Historia? Medlemsbyten osv?
-En väldigt sen och ganska blöt sommarnatt 2001 föddes idén om The Models. Ingen av oss som var med i början kände varandra sedan tidigare. Vi fanns knappt i samma bekantskapskrets. Det har varit lite olika medlemmar genom åren. Efter att förra sångerskan Anni lämnade bandet prövade vi lite olika folk på såväl sång som gitarr och keyboard. Men inget annat än att vara bara vi tre kändes helt rätt. Får se hur det ser ut i framtiden... Men som det är nu får alla plats både ljudmässigt och visuellt. Vi är verkligen en grupp och inte en persons egotripp. Vi behöver inte någon som står mitt på scen och kör solon genom hela låtarna.

Berätta lite om varje nuvarande medlem, ålder, jobb, familj, intressen och något hemskt om varje medlem?
-Allvarligt? Ja ha…
Kixi = Basist som för tillfället går en dansskola i München.
Maja = Trummis i Malmö som jobbar som telefonförsäljare. Spelar även i bandet Dolly Daggers.
Rebecka = Sjunger och spelar gitarr. Träffas lättast i Stockholm. Jobbar som arbetsledare. Håller också på med andra små musikaliska projekt vid sidan av.
Ålder? Unga och vackra!
Ngt hemskt… Det beror på vem du frågar. Det är väl inte alla som gillar oss dygnet runt… Vi är lite för snygga, lite för självgoda och har lite för bra självförtroende...

Är det bara positivt att vara bara tjejer i gruppen?'
-Ja faktiskt. Men det har nog mer att göra med att vi fungerar bra ihop som personer trots att vi är helt olika. Inte för att vi är tjejer…

Inget skivkontrakt? Är den här miniskivan det enda ni gjort på alla dessa år?
-Eh… nä. Skivan du fick är visserligen inte helt ny. Vi håller på och spelar in nytt material. Det är inte helt färdigt än. Ligger och väntar på oss i en studio i Stockholm.
Vi har inte stått helt utan kontraktserbjudanden. Men, hittills har vi föredragit att ha kontroll på allt själva. Visst hade det varit skönt att ligga på ett bolag som skötte det mesta åt oss… Vi är bara så trötta på alla skamliga förslag som följer med! Alla bra bolag får gärna höra av sig!
Vi har tagit vara på alla andra typer av promotiontillfällen istället. Som när vi var med på en MQ-kampanj eller fanns med i en replokalsinstallation på förra årets Where The Action Is-turnéen.

Vad är nästa skivprojekt?
-Vi håller på att spela in lite grejer. Blir förhoppningsvis klart i början av 2007.

Min recension av er skiva lyder så här: MODELS-NIGHTLIFE(CD-MAXI-CD) Det fanns en gång i tiden ett engelskt punkband som hette så här men det passar bättre in på de här tre tjejerna. Det är konstigt att de inte har något skivkontrakt men det borde ju komma när som helst…De skriver på sin hemsida att de jämförs med Donnas, Go-Go´s, Blondie men jag skulle vilja lägga till några band här….Girlschool, Runaways och lite tuffare akter. Jag menar inte att de spelar hårdrock men någonstans i allt det ösiga hör man en liten hårdrockare. De här 4 låtarna går direkt in i mitt hjärta och jag gillar verkligen gruppen och önskar de all lycka i framtiden.(SJU) 15/11-06 Kommentar på den?
-Kul att du gillar oss! Jämförelsen med Runaways har vi hört förut, men Girlschool var ny! Kan ju bara säga att om du gillar skivan kommer du verkligen att gilla oss live. Lite hårdare, lite ösigare och lite…stökigare….

Ni har gjort en video på Nightlife också....hur har man råd med något sådant när man inte har något bolag bakom sig?
-Martin Chab som spelat in videon kontaktade oss. Han hade läst en artikel om oss i tidning och kände att han ville hjälpa oss. Så han spelade in videon till en väldigt låg budget. Helt fantastiskt! Det finns faktiskt snälla människor i världen!

Snygg video förresten! Har den visats på TV något?
-Inte än vad jag vet. Men den har varit med på några olika filmfestivaler i Europa och USA.

Vad drar ni för typ av publik på era spelningar?
-Väldigt blandat. Allt från unga tjejer till gamla gubbar gillar oss. Men det är klart… Det beror lite på vilket ställe vi spelar på. Ute på klubbar är det oftast flest alkoholkåta killar som står och dräglar längst fram.

