Logoz är en riktigt trevlig punkgrupp som har varit ute på vägarna sedan 2012. Här ger demig bakgrundenomi gruppen och jag hoppas att vi kommer att höra mer från dem snart ... September 2014

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Vi bildades sommaren 2012 och då var jag i ett annat band på den tiden och började bli lite frustrerad över bristen på spelningar och möjligheter på den tiden så jag bestämde att jag ville göra något nytt. Jag skrev snabbt ett gäng korta kraftiga slagkraftiga låtar och började leta efter ett nytt band och till min glädje, jag behövde inte titta för långt.


Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, intressen och något hemskt om alla?

-Jag är Peesh, sångare, Gitarrist, Låtskrivare i LoGOz. Jag är gammal nog att veta bättre, men yngre än alla mina musikaliska idoler. Mina intressen är att skriva låtar, spela gitarr och trummor, inspelningar, spela Live. Jag är också en stor fotbollsälskare och följer Sunderland AFC. De enda dåliga saker som jag kan säga om Paul är hans bil är för liten och att han gillar Pink Floyd!

Carlos dåliga sidor är hans matvanor, bor i Sugarland där allt kommer två och två. Även bastrummepedaler !!

Jag är Paul och den äldsta medlemmen i bandet, och när jag inte spelar gitarr för LoGOz, gillar jag att läsa något och ta isår mina reservgitarrer, måla dem och sätta ihop dem igen, sedan tycker jag inte om det och då börjar jag igen. Jag har målat om min Strata 5 gånger och fortfarande aldrig använt den på scenen. Det dåliga med Carl är att han tar över CD-spelaren på väg till spelningar. Det dåliga med Peesh är det tar honom en evighet för att gå från en spelning.

Jag är Carlos, trummis och yngsta medlemmen i LoGOz. Jag är beroende av PlayStation, min andra intresse är trummor och musik. Jag har också en stark passion för filmer. Jag är också lite besatt av Batman, men det är inte en dålig sak! En dålig sak om Paul är att han är alltid sen! En dålig sak om Peesh är hans minne, han glömmer saker eller glömmer saker kvar på spelningar.


Logoz, hur kom ni på namnet?

-Iden till namnet Logoz" föreslogs till mig av en god vän för några år sedan. Den har ett slags religiöst antikt grekiska ursprung som betyder "ordet" förväntningar "och även" överallt ". Jag tyckte om konceptet och gav den en modern twist med ett "Z" på slutet och ett stort "GO" i mitten. Det låter bara positivt och proaktivt och kategoriserar oss inte hur som helst, vilket är viktigt.

Jag kan tänka mig att ni är jävligt bra live, är det så?

-Yeah Vi är jävla bra live tack! Vi har spelat över 100 spelningar på drygt 2 år. Vi har arbetat hårt för att nli tighta som en enhet och nu, två år senare, visar det när du kommer för att se oss live. Du borde komma och se själv? Eller kanske skulle vi kunna komma till Sverige, vilket skulle vara coolt :)


Vad är det bästa med att spela live?

-Det bästa med att spela live är surret du får från publiken. Att se människor som har det trevligt till din musik, låtar som du har skrivit, finns inte mycket som kan slå det. När man ser publiken sjunga med i orden är ganska speciellt.

 

Och var är bäst att spela?

-Sverige Förhoppningsvis :) Men allvarligt, i England har vi spelat  från Newcastle till Leeds, Sheffield, Blackpool och London, och överallt har vi fått ett gra mottagnade och uppskattade för det vi gör. Men jag tror att de flesta band brukar tycka att hemstadsspelningar är ganska unika, även om det ibland är av olika anledningar:)


Hur är det att spela punk i England?

-Det är coolt att spela punk i England eftersom det fortfarande är så populärt och att du har så många olika stilar av genren, så att säga. Det finns fortfarande en hel del oldschoolenglishpunk stållenr och publik såväl som de mer moderna amerikanska punk / pop-fans. Jag vill gärna tro att vi typ finns i mitten av det som vi påverkas av band som Sex Pistols och Buzzcocks och Ramones och Green Day.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Energisk. Melodisk. Schizofren.

