Hi Peter,

Äntligen!!!

De flesta frågorna är besvarade av mig(Bev) om det inte står något annat. Ifall det är något som du inte förstår får du fråga. Jag väntade länge på svar från Nuts och Andy men de är lata svin som inte svarar!

 

Varför började ni att spela ihop igen?

-Vi började att spela ihop igen för att vi kände för det. Nuts och Andy slutade aldrig att spela ihop, Steve hörde av sig, vi möttes för med en öl och tänkte varför inte?

 

Vilka av originalmedlemmarna är fortfarande med i gruppen?

-Vi är alla originalmedlemmar men jag kom med på andra singeln som kom  ut 1983. Den nuvarande sättningen spelade in All Part of Growing Up och 12" Unwanted Children.

 

Vad driver till att spela?

-Oftast att vi har roligt, vi skrattar på våra repningar varje vecka, vi älskar att spela ute igen, det slutade att vara roligt förra gången. Plus att det finns en känsla av att vi kanske gör en liten skillnad får någon någonstans. Det är bra att kunna ta fram höjdpunkter med vår musik, som Father 4 justice grejen.

 

Vad är skillnaden på att spela nuförtiden om ni jämför med hur det var på den “gamla goda tiden”?

-För oss är skillnaden stor, vi har en gitarrrförstärkare nu och dra upp gitarrerna lite, Ifall du lyssnar till våra gamla inspelningar så var varje på olika sätt. När vi började att spela igen kunde jag inte sjunga hälften av låtarna för en gång i tonen var de inte i skala!

 

På vilket sätt har ni ändrat er sätt att tänka? Är det fortfarande lätt att vara arg? Eller visar ni er ilska på annat sätt

-Jag tror att det är lättare att vara arg idag , vi har levt med den här skiten länge nu, och vi är riktigt förbannade på det nu. Vi skriver mer protestbrev och bojkottar mer produkter/bolag nuförtiden. Steve är en väldigt aktiv medlem av Fathers 4 Justice och spenderade två dagar på Tower Bridge på jul klädd som tomten som del av en väldigt kall(- tio grader) protest.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil? Eller ett missbrukat ord?

-Punk handlade alltid om att göra dina egna saker och inte det du blivit tillsagd att göra. Det manifesterade sig självt genom att handla mer om nitar och spikehår när det kunde chocka och demonstrera rebelliska tankar.-tillräckligt mycket. Nu gör femåringar samma sak med håret-det är mode.  Vi kallades för låtsaspunkare på en spelning för ett tag sedan för att vi inte hade “punkhår Det är inget fel med att ha håret så nuförtiden –men vi säger bara att man inte skall bli bedömd för hur man har håret eller ej- det finns ingen regel om det och det är ju det som är meningen. Vi såg punk på det tidiga 80-talet som ett uppvaknande, vår läroperiod. Det var där vi lärde oss om djurrätt, mänskliga rättigheter,hotet(väldigt verkligt på den tiden) med kärnvapen etc etc. Vi kan fortfarande lära oss genom punken idag, jag läste i ett punkfanzine igår om utnyttjandet av gatubarn i Centralamerika, ifall det är den typen av information man kan få under paraplyt som heter punk kan det bara vara bra. Och på toppen av det så var musiken riktigt bra. 

 

Jag jämför er med Crass och Vice Squad, vad säger ni om det? Andra band som ni har blivit jämförda med?

-(Steve) Yeah, båda banden har satt sina spår på olika sätt och de har lyssnats på en hel del. Då och nu. Jag såg Vice Squad på Croydon för några månader sedan, de har ändrat sig en del, mer rockiga, men jag gillade de fortfarande.

(Bev) Vi har alltid blivit jämförda med  Rubella Ballet & Hagar the Womb men det är säkert mest för att vi har två kvinnliga sångare. Vi har nu en manlig och en kvinnlig sångerska och vi blev jämförda med amerikanska bandet X. 

