Ett riktigt bra band kom i min brevlåda, inte bandet alltså men skivan som de har gjort och skivan är Loudmouths från England. Jag blev “tvungen” att göra en intervju med bandet och titta efter de om ni får chansen….. ….augusti-2009

 

Historia?

-Vi började att spela som band i September 99 när vi var små. Jag och dave är bröder och vi har spelat musik ihop sedan Dave var 8 år och jag 10 så vi fick ihop Loudmouth när jag var 17 och han 15. Andra medlemmar var Dougy Giro på gitarr och Droy på trummor, som blev ersatt av Amos ett år senare. Jag sjöng och spelade gitarr och det gör jag fortfarande, Dave spelade bas då men bytte till gitarr när Doughy försvann 2001 och Willis gick med oss på bas.

Vi kickade Willis 2006 och ersatte honom med Perky.

Vi kickade Perky 2008 och kanske kommer Willis tillbaks och han har gjort ett par spelningar med oss tidigare i år tillsammans med Dave på bas och Dean Towers på gitarr.

Vi är inspirerade av en massa 70 tals punk och 90-tals punk när vi började att spela. Vi skulle aldrig kategorisera oss som ett retroband eftersom vi har för många moderna influenser. Vi passade inte in någonstans i England när vi kom. Unga band kallade sig skaband eller punkband och vi kunde inte relatera till någon av dessa scener så vi revolterade mot Blink 182 och Less Than Jake-typer. Vi älskar all möjlig sorts musik och har alltid gjort. En bra låt är en bra låt och det spelar ingen roll vilken musiksort det är.

 
Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, arbete, familj, intressen och något hemskt om varje medlem?

-Jag är 27 i alla fall.
Dave, Amos och Willis är alla 25 och födda i samma vecka på samma sjukhus som jag tycker är lite konstigt.

Jag och Dave är bröder som jag sade förut och vi jobbar båda som byggare.Jag är ibland en skit när jag är full och Dave är lite spetsig.

Andy designar websidor som arbete och har inte gjort något med vår på åratal. Willis är en barkille och runkar irriterande på sin bas när vi repar när man försöker att prata.  


Er musik är intressant , hur skulle ni beskriva den själva?

-Det är upp till andra att säga egentligen. Vi gör vad vi gör. Det är punk tror jag, attityden, stilen. Någon recenserade en av våra CD´s och sade att vi var bron mellan Pistols och Green Day. Det är en mix av alla våra influenser gjorda på vårt sätt. Vi kan göra vår egen grej och har en klar vision om hur vi skall gå framåt. .


Jag säger att ni är en mix av Red Alert, Clash och Angelic Usptarts i min recension, kommentar på det?

-Vi älskar alla Clash, jag tror att vi har fått en massa influenser därifrån. Reggae/Punk


Namnet kommer från Ramones-låten eller?

-Ja, det stämmer, vi har döpt oss själva efter Ramones-låten Loudmouth och vi kör en cover av den ibland.


Att spela den här typen av musik i England, hur är det?

-Även om England har fött några av de bästa punkbanden för alla tider så är det ganska dåligt just nu. Spelställena har noll respekt för banden och publiken star så långt ifrån scenen  som de kan och det är olikt resten av Europa.


Hur är musiklivet i England, några bra band?

-Saker och ting är mycket bättre än när vi började. Det finns några bra band just nu the Dipsomaniacs album är riktigt bra. Gimp Fist och Keyside strike har gjort bra grejer också.


Vad vet du om Sverige?

-Burning Heart, Bad taste,The Hives ,Millencolin,Backyard Babies No Fun At All Hellecopters.The Stranglers låt-Sweden. Jag tycker att Sverige har de bästa banden förutom de I England och Staterna. De bästa i Europa. De flesta icke engelskspråkiga banden kan jag inte med även om de sjunger på engelska men Svenskarna klarar det riktigt bra. Jag tror det måste ha något med de engelska skolorna ni har. Jag skulle älska att spela i Sverige.  


Har du hört några bra svenska band?

-(se ovan) Det enda jag vet om Svensk musik som jag lyssnade på när jag var liten- Burning Heart-saker.  


Cast iron Smith, hur kom det sig?

-han är vår kompis och de flesta i Loudmouth spelar i Red Alert så vi frågade honom om han kunde komma ner till studion och sjunga på Brain Dead Society och det gjorde han, Steve har alltid varit en supporter till bandet sedan dag ett…han har hjälpt oss en hel del.

 
Har ni varit utanför England och spelat? Var är bäst?

-Vi har spelat i Europe tre gånger Europe och i USA en gång och i Skottland också. Tyskland är favoritstället.


Blir det mycket spelningar?

-Vi gjorde en europaturné med Red Alert 2006 och spelade några gånger i Tyskland och Frankrike och även två gånger i Texas. Vi har planer att åka tillbaks till USA och kommer förhoppningsvis att göra det och förhoppningsvis en Europaturné också.  


Vad är det konstigaste som har hänt under en spelning med er, i publiken eller på scen?

