20/2-03

.

History? Bands before? 

-Lopez bildades I en litet bondesamhälle I nordvästra USA för 9 år sedan. Vi flyttade till den jättelika staden Portland Orgeon för fyra år sedan och har gillat det sedan dess. Alla medlemmarna har spelat i band som ingen hört talas om innan.

 

 

Hur reagerade ni på terroristattacken den 11:e september, med ilska, rädsla eller vad?

Det var en konstig tid, att ha sett vad som försiggått runtom i världen och nu hade det på vår bakgård.(även om New York är 3000 miles härfrån) Det fanns en känsla av rädsla mycket beroende på att regeringen sade att ingen var säker men efter att det hade lagt sig kändes det mest som en tragedi men det händer ju i andra delar av världen hela tiden.

Snälla berätta allt om varje medlem? 

-Bunni:bas, sang, 32 år gammal och han är inte känd för sina sociala mål.

Drunkee, gitarr 32 och han älskar att dricka lite för mycket.

Milk, trummor, 33 år och han är en liten tönt.

Timmy spelar gitarr, 30 år,och den lataste man jag vet.

Riffless, sång, 32 år och han är en riktig röv.

Kollektiv är ingen av oss gift och ingen av oss har barn. Våra intressen inkluderar, åka långt för att spela, slåss med varandra när det gäller dumma saker och favoritsysslan, att dricka tonvis med öl.

 

 

Har det ändrat era liv något?

-Jag tror att det ändrade livet för många i världen eftersom detta har gett en fribiljett för att visa sina muskler överallt. Det har fullständigt eroderat våra civila rättigheter i USA och har fått en hel del folk att ge upp sina rättigheter för en falsk känsla av säkerhet. 

Hur skulle ni beskriva er musik med tre ord?

-Full, fullare, fullast. 

 

   

Jag jämför er med tidiga Bad Brains, hur ser ni på det och vilka andra band får ni höra att ni later som?

-Bad Brains är en komplimang eftersom en del av oss är fans av Bad Barins. Vi har blivit jämförda med en del äldre punkband som Rich Kids on LSD Rich Kids on LSD, Poison Idea, och the Dwarves, som alla är stora komplimanger till oss.

 

 

.

Tror ni att musik kan ändra någons liv? Ge ett exempel?

-Ja, jag ser det hela tiden och när man ser politiska band  som värnar om orättfärdigheter som är runt dem. Men jag hatar också band som predikar sina åsikter utan någon som helst tolerans för andra åsikter. Nyckeln är att ha opinion men inte göra de så fasta att de inte kan ändras.

 

Bryr ni er om intervjuer?

-Det är trevligt att se vad folk känner för ens musik men vi har alltid spelat det vi vill och inte ändrat på oss för att någon tycker det

 

 

När ni gör musik, vad är viktigast, musiken, texterna eller att ha en refräng som folk kommer ihåg?

-Det blir hela paketet en som har bra musik man kommer ihåg med text som inte är för dum är bra även om våra låtar har en bra linje där.

 

Vilken är den konstigaste recensionen ni fått?

-En av splitsinglarna vi gjorde(med Fireballs of Freedom) fick en recension där recensenten sade att om vinylen hade varit mjukare hade han torkat sig med den I arslet.

 

När ni gör texter, vad influerar då?

-Vad som jag känner just då för men det tar alltid en vecka eller två innan jag får texten till musiken på rätt sätt och ibland kan jag ta hela låten och ta bort texten och börja om från början

 

Har ni gjort något annat än CD.n som jag recenserade? Hur kan jag fåt ag på det?

-Vi har gjort några vinylsinglar och samlingar, några nya samlingar har kommit ut precis på Dirtnap Records och Very Small Records. Det bästa sättet att få tag på dem måste vara att kolla deras hemsidor www.dirtnaprecs.com  www.verysmallrecords.com www.infringementrecords.com

 

 

Vad tycker du om att bo I USA, ifall du tanker på det politiska?

-Just nu är det skrämmande. Om jag sade förut, är det rättigheterna som fattas, kombinerat med en gung ho krigarattityd i Vita Huset som har gjort de mer viktigt än tidigare att hålla ett öga på vad den amerikanska regeringen gör oss medborgare, likaväl till folk i andra länder. Med ett kommande krig i horisonten och en president som är ovillig att förstå att att europeiska länder(och andra) har en antikrigsåsikt. Jag tror att USA kommer at bli attackerat fler gånger i framtiden.

 

Vad vet ni om Sverige?

