MisterFuzzyB

 MisterFuzzyB är bara en person som gör musik men låter som många määnsikor. Här kan du läsa en intervju med honom...oktober 2021.

 

Snälla berätta historien om gruppen?

-Det är en lång historia...Jag spelade tio år i ett coverband med RHCP-låtar men mitt mål var att skriva våra egna låtar parallellt under namnet Femme Fatale som släppte ett bra album 2010.( https://femmefatale.bandcamp.com ) Men tio år med mer än 1000 spelningar i Europa var en enorm sak och det var också dåligt för vårt förhållande. Så 2013 lämnade jag bandet med önskan att gå solo och spela alla instrument och sjunga. Det tog mig fyra år att hitta min röst med intensiva sånglektioner, och 2017 spelade jag in mitt första album "Chapter One".  https://open.spotify.com/album/3qpa2464my7aezxNxZcTrP?si=2gaRECeGT-q4eX67f_3Rrw&utm_source=native-share-menu&dl_branch=1. Det släpptes i numeriskt format för det franska märket XPlose Music, och på CD 2018.

 

Berätta lite om alla medlemmar i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band vid sidan? 
-Det här är bara jag! Jag gör allt själv (gitarrer, bas, tangenter, trumprogrammering, sång och bakgrundssång) och jag spelade in det själv också, gjorde mixen och mastringen! Det är 100% MisterFuzzyB DNA! Självklart var jag tvungen att hyra in ett band för turnén efter det första albumet, en krafttrio med två tjejer på bas och trummor. Men till "Pain & Euphoria"-turnén vill jag ha stans bästa musiker för det finns så mycket bakgrundssång så de måste vara bra sångare också.

 

Jag kan höra mycket olika influenser och jag nämner band som Nirvana, Blur, Oasis, Franz Ferdinand i min recension? Favoriter från förr?   
-Det är konstigt för jag har aldrig varit Nirvana- och Oasis-fan, men för Blur ja har du rätt! Det är sant att jag är ett stort fan av bandet och Graham Coxons solokarriär också, och ja jag gillar Franz Ferdinand.

 

MisterFuzzyB är du nöjd med namnet?  Hur kom det upp?  Vad betyder det? Var du inte rädd att något annat band skulle heta så här? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?   
- Det kom ut när jag var ute med mitt RHCP-coverband, sångaren presenterade mig ofta för publiken som Mister B från mitt riktiga förnamn Bruno, och senare när jag kom på att jag är förtjust i Fuzz Pedal-effekten och innebörden av en suddig personlighet, slog jag ihop allt. Så här är jag, Bruno Dumarais under MisterFuzzyB:s artistnamn.

 

Vad är det bästa med att spela live? Har du gjort något sedan covid-19 kom? 
- För mig är det en sexuell helande som Marvin Gaye sjöng den, jag gillar att svettas under en föreställning och lukta på publikens svettning! Jag har inte gjort någon show sedan Covid 'för jag inne i min studioinspelning "Pain& Euphoria".

 

Och var är det bäst att spela? Och det värsta stället? 
-Belgien! Publiken är alltid otrolig där! Det värsta stället är att turnera på barer i Frankrike, mitt land, jag vill inte göra det här längre. Folk är mer oroliga för sina drinkar, och oftast inte särskilt närvarande för bandet ...

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Frankrike just nu?  Vilka typer av band har du konserter tillsammans med?   
- Det är svårt eftersom Frankrike inte är ett rockland, jag får se mig utomlands som Sverige med en enorm Rock and Metal-publik!

 

Hur skulle du beskriva din musik med tre ord?

- Jag är inte så bra på att beskriva... det är en knepig fråga 'för mitt första album var en konstig blandning av Dark Rock och Funk, och det nya är definitivt Power Pop Rock, mer kommersiellt.  

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil? Jag vet att du inte spelar punk, men du har säkert en åsikt om det? 
-Ett sätt att leva! Förresten, jag är en punkrockare, sanningen är att jag blev av med körkortet förra månaden. Jag somnade när jag körde och körde in på en trottoar framför en polisbil...

 

Vilken låt/album eller grupp var det som tog dig in i musik och du bestämde dig för att spela  själv? 
-Jag spelade redan gitarr, men när jag såg Jimi Hendrix Experience i Monterey blev det allvar...