 

Finns det något band som ni skulle bli jämförda med om ni nu måste bli jämfört med något band?

-(Steve) Bryr mig egentligen inte. Alla band som är ärliga och låter bra..

(Bev) Skulle vara glad om vi var hälften så bra som X

 

Vilken är den konstigaste recensionen ni har fått?

-(Steve) Att Unwanted Children var en blandning av Blondie och U2

(!!??)....kommer inte ihåg vem som sade det

(Bev) Din – den var på svenska! :)

 

Varför har ni inte släppt era skivor på Mortarhate det sista?

-De två senaste har inte varit på Mortarhate killen som släppte oss om att ville att vi skulle vara hans första release på bolaget precis före vi återbildades och månader före vi pratade med Mortarhate igen för första gången. Den amerikanska dealen var så att alla pengar som kom in på den skivan skulle sponsra nästa skiva. Vi köpte till och med våra egna skivor för att kunna sälja de via vår hemsida. Den andra releasen var för Fathers 4 Justice och de betalade för inspelningen och de släppte den själva. 

 

Finns det några bra band I England just nu? I världen?

-(Steve) Massor. Jag hör nya band varje vecka. Gillar verkligen Thermalis just nu..

(Bev) Vi har spelat med en massa band som jag gillar (och några fruktansvärda) de bra är Rong'uns, Active Slaughter, P.A.I.N., Icons of

Filth som är batter än någonsin.

 

Hur är det att bo och leva I England just nu? Politiskt menar jag? Sköter Blair sitt jobb

-(Steve) Blair är en mardröm. En lögnare och en hora till USA…men det väl alla?….hursomhelst politiskt är det samma gamla visa…....tweedle fuckin dee or tweedle fuckin dum.......det finns inget val, det finns inga alternativ…..ingen idé att rösta, det bara uppmuntrar dem…

(Bev) När Blair blev vald 1997 så lovade han att reducera antalet djur som användes in experiment – men antalet har gått upp år för år. Han har också lovat at vi skall röst angående rävjakten, 3 röstningar har gett resultatet att de flesta är emot det men varför har inget hänt?- eftersom han är en lögnare-man kan inte lita på honom med något. 

 

Snälla berätta lite om Fathers 4 justice och det ni gjorde ihop med Eddie Godtooth, vad är Fathers 4 justice?

-(Steve) Fathers 4 Justice är en ickevåldsprotestgrupp. Bildades i december 2002 för jämställdhet i familjerättssystemet i England. Kolla in www.fathers4justice.org och även www.superherodads.co.uk för mer detaljer. Eddie Goldtooth är en prominent aktivist (just nu ute på borgen för protest) han är också en otrolig poet. Jag har varit medlem i F4J sedan juni 2003. Jag har varit involverad i ett flertal icke-våldsamma direkta aktioner och jag är också åtalad. Det är historiskt I så att civil olydnad kan frambringa ändringar i lagen. När lagen är helt fel är det inte bara rätt att bryta den, om och om igen. F4J kommer att fortsätta att protestera tills lagen kommer att ändras. 

 

Är det viktigt att sjunga om något viktigt och inte bara sjunga om kärlek? 

-Det är egentligen inget fel att sjunga om kärlek, det är bara något som vi inte är inne i ifall det inte har någon mening men har det det så varför inte. Jag hörde nyss en låt som i basen var en kärlekssång men som handlade om kvinnoförtryck och meningen med denna låt var att en man inte har rätt att utnyttja en kvinna, , inte sin fru eller hans älskarinna eller främling. Vi har valt att skriva om ämnen som vi bryr oss om och det kan få andra att fråga frågor och söka mer information om detta.

 

Kan musik ändra någons liv? Har du något exempel?

