Jag har intervjuat denna grupp två gånger innan 2006 och 2008 och nu har den gått 15 år och en ny medlem har tillkommit och nu har de ett nytt album på gång också....juni-2023

 

Hej igen det var 15 år sedan jag senast intervjuade er, vad har hänt sedan dess?

Bil: Hej Peter! Kul att höra från dig! Ja, 15 år har flugit förbi precis sådär.... Galen! Livet har hänt sedan dess och det bara fortsätter att rulla på och verkar gå snabbare och snabbare för varje år som går.

 

Ni har inte släppt en ny skiva sedan 2010, varför?

Bil: Vi tänkte att vi släppte så många skivor fram till dess att världen behövde 13 år för att komma ikapp haha.

 

Har ni några grupper på sidan av Mcrackins?

Bil: Ja, vi har alla andra saker på gång utanför Mcrackins. Om du minns gjorde jag ett soloalbum redan 1997 och har också haft släpp tidigare med andra bandprojekt som The Doormats, Deltoros &; Hub City Losers Club. Mer nyligen, 2015, träffade jag J Prozac från The Prozacs och släppte ett album under bandnamnet Doubtfire, och i år hade jag en singel släppt av ett band som jag kastade ihop med några gamla kompisar som heter Old Fuxx. Fil släppte en singel för några år sedan med sitt band Fil Mcrackin &; The Hens. Spot släppte nyligen ett soloalbum och har gjort några album med sitt band Dirtbag Republic. AC Mcrackin, vår nyaste medlem, arbetar för närvarande på sitt första soloalbum. Så vi håller oss själva upptagna kan man säga.

 

Jag har firat min 60-årsdag, hur gammal är ni nuförtiden, är ålder bara en siffra eller känner ni er gamla nuförtiden?

Bil: Grattis till 60 Peter! Det är en stor milstolpe. Är detta en trickfråga? Kom igen Peter, du måste veta att eftersom jag är ett ägg åldras jag aldrig. Jag ser fortfarande likadan ut som jag gjorde för 30 år sedan. Bilderna ljuger inte haha.

 

Ni skriver på ert releaseblad att ni aldrig blivit inbjudna till Punk Rock Bowling, är det något du är arg på?

Bil: Arg är en underdrift! Vi gillar inte att prata om det haha. Jag hatar bowling ändå.

 

Ni har varit med i John Peel Show, hur var det och hur var John Peel?

Bil: Ja, det var många månar sedan. John Peel var en attraktiv och mäktig man. En fantastisk tid för alla.

 

Tre av er har varit i samma grupp i 29 år, tröttnar ni aldrig på varandra?

Bil: Aldrig! Varje dag är som den första dagen vi träffades. Ungefär som groundhog day.

 

Inte längre chans att se er i Sverige och Göteborg?

Bil: Man ska aldrig säga aldrig..... Aldrig någonsin.

 

Har ni någonsin gjort någon merch som er egen Mcrackins-öl eller något liknande?

Bil: Vi har gjort massor av olika merchartiklar genom åren som Mcrackins kaffe, flip flops, flasköppnare, ölcoolers, spudpistolew, masker och det vanliga t-shirts, hoodies, affischer, tyglappar etc. Vi har inte gjort öl ännu men jag är säker på att vi kommer någon gång. AC Mcrackin är som vår egen överste Tom Parker och han planerar alltid nya merch och promo idéer och tar sina 50% i processen haha.

 

Vad är det märkligaste något fan har gjort, jag menar tatueringar etc?

Bil: Ja, det är alltid riktigt coolt och galet när vi får skickade fanbilder av Mcrackins tatueringar. Det är som den ultimata komplimangen till bandet som vi är ödmjuka inför och uppskattar mycket. Fortsätt med det!

 

Vad är det mest galna som någonsin hänt på en konsert med er?

Bil: Kanske den gången vi alla samtidigt skiter på oss under ett extranummer. Det var ganska galet okej.

 

Ni har spelat live i många år, vilket är det största bandet ni har haft som supportband i början av deras karriär?

Bil: Jag måste säga Kiss. De var bara små barn när vi först tog ut dem på sin första turné. Det kunde inte ha fungerat bättre för dem uppenbarligen haha.

 

Vilket är det mest udda band ni någonsin har spelat tillsammans med?

Bil: Air Supply ..... Mycket udda!

 

Har ni någon politisk låt? Vilken är er mest politiska låt eller ska man inte ha politik i musiken?

Bil: De är alla politiska sånger, om livets politik, kärlek, spudguns, öl och munsår.

 

Hur ser du på punk nuförtiden om du jämför när du kom in i punk för första gången?

