Chon spelade i Loose Change före han startade Love Equals Death och nu är han tillbaks på banan i full energi och jag hoppas verkligen att många kommer att upptäcka gruppen. Det är i slutet av mars 2006 när Chon svarade på mina frågor.

 

Historia?

-Love Equals Death började att spela på Halloween 2002. Vi kom från andra band som höll på att falla isär. Dominic kom från det mest kända bandet och det var Tsunami Bomb. Jag, Chon , spelade förut i ett band som hette Loose Change. Jade from AFI spelade gitarr med oss.

 

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, jobb, familj och något hemskt om varje medlem? 

-Vi är I olika åldrar. Jag tror vår yngste medlem är 24 år och vår äldste medlem är gammal. Vi jobbar inte längre men vi jobbar som fan på scen. Vi har alla bröder och systrar och mammor och pappor som stöttar oss. Dominic och jag gillar serieböcker och skateboarding och TV-spel och tjejer. Tonio gillar att gå på gymmet, flickor och granola bars. Duffs gillar att rocka med sin gitarr och skicka textmeddelanden och sitt hår

Min recension av nya skivan låter så här: LOVE EQUALS DEATH- NIGHTMERICA(CD- FAT WRECK FAT 710-2) De här killarna ser riktigt hemska ut, som om de är hämtade ur en skräckfilm. Jag trodde med en gång att det var Misfits-punk det skulle handla om men där var jag lite fel ute. Lite mer Offspring blandat med Social Distortion eller något sådant. Snabb punk med mycket melodier men ändå ett ganska ”farligt” sound och det är såhär jag vill ha punk med spretande gitarrer och snabbt trumljud och inte alltför snygg ljudbild. Jag drömmer mig nästan tillbaks ett tjugotal år när jag hör detta. Ett av de bästa banden hittills i år och ett av de bättre banden på Fat Wreck.(NIO) 10/3-06

Vad tycker du om den?

-Jag tycker din recension är fantastisk!

 

Finns det andra band som ni jämförs med?

-Vi har blivit jämförda en del med  AFI, Alkaline Trio, T.S.O.L. och the Misfits. Och Billy Idol.

 

Bryr du dig om recensioner?

-Jag älskar recensioner

 

Nightmerica, var kom namnet ifrån?

-Namnet Nightmerica kommer från idé som jag hade om ett bandnamn. Sedan blev det titeln för skivan eftersom vi redan hade namnet LED. 

 

Ni gillar inte Amerika? Hur är det med att Amerika alltid skall lägga sig i allting runtom i världen? 

-Vi älskar Amerika allihop. Vi är ledsna för att det blivit som det har blivit. Jag tycker att Amerika har nog med sina egna problem. Vi som land borde fokusera på de problemen, Vi är alltid så upptagna med andra så vi faller ihop här hemma. Vi skaffar oss onödiga fienden också. Vi skall vara smältdegeln för alla raser men vi har ändå en massa rasistproblem.

 

Är USA landet för mjölk och honung?

-USA är landet för öl och cheeseburgare

 

Vad tycker du om Bush?

-Bush? Jag hatar att snacka om folk men han gör det svårt. Jag önskar att vi hade valt en president som kunde stava till ordet ”president”. Jag säger inte att jag är den smartaste mannen på planeten men jag förösker inte att vara president heller.

 

Tycker du att musik och politik går hand i hand?

-Det är inte så mycket så att politik och musik går hand i hand men ifall du skall få en massa folk att lyssna är det bra om du har något att saga. Jag tycker att musiker är budbärare. Det är ett privilegium att prata med folk och ge dem positivt upplyftande och hjälpa dem att känna igen och få till ändring. 

 

Bästa politiska bandet?

-Det bästa politiska bandet måste vara Bob Marley and The Wailers eller The Clash. Anti-Flag gör ett bra jobb också.

 

Finns det några bra band i ert hemland just nu?

-det finns några riktigt bra band här just nu som inge hört ännu. Black Rose Phantoms,Lobstrosities, My New Life, Bull Lee, och band som är mer populära är The God Awfuls, Anti-Flag, Rise Against, Tiger Army, AFI och så vidare.

 

Vad vet du om Sverige? Har du hört några bra svenska band?

-Det enda jag vet är svensk death metal och att jag hade en flickvän från Sverige och hon hette Aso.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punk betyder en massa olika saker för mig. Det betyder att växa upp till en egen person. Avgöra saker själv vid ung ålder, ha föräldrar som var för drogade för att kunna ta hand om dig, att överleva i en värld som inte är designad för dig, hitta en dröm och försöka göra allt för att uppfylla den, göra en massa saker du inte vill göra men ändå le för att du har den där drömmen. Att vara punk betyder också att ta skit efter att ha lärt sig vem som är full av skit eller inte. Men viktigast är att vara punk är att vara dig själv. 

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Mina fem favoritband är:

1.The Cure

2.The Clash

3.Bob Marley and The Wailers

4.New Order

5.Misfits

Du förstår att jag har mer än fem favoritband?

 

Första, dyraste och den dyraste skivan du köpt?

-Den första skivan jag köpte var: The Clash "Give'em Enough Rope" Den senaste skivan jag köpte: Merle Haggard "The Hits" och den dyraste är Misfits box set.

 

Den mest pinsamma skivan i samlingen?

-Den mest pinsamma skivan I samlingen måste vara Kelly Clarkson.

 

Fat Wreck, är det ett bra bolag?

-Fat Wreck Chords är ett fantastiskt bolag. Alla har varit jättesnälla och vi älskar det. 

 

Har ni gjort något mer än Nigtmerica? Fall ni har det hur kan jag få tag på det?

-Vi har gjort två ep:s förutom Nightmerica. Den första hette "4 Notes On A Dying Scale" och en andra heter "Hucklebuck". Båda skivorna kan man få tag på på www.posmearrecords.com 

 

Blir det mycket intervjuer? Är det tråkigt?

-Vi har haft tonvis med intervjuer hittils men jag gillar de verkligen. Jag är inte säker på hur de andra känner det. Men jag tror att Dominic gillar det också. 

 

Vilken är frågan ni aldrig får men vill ha, ställ den och besvara den? 

-Det är lustigt men vi har nog blivit frågat allt. Jag tror att det enda vi aldrig blivit frågade om är om vi tror på UFO:s. Svaret är ja!

 

Finns det någon chans att se er i Sverige snart?

-Vi skulle älska att se er i Sverige och vi hoppas att det blir snart. 

 

Var är det bästa stället att spela?

-Det bästa stället vi har spelat på måste vara The Phoenix Theater i Petaluma, Kalifornien. Självklart så har vi ju inte spelat i Sverige ännu. 

 

Hur är en bra spelning med er?

-En bra spelning med oss är en spelning med folk att spela inför. 

 

Var kommer namnet ifrån(jag vet att det är tråkig fråga men intressant)?

-Namnet kommer från mig när jag skulle tänka ut namn men vi hade redan ett band namn så vi använde det för att göra skivan.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Våra framtidsplaner är att turnera så mycket som möjligt!

 

För dig själv?

-Mina framtidsplaner är att turnera så mycket som möjligt och skriva så många bra låtar som möjligt medan jag kan det. 

 

Visdomsord?

-Mina ord av visdom är: Ta inte med en kniv till en pistolduell

 

Nåt att tillägga?

-Jag skulle vilja lägga till att vi älskar vad vi gör även om det betyder döden för oss. Vi kommer att fortsätta att göra det tills vi dör.  This love may very well equal death.

 

Chon Travis-Sångare i Love Equals Death