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punk är en livsstil för mig som det är för många människor. För mig har det alltid handlat om en (DIY) gör det själv attityd. Det handlar om att göra vad du vill göra i din egen valda väg eller stil. Så för mig och i LoGOz spelar vi vår egna stil av energisk melodisk fuzzgitarr baseradw musik. Vi följer inte musiktrender eller mode, ja vi har våra influenser men vi är bara oss själva till 100% och det är typ av vår egen punk etik.


Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Det är en tuff en eftersom du måste ta emot den moderna världen av teknik. Du kan inte sluta ladda ner etc. så det finns bra och dåliga punkter, eftersom det gör det svårare för band som oss när du ser att inte ens de största banden i världen inte säljer skivor längre och mycket av det är i den digitala tidsåldern. Men MP3-filer kan vara ett enkelt sätt att skicka musik över snabbt till Radio Station DJs etc.

 

Hur är det att bo i England nu? Politiskt?

-England är ok och där vi bor i det nordöstra England, och som överallt i landet finns det goda och dåliga punkter. Det finns mycket arbetslöshet, men också tillväxt och möjligheter. Politik har alltid och kommer alltid att vara om en bedömningsfråga, och åsikter är som rövhål, alla har ett. Jag försöker att inte bli för mycket engagerad i politiken men jag håller ett öga på vad som händer, eftersom vare sig vi vill det eller inte det påverkar oss alltid. Jag blir irriterad när jag ser vissa politiker på TV när de uppenbarligen inte har en aning hur det är att leva i den verkliga världen, då är att det skrämmande att dessa människor har en sådan kraftfull effekt på ditt liv. Men kan vi göra något åt ​​det? Kanske är det dags för en revolution ungdomar:)

Finns det några bra band från England?

-Yeah Det finns massor av bra band från England. The Wildhearts exempelvis som har funnits i 20 år plus och borde vara skitstora enligt min mening. Även några av de band som vi spelat med, SORRY FOR NOTHING, SUPERCHARGER, EUREKA MACHINES är alla bra band också och värda att kolla in.

 

Vad vet du om Sverige?

-Jag vet inte så mycket om Sverige förutom att några stora band kommer därifrån, bland annat ABBA som jag är faktiskt är en stor beundrare av deras låtskrivande, mycket smart. Även Sebastian Larsson som spelar för Sunderland AFC spelar för det svenska landslaget.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Absolut Jag är en stor beundrare av Bombshell Rocks, SATOR och Backyard Babies.

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er?

-Ja jag skriver alla texter, och jag tror alltid på att skriva om vad du vet. Så jag typ skriver om mitt liv som jag ser det och världen omkring mig. Den gode, den onde och den fule! Jag blir påverkad och inspirerad varje dag, så på det känner jag att jag har tur att jag kan uttrycka det i mina texter och sånger.

 

Gör ni några covers när man spelar live, vilket (om du gör)?

-Vi har inte egentligen några covers när vi varit fullt band. . Men Paul och jag har spelat har spelat "Pretty Vacant" av Sex Pistols på några akustiska spelningar nyligen som alltid är populärt. Vi funderar faktiskt på att göra en band version för LoGOz. Bra låt, med en ABBA influens:)

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Det kan gör deta. Det fungerar så bra för band som The Clash, tidiga Manic Street Preachers, Crass, Against Me! etc som alla hade olika agendor men var mycket passionerade om sin egen "tro". Så ja det kan fungera när bandet är passionerade nog och det hörs i låtarna.


Bästa politiska band/artist?

