Jag fick två vinylsinglar från detta tyska band Manege Frei och jag gillade dem. Jag var "tvungen" att intervjua dem och här är resultatet av detta. September-2015

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Bildades i september 2008 och då bestod Manege Frei  som band av 4 medlemmar. Vi hade ingen replokal fram Juli 2009, så vi använde  banden "Tschernobillys" (en ordlek på Tschernobyl och Psychobilly) och Subject of suspect ställe, där medlemmar av oss var aktiva. Vår ljud var skiftande och primitivt (och det har inte ändrats ännu), men också långsammare, än det är idag. Vi spelade in några låtar med vårt eget  musik-program och lade de på cd-skivor med titlar som "Knisternde Erotik" (Sizzling erotik), som vi distriburarde till alla människor, som kunde vara intresserade. Ljudet var naturligtvis fruktansvärt och vårt rykte som uselt band var fast för evigt. Under de följande åren fram till 2012 spelade vi in ​​3 CD-skivor med mer eller mindre låtar som några människor som spelar in sin egen musik på fritiden. Ljudet var bättre, men du kunde höra misstag och det var kantsstött. Under dessa år brukade vi ha spelningar på fester och andra evenemang i städerna nära  östra Ruhrområdet. 2013 och 2014 då spelade vi in EP "Nightmareland" och "Return to vioelnce" med en professionell ljudtekniker och du kan höra skillnaden, som ledde till fler spelningar i andra städer och mer bort från våra hemstäder. I November 2014 kom en andra gitarrist och anslöt till Manege Frei. Vi ändrade vår replokal i Juli 2015 och delar en ny (och har ibland även spelningar) med band som "The Grabowskis".

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Tidigare band?

-Rakete 32 sångare, arbetar som socialarbetare, på fritiden bodybuilder, kan äta massor av mat och att producera motbjudande lukt  Jenne 33 trummis, fungerar som fysisk planerare, verkar vara att den okända personen i bandet Kloppstock 30 gitarr, jobbar som handläggare på en speditionsfirma och han älskar verkligen sitt jobb !, kan han också konsumera massor av mat och har ofta diarré Garrit 19, andra gitarr, lärling, kom med i Manege Frei mycket senare än de andra, minskar gemensam ålder på alla bandmedlemmarna Marcy 31, bas, väldigt lat student, tar hand om många impopulära arbeten med bandet och replokalen

 

Jag kan höra både UK 82, hardcore och några gamla punkrockband? Andra musikstilar du gillar? Har jag rätt? Favoriter från förr? Är det tröttsamt att bli jämförd med andra band eller förstår du det?

-M: Ordet hardcore används ofta om våra senaste EPs, själv skulle jag beskriva ljudet som hardcorepunk. Vi jämförs ofta med bandet "Rawside", som funkar bra. Själv hör jag allt som passar inom räckhåll "Punk".

J: skatepunk Hardcore Deutschpunk;

K: Psychobilly, Punkrock, Black Metal, Hardcore, Rock n Roll, horror Dement är go

R: Psychobilly, Punkrock, OI !, Hardcore, Rock n Roll, horror .... Misfits

G: Punk Hardcore skapunk

 

Menege Frei är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-I början av vårt band fanns en diskussion om vi skulle kalla oss "Pissecke" (Piss hörnet) eller "Los burros de espacio" (åsnor från yttre rymden), i varje fall två personer föredrog ett av namnen. Så vi förde en konversation om det och jag tror KLoppstock beskrev vårt sound och denna diskussion om namn som "cirkus", så vi tog from cirkusen öppningscitatet "Manege Frei".

 

Vad är det bästa med att spela live?