Bil: Ser egentligen ingen skillnad förutom att betydelsen "pop-punk" som vi har anpassats till har muterat från det coola gamla Ramones, Queers-stilen till någon skit som jag inte känner igen eller gillar särskilt mycket. De kunde åtminstone ha kallat det Nu-Pop-Punk eller något haha.

 

Vad är den största skillnaden med att spela idag om ni jämför med när ni spelade första gången 1994?

Bil: Jag är inte lika full på scenen som jag brukade vara.

 

Hur är det att leva i Kanada nuförtiden, politik, rasister och andra dåliga saker?

Bil: Jag älskar att bo i Kanada och kommer att gå så långt som att säga att det är det bästa landet i världen att leva i, men det finns skitstövlar, skräp och dåliga saker som händer här precis som andra ställen i världen.

 

Har ni släppt något som har varit riktigt dyrt på Ebay och liknande sajter?

Bil: Jag har sett ett par av våra äldre utgångna cd-skivor och vårt Too Tough To Die Ramones-coveralbum gå för några höga priser men inget för löjligt.

 

Vad vet du om Sverige? Har ni varit här många gånger?

Bil: Vet egentligen inte så mycket om Sverige förutom att Sverige har dubbelt så stor befolkning som Norge, mer än halva landet är täckt av skog, det finns ett hotell av is, Kalle Anka är mer populärt än Musse Pigg, Musik är en av landets största exportvaror, det är hem för den

t fantastiska SKRUTT Magazine och naturligtvis IKEA. Vi har bara varit i Sverige en gång på vår turné 2007 och älskade det. Ett vackert land är det!

 

Några bra svenska band du gillar?

Bil: ABBA! Nog sagt

 

Köper du mycket skivor, eller är det bara Spotify och sådana saker för att lyssna på musik? Finns det någon bra skivaffär i din hemstad?

Bil: Ja, jag är en fysisk mediakille. Min fru skulle säga att jag köper alldeles för många skivor &cd's haha. För närvarande har jag ca 3500 skivor och 2000 cd-skivor. Det finns några bra skivbutiker i Vancouver-området som Neptoon Records, Apollo Music, Audiopile, Red Cat Records, Beat Street, Zulu Records, Redrum Records och Crazy Bobs för att nämna några. Jag lyssnar på Spotify ibland när jag vill kolla in ett nytt band innan jag köper albumet.

 

Vilken var din första skiva, den senaste du köpte och den dyraste du har köpt?

Bil: Den första skivan som jag köpte var KISS- Rock and Roll Over. Senast var alla Cock Sparrer vinyl nyutgåvor på Pirates Press, och RATT- The Atlantic Years Box Set. Dyrast var KISS - The Elder 2022 Picture Disc begränsad till 500.

 

Är det viktigt att släppa fysiska skivor eller kan du känna att du har släppt en skiva om ni bara släpper den som en digital release?

Bil: Om du inte kan hålla den i handen är det inte ett skivsläpp så vitt jag vet.

 

Bryr ni er om recensioner? Vilket är det mest märkliga ni någonsin haft, med det här bandet eller något annat band ni varit med i?

Bil: Recensioner bra och dåliga är trevliga att få. Som det gamla ordspråket säger "All press är bra press". Det låter oss veta att folk fortfarande pratar om oss och håller namnet vid liv därute, vilket bara kan vara bra. Den galnaste recensionen jag minns var för vårt album "Shark Sandwich". Recensionen var en enkel beskrivning på två ord, " Shit Sandwich".

 

När niu var i Göteborg var mitt största minne när vi träffade er backstage och det var en tjej som kom in i backstagerummet och ville ha sex (kanske) och du sa att det bara är i Europa något sånt här händer... Är det så?

Bil: Haha, Ja så vitt jag minns.

 

Ska ni ut på turné nu med den här nya skivan, vilka format kommer den i?

Bil: Ingen turné planerad. Det nya albumet kommer att släppas på vinyl, CD & kassett och eventuellt även på 8-track vid ett senare tillfälle.

 

Framtidsplaner annars med gruppen, det kommer inte ta så lång tid som 13 år till nästa skiva hoppas jag?

Bil: Inga framtidsplaner för tillfället annat än släppet av vårt nya album 2023 "Wake The Fun Up!". Vi har en till fullängdsskiva som är ungefär halvfärdig som vi började spela in för över 10 år sedan som kanske blir klar en dag eller inte haha. Skulle älska att turnera i Japan också om det någonsin blir en möjlighet.

 

Visdomsord?

Bil: I LOVE LAMP

 

Något mer att tillägga?

Bil: Tack för intervjun Peter och för allt ditt stöd genom åren, vi uppskattar det verkligen!! Skål!