-För mig Sex Pistols. För vad de stod för på den tiden var mycket politiskt eftersom det förändrat en hel del saker i brittisk kultur som fortfarande påverkar oss idag. God Save the Queen är en av de bästa politiska låtarna någonsin, även om det inte var avsikten. Etableringen var livrädd för dessa 4 arga barn på den tiden, eftersom de inte var dumma, de var trötta och reagerade mot tillståndet i land på den tiden. De berättade som det var. Jag säger inte att de var de första punkbandet med en röst, men de var säkert det största vid den tiden och har fortfarande ett stort inflytande i dag.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Jo jag tror det eftersom musik är en mycket mäktig kraft. Jag är säker på nästan alla har blivit berörda av en låt i deras liv. Musik kan ge fina minnen och ta dig tillbaka till en viss tid i ditt förflutna. Det är som ett soundtrack till ditt liv. Jag har hört talas om människor som använder musik och sånger som ett sätt att komma ur svåra tider eller till och med depression. Så ja musik kan definitivt förändra ditt liv.

Har ni gjort något mer än denna skiva? Om ni har det hur kan jag få toag på det?

-The PSYCHO RADIO album och nya HELLO LONELY E.P. är de enda 2 utgåvorna från LoGOz. Men jag har lite sologrejor och tidigare band skivor inklusive JUNKSTER & The Blisters som finns tillgängliga. Du kan ta reda på hur man får dem genom att kontakta LoGOz officiella email addresslogozbooking@gmail.com eller peeshmusic@gmail.com

Är det viktigt att släppa era skivor som "riktiga" skivor??

-Jo jag tycker det är viktigt att släppa skivor och riktiga skivor på vinyl. Eftersom de kommer att stå sig genom tiderna. Det finns inget bättre än att få en ny CD eller album med ditt favoritband och beundrande omslaget och innersleeves etc.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under erkarriär?

-När jag var på turne i Norge med mitt tidigare band JUNKSTER missade två av oss färjestoppet. Vi var upptagna med en cigarett på däck medan vi ser de två andra medlemmarna i bandet lämna färjan. Innan vi visste det vi var på väg 20 miles upp på den norska kusten i det okända! Lyckligtvis hade vi vår manager med oss ​​som betalade för en annan färja tillbaka till den ursprungliga destinationen. Vi gjorde spelningen i tid!

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter?

-Vår publik verkar vara ett mycket brett tvärsnitt manligt och kvinnligt, och det är bra. Vi vill gärna tro att vi har massappeal , och det är det häftiga med musik kan det minska åldersgränser etc och föra samman människor. Vi har unga barn på våra spelningar samt personer i 20-årsåldern fram till de som är 60.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Fem favoritskivor:
1. Never Mind the Bollocks - The Sex Pistols.
2. Appetite For Destruction - Guns n Roses. 
3. Earth Vs - The Wildhearts.
4. And Out Come The Wolves - Rancid
5. Dookie - Green Day.

Fem favoritkonserter:
1. Metallica - Whitley Bay Ice Rink 1992.
2. Manic Street Preachers/The Wildhearts - Newcastle Riverside 1992.
3. Rancid - Newcastle Academy 2012.
4. Adam Ant - Manchester University 2011.
5. T in the Park Festival - Scotland 1995.

Jag jämför er lite med gamla band som Red London, Red Letter Day , kommentera det?

-Jag hade inte hört så mycket av Red London så efter att jag kollat in dem lite mer jag är glad att kunna säga att de är ett ganska coolt band. Så därför tack. Det är en komplimang i min bok ....Tack.

 

Och ni har fått iin lite ska i Psycho radio också ... .Hur kommer det sig?

-Ja Jag gillar engelska ska band som Madness och The Specials samt några amerikanska Ska / Punk band som Less Than Jake & Voodoo Glow Skulls. Så jag har alltid velat införliva en del av dessa influenser i min musik.

Framtidsplaner för bandet?

-Vi kommer att släppa vår nya 4 Track HELLO LONELY ep under hösten så vi kommer att promota den för resten av året samt att kommer att arbeta på vår första officiella videon till titelspåret. Sen nästa år kommer vi att arbeta på vårt nya album och turnera så mycket som vi kan.


För dig själv?

-Som alltid kommer jag att skriva nya låtar för LoGOz samt  soloprojekt jag jobbar med. Kolla in här.

 

Visdomsord?

-What happens if the good things that come to those who wait are just the things left behind by those who got their first.

 

Nåt att tillägga?

-Jag vill bara tacka alla för ert fortsatta stöd för LoGOz. Cheerz. Peesh.