MAD PIGS

Tjeckien har inte gett mig så många skivor med band i min samling. Ifall jag tänker på det så är det säkert den första jag har numera. Mad Pigs är bland de bästa som Martion som sjunger i gruppen svarade på mina frågor en gång i oktber 2006. ´

 

Historia?

-Vi är ett spikeband från Tjeckien som är baserat in Brno som är den näst största staden . Vi började att spela ihop 2001/2002 och tills nu har vi haft lite medlemsändringar. Numera är vi ett femmanna band . Vi har släppt två CD´s. En är en split CD med ett japanskt band som heter TOM AND BOOT BOYS och det andra är en 6-sångs  CD. Vi jobbar på nästa album just nu.


Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, jobb, familj, intressen och något hemskt om varje?

Pavel: Gitarrist, han är 20 år och han är ett stort fan av Simpsons och Futurama. Han är en riktigt bra kille och gillar streetband som Virus, Unseen, Casualties, Antidote etc. Ex Member i DETI SNETI

Masa: vår basist. Han studerar medicin och gillar crust/trashmusik. Han är 21 år gammal och är ex-medlem i JUGERNAUT. 

Gala:Stort fan av gitarr och metalmusik geni. Hans liv är musik. Ex member i JUGERNAUT

Sam: är trummis och den äldste i bandet – 27 tror jag. Han spelade också med Scarecrow och spelade ett långt tag i lokala legendariska bandet  ZEMEZLUC.

Martino: Jag är sångaren, 21 år gammal. Jag är en stor skivsamlare och stort fan av UK82. Jag är promotor för gigs here i Brno och jag gör ett eget zine som heter FOR THE PUNX. Ex member av DETI SNETI.


Min recension av er skiva är som följer: MAD PIGS-MAD PIGS(MINI-CD TIGER RECORDS TH-001) Detta tjeckiska band kör en Discharge cover. Annars kör de både på tjeckiska och på engelska…har även med 4 videolåtar på denna skiva. Man förstod ju ganska snabbt vilken typ av musik det skulle handla om men det är riktigt välspelad och det känns som om punken är ännu mer äkta i den här typen av länder på något sätt för de forna öststatländerna har inte haft det så lätt alla gånger. Musiken är snabb hardcorepunk och en del kanske skulle kalla detta crustpunk men någonstans mellan Exploited och GBH landar nog Mad Pigs.(SJU) 17/10-06 Vad gillar ni den?

-Ja, jag håller medJ


Finns det några andra band ni jämförs med?

-Jag vet inte om vi blivit jämförda med men bra band är  GUIDED CRADLE från Prag PNS från Prag är bra också, men de låter ganska mycket som Casualties....eller  ZEMEZLUC från min stad är riktigt bra, jag älskar verkligen deras smarta texter. I HC finns det en massa bra band som . BETTER WAY eller JEDNA KREV.

Nästa bra band är  DEGRADACE men de låter mycket rock n roll nu. Extrummisen från  DEGRADACE spelar nu med ett band som heter PROTI SMERU.

FLAMING COCKS, FESTA DESPERATO, SEE YOU IN HELL. Det finns en hel del bra band i Slovakien.

Ifall du vill veta mer om den tjeckiska punkscenen så låt mig veta och jag talar om mer. 


 

Bryr ni er om recensioner?

-Ja, självklart! Jag tycker att recensioner är VÄLDIGT viktiga för alla band. Eftersom när vissa band är okända någonstans och någon vill hjälpa dem , är recensioner väldigt viktiga eftersom det kan få folk att känna igen och hitta nya band från olika länder. Recensioner hjälper också mig till att hitta nya band. 


Hur är det att spela den här sortens musik i Tjeckien?

-Hmm bra fråga! Jag tror att folk lyssnar mer nu än när vi började att spela. Inte så många band spelar samma typ av musik som Mad Pigs men vi har många vän-band här i Tjeckien så det är inget problem att få spelningar.


Hur skulle du beskriva er musik i tre ord?

-SPIKY-CLEVER-PUNX hehehehehe


Hur är det att bo i ert hemland?

-Jag gillar det här. Ibland hatar jag det men så är det säkert överallt. Vi har en bra punkscen här – bättre än för 5 år sedan. Nu finns det en del bra punkband. Min stad är riktigt fattig när vi snackar om punk men i Prag är det bättre att vara punkare eller att vara i ett band. Men jag vill inte flytta ifrån Tjeckien. 


Vad gillar ni regeringen?

-Just nu är det en galen situation och alla vill ha pengar och makt för dem själva. Jag blir galen på några politiker här eftersom vi lever i en demomkrati och några hästknullare vill inte första vad “demokrati“ betyder. …


Tycker ni att politik och musik går hand i hand?

-Ja verkligen! Jag tycker att varje riktig punkare har politiska åsikter eftersom varje dag i våra liv är influerade av politik. Varje dag hände någon skit som vi kan använda i våra texter. Och att sjunga om tjejer och öl är tråkigt. J


Bästa politiska band?

-Tjeckien: ZEMEZLUC

Resten: CRUCIFIX, AUS ROTTEN, TOXIC NARCOTIC, DISCHARGE

Och globalt de mesta banden runt omkring tiden med  Reagan, M.T. eller Bush är eller var bra!


Finns det några andra bra band i ert hemland nu?

