Den här intervjun drog ut på tiden och känns nästan som en turné. Vi startade den via MSN i mitten av augusti och avslutade den den 21.e september. Vi tog den i tre delar precis som Misconduct tog sin turné men det blev ganska bra till slut. Fredrik som är sångare och låtskrivare i gruppen var mannen som var snäll nog att lägga tre timmar av sitt liv i mina händer.

När vi hörs första gången så är han i Berlin för att träffa sponsorer och för att förbereda sig för en spelning dagen efter med Bad Religion. Andra band som de kommer att spela med under denna del av turnén är band som Civet, Adicts, Agnostic Front och Strike Anywhere. Killarna i Misconduct lever på musik . –Jag jobbar bara med musik jag driver Side By Side Records och Side By Side Booking, Sedan har jag en egen rockklubb i Karlskoga som jag kör ganska hårt med. Danne som spelar trummor kör bara MISCONDUCT just nu. Erik som spelar gitarr och Simon som spelar bas jobbar extra i en musikaffär då och då

Han har ju som sagt egna skivbolaget Side by Side Records och man kan ju undrar varför skivan kommer på I scream Records istället för som tidigare på det egna bolaget.  Men denna gång hade Fredrik bestämt sig för att bara vara artist och fokusera på det och inte behöva göra reklam osv för skivan och de fick en hel del erbjudanden från olika bolag men I Scream kom med det bästa erbjudandet och de hade en väldigt vettig plan för bandet så Fredrik tycker att det känns jättebra med I Scream.

Att de verkar större i Europa än i Sverige är något som Fredrik håller med om även om det på den sista turnén i Sverige som de gjorde i April/Maj märkte en stor skillnad och de fick väldigt bra respons och hade fullt hus på spelningarna. De blev ju även inbjudna att spela med Rise Agaianst på Sticky Fingers som en försmak på West Coast Riot och det var en fantastisk upplevelse tycker han.  Han tycker annars det är väldigt att roligt at spela på olika ställen och i olika länder och har egentligen inget favoritställe men Tyskland är ändå det land de gjort mest konserter i.- Annars är ju Kanada jävligt kul också, utbrister Fredrik.

Rise Against är ett band som jag just tänker på när jag hör Misconducts nya skiva One Step Closer och jag undrar lite hur Fredrik tycker att deras musik har utvecklats sedan starten. Han tycker att de har utvecklats väldigt mycket som band och även att han som låtskrivare har utvecklats. De har hittat sitt eget sound och Fredrik tycker att när man hör en av deras låtar så tycker han att det hörs att det är Misconduct. Det här trodde i alla fall inte jag när jag hörde deras första demo för många år sedan. När de släppte förra skivan United as one fanns ju inte Spotify och inte heller Itunes i samma utsträckning och det såldes mer skivor så därför tror Fredrik det är svårt att säga hur många skivor de säljer men enligt skivbolaget går det bra.  –Förr var det guld att sälja 50000 skivor i Sverige men numera är det 10000 och om vi säljer 5000 plattor så är det nog väldigt bra för att vara ett punkband.

Att folk laddar ner musik gratis är ett problem som Fredrik ser dubbelt på för på samma gång som han har skivbolag och vill att folk köper hans skivor så har det varit skitbra för Misconduct som han uttrycker sig. Det kommer jättemycket folk på konserterna och de bryr sig inte så mycket om om skivan laddas ner eller köps för de flesta köper skivan på en livespelning för att supporta dem och de säljer en hel del merch på sina konserter också. T-shirts, hoods går bra liksom pins, klistermärken, kepsar, polo-shirts och basketlinnen likaså.  För att gå tillbaks lite till skivan igen så tycker i alla fall jag att det är en skitbra skiva och lätt deras bästa och jag undrar om det finns något som de kunde gjort bättre på den men Fredrik tror inte det. -Yes den är svinbra och vi är jävligt stolta och nöjda. Jag tror inte vi hade kunnat gjort just denna platta bättre och det känns lite som en drömplatta för oss. Du vet en sån där platta som man alltid hoppats på att man ska få göra

