oss säga att vi gillar öl väldigt mycket ... För mycket för att berätta sanningen !!

 

Jag kan höra mycket olika influenser men mestadels hardcore, UK 82 och lite metall etc? Favoriter från det förflutna?

 -Vi älskar några brasilianska hardcoreband som Agrotoxico, Lobotomia och Ratos de Porao. Naturligtvis gillar vi band som GBH och Discharge och några NYHC som Madball and Terror. Jag och Didi är också thrashmetal fans, så du har rätt, och metall kommer fram ibland.

 

Mollotov Attack är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Var ni inte rädda för att något annat band skulle heta så här? Varför ett engelskt namn när ni sjunger mest på portugisiska? Vilken är det bästa bandnamnet du känner till?

-När jag kom fanns namnet redan där, så jag är inte helt säker på orsaken till att det inte är på portugisiska. Attack är nästan samma ord på portugisiska (atak) och alla vet vad en molotov är i alla fall, så det blir väldigt lätt att förstå. Det måste finnas massor av band med samma namn eller mycket nära det, men vi bryr oss inte om det. Det viktigaste är den idé som den representerar.

Det finns några genialiska bandnamn som Bad Religion eller Misfits. Jag tycker om "No use for a name" också.

 

Vad är det bästa med att spela live?

 -Se människor i ögonen och inse att vi tror på samma saker. Vi är arga av samma skäl. Den energin är fantastisk. Det finns någon som dig själv där borta i publiken, och du har äran att vara hans/hennes röst.

 

 

Och var är bäst att spela? Och den värsta platsen?

-Vi gillar mycket att resa, så det bästa stället för oss är alltid nästa. Vi älskar att vara på vägen, och få chansen att känna nya platser och människor. Den värsta platsen tisll nu? Brasilia, kanske. Vi hade inte en bra tid där borta, men vem vet vad som kan hända nästa gång, va?

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Brasilien just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Det finns en liten publik för tung musik i Brasilien jämfört med de mest populära rytmerna, så det finns ingen plats i traditionella medier, som radiostationer eller TV för det. Hardcore och punk är och kommer alltid att vara en underjordisk kultur här.

Vi spelar mest med punk, hardcore, thrash metal, crust och grindcoreband.

 

Hur skulle du beskriva din musik i tre ord?

-Ärlig, aggressiv och nödvändig.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Vi lever punk-attityden varje dag. Även när du har svart slips, är punk fortfarande inne i dig. Det är på det sätt du tänker och på vad du väljer att stå för.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och de grejerna?

-Det är bra. Det låter din musik nå platser och öron som skulle vara omöjliga på annat sätt. Och vi tror att det viktigaste är meddelandet, så…

 

 

Hur är det att bo i Brasilien just nu? Politiskt? Fascister, vi har mycket problem med rascism här?

-Brasilien är förmodligen ett av världens mest förvirrade länder. Det har styrts av korrupta politiker sedan starten. Effekterna av allt detta rån är en befolkning utan utbildning, ingen kunskap om sina rättigheter, som accepterar allt absurda män i kostymer gör så naturligt och oundvikligt. Och fortsätter att rösta för samma tjuvar igen och igen och tro att allt kommer att förändras magiskt.

Även när vi pratar om rasism här så talar vi om en riktig röra. Vi är en djupt blandad befolkning och vissa av oss tror på rasemission. Och de är blandade i sig !! Det verkar som ett skämt, men vi måste slåss det varje dag. Det räcker inte att inte vara rasistisk. Vi måste vara antirasister.

 

Finns det några bra band från Brasilien nu? Är punkscenen/hardcorescenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Ja, det finns några bra band som släpper ut några fantastiska album, som Odiosocial och Downhatta. Vi kan säga att det finns en stor scen om vi tänker på landsdimensionerna. Det är nästan en kontinent. Men det är väldigt litet om vi talar om struktur och stöd. Band spenderar mycket pengar för att fortsätta spela.