-Ja, jag gillar några crusties: FESTA DESPERATO, SEE YOU IN HELL, GUIDED CRADLE eller hardcore som BETTER WAY.


 


 


 


 

 

Vad vet du om Sverige?

-Jag har inte så mycket information, jag vet att ni hade en väldigt bra punkscen på 80-talet. Min pappa åker till Sverige varje år för att vara med i skidmästerskap och han har berättat att ni har en väldigt vacker natur där.

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-
För mig är det en livsstil! Den är min åsikt om allt i mitt liv. Det är ett sätt hur jag lever mitt liv och hur jag reagerar i livssituationer. Det är inte bara en image, det är mer att jag sall bli tillfredsställd. Min livsmotto är , bättre att vara det svarta fåret än det blinda. 

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i världen?

-Skiva: Krum Bums – As the Tide Turns

               Black Uniforms – all

               Blood – False Cestures for a Devious Public

               Xtract – Blame on the youth

               Mau Maus – alla EP´s

Spelningar: Krum Bums live i Wien 2006

         Adicts live i Morecambe – Jag kommer inte ihåg närJ

         Casualties live i Prag 2003

         GBH live på Antifest

         Varukers live i Berlin

Things: Hälsa

             Familj

             Vänner

             Hjärna!!!!

             Punk rock  


Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Första: Offspring

Senaste: Krum Bums CD

Den dyraste: Stalin - Chaos EP – ungefär 150 Euros…


Den mest pinsamma skivan i samlingen?

-Hahahaha maaaan -  Jag vet inte riktigt! Men för ett halvår sedan rensade jag bland mina skivor och jag sålde en hel låda med J det var många dåliga band där som jag inte kunde lyssna på längre.  J

 

Hur kan jag få tag på er CD ihop med Tom and the Bootboys?

-Lättaste sättet är från mig. Eftersom de flesta CD.na säljes i Japan och det är ett svårt och dyrt sätt att få tag på den. Så ifall du är intresserad av splitskivan, skicka ett mail till mig eller bandet:

madpigs@seznam.cz


När ser vi er nästa CD, blir det samma sound??

-Jag tror inte det eftersom vi har en annan lineup nu- ny sångare, ny trummis, en andra gitarrist. Vi är fortfarande Mad Pigs men vi låter mycket hårdare- inte crust men mer som Broken Bones och Discharge. Men jag tror att vi är samma Mad Pigs som innan. Jag gillar inte när bande verkligen ändrar sitt sound radikalt som till exempel Chaotic Alliance från USA har gjort.


Blir det mycket intervjuer? Är det tråkigt

-Nej då, jag gillar intervjuerJ


Vilken är frågan du aldrig får men vill ha,s täll den och besvara den?

-WuaaaJ Är du man eller kvinna? Hmm ingen kan vara säkerJ hahahaha

 

 Finns det någon chans att se er i Sverige snart?

-Ingen har egentligen frågat oss om att spela där och det är synd eftersom jag älskar Sverige och skulle vilja spela där. Men vi har ingen kontakt med promotors där. Jag hoppas att efter denna intervjun någon promotor hör av sig för att boka spelningar med Mad Pigs för jag är säker på att det kommer att bli bra grejer. 


Var är bäst att spela?

-Överallt där det är roligt och folk vill uppskatta  spelningen. Jag gillar Movimento i Wien eller alla spelningar i  El Diablo – Hradec Kralove.

 
Namnet, varifrån kommer det ?

-Mad Pigs – Första namnet var Schweine revolution. Kort efter det ändrade vi till Mad pigs eftersom vi är vilda galna grisar. Vi hatar tråkiga partyn med tråkiga folk, vi gillar wild partyn och göra dumma saker så vi är MAD PIGS.

Men namnet på bandet kan betyda något annat för någon annan för till exempel i regeringen så finns ,det galna grisar också,det finns alltså olika tolkningar av namnet.  


NI sjunger både på engelska och tjeckiska,varför?

-Eftersom i början med Mad Pigs gjorde vi några låtar på engelska eftersom det pasade bättre till vår musik. Men vår engelska är inte så bra och musiken för snabb så vi började skriva på tjeckiska igen eftersom det är bättre för musiken. Men nu gör vi låtarna på engelska igen. 

 

Vad skall vi göra med alla rasister? Är de ett problem i ert land?

-Jag hatar alla rasister men i alla finns en liten procent rasist. Det är tyvärr så. Eftersom folk i city skapar din åsikt. Men jag hatar verkligen globalt alla rasister, fascister och kommunister. 


Bästa bandet i punkhistorien? I den tjeckiska punkhistorien?

-Världen: Discharge – 80´

Tjeckien: Zemezluc och HNF

 

Den viktigaste punklåten?

-Det finns tonvis med viktiga punklåtar så det är svårt att säga vilken som är viktigare än någon annan. 


Framtidsplaner för bandet?

-Vi skulel vilja göra nästa CD eller EP snart och några europaspelningar för att supporta vår nya CD och vi hoppas att göra Sverigespelningar också.

 

För dig själv?

-Vara levande och glad och göra bra spelningar här och göra ännu ett nummer av mitt fanzine!


Nåt att tillägga?

-Tack så mycket för din support och för ditt intresse i Mad Pigs. Lycka till med ditt webzine och sköt om dig kompis. Hälsningar från Mad Pigs till dig!