 

Vad ska en ung kille göra idag för att chocka sina föräldrar som vi gjorde när vi var unga? De har redan sett allt ;-)?  
-Det är en helt annan generation... Jag menar för dem spelas allt ut på webben och telefonappar som Instagram och TikTok, så jag tror inte att det är en arg generation och de känner inte för att jävlas med de vuxna.

 

Hur är det att bo i Frankrike just nu? Politiskt? Fascister?   
- Frankrike är ett bra land för livskvalitet och sjukförsäkring, men för Rock Musik är det inte rätt plats att vara, definitivt. Jag är allergisk mot politik så jag kan inte säga något om det, och vi har inte många Fascist-frågor...

 

Finns det några bra band från Frankrike just nu?  Är punkscenen/metalscenen/hardcorescenen/indiescenen stor? Hur är det i din hemstad? 
-Ja , det finns tusentals band som alla försöker bli framgångsrika utomlands för som jag sa det är det en enorm brist på skivbolag och bokningsagenter för den här typen av musikscener i det här landet och det har alltid varit så här tyvärr ...

 

Vad vet du om Sverige?  Har du varit här nån gång? Vad är typisk svenskt? 
- Jag vet att du har tur för till skillnaden från Frankrike är att det är ett väldigt Rock and Metal-land, så jag skulle vilja hitta en Bokningsagent för att turnera där, och i Finland, Norge och Danmark också! Alla skandinaviska länder förresten. För mig betyder Sverige tolerans och respekt för naturen, men också skidåkning! Jag är galen i längdskidåkning! Jag brukade träna mycket som barn.

 

Har du hört några bra band från Sverige? 
- Ja, det är där Yngwie Malmsteen föddes och även om jag kan tycka att han är lite irriterande ibland så är han fortfarande en otrolig gitarrist. The Hives är fantastiska på scenen! Faktum är att jag är ett stort fan av Hanoï Rocks, ett gammalt finskt band, och jag älskar också solokarriären för deras sångare Michael Monroe.

 

Dina texter, vem gör dem och vad påverkar dig? Aldrig på franska? 
- Jag kan bara skriva om vad jag lever för och på engelska för det är min kultur och jag tycker att det franska språket låter hemskt.

 

Berätta lite om texten på följande låtar 

Blind - Det är en cover av min favoritgitarrspelare, vän och gitarrhjälte Stevie Salas, han föreslog för mig att jag kunde göra en av hans äldre låtar så jag sa: varför inte? Men jag gjorde det på ett helt annat sätt! Du känner knappt igen originalet.

I don´t care Det är en punklåt som säger låt mig göra vad jag vill göra, och leva som jag vill leva eller stick åt helvete!

Psykedelic resort Den här är speciell. Mitt i skrivandet av "Pain & Euphoria" hade jag ett författarblock och jag var livrädd och föll i djup depression, så jag åkte till ett psykiatriskt sjukhus i en månad och de hjälpte mig med mina rädslor och blockeringar mycket effektivt. Sen kom jag tillbaka till min studio redo och stadigare! Så jag valde att skriva en rolig låt ur en sorglig historia.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om? Eller är inget heligt? 
- Jag är ateist så jag skriver inte om religiösa saker och jag skriver inte om pedofili heller.

 

Politik och musik, går det hand i hand?  Vilken är din mest politiska låt?  Är det viktigt att få ut sina åsikter inom musik? Eller är det okej att spela musik och inte sjunga om politik? 

– Det är okej för mig att spela musik och inte sjunga om politik, jag är inte intresserad av det. Jag tycker faktiskt att politik suger och jag mår bättre långt bort från det.

 

Bästa politiska band/artist? 
- RATM, tycker jag.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, jag menar människor som lyssnar på musik?  Har ni några exempel på det? 
-Ja definitivt med tonåringar, de är som en svamp. Ledsen att jag inte har ett exempel i åtanke.

 

Ditt favoritskivomslag alltime?  Vem gör dina omslag?  Och har du några bra skivbutiker i din hemstad? Köper du många skivor själv? 
-Alla Led Zeppelin-omslag av Dread Zeppelin! Mina skivomslag är gjorda av min kusins man, han heter François Bégnez och han är en mycket begåvad grafisk formgivare.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad skulle du föredra om du kunde välja vad som helst? 
- Ja, det är klart! Folk behöver ett objekt för att hålla i och titta på texter att läsa. Jag är förtjust i Vinyl och deras comeback gör mig lycklig.