-Det låter som ett vackert ställe som vi skulle älska att åka till. Jag har mött folk från Sverige som var riktigt trevliga

 

 

Gör ni några covers, ifall ni gör det vilka och vad gör en cover bra? 

-Vi har alltid gjort covers , för det mesta handlar det om gamla metallåtar som Twisted Sister's "Burn In Hell", eller Mountain's "Mississippi Queen", saker som dem. Jag har alltid tyckt att nyckeln till en bra cover är att göra den på ett sätt som ingen gjort den förr, inte som vi vet i alla fall. 

 

Har ni hört några svenska band? 

-Det finns några bra band från Sverige som Randy, Division of Laura Lee, Refused/INC, Hellacopters, och det är väl de som många här I USA har hört.

 

 

Infect Records, är det ett bra bolag, vad är bäst respektive sämst med att vara på ett mindre bolag? 

-Det bästa med att vara på det är att vara på ett bolag med folk du känner  och har chans att komma fram till dem som säljer din skiva. De värsta är väl att inte ha så mycket pengar i vår turnésupport.

Finns det några bra band i USA just nu?

-Självklart finns det det, från Kalifornine finns Bottles and Skulls ,400 Blows, the BarFeeders, Strychnine, Fleshies...

Från Portland finnes Fireballs of Freedom och SK and the Punk Ass Bitches... från Seattle finns Millhous, Portrait of Poverty, Tarantulada, The Mexican Blackbirds, the Briefs... det finns så många bra band så det skulle var jävligt svårt att bara nämna en del av dem.

 

 

Vad är det bästa respektive det sämsta med att vara I ett band?

-Det bästa är känslan att vara del av en familj som vi har I vårt band, även tillsammans med andra band som vi spelat/turnerat med. De värsta är de LÅNGA resorna till spelningarna.

 

Hur är det att spela punkrock i USA?

-Det är lite hårt eftersom städerna är så utspridda så folk har inte hört talas om band om det inte är jättekända så det gör det svårare för kändare band. Så för att komma runt det så hjälper banden varandra med spelningar och promotion.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter, fem viktigaste sakerna I livet?

-Skivor: Clash "London calling", Descendents "Milo goes to college", Zeke "Supersound racing", Queens of the stone age "Qotsa",Dead Kennedys "Freshfruit for rotting vegetables"Concerts: SNFU, Circle Jerks/7 seconds, Ozzy/Motley Crue, the Accused, och varenda en av de konserter vi spelat genom åren. I livet:Öl, vänner, musik, husdjur och att ha roligt!

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller?

-Punk är en attityd och många har vänt ordet punk ryggen eftersom de tror inte att de representerar något längre men jag tycker det är levande och mår bra om man tanker på att folk fortfarande hjälper varandra med band och zines och så vidare

  Första, senaste och dyraste skivan du har köpt? 

Första: Black Flag "Damaged"  senaste: Tumor Circus/Warlock pinchers/Exciter (tre begagnade)

Dyraste: Jag betalar aldrig mycket för några skivor så jag vet inte….

Hur är en bra spelning med er? 

-Massor med folk som har det trevligt och möter gamla vänner, lite gratis öl och träffa lite nya vänner. Det hjälper till om man spelar ihop emd ett bra band också.

 

 

 

Blir det mycket intervjuer, är det tråkigt? 

-Intervjuer är inte alls tråkiga så länge det är något sådär intelligenta frågor.

 

Har ni bra kontakt med era fans, på vilket sätt?

-Vi har väldigt bra kontakt med fansen eftersom vi har gjort oss tillgängliga jämt. Det spelar ingen roll om det är via mail, träffa folk på spelningar eller om vi får brev/vykort, det är alltid roligt att höra från folk som gillar det vi gör

 

 

Vilken är frågan du aldrig får men vill ha, ställ den och besvara den?

F:Vad får vi får mat? S:Vad än du lagar. 

 

Visdomsord? 

-Älska många, lita på några, paddla alltid din egen kanot.

Hur ser Lopezdiggaren ut?

-Oftast är den inte klädd alls, lite korsade ögon på grund av alla öl..egentligen finns det ingen riktig Lopezlook förutom att de ser förvirrade ut.

 

 

Framtidsplaner för bandet?

-Att komma till Sverige för att spela lite rock.

 

Framtidsplaner för dig själv? 

-Att få ett jobb.

Varifrån kommer namnet?

-Från en gammal kanadensisk 80-tals show "The Kids in the Hall".

 

Nåt att tillägga? 

-Tack!