Le Martire kommer från Italien och de har några gamla band att lyssna på när de gör sin bra punkrock. Något hände med den här intervjun men nu är den äntligen här. Oktober 2016

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Lemartire föddes ur askan av Total Crash of Authority,, ett band som föddes ur vänskapen mellan Paolo och Enea. Efter år av äventyr och dödliga trippel hopp, kom två nya medlemmar  med i bandet, först Roger och sedan Niko. Dessa nya gav slutligen stabilitet till bildandet och så bestämde bandet sig omedelbart att börja skriva nya låtar.

En demo  2012 följs av en lång inspelningstystnad som avslutades med en egenproducerad självbetitlad LP 2016, som satte Lemartire tillbaka på rätt spår.

På grund av personliga skäl,har Roger och Niko beslutat att lämna bandet.

För närvarande tar Davide över trummorna och bandet sjunker till 3, men Lemartire fortfarande har stor genomslagskraftiga liv.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band på sidan?

-Enea: Gitarr och sång, 28, snickare som lämnade sin hemstad för det gamla italienska industriella kapitalet (Torino)

Paolo: Bas och sång, 30, elektronisk tekniker som även spelar bas i "Le Madri degli Orfani" och jobbar på en fritidsgård

Davide: Trummor, 19, student och världsresenär.

 

Le Martire är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Vad betyder det? Du var inte rädd att någon annan bandet skulle heta så här. Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Ja, Vi är mycket stolta över detta namn. Det föddes ur en lexikalt misstag från Paolo och har antagits sedan för sin originalitet och musikalitet i uttalet. Det är också ett tecken på avgränsning och förändring för oss.

Enligt vår mening är det bästa namnet för ett band det som representerar det.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Kontakten med publiken och att kunna dela något med dem, se de i ögonen och attityden hos människor är en positiv feedback.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Generallt sett är det svårt att säga. Först och främst är det viktigt att förhållandet mellan bandet och chefen för klubben (eller de ansvariga) är bra, och naturligtvis det viktigaste är relationen med publiken. En bra konsert är det med ett deltagande.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Italien just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Det är inte lätt, men det finns en liten scen och mellan banden så hjälper vi varandra och delar livedatum.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Energisk, instinktiv och direkt.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Det är ett sätt att leva, även om det inte längre är som det var i det förflutna, det har utvecklats det som allt annat.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Det är ett bra sätt att lära känna och fördjupa sig i ett band eller en genre, men sedan om du gillar artisten så måste du stödja dem och köpa skivor

 

Hur är det att bo i Italien nu? Politiskt?

-Det är skit! Men du kan inte bara sitta deppa, du behöver arbeta och göra ditt bästa för att förbättra något varje dag.

 

Finns det några bra band från Italien nu? Är punkscenen/hardcorescenen stor? Metalscenen? Hur är det i din hemstad?

-Som vi sagt tidigare, det finns många små lokala scener, det finns band som är lite mer kända men i slutändan så känner vi alla varandra.

 

Vad vet du om Sverige?

-För att vara ärlig nte mycket, jag tror att det är samma mängd saker som du kanske vet om Italien

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Ja, På toppen av våra sinnen finns det några exempel som: Avskum, Millen, Satanic Surfers och  Hives, Backyard Babies, Refused etc.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar? Är det lättare att göra texter nu eller var det är lättare att göra det när ni var yngre? Endast på italienska?

-Texterna skrevs av Paolo, Enea och Roger. Nu endast av de två första.

Att växa upp frågorna har förändrats och så vårt sätt att möta dem. Vi skriver mest om sociala protester och personliga erfarenheter så texterna kommer ut naturligt i vårt modersmål, men det betyder inte att vi ogillar andra språk.

 

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om?

-Vi vill inte skriva bara för att locka en viss publik, vi bara skriver våra tankar.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt?

-Som sagt, vi anser dem mer som sociala protester sedan politik. Dessa två element kan gå hand i hand, liksom musik och politik, men jag tror inte att det är så i vårt fall.

 

Bästa politiska band / artist?

-Här i Italien jag inte tror att det fortfarande finns någon i musik som kan vara svar på denna definition, men jag kan ha fel. När det gäller resten av världen, tänker vi på Jello Biafra och även Propagandhi.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Vi hoppas det.

 

Ert omslag på er CD ser riktigt vra ut är det viktigt att ha en skivomslag som visar folk vilken typ av musik man spelar? (Ni har inte riktigt det) Ditt favorit skivomslag? Vem gör omslagen?

-Det omslaget gjordes med stort tålamod från Niko, vi inte bryr sig mycket om omslaget passar med musiken på skivan, vi tyckte bara om bilden.

Paolo gillar de illustrerade omslagen som de som på Comeback Kid och Propaghandi,  Enea är istället mer old school och gillar de med enklare grafik.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kunde välja vilket som?

-Ja vi tycker att det är mycket viktigt, vi vill att människor som sett showen kan få köpa vår LP. Vi föredrar cd-skivor och vinyler, kassettband med tanke på den begränsade nuvarande användningen (åtminstone i Italien) är mer som gimmick.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-En gång vi delta i en hyllningskväll till Ramones, och vi hamnade helt förvirrade med chefen för klubben som uträttar sina behov utanför klubben.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

-Vi har en grupp av trogna, men vi vill också att spela för nya människor varje gång. Vi har spelat med band från 90-talet, såsom Impossibili, Zheros och sido projekt med De Crew medlemmar

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och de fem viktigaste sakerna i livet?

-Album: Sick Of It All "YoursTruly", Lemartire "Lemartire" Social Distortion "White Light, White Heat, White Trash", Negazione "Tutti Pazzi 1983-1992", Dead Kennedys "Mutiny on the Bay".

Konserter: Madness, Motörhead, Sick Of It All, Refused, A Wilhelm Scream

Life: vänskap, musik, vänskap, musik och musikalitet

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Paolo: Ärligt så kommer jag inte ihåg den första, jag tror att det var en med Shandon. Den sista är "Off the leash" - Real McKenzies och jag kommer inte ihåg den dyraste.

Enea: den första jag tror att det var Enjoi av Cccp, den sista  "78 Lame" av Lappeso och jag minns inte den dyraste.

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

-Detta är den första för oss. Paolo är mer vana vid att intervjuas med sitt andra band "Le Madri degli Orfani", men det har alltid varit på radio, ansikte mot ansikte med intervjuaren som alltid är mycket roligt. Detta var den första skriftliga för honom.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade ni valt?

-Clash, Negazione, Sottopressione, Motorhead, Sick of it all

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken?

-Ja, det är en trogen vän som aldrig kommer att svika oss.

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

-Jag tycker att det är "Vad vet du om Sverige?"

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

- "Vart tog Snorky vägen?" - "De gick under havet tillsammans med Atlantis, som faktiskt är Smurfarna".

 

Framtidsplaner för bandet?

-Vi arbetar för dig, hoppas vi att ha ännu LP inom en snar framtid, under tiden vi fokuserar på att spela live

 

För dig själv?

-Friskvård, Må bra i våra privata liv

 

Visdomsord?

-Fattiga är först på gafflarna men sist till bordet

 

Nåt att tillägga?

-Tack så mycket för att ni läste intervjun till slutet, adjö!