Spelar ni ute ofta?
-Vi brukar göra det. Just nu har vi en liten paus från livespelandet. Hände en olycka på en spelning i somras som gjorde att jag hamnade på sjukhus. Vill inte gå in på några detaljer. Helt sjukt. Så nu har vi tagit lite semester.

Vad är er styrka live?
-Energin och att vi har roligt! Helt klart. Att stå på scen och fungera ihop som band och ihop med publiken är otroligt beroendeframkallande!

Politik och musik är det något som ni anser hör ihop?
-Det har ju hänt, om man säger så… Politik finns ju i det mesta.


Bästa politiska band/artist?
-Brukar inte definiera musik eller artister efter politik. Men kolla upp The Culture In Memoriam om du vill höra lite politisk pop från Malmö.

Vad influerar er till texter annars?
-Saker som händer runt omkring en. Människor, relationer… Har hittills aldrig skrivit en text om något som handlar om något utanför mig själv. Självcentrerat kanske. Men det skiter jag faktiskt i. Orkar inte ta i världsproblemen. Håller mig till mitt egna lilla inbundna universum istället.

Kan ni tänka er att spela in låtar till något speciellt ändamål, politiskt eller något annat?
-Ja, varför inte.

Finns det några bra band i Sverige nu tycker ni?
-Det finns otroligt mycket bra svensk musik just nu! The Models! Division of Laura Lee! Snuffed By The Yakuza! Johnossi! The Animal Five! Det finns ju hur mycket som helst!

Vad betyder ordet punk för er....är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-Punk är definitivt mer än ett ord. Utan punken hade jag aldrig vågat spela i band. Lärde mig spela gitarr till Ebba Grön-låtar. Fast jag har aldrig direkt lyssnat på svensk punk. Är uppvuxen med gammal amerikansk garage, punk och new wave. Hellre Dead Boys än KSMB, om man säger så…

Blir det mycket intervjuer? Är det tråkigt?
-Enda gången det blir tråkigt är när den som ställer frågorna inte vet vad de själva vill ha svar på. Vi blev intervjuade av en lite äldre dam en gång. Hon var inte intresserad av musik och visste inte alls vad vi höll på med. Fattar inte varför hon blev skickad för att prata med oss egentligen.

Ni har blivit intervjuade på radio också P1 var det väl, varför P1?
-P1, P3, lokalradiostationer… P1 har eller hade i somras i alla fall ett program med tydlig genusprofil. De gjorde en grej om Shemusicfestivalen som vi var med på… Eftersom vi både spelade och jag var på affischen så gjorde vi en del intervjuer i samband med den festivalen.

Finska radion , hur kommer det sig?
-En finsk radiokanal kom också och gjorde en grej om den festivalen. Väldigt roligt att lyssna på eftersom ingen av oss kan ett ord finska… Festivali!

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
-Skriver bara önskelistor...

Första senaste och dyraste skivan du köpt?
-Första skivan? Ja du. Ingen aning. Men första cd:n jag köpte någonsin var en samling med The Sonics. Eftersom jag är född på 70-talet så var mina första skivor vinyl.
Har ingen aning om dyraste skivan. Ska man ha koll på sånt? Vi har några hyllmeter skivor här hemma men jag kategoriserar inte musik i dyraste eller senaste. Jag är periodare och lyssnar väldigt mycket på en sak i taget. Lite enkelspårigt… Köper inte så mycket skivor just nu. Senaste skivorna är några garagesamlingar som min pojkvän burit hem...

Den mest pinsamma skivan i samlingen?
-Sysslar inte med pinsamheter!

Framtidsplanerna för bandet?
-Det var ju det där med att slå igenom, erövra världen och bli lite större än vad som är bra för verklighetsuppfattningen.

För dig själv?
-Alltid stora men ganska vaga planer…

Ni vet att det fanns ett gammal engelskt punkband som hette Models eller? Jag tror de gjorde en singel eller något....jag tror någon i gruppen senare blev medlem i Adam and the Ants?
-Det fanns ett The Models i Australien också. I början när vi startade bandet fick vi höra att det skulle ha funnits något band i Göteborg. Vet inte om det stämmer. Klart vi inte kan vara ensamna om ett sånt bra bandnamn!

Visdomsord?
-Frukt är också godis. Öl är också mat. Vad mer vill du veta? Vi är fulla av visdomsord.

Nåt att tillägga?
-Alltid. Men det känns som om jag babblat på ganska bra redan nu…
Men håll koll på när vi dyker upp på scenerna runt om i landet igen! Du kommer ångra dig om du inte är där och har kalas med oss!