-M: Mycket koks och prostituerade

J: Gratis öl,

K: Gratis öl

R: Gratis öl, och de andra banden, träffa trevliga människor

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-M: Bäest: Rattenloch Schwerte, nära hemma, Värst: Siegenthal festival, det är ett sinnessjukt ställe

J: Bäst Rattenloch, Globe, AZ Mülheim, Värst JUZ Werne

R: Rattenloch, Kultopia, Krone Darmstadt, Worst Hinterm AJZ Recklinghausen

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Tyskland just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Vi har ofta konserter med några band som är kompisband eller band som är bara tillgängliga för konserter. I de flesta fall är vi det med hårdare sound. Vårt sound är inte allas favorit, men i vår scen finns tillräckligt många människor som gillar det.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Primitiv, Snabb, in-your-face

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Det är en livsstil och naturligtvis innehåller den ett mode. En del människor sade till mig att du också kan vara en punk utan att se ut som en, det är skitsnack. Klä dig som punk, sedan går du till din chef, gå till en massa nazi aktivister och du kommer att inse att människor handskas med dig på ett annat sätt.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-M: Jag gillar det. Jag lyssnar på musik från andra kontinenter som inte är tillgänglig här utom som nedladdning. Alla är tillåtna att sätta ut Manege Frei låtar på internet, det gör oss bara mer kända och ger vissa människor en bra tid. Vi tjänar inte  mycket pengar på vår musik och ingen av oss gick med Manege Frei för att bli rik, allt vi gör är för skojs skull.

R: Jag gillar vinyl och CD-skivor. Jag köper ofta musik på konserter för att stödja banden. Jag gillar verkligen vinyl med nedladdningskoder. Så jag kan höra musiken i min bil.

K: Jag älskar vinyl. Jag lägger en hel del pengar på musik. Jag tycker att nedladdningar är stor skit. De är värdelösa.

J: Jag är en samlare av vinyl. Allt är annat är skit.

 

Finns det några bra band från din Tyskland? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad? Gamla bra band från ditt land?

M: Förutom Ryssland, så bor flesta i Europa i Tyskland, så  du har en stor scen här och några större evenemang varje år. Mängden punk människor beror på plats, och du kommer självklart hitta fler människor i större städer. Många klagar på att det inte finns så många saker som händer men det är fel. Om du är villig att se någon form av konsert, kommer du att hitta en i Ruhrområdet där vi bor, flera gånger i veckan.

R: I Tyskland finns det en hel del bra punk och psychobillybands. Jag gillar verkligen COR, Midnight Maniax, Abfukk, Sadisten Satans (ren Brumbycore), Chefdenker, Panzerband. I Hagen fanns några riktigt riktigt bra punkband också: Soul Invaders, brats, Oi-Melz

J: Bra Bands niffing Glue, Kackschlacht, Dackelblut, Angeschissen, Pascow K: Abfukk, Sons of Tarantula, Lokalmatadore, Cor

G: Ghettoblaster,Abfukk, the Grabowskis

 

Vad vet du om Sverige? Vad är typiskt svenskt?

-Sverige har en yta som är en tredjedel större än Tyskland, men har bara en tiondel av befolkningen och konstigt nog en kung som statschef. Det finns mycket trä, kall temperaturer, mycket myggor och allemansrätten. Typiskt svenskt är Ikea, smorrebrod och älgar.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Millencolin, Wolfbrigade, Victims, the Bones, the Baboon Show, the Accidents

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar? Är det OK att sjunga en sång om en så"enkel"sak som kärlek? Både på engelska och på tyska, varför inte bara ett språk?

-Rakete är författare till de flesta texterna. Influenserna är arbete, sociala konflikter, nonsens och alkohol.

 

Bästa politiska band / artist?

-Slime, Rawside

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Musik kan förändra liv, vissa grupper eller rörelser får sina fans genom musik. Meddelandet du skickar ut (eller inte) låter bättre med musik.

 

Ert omslag på er CD ser rikitg bra ut, är det viktigt att ha ett skivomslag som visar människor vilken typ av musik du spelar? Vilken är din egen favorit bland era skivor? Ditt favoritpmslag? Vem gör era omslag?

-Ett bra konstverk är en bra anledning till att köpa en skiva och göra folk nyfikna. Omslaget till Nightmareland skapades av Marc I. från Odenwald Asozial. Han är en stor konstnär, men vi har inte kontakt längre. Kanske han är död. Vi hoppas inte det. Vi försökte få kontakt igen men vi misslyckades.

R: Mitt favorit skivomslag är baksidan på LP Legacy of brutality med Misfits.

M: Omslaget till vår skiva Knisternde Erotik (Fjärtande åsnan) Omslaget till Return to Violence skapades av en vän till Kloppstock. Hans namn är Maik aka Joker.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Finns det några bra skivaffärer i din stad / land?