 

Vad vet du om Sverige?

-Känns som en riktig bra plats att bo. Fri från våld, med nästan ingen fattigdom och full sysselsättning. Härifrån ser det ut som ett utmärkt exempel på jämlikhet. Vi kan säga att det är det motsatta mot det vi upplever här i Brasilien.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Jag gillar AntiCimex och Wolfbrigade. Brukade också till att lyssna mycket på "No fun at All" och "Millencolin" när jag var yngre, men känner inte till riktigt några av de nya grejerna. Jag väntar på paketet du har skickat mig för att bli involverad.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er? Är det lättare att göra texter nu eller var det lättare att göra det när ni var yngre? Ni gjorde Soldier Boy på engelska ??

-Soldier Boy var ursprungligen på portugisiska, med en liten del på spanska, som jag brukade sjunga. Eftersom jag inte talar spanska bestämde jag mig för att prova på engelska. Och det var som: "Åh, det låter bättre. Låt oss göra allt på engelska! "

Både jag och Bollaxa gör texterna, och vi påverkas av världen runt oss, det är orättvisa och ojämlikhet. Och vi pratar mycket om vänskap och moralisk uppmuntran också. Jag tycker att det blir lättare att skriva nu, med mer erfarenhet, en bredare bild av världen och en större tillgång till musik och information i allmänhet.

 

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om?

-Tror inte vi är inte det slags band som gör kärlekssånger, men ... vem vet ??

Allvarligt nu är vi ett antifascistband, så det är lätt att inse vilka saker du aldrig kommer att höra från oss. Vi kommer aldrig att stödja fascister, rasister, homofobi, sexism eller någon av deras sjuka idéer.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska sång?

-Musik, särskilt i den tredje världen, är ett starkt verktyg för att hjälpa människor att bli medvetna om sina rättigheter, om politiken i deras liv, så det måste gå hand i hand. Vi talar om politik i många texter, men det finns inga 100% politiska texter sedan vår första demo där du kan hitta låtar som "Caras marcadas" och "Classes exploradas" (typ"Samma gamla ansikten" och "Utnyttjade klassen" ).

 

Bästa politiska band/artist?

 -Jag tror verkligen inte på att ringa´in något bäst. Det är inte en tävling. Jag gillar Public Enemy och Rage Against the Machine mycket, inte bara för texterna, men attityden.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Ja det gör jag. Jag tror att varje konstform har denna kraft. En musik, en bok, en film ... Någon av dem kan förändra någons liv. Det har ändrat mitt.

 

Omslaget på er CD ser väldigt bra ut, är det viktigt att visa vilken typ av musik du spelar med omslaget? Din favoritomslag? Vem gjorde ert? Och har ni några bra skivbutiker i er hemstad?

-Oh ja, vi vill inte att någon söt mormor blir rädd för att välja fel CD efter omslaget, eller hur? Vi tror att hela arbetet måste vara sammantaget. Denna konst gjordes av en vän, en brasiliansk tatueringskonstnär som heter Eduardo Viriato. Vi visade honom titelsången och texterna och han utvecklade hela idén utifrån vad han tycker om det. Och vi älskade det bara. Det är bara perfekt. CD-namnet betyder "Män är vad män gör" och omslaget visar hur du kan vara både offer eller angripare, gott eller ont. Det är upp till dig att bestämma.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kan välja vad? som helst Tack igen för de andra skivorna du skickade mig ...

-Oh man, det är ett nöje att dela med oss ​​av våra vänner och veta att de är i goda händer som dina. Vi samlar alla skivor (oftast cd-skivor och vinyl), så vi skulle bli allvarligt besvikna om vi inte har gjort det, även om vi vet att en CD idag är inget annat än ett visitkort. Vi drömmer fortfarande om att släppa en 12 "vinyl.

 

Snälla berätta någon rolig sak som har hänt under er karriär och under några spelningar?

