Mad Beat är ett band från Italien som spelar riktigt bra punkrock i samma anda som de gamla punkbanden. Fix är den som har svarat på några frågor från mig i juli 2017

 

Snälla berätta lite om gruppen?

- Mad Beats ursprung börjar med mig, Fix och Maz i oktober 2012. Den första tanken var ett 77 punk-projekt som "The Boys". Ursprungligen var bandet jag som sångare, Maz som trummis och Etto Roots som basist. Formationen börjar komponera sina första låtar, men strax efter det lämnar Etto Roots bandet och ersätts av Giorgia, basisten från ett annat band "Garden.G". Hon spelar lite med oss ​​när vi äntligen kommer till vår nuvarande bassist, Zo '. Med honom börjar även en ung tjej Miriam spela med oss, som andra gitarrist, fram till mitten av 2015.

Den 11 september 2015 kommer vår första cd "Ancora domani" ut med den nuvarande formationen: Maz (trummis), Fix (gitarrist och sångare), Zo '(bassist), Ste (gitarrist). Den här cd-skivan driver bandet fram till maj 2017 när de visar upp "Your Rights" i samarbete med Livio och Mauro från Turinbandet "Poor Man Style".

Mad Beat jobbar nu med nya låtar för en ny CD.

  

Berätta lite om varje medlem?

-Vi är mellan 20 och 28 år och vi bor alla nära varandra och vi har alla  erfarenhet från andra band: Fix som trummis i "Il Complesso", "Cervelli Stanki" och han spelar fortfarande med "Banda del Rione"; Maz är även trummis i "Garden.G"; Zo 'är gitarristen i många band men han spelar mest av allt med "Jesus Cry Duperstyle", "Il complesso" och han börjar nu med ett nytt projekt.

 

Ni har tidiga influenser?

-Vi är mest influerade av 77 punk och så från Ramones, Clash, Adicts men även från senare band som Social Distortion, Rancid, Anti-Flag.

 

Är du ni nöjda med bandnamnet? Ni var inte rädda för att någon annan hade tagit det före er? Det bästa bandnamnet du vet?

-Vi är verkligen nöjda med vårt bands namn! Vi hade börjat med ett provprojekt för hardcore-låtar och till och med låtar med irländsk ljud så vi tyckte att namnet "Mad Beat" var det bästa, mest av allt för "Mad". Detta namn kom från kontakten med olika genrer: Fix var mest melodisk och med band som "The Boys" eller Social Distortion medan Maz spelade i ett punk-hc band och namnet börjar från en esklamation av Fix, "Battito Folle" på italienska. Vi brydde oss inte om namnet redan användes av andra band eftersom vi älskade det.

Enligt min åsikt är det bästa namnet någonsin på ett band "Rancid" eftersom jag kan föreställa mig deras rustika ljud precis från det namnet.

  

Vad är det bästa med att leva live?

-Den mest fantastiska är att spela på ett ställe där man hör alla människor som sjunger dina låtar.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället att spela?

-Det bästa stället är där människor måste stå nära och omedelbart skapar det en vacker atmosfär där du kan känna dig som hemma. De värsta ställena att spela är faktiskt där det är svårt att skapa en kommunikation mellan bandet och publiken. Om det inte finns någon kontakt mellan varandra är det som en vägg som fryser fingrar och själ!

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Italien just nu? Vilken typ av band spelar ni tillsammans med?

-I Italien finns det fortfarande många i undergroundvärlden som organiserar för "ungdomarna" men det är mycket svårt. Den sista vi deltog i organiserades av killarna i Bologna City Rockers som är ett bra gäng och är välorganiserade.  Men det finns även verkligheter där band måste sluta spelar efetrsom band behandlas på ett dåligt sätt. Enligt min mening borde vi hitta den rätta kompromissen mellan band och organisation. Vi har spelat med många band under åren som Bull Brigade, Vibrators, Argies, Klasse Kriminale, Nabat och andra ...

 

Beskriv er egen musik i tre ord?

- Med hjärtat, energisk, försiktig.

 

Vad betyder punk för dig?

-Jag tycker att punk är  den dagliga inställningen och genomgår livets problem snarare än ditt eget band! Det är ett sätt att reagera och hantera problem och inte bara det!

 

Hur ser du på nedladdning och m3 och det där?

-Jag tycker att den "gamla" vanan att köpa cd-skivor är riktigt bra och det uppmuntrar människor att upprätthålla en affektiv relation med saker som kan röras vid och repas efter några år. Ibland ler jag när jag återupptäcker skivan som jag hittade bland andra saker som du kanske du inte ens kom ihåg. Det är rätt att stödja lokala band genom att köpa CD-skivor! Det är även korrekt, enligt min mening att ladda ner låtar från mainsteramband som säljer en cd med 10 spår på 20 €!

 

Hur är det att bo i Italien just nu? Politiskt? Fascister?

- Tyvärr är fascismen i Italien fortfarande en stor majoritet i vissa städer (bara i praktiken) tack vare Forza Nuova och Casapound. Lyckligtvis tror jag att "i undergroundscenen" är antifa scenen mycket levande.

 

Finns det några bra band i Italien just nu?

-I Italien finns det många bra band! Som Bull Brigade, Gli Ultimi, Derozer, Punkreas och ännu mer. Paratar vi om vår stad, HC Turin är ett exempel för hela Italien, så jag tror att Turin har haft en stor hc-rörelse sedan1980-talet och hdet ar lett till bildandet av många band på 90-talet och 2000-talet som Arsenico, Youngang, Banda Del Rione, Titor...

 

Vad vet du om Sverige?

-Jag vet inte mycket om Sverige.

 

Finns det några bra svenska band du gillar?