-Konstiga saker händer hela tiden och på scenen  och utanför scenen så finns det så många historier. Den konstigaste saken är väl när vi spelade inför 20 konstiga hundar i en lägenhet i Frankrike.


Varför har ni inget kontrakt(skiv)?

-Jag har frågat mig själv det i åratal. Jag tror det har en hel del att göra med att vi är från Sunderland. Det är en ändstation- inga bolag etc…Ifall vi hade varit från London eller AL så hade det säkert varit en annorlunda situation.  


Har ni gjort något annat än CD:n som ni skickade mig?
-Vi har gjort en massa demos från 2000 till 2006 som vi har sålt på spelningar  i åratal och vi har gjort en nedladdningsbar singel av Friends like you. Vi bestämde bara att vi skulle göra ett album istället för en dyr demo. Ifall vi inte kan hitta någon som ger ut den så gör vi det själva.


Jag är uppväxt med punk, hur är er relation till den?

-För mig personligen kom jag in på punk genom Nirvana. Jag läste en hel del intervjuer med dem och de pratade om SEX PISTOLS och BUZZCOCKS.Min och Daves pappa var med I punkband på 70-talet som hette Rebels. Jag sade, pappa , kan du låna oss några SEX PISTOLS skivor…och då tog han fram alla sina gamla skivor. Det fanns  RAMONES, CLASH, DAMNED, LURKERS, VIBRATORS ,the STRANGLERS,alla saker, obskyra singlaretc...Jag blev överväldigad och sedan tog Kurt livet av sig och sedan kom band GREEN DAY ,OFFSPRING ,NOFX,BAD RELIGION RANCID .

Snälla ranka fem favoritskivor, fem favoritkonserter och de fem viktigaste sakerna i livet?

-Detta är så svårt att göra
Skivor 1-Nevermind-Nirvana
2-Never mind The Bollocks-SEX PISTOLS
3-Dookie- GREEN DAY
4-Stranger Than Fiction-BAD RELIGION
5-The Clash-THE CLASH
Konserter-1 SEX PISTOLS på CHRISTAL PALACE,London
2 RANCID på the LEEDS FESTIVAL
3 NOFX på LEEDS FESTIVAL
4 JOE STRUMMER AND THE MESSCALLEROS på NEWCASTLE UNIVERSITY 5 BUZZCOCKS på NEWCASTLE CARLING ACADEMY
...LIVET -1 JEN –min FLICKVÄN
2 FAMILJ
3 MITT BAND
4 MUSIK
5 LEVA LIVET


Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Den första BAD-MICHAEL JACKSON
Den senaste ON THE WESTERN FRONT-DI
Den dyraste- jag spenderar så lite jag kan på skivor men jag har nog en del skivor som är värda en förmögenhet. Jag vet inte hur mycket de är värda och det är ointressant för mig. Jag skulle nog inte sälja i vilken situation jag än är.  


Den mest pinsamma skivan i samlingen?

-Eftersom jag inte har BAD-MICHAEL JACKSON kvar så måste det nog vara EVACU 8- ALTERN 8 någon gammal ravskit pre NIRVANA dagen efter MICHAEL JACKSON dagarna så kan jag inte ens ge bort den. Vill du ha den?


Hur ser du på mp3 och nedladdning och allt sådant?

-Jag tror det är bra på ett sätt. Jag har precis kommit över det. Du kan ladda ner så mycket du vill gratis. Men jag ser att en del laddar ner hela min samling som jag har sökt efter i åratal på bara några minuter. Jag tror att en hel del musik inte för den uppmärksamhet som den borde få bara för det. Jag vill ha en CD i min hand – det är mer speciellt på något sätt, nåt att upptäcka.
 

Är det bra eller dåligt med mp3 och nedladdning för ett band som er?
-Jag tror det kan göra gott för många band. Vad gör det om folk kan ladda ner mp3 som smakprov. Mer folk hör dig och du kan tjäna lite pengar också.


Politiskt i England, hur är det?

-BNP har två plaster I Europaparlamentet och det är oroande att de gått så långt.  


Hur är det med rasism och liknande, är det något som era konserter är befriade ifrån?

-Rasism finns alltid omkring men det är inget problem. Det är inga raskravaller eller liknande i Sunderland nuförtiden. Vi attraherar inte politiska typer till våra spelningar. Men ifall vi skulle misstänka något så skulle de åka ut. Det verkar vara ett problem överallt i Europa. Spelställena skulle ha No nazis-skyltar överallt. Jag kan inte förstå hur någon kan hata någon på grund av deras färg på skinnet eller varifrån de kommer – jag ser folk som folk.  


När kommer nästa skiva?

-Vi skall börja göra demos snart och förhoppningsvis skall vi börja att spela in vår nya skiva före årets slut.


Framtidsplaner för bandet
-Att släppa skivan och sedan ännu en turné i Europa och USA.


För dig själv?

-Bandet är mitt liv så jag har samma planer. Jag skriver också på det nya Red Alert-albumet så jag har alltid att göra.  


Visdomsord?

-Tänk själv, sök sanningen och ignorera lögnerna.


Nåt att tillägga?

-Tack så mycket-ha det bra.