-Ja, absolut. Punken har ändrat alla våra liv skulle jag vilja saga, jag blev vegetarian och efter det politiskt medveten. Jag är inte säker på att så många andra stilar skulle klara detta. Men visst kan man lyssna på musik bara för njutning och inte göra något mer av det.

 

Vad vet du om Sverige?

-Min bror lärde sig svenska på en kvällskurs som han var I ganska ofta det låter som ett fantastiskt och vackert ställe från vad han har beskrivit – väldigt dyrt är det.  .

 

Har du hört några bra svenska band?

-Bara Abba, nästan lika bra som deras tributband Bjorn Again, och the

Hives. Ifall det finns några bra band som vi borde kolla in så säg till.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Fem favoritskivor, som ändras för varje dag

Steve

1. Summer Wind - Frank Sinatra

2. Let's Pretend - Tindersticks

3. Creep (or Fake Plastic Trees)- Radiohead

4. Serenade is Dead - Conflict

5. Thirsty Dog (eller något annat från…...) - Nick Cave and the Bad Seeds

Bev

1. No Room For You - Demob

2. 3 Bells In a Row - Tenpole Tudor

3. Your Love is Like a Ballistic Missile - Roses are Red (enda singeln från detta punkband från 1979)

4. He's So Fine - The Chiffons

5. Stranded - The Saints

 

Fem favoritkonserter...

Steve

1. Tindersticks - Hammersmith Palais 2000

2. Sinead O'Connor - Fleadh 1999

3. Dead Kennedys - Lyceum 1982

4. Motorhead - Hammersmith Odeon 1979

5. Pogues - Brixton Academy, julen….kommer inte ihåg året

Bev

1. Tenpole Tudor - Moonlight Club, Hampstead1981

2. Ramones – varje år från 1981 till 1996 men helst Hammersmith 1984,

en liten aren med bara 200 människor-det var vilt!

3. The Fuzztones - The Garage 1993-94 or around then

4. The Sweet - Kilburn National Ballroom nyår runt 1990

5. Stiff Little Fingers - Electric Ballroom ungefär 1988 tror jag

 

 

Fem viktigaste sakerna i livet...

Steve

1. Mina barn

2. Färger

3. respekt

4. bra sex

5. konsten

Bev

1. Mina vänner och familj

2. Mina hundar

3. att ha en mening med livet

4. Miljön

5. Öl/choklad, det berorpå sinnestämmning

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-(Steve) Den första var 'I can see clearly now' med Johnny Nash. Den senaste var den nya Active Slaughter album (fantastisk!)........Den dyraste var en Tindersticks/Gallon Drunk splitsingel som jag betalade ungefär 75 pund för

(Bev) Den första var Chirpy, Chirpy, Cheep, Cheep med Middle of the Road

snabbt följd av Blockbuster med the Sweet. Jag är ingen samlare som de andra så jag har aldrig betalt så mycket för en skiva. Men jag betalde 75 pund för att se Wales-England i 5-nations rugbymatch in Cardiff 1995. Den senaste skivan jag köpte var South American Pan Pipes.

 

Den mest pinsamma skivan i samlingen?

-(Steve) En massa pinsamma skivor…..men jag lyssnar fortfarande till dem och ler.

(Bev) Tyvärr kom jag inte in I punken förrän jag var 14 år, så då hade jag och en kompis en ritual att slå sönder allt som skulle kunna vara pinsamt så alla mina Osmonds och Bee Gees skivor försvann. Någon har sagt att jag borde skämmas för min Patsy Clineskiva men det gör jag inte. Hatar all annan country & western men jag älskar hennes röst. Jag hatar att någon säger till mig bara för att jag är med i ”ett anarkipunkband” så får jag inte lyssna på Patsy Cline. Charlie Harper sa nyss för ett tag sedan att jag lät som henne och jag blev skitglad( det var i ett annat band , inte Chereess) 

 

 

Blir det mycket intervjuer ? Är det tråkigt?

-(Steve) Alltid ett nöja, aldrig en börda.