 

Snälla, berätta en rolig sak som har hänt under din karriär och under något gig? Med det här bandet eller med något tidigare band du varit i? 
- Med Femme Fatale klättrade jag upp på bardiskar helt naken med min gitarr och valde stagediving för att komma tillbaka på scenen. Du kan inte föreställa dig hur många gånger mina privata delar berördes. Oh my... Kommer inte att glömma det...

 

Hur ser din publik ut? Vilka människor saknar du på dina konserter? Åldrar? Vilket är det största bandet du någonsin spelat tillsammans med?  
- Min publik är fans av bra rockmusik. Jag saknar mina mest upphetsade och galna fans, alltid här för att stödja mig! Alla åldrar är där, från tonåringar till människor i 60-årsåldern. Jag gjorde öppningen av "Kill The Young" när jag spelade i ett band som hette "Kiss Me". Ett bra minne.

 

Ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet? 
-Are you experienced? Av The Jimi Hendrix Experience / The Reality of My Surroundings av Fishbone / When The Pawn av Fiona Apple / Mother's Milk av RHCP och Shadows Collide With People av John Frusciante men jag kan ge dig en annan lista varje dag! Konserter : Fishbone på « My Surroundings Tour » / King's X på « Live Love in London" promotionjturné / Stevie Salas "Live at the Music Academy International" / Screamin' Jay Hawkins « Live in NJP » och Aerosmith varje gång jag såg dem! Det är ett svårt val, det finns så många skivor och konserter som betyder mycket för mig... Jag kan inte hjälpa det, låt mig nämna Hawksley Workman och hans fantastiska « (Last Night We Were) The Delicious Wolves» Saker i livet : Kärlek, min fru, min dotter, musik och god matlagning!

 

Första, sista och dyraste skivan någonsin köpt? Den mest pinsamma skivan i din samling? 
-Först: Living Color "Time's Up" Senaste: Mammut WVH Dyraste: Ledsen kommer inte ihåg... Det mest pinsamma: Min Mariachis CD:s samling!!!

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer? Vad föredrar du, mail, telefon eller liveintervjuer? 
– Nej, jag uppskattar verkligen intervjuer och det är inte för mycket. Jag föredrar liveintervjuer, det är mer interaktivt.

 

Bryr du dig om recensioner? Vilket är det mest märkliga du någonsin fått, med det här bandet eller något annat band du har varit i? Har du någonsin ändrat något efter en dålig recension? 
- Ja, självklart! Det mest märkliga var av ett Webzine med en ung tjej som hade många stavfel. Det var med Femme Fatale och jag har tur för jag har aldrig fått dåliga recensioner!

 

Vilka band jämför folk dig med (förutom de jag har jämfört dig med), är det tråkigt att folk jämför dig med andra band eller är det förståeligt? 
- Folk jämför mycket och ibland är det konstigt. Men det är alltid intressant att försöka förstå orsakerna. Du kan lära dig av det.

 

Om du kunde välja fem band från förr och historisk band och nutida band och både döda och levande band för att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-PJ Harvey / Fishbone / Jimi Hendrix Experience / Stevie Salas / Andy McCoy.

 

Är musik ett bra sätt att komma ut med frustration och bli en trevligare person utanför musiken?? 
- Ja, helt klart! Musik är lugnande, även om det ibland gör mig besatt...

 

Vilken är den märkligaste frågan du någonsin har fått i en intervju?

-Inget som kommer upp i mitt huvud...

 

Vilken är frågan du vill ha, men du aldrig får. Snälla, fråga den och svara på den? 
-Tar du hand om dina texter? Ja, de är lika viktiga som musiken för mig.

 

Framtida planer för bandet? 
-Hitta en europeisk och amerikansk bokningsagent!

 

För dig själv? 
-Ta hand om min lilla familj.

Visdomsord? 
-Ha tålamod.

 

Något att tillägga? 
- Jag hoppas att "Pain & Euphoria" blir framgångsrik i Sverige!

 

Ölfavoriter? Om du tog en öl , vilken sort skulle det vara? 
- Ja, det är det. Jag har varit nykter sen juli för jag har haft för många problem i mitt liv med alkoholberoende... Den sista låten på min nya skiva heter « Sobriety ». Men när jag fortfarande drack var min favoritöl « Chouffe », en mycket stark belgisk öl.

Köp gärna skivan här