Just denna dag var ju Fredrik som sagt i Berlin och jag var där för första gången förra året och förälskade mig i den staden. Fredrik gillar också Berlin mycket och tycker alltid det är kul där. Man har aldrig tråkigt där och det finns en del historiska saker som Fredrik är intresserad av där för historia är ett av hans intressen. En annan sak med Berlin som är positiv är alla deras skivor och ett besök på Coretex i Kreuzberg är alltid nödvändigt. Hans historieintresse visar sig ibland i hans texter och han tycker det är viktigt att veta att man har mycket att lära av sin historia och viktigt att man inte glömmer sin historia. Han tycker om att blanda personliga saker, historiska saker i sina texter och på nya skivan blev det lite blandat anser han.  -På denna skiva blev det ganska blandat, det beror lite på vilken fas man är i och vilket humör man är på. Det blev några riktigt personliga låtar men samtidigt försöker jag skriva så de flesta ska kunna identifiera sig med ämnen som jag tar upp

Efter många om och men så fortsätter intervjun några veckor senare och vi tar vid där vi slutade för just idag är det den stora valdagen den 19:e september. Fredrik börjar med att berätta att Danne precis kom hem från London och det är en massa på gång där med spelningar osv och det blir nog av framåt våren 2011 för på de europaspelningarna de har haft nu har inte Storbritannien varit inkluderade för att senare i november-december i år komma ut i Sverige och den 19 november kommer de hem till oss i Göteborg och en spelning på Sticky Fingers. Eftersom det är val idag så är den självklara frågan om Fredrik har röstat och vi har båda röstat åt vänster men enligt de första tendenserna så verkar det bli Alliansen som vinner(och det gjorde de ju tyvärr och SD kom in). Fredrik säger att det är klart att han har röstat och det är Alltid rött-alltid rätt som han säger. Själv var jag och kollade på de rödgrönas valspurt igår med en massa band som spelade och jag undrar om det är något de själv skulle kunna göra eller är det att måla in sig i ett hörn politiskt? -Det skulle vi absolut kunna göra säger Fredrik och fortsätter, men det kan säkert vara ett sätt att måla in sig men man måste ta ställning och nu verkar Sverige ovanligt lamt. Jag har lagt min röst och läser man mina texter så är det nog inte jättesvårt att förstå vilken sida jag står på politiskt.

Så nu verkar det som om vi får dras med fyra år till och dras ner i fördärvet av Alliansen men Fredrik blir i alla fall namne med statsministern och därför undrar jag vad han skulle ändra på om han vore statsminister. Han skulle satsa stenhårt på skolan och höja statusen för våra lärare som är viktiga nyckelpersoner för ungdomar. Sverige ligger redan långt framn är det gäller stöd till musik och band men om idrott är ett huvudämne i skolan så varför kan inte musik vara det även i gymnasieskolan anser Fredrik.-Vi gör ofta jämförelser när vi e på turné med våra kompisar från Tyskland, Frankrike, England etc och de har ju inte alls den möjligheten som vi har till att repa o bilda rockband med hjälp av diverse studieförbund.

Nu skiter vi i politiken och går över till musiken igen. Jag undrar hur den korta turnén som Misconduct gjorde nyss funkade och får ett skratt som svar. Korta? undrar Fredrik och berättar att de började sin sommarturné den 2 juni och avslutade den 6 september och att de gjorde sin turné i tre delar. Jag trodde det började  i augusti när jag startade denna intervjun men var helt fel ute. - Nej vi började 2 Juni med första delen till Europa och sen hem för en svensk festival och sen spelning med Rise Against på warm up för West Coast Riot. Sen till Holland och lira med IGNITE sen åkte vi direkt till Frankrike och sen Spanien, Frankrike igen, Italien, Slovenien, Tyskland o sen avslut i Holland igen. Så såg del 1 ut. Spelningen med Bad Religion var helt magisk menar Fredrik. Hände grymt massa kul men spelningen med Rise på Sticky i GBG va ju en riktig höjdpunkt.