(Bev) På 80-talet brukade vi göra 2-3 stycken i veckan, mer om en skiva hade kommit ut, nuförtiden blir det ungefär så mycket på en månad. Intervjuerna har varit varierande , så det är inte tråkigt

 

Vilken är frågan som ni vill ha men inte får, ställ den och besvara den?

-(Steve) F. Lyssnar någon egentligen? A. Jag vet inte men jag hoppas det.  

 

Hur är en bra spelning med er?

-En bra spelning är öppenhjärtlig med respekt given till förbanden. Vi hatar den mentalitet som säger att du bara kan dansa till huvudbandet. Spelställen skall inte ha en separat bar – folk kan vara väldigt lata och sitter där till huvudbandet går på. Väldigt orättvist mot de andra banden och riktigt meningslöst. Varför går de inte bara till en pub om de inte vill kolla banden?

 

Vilken typ av folk kommer till era konserter?

-Gamla kufar som oss oftast. Vi slutade att ställa upp håret för 20 år sedan(eller inte killarna kanske) och folk som kommer och pratar med oss är ofta i vår ålder och ser ut som oss. I USA är det mest 20-åringar som gillar oss och de är mer imageberoende än här. De vill veta varför vi inte har en mohikanfrisyr längre och de talar om för mig ” att långt hår inte funkar längre” 

 

På Fathers 4 justice skivan sjunger du inte så mycket som  på EP:n, varför? Är det bara för att det är en Fathers 4 justice

-Jag sjunger inte så mycket. När du hör vårt nya material så sjunger Andy lite mindre eftersom vi tycker att 2 sångare fungerar bättre.

 

Snälla berätta lite om varje medlem, jobb, ålder, familj, intressen oh något hemskt om varje medlem

-Steve (bas) – intressen, filmer och konst......jobb, tecknare......

ålder, 39........familj, skild, tre barn.......dåligt, otålig och otrevlig

Bev (sång) - intressen – djur, rugby och resor,... jobb – sköterska hos en veterinär....ålder - 38, gift, 2 hundar, inga barn...dåligt – har svårt att ta saker seriöst, politiskt inkorrekt efter några öl, pratar för mycket

(Bev svarar för Nuts och Andy för de är för lata för att svara så de får skylla sig själva om något av detta är fel)

Nuts (trummor) - intressen – hans miljoner CD-skivor, brukade skriva I ett fanzine...jobb – har precis blivit övertalg, var någon sort grafisk designer..ålder - 37, gift, tvillingpojkar och skall ha en baby i oktober.... dåligt -  han är stressad och hetsar upp sig för onödiga saker Andy (gitarr/sång)- intressen – att samla på vinylskivor, spelningar....jobb – har precis blivit överflödig han också, jobbade som tryckare……ålder 37, gift, 2 barn….dåligt-han är en lat jävel som inte ens har orkat att lära sig ackord!

 

Vilka är framtidsplanerna för bandet?

-Vi spelar just nu in en ny skiva och vi skulle verkligen vilja åka till Staterna nästa år.

 

För dig själv?

-Steve- Att ändra den engelska kontaktlagen för en legal övertagande för lika föräldraansvar på alla punkter.

Bev- Inte så stort som Steves men jag har alltid velat jobba med orangutanger på Borneo, när jag tjänar mina miljoner på Lost Cherees kommer jag att göra det. 

 

Visdomsord?

-"Våra live börjar att sluta den dag när vi är tysta om saker som är viktiga "

- Martin Luther King

"Det finns tillräckligt för alla i världen men inte för allas glupskhet "

- Gandhi

 

Nåt att tillägga?

-Ifall ni har tid, besök www.lostcherrees.com och gå till gästboken för att dela med er av era åsikter.....besök sedan www.fathers4justice.org och

www.superherodads.co.uk och se att mycket har blivit uträttat med fridfulla demonstrationer.