Kate, (sångerskan), säger som så här i November 2006. Jag kommer at vara den som svarar på dina frågor, jag vill att du skall veta detta eftersom några av frågorna handlar om personliga saker…det är mina personliga åsikter…OK? J

Låt oss starta intervjun!

Historia?

De enda två medlemmarna som varit med sedan starten(det var 2000) är jag och Tony(bas), de andra har kommit med under tiden efter en massa ändringar, så har vi äntligen hittat den riktiga lineupen sedan ett år tillbaks. Vi har jobbat en massa under dessa år och spelat runtom i Italien, alltid skrivit nya låtar. Till inspelningarna av ”Choose” i Tyskland så spelade vi in Fabio Trentini (Donots, Guano Apes producent). Det har varit en fantastisk upplevelse. Att jobba med såpass bra musiker och professionella personer som alltid lär dig mer av. Albumet är ute i Italien (Universal/Zapted), den första singeln, “My angels”, också, så nu startar vi turnéen. Jag tycker att dessa saker är viktiga att veta om vår historia!

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om varje?

-Ja….jag är 27 år, min familj är uppbruten men jag har hittat andra familjer på vägen, så jag har tur. Mitt enda jobb är bandet, mina intressen är djurrättigheter(jag är vegetarian sedan år tillbaks), musik och fotografering… älskar foton, helst svartvita. Oftast är jag en tyst person  och jag älskar det lugna livet du vet….de enkla sakerna.  Men jag blir lätt besviken och när det händer, då blir jag sååååå arg och stressad. Jag slutar prata. Det är det dåliga med mig..
Tony är 26, han har en bra familj, han jobbar med bandet och så är han ljudtekniker, hans intressen är musik, matlagning, djurrättigheter…han blir ofta nervös. 
Ema är 26, hans familj är bra också, han jobbar bara med bandet och hans intressen är att hitta nya band, fotboll, bilar och spel. Han accepterar inte att förlora i ett spel och han blir lätt arg. 
Marco är 25, bra familj också, trummis, han gillar sport, mode, gitarrer. Han är lättrörd.

Min recension av er skiva låter som följer MAS RUIDO-CHOOSE(CD-ZAPTED PUBS ZAPTED 3001773) Jag tänker varje gång att jag inte skall nämna Vice Squad när jag ser/hör ett punkband med sångerska i spetsen. Den här gången tänker jag inte nämna det (eller jag har ju gjort det redan) och Mas Ruido är ett mer popbaserat band fast med små punkinfluenser. Deras låtar är snabb och poppiga och jag kommer att tänka på ett svenskt band istället och det är The Sounds. Helt okej poppunk är vad som ges här och det är perfekt en eftermiddag som den här eftersom jag känner mig lite trött sådär och Mas Ruidos musik är som bomull i mitt huvud. Men trots att det kanske låter lite tråkigt kanske så tror jag att detta är ett av Italiens största rockband….men jag har kanske fel….(SJU) 6/11-06
Vad tycker ni om den?
 -Ja…vad ska jag säga? Jag känner inte till Sounds tyvärr men ifall vi är som bomull för dina öron när du känner dig trött…..det är väl bra är det inte?

Finns det några andra band ni jämförs med?

-Mmm...K’s Choice och Paramore.

Bryr ni er om recensioner?
-Uhm...jag laser de oftast men jag glömmer allt dagen efter. Nja…det kanske beror på vad de säger hehe.

Vilken är den konstigaste recensionen ni har fått?

-Jag är inte säker på att vi fått någon konstig….men ifall jag är fel ute så är det bara för att jag sade det till….jag glömmer allt, förlåt!

Hur skulle du beskriva er musik i tre ord?

-Direkt, ärlig, enkel.

Hur är det att bo i ert hemland?

-Jag tror det beror på vem du är. Det är ett bra ställe att leva i men jag har aldrig bott på andra ställen så jag kan inte jämföra. Men alla länder har säkert sina bra och dåliga sidor, tror du inte det? 

Vad tycker du om regeringen?

-Nej, snälla. Vill inte prata om de clownerna.

Tycker ni att musik och politik går hand i hand?