-M: Det är viktigt att få ut grammofonskivor (de säljer mycket mer än CD-skivor) för att få tillbaka de pengar vi spenderar för inspelningen. Fysiska skivor är också dekorativa och du kan visa dem runt som "ditt arbete".

J: I vår stad är finns det bara second hand skivaffärer där de flesta LPs är skit. Men det finns många bra butiker i närheten av staden som Hitsville Düsseldorf, Green Hell Münster, New life shark Essen, Underdog Köln eller black plastic Dortmund

 

Spelar ni några covers live?

-Vi spelar ibland „Bite you scum“ av GG Allin, „Die Jungs von nebenan“ av Smegma and „Death comes ripping“ av Misfits. „Mongoloid“ av Devo

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Vi har inte mycket roligt med Manege Frei.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

-M: Vår publik är berusade idioter som gillar primitiv musik. Jag saknar inte någon. De största banden har varit Rasta Knast, Eisenpimmel, Chefdenker

R: Vår publik är full av rattfylleri freaks, mutanter och utomjordingar. Jag gillar det verkligen. Jag saknar vackra kvinnor från porrverksamheten.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-R: Allt med Misfits , Troopers Troopers Knochenfabrik Ameisenstaat Blood for Blood outlaw anthems Mad Sin Surival of  the sickest

J: NOFX allt Lagwagon allt Bad ReligionNo Control, Dackelblut Schützen und fördern Favoritkonserter: Vi var för berusade för att komma ihåg. Viktiga saker: M: 1. 2.mig själv 3.mig själv 4.mig själv 5.mig själv

R: Sex och våld från yttre rymden J: Ingenting

 

Första senaste och dyraste skivan du har köpt?

M: Första: The Offpsring- Americana Senaste:The Higgins- Who the fuck are you?  Dyraste: Jag har inte spenderat mycket pengar på en skiva

K: Första LP: Guns n Roses Use your illusion, senaste LP: Warcry deprogram Jag gav 40 euro för en Blitzkid ep.

R: Första LP: Die Ärzte Planet Punk Senaste LP: COR Prekariat, Herztier, jag gav 26 euro för Coffinshakers Dark Wings over the world

J: Första LP: NOFX Ripped, Senaste LP: Bad Cop Bad Cop, dyraste LP:  Lagwagon LP Box för 150 Euro

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ?? Den mest korkade fråga ni har fått?

-Detta är andra intervjun någonsin. Den första intervjun var på en konsert där vi var mycket berusade , vi var förvånade hur mycket arbete det är för att ge en 35 frågors intervju på engelska.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-M: The Unseen Rawside Sons of tarantula Alarmsoiche Misfits

R: Misfits (med Graves och Danzig),M otorhead, G.G. Allin, the Cramps, Demented are Go

J: Rancid, Nirvana,

K: Meteors, Cramps, Wolfbrigade, dthe Goddam gallows, die Kassierer

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken?

-M: För vissa människor i bandet är det ett sätt att komma ur frustration. Att skapa musik är ett konstruktivt sätt att spendera din tid och leder till fler aktiviteter, som konserter.

R: Att göra snabb punkrock är bra möjlighet att få ut frustration och ilska. Det är ett bra sätt att uttrycka dig och träffa andra galna människor. Det hjälper dig från ett tråkigt liv.

K: Jag fick något slags hat. Det är ett bra sätt att skrika hela mitt hat mot det dumma jävla samhället.

 

Vilken är den mest udda fråga ni någonsin fått i en intervju?

-Den här.

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

- "Vill du ha en massa pengar, så att du åtminstone kan göra vad du vill?" JA!

 

Framtidsplaner för bandet?

-Världsominans, suga ut allas hjärnor, skapa mer brumbycore I slutändan vill vi göra fler konserter och vi vill göra en LP.

 

För dig själv?

-M: Om jag hade planer, skulle jag inte vara där jag är.

R: Försöka att överleva

J: Mindre arbete.

K: Jag vill sluta mitt skitjobb och bli en vitlöksjordbrukare.

G: Jag vill bli rik och berömd med Manege Frei.

 

Visdomsord?

-Allting kan alltid vara värre MF styr världen

 

Nåt att tillägga?

-Ehhh, Hundar går omkring här!