Tillbaka lite i tiden nu och på min fråga angående om det varit många medlemsbyten berättar att  den lineup som är nu är den mest solida men några medlemsbyten har det varit genom åren. Men den lineup som är nu är bättre och hungrigare än någonsin berättar Fredrik och att deras nya skiva One Step Closer är som sagt tidigare en drömplatta de har fått gjort.-Enligt mig så hittade vi vårt sound på "United As One" plattan som släpptes i Sverige 2004.

Jag förstår att musiken har ändrat medlemmarnas liv men kan en lyssnares liv ändras dramatiskt av musik i allmänhet och av Misconducts musik i synnerhet. Om man skall tro deras fans så kan det faktiskt vara så för de träffade en kille i Berlin som kom upp till dem efteråt och visade sin rygg och sin tatuering där och han hade tatuerat in No Boundaries med Misconducts typsnitt. HAn förklarade att den låten hade hjälpt honom igenom en mycket svår tid och inspirerat honom positivt. - Helt fantastiskt om MISCONDUCT kan vara en positiv kraft för våra fans, det är ju precis det man vill med musiken. Inspirera folk liksom.

Fredrik tror säkert att de kommer att spela ihop som 65-åringar , bara de tycker det är roligt att spela så ser han det inte som något hinder även om kanske hoppen blir lägre och han menar att deras musik inte har några åldersgränser och det är ju tur för mig eftersom jag är 47 år. Själva är de bara 19+ men vete fan om jag tror på det. Ordet punk har aldrig varit just bara ett ord utan för honom är det mer attityd och inställning än att det är om man har tuppkam och en trasig Gibson-gitarr. - Genom att möta livet med ett öppet sinne och vara uppmärksam på sin omvärld och alla kan ju göra en liten insats varje dag.

Att beskriva sin egen musik med tre ord kanske inte alltid är så lätt men Fredrik försöker med Positiv, ärlig och betydelsefull och det är ju precis så man vill ha punk. De har en låt som heter Peace, love & Unity och det är något som de verkligen strävar efter. Exakt det är punk for honom och alla i Misconduct. Det är egentligen lika svårt att säga fem skivor som betytt mycket för honom och han tycker att det finns 100 skivor som är viktiga men väljer ändå dessa fem med en liten förklaring efter varje. -Oj finns så många skivor som betytt mycket för mig så tar bara 5 av alla viktiga

 Ebba Grön "1978-1982" Fick in mig på punk

 Gorilla Biscuits - "Start Today" Fick in mig på melodisk hardcore

 Bad Religion - Against The Grain - Fick mig att vilja starta ett eget punkband

 Minor Threat - Complete Discography Fick mig att inse storheten med bra punktexter

 Social Distortion - "White Light, White Heat, White Trash" Inspirerade min rockiga sida

 Vi hade inte funnits och låtit som vi gör utan Sex Pistols, Ramones, Kiss etc men du fattar.

Nu är det dags för det andra breaket i intervjun men vi återupptar intervjun tisdagen efter valet och precis i samma veva som vår intervju skulle återupptas så hade Fredrik ett samtal från LA och en agency där som ville att de skulle komma över och spela och det tyckte Fredrik lät ”coolt” och när jag frågar Fredrik om de har varit i USA tidigare och spelat får jag det lite kryptiska svaret….både och? Han förklarar:- Vi har turnerat Kanada massor men bara gjort något enstaka gig i USA i samband med Kanada turnéer.