-Från Sverige tycker jag om Millencolin och jag känner till Satans Surfers! Om resten vet jag lite.

 

Vem gör texterna och vad som påverkar? Är det svårare nu att skriva texter än när du var yngre? Dire Straits-cover?

-Jag, Fix, skriver texterna och min passion för musik har verkligen påverkat mig på vår första skiva. Det är den första skivan jag har skrivit själv och jag är 25 år gammal så jag kan inte säga dig hur jag skrev när jag var yngre. Italienska är musikaliskt ett svårt språk (säkert mer än engelska), så om du kan fånga någon med en italiensk text betyder det att du har gjort ett bra jobb! Vi har inte gjort något annan cover av Dire Strates, bara "Walk of Life" eftersom det passar bra med namnet på vår skiva "Ancora Domani" (Imorgon igen)

 

Vad kommer du aldrig att göra en sång om?

-Jag tror att jag aldrig kommer att göra en sång om kärleksproblem eftersom jag tycker att det är värdelöst och försvunnet.

 

Polkitic och musik, går det hand i hand? Vilken är ern mest politiska sång?

-Jag tycker att det är bättre att sjunga om sociala problem och säga dina tankar om hur viktigt antirasism är utan att vara banal, monoton eller tråkig. Vi har en sång som berättar om politik och den har just kommit ut; Namnet är "Your Right" och berättar, med olika referenser, hur viktigt det är att använda alla medel för att inte undertryckas och att hålla oss vid liv.

 

Bästa politiska band/artist?

-Jag tycker att det finns många band med mycket heta ämnen i världen, men jag föredrar att stanna i Italien med den eleganta musiken De Andrè eller Guccini.

 

Tror du att musik kan förändra någons liv?

-Jag skulle säga ja, bandet som drev mig för att starta denna väg med Mad Beat var The Clash

 

Är covers meningsfullt att göra?

-Jag tycker att covers är användbara för ett band eftersom de kan hjälpa till att hitta din plats! När du gör en cover blir du involverad och du kan bara göra det bra eller inte, ingen mellantillstånd! Mitt favoritcover är "Ring of Fire" med Social Distortion. Vår cd spelades in i min studio, i min stad.

 

Vill du ge ut alla skivor fysiskt?

-Jag vill alltid ha en fysisk kopia av alla skivor vi gör men kanske i en begränsad version. Om jag kunde välja skulle jag vilja ha dem alla (CD, Vinyl, kassett).

 

Snälla berätta något roligt som har hänt under er karriär?

-På vår senaste turné har vi gjort två konserter utomlands och en i Italien och i Italien fortsatte jag på engelska med ljudingenjören även om han sade till mig att tala på italienska eftersom vi var i Italien.

 

Hur ser er publik ut? Någon ni saknar? Vilket är det största bandet ni spelat med?

-Vår publik är för det mesta en ung sådan vi skulle verkligen vilja se några veteraner men vi är unga och jag kan inte låtsas för mycket.

Om vi pratardet bästa bandet vi spelat med, så borde vi ha spelat med "Last Resort" i maj förra året, men tyvärr kunde de inte delta i konserten, så jag vill säga att den bästa konserten vi har deltagit i varRevolution Rock Festival och där vi har spelat på samma scen som Klasse Kriminale, Nabat och Anti-Flag.

 

Fem favoritlåtar / Fem bästa konserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Five favoritlåtar: Komplett kontroll - The Clash / Blitzkrieg bop - Ramones / Machine gun blues - Social Distortion / Roots radical - Rancid / Blood from a stone - Booze & Glory.

Fem favoritkonserter som jag har sett är: Rancid / Adicts / Social Distortion / Sham 69 / Bad Religion.

De fem viktigaste sakerna i mitt liv: familj, musik, vänner, punknätter och öl (de sista två sakerna är dumma eftersom jag sagt allt med de tre första sakerna).

 

Den första och senasteskivan du köpte? Och den dyraste?

-Den första cd som jag köpte är "Puerto Hurraco" 2006 med Persiana Jones. Den sista var "Tre volte dieci" med Ultimi. Den dyraste var en begränsad upplaga av Bruce Springsteen CD-box.

 

Är det tråkigt med intervjuer?

-Det är första gången någon frågar mig så många frågor så jag var tvungen att ta min tid men det är okej.

 

Om du skulle kunna välja fem band från nu och då att ha en stor konsert med Mad Beat, vilka fem skulle du ha valt?

-Jag vill inte vara monoton men jag skulle säga: The Clash / Ramones / Anti-Flag / Rancid / Social Distortion.

 

Tror du att att spela musik kan hjälpa människor att komma ut frustration och vara en mer trevlig person utanför musiken?

-Jag trorr att musik kan hjälpa dig att bli en bättre person, även om du inte behöver övervinna några frustrationer.

 

Vilken är den mest udda frågan du har fått i en intervju?

-Jag har redan sagt att jag inte gjort så många intervjuer, så om det finns potentiella konstiga frågor så är det alla dina, men de är okej allihop.

 

En fråga du vill ha, fråga den och svara på den?

-tTror du verkligen på det du gör? Ja, alltid.

 

Framtida planer för bandet?

-Framtidsplaner är att spela så länge som möjligt och att försöka få hem något ... som Joe Strummer sa: "Om vi ändrar ens en persons liv så kommer vi att nå vårt mål".

 

Dina egna framtidsplaner?

-Jag vet inte mina framtida planer, framtiden är oskriven.

 

Visdomsord?

-Visdomspärlor ... när det kommer över dig så hörs det pratas om mig eller min musik .. för att jag kommer att bli förstörd av den eller den kommer att ha räddat mig.

 

Något att lägga till?

-Jag har inget att lägga till!