-Nej. Vad jag tycker är att musiken kan ha med politik men det är en sak som jag hatar. Musik kan vara ett sätt att uttrycka idéer , känslor eller att sända ett meddelande högt och fort. Om politik såklart. Men jag föredrar att aldrig komma i närheten av det eftersom jag inte vill ha med det att göra. Min egna liv har inte att göra med politik. 

Bästa politiska band?

-Jag lyssnar inte på dem, förlåt.

Finns det några bra band hos er just nu?

-Visst! The Fire, Forty Winks, The Styles..

Vad vet du om Sverige?

-Troligtvis för lite. Jag var i Stockholm i tre dagar förra året…vacker stad, men tre dagar är för lite. ….det enda jag vet säkert är at vädret är j…igt KALLT COLD..!!

Har du hört några bra svenska band?
-Ja….mina favoriter är Refused och Satanic Surfers. Jag har lyssnat på dem sedan jag var 15, eheh..

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-För mig? Bara ett ord som man betecknar musik med. “Livsstil” betyder något annat för mig! 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Egentligen är mina skvior mer än fem: Jag försöker ändå. ..: “Grace” (Jeff Buckley), “The Colour And The Shape” (Foo Fighters), “The Look Of Love” (Diana Krall), “Let It Die” (Feist), “The Beekeeper” (Tori Amos). Konserter: Foo Fighters, Incubus, Toy Dolls, Sick Of It All, Joe Strummer and The Mescaleros. Saker i livet: lugn, kärlek, vänskap, familjen du startar, respekten för dig själv och för andra.

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Första: “Greatest Hits 2” (Queen). Senaste: “Frank Sinatra Romance” (Frank Sinatra). Den dyraste “Lateralus” (Tool)...och jag gillar den inte ens! Fan!


Den mest pinsamma skivan i samlingen?

-Uhm...jag har inga skivor som jag tycker är pinsamma. Kanske de skulle vara pinsamma för andra. Jag vet inte.

Universal distribuerar er skiva , är ni stora i Italien? 

-Universal distribuerar vår skiva, det är allt! Men vi jobbar på att bli stora här.  Vi är ganska välkända bland indiebanden här!

Vilken typ av folk kommer på konserterna?

-Ja…det är killar! Folk som oss..

Blir det mycket intervjuer? Är det tråkigt?

-Nej, det är det inte..

Vilken är frågan ni aldrig men vill ha, stall den och besvara den?

-Åh herregud...ok, uhm...dricker du kaffe? – Ja, jag skulle dö utan det.

Finns det någon chans att se er hos oss snart?

-Oh, det hoppas jag!!

Var är bäst att spela?

-Där de älskar dig, såklart. Ahahahah..

Hur är en bra spelning med er och vilket är det största bandet ni spelat ihop med och vilket är det största som har varit förband till er? ?

-En bra spelning är när alla har kul, antar jag! Vi har spelat på  Rock In idro Festival I år tillsammans med  Satanic Surfers. På huvudscenen var huvudartisten Iggy Pop. Tyvärr har inget stort band spelat ihop med oss ännu..!

Namnet varifrån kommer det?

-Ingen fara, det är en vanlig fråga! Det kommer från min spanska ordbok. Jag letade efter et spanskt namn på bandet och jag gillade idéen av ”mer väsen”(det betyder det) , det är allt! 

Vad skall vi göra med alla rasister?

-Jag hoppas att det löser sig någon gång. Det finns INGET mer dumt än detta i hela världen. Kanske nya hjärnor till alla…någon!

Bästa bandet i punkhistorien?

-The Clash.

Den viktigaste punklåten?

-God Save The Queen (Sex Pistols). Kanske…eller inte? Jag vet inte vad jag skall svara, egentligen…. 

. 

Framtidsplaner för bandet?

-Turnera, skriva nya låtar….du vet, bara jobba! Vi hoppas att vi skall kunna nå de flesta länder i Europa och utanför!

För dig själv?
-Att bo med min man.

Visdomsord?

-TÅLAMOD.
 

Nåt att tillägga?

-Har aldrig gjort en intervju som är så här lång, säkert. Jag svettas. Aahhahaa, tack så mycket än en gång.   

.