Tidigare i intervjun snackade Fredrik om sponsorer och det har de en hel del och det underlättar verkligen att ha sponsorer när man är ute och spelar så mycket anser Fredrik. De samarbetar med många ganska märken så som på kläder så har de ett exklusivt avtal med KOPPARTRANS, När det gäller skor och apparels så är det VANS, Trummor är det PEARL, Gitarr har de ESP Guitars och LTD. Gitarr och Basförstärkare har vi MESA BOOGIE, Cymbaler har de ZILDJIAN, Trumpinnar har vi WINCENT, Plektrum, Pedaler och Strängar har de DUNLOP, Trumskinn har de REMO och sedan samarbetar dei med SHURE som gör våra trådlösa system och mickar. Tyvärr blir de inte sponsrade av ICA med gratis mat för då skulle ju ICA_Stig kunna ha varit med också ;-)

Men när vi ändå är inne på samarbete så skall de bli bättre på det och att samarbeta mer med andra band och de jobbar ju ihop med en del band overseas och i Europa. - Men i höst kommer vi samarbeta mer med svenska akter. Det finns ett band från Falkenberg som heter A SILENT ESCAPE (ex UNION SQUARE) som vi ska turnera lite med i höst. De låter jävligt bra tycker jag, skön punkrock med mycket melodi och känsla och modernt men skönt som fan. Vi kommer ta med dom på ett antal gig på vår "One Step Closer" Sweden tour i November & December.

De spelade på en rockfestival i Tyskland i somras och kom då i kontakt med Sonic Syndciate och det är ett band som Fredrik gillar och som han tycker låter bra och framförallt är de väldigt schyssta som han säger. Sedan har de ett riktigt bra band från deras egen hemtrakt som heter Same old Story och det är ett band som han gärna skulle ge ut på sitt skivbolag om han hade haft tid så nu förmedlar han band  istället till andra.  Han har lite för mycket med sitt eget artisteri för tillfället. – Dessutom är jag mer peppad än någonsin att satsa på Misconduct just nu.

Det är väldigt blandat med folk ute på konserterna och många kanske tror att det bara är punkrockare som gillar gruppen men de har allt från streetpunkare, HC-kids, metalfolk, skalovers, popsnören,  tjejer, killar, gamla, unga… Jag funderar att gå och kolla på Sticky på gruppen när de kommer i november eftersom jag aldrig sett dem live och Fredrik lovar att alla som kommer skall bjudas på en riktigt resa som han uttrycker det. På tal om resor(hur fan fick jag till den associationen eller övergången) så spelar de en låt på svenska på den senaste skivan och jag undrar om det kommer att bli något återkommande. - Ah jag tror faktiskt det och jag har börjat gilla svenska mer och mer och jobbar faktiskt med en lite ösigare låt på svenska. Vi får se om den kommer med på nästa platta och har redan valt 3 nya låtar till nya plattan haha.

Ulf Lundell, Neil Young osv ger ut boxar med outgivet material och man kan ju undra när Misconducts box kommer och Fredrik berättar att de har en del godingar som inte är utgivna och en del covers. De har gjort en del covers och då av band som  7 seconds, Gorilla Bisquits, Youth of Today, Skäms, Arabens Anus, Ebba Grön, Blå Tåget, Alice Cooper, Ramones, Misfits, Bob Marley, Blink 182 och bland låtarna de gjort finns Staten och Kapitalet, 800 grader, We´re only in it for the drugs, Blommor och Bajonetter. De har ju gjort en hel del videos till sina låtar också så som till No Boundaries, New Beginning, Side By Side och Iron Lion Zion och de har visats på ZTV och MTV men där visas väl inte så mycket nuförtiden. Jag trodde det var helt ute med videos men Fredrik säger att det är nog det motsatta egentligen. -Jag tror det egentligen är mer "inne" med videos än någonsin. Bara det att ZTV o MTV har bytts ut mot YOUTUBE där kidsen själva agerar VJs.

Jag fick ju skivan för några månader sedan men vill självklart att det skall komma en ny men nästa skiva släpps tidigast våren 2012 , nu gäller  lansering i USA/Kanada, Japan och Australien och det blir mycket turnéer för gruppen. Det sista Fredrik vill hälsa till alla läsare är. -Yes till alla där ute: Se till att skaffa våran nya platta "One Step Closer", Kolla in vår nya video/singel "Closer" på YOUTUBE och håll ögonen öppna efter ett gig nära er!!! See ya in the PIT!