-Vi har en, men det är inte så roligt. Jo det var inte roligt när det hände. Vi var i Goiania för en konsert som avbröts två dagar före vårt flyg. Det blev en ledig dag, så vi gick en promenad, för att kolla till platsen eftersom det var vår första gång där. Här i Brasilien kan vi dricka offentligt, så spritbutiker ställer bord på trottoaren där du sitter och dricker din öl. Vi gjorde det när en tjuv kom och tog våra mobiltelefoner.

Vi skulle till Brasilia samma dag för ytterligare 2 spelningar och alla arrangörers telefonnummer, adresser och etc förlorades ...

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat tillsammans med?

-De är inte så unga, ungefär 30 år gamla och det finns också många gamla punkare. Vi saknar de yngre kamraterna, för vi tror att de är landets framtid, och det skulle vara viktigt att få dem med oss ​​och kämpa för ett bättre samhälle. Vi har spelat med många band vi beundrar, men de största var förmodligen Ratos de Porao, Colera, Olho Seco, Riistetyt, Terveet Kädet, Simbiose…

 

Var god ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste saker i livet?

-Skivor: Suicidal Tendencies - Join the army, Cabeloduro - Tudo que a gente tem, Charles Mingus - Blues & roots, Kreator - Outcast and Black Alien - Babylon by Gus vol 1. Men om du frågar mig det igen imorgon kan det ändras 100 %.

Konserter: Suicidal tendencies, Slayer, Misfits, Rage against the machine och Rolling Stones.

Saker i livet: Familj, vänner, musik, var den bästa personen du kan och vara ärlig mot dig själv.

 

Första, sista och dyraste skivan någonsin köpt?

-Den första skivan jag köpte själv var Metallicas Master of Puppets-cd. Den sista var en vinyl, Spin Doctors 'Pocket full av kryptonite. Och den dyraste var en Charles Mingus box, med 5 album.

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-Nej, vi är inte ett känt band, så det blir inte så mycket intervjuer. Det är fortfarande roligt.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historien och nutida och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ert band. Vilka fem hade du valt?

-Oh, Jimi Hendrix Experience såklart. Ramones också. Infectious Groove skulle vara trevligt också. Jag skulle gärna vilja gå ut på samma scen som Mr. Son House. Och Motörhead, förstås. Åh helvete, jag glömde Black Sabbath ...

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken ??

-Ja, jag är ganska säker på att det är. Det beror bara på vilken typ av musik du lyssnar på. Jag tror numera popmusik gör det motsatta. "Bli rik eller dö när du förösker"? Det är bara löjligt att någon med den typen av exponering väljer att säga den här skiten. Det är en inbjudan till frustration eller till och med fängelse.

 

Vilken är den mest udda frågan ni någonsin har haft i en intervju?

-Troligtvis den här!

 

Vilken är frågan du vill ha men du får aldrig. Snälla fråga och svara på den?

-Jag vet inte. Jag pratar mycket. Kanske något om gitarrer eller utrustning, som jag älskar.

 

Framtida planer för bandet?

-Vi ska ha möte den här veckan för att göra 2018-planer. Vi ser fram emot vår första internationella turné. Vi kanske åker till Chile i år. Och vi vill också åka på en europeisk turné 2019.

 

För dig själv?

-Jag har nyligen gift mig så jag vill vara en bra man, vill också lära mig ett nytt språk och studera musik lite mer. Jag har varit väldigt lat på senare tid.

 

Visdomsord?

-Gud, jag har inte något bra nu ...

 

Något att lägga till?

-Vill vill tacka dig mycket till Peter för supporten. Det är en ära att vara med i Skrutt Magazine igen. Också be om ursäkt för den dåliga engelskan. Jag vill bjuda in alla dina läsare att lyssna på "O homem é o que o homem faz" på Spotify, lägga till vår sida på Facebook och fortsätta att stödja lokala underjordiska band. Du gör scenen stark! Skål från Brasilien !!