Leftover Crack verkar vara ett av de mest intressantaste banden på punkscenen just nu eftersom deras musik inte är fast i en speciell musikstil. Stza från gruppen tog sig tid att svara på några frågor och detta gjorde han i mitten augusti 2004.

 

Historia?

-Jag och basisten Alec började som No Commercial Value i NYC 1990, sedan slutade Alec i gruppen och när jag letade efter en ny basist så fick jag en trummis också och när vår andra NCV sångerska(Olivia) lämnade oss för västkusten så med ett nytt band så bestämde jag mig för namnet Choking Victim. CV var jag, Sacsha Scatter och John Dolan i ett halvår,sedan ersatte Skwert JD och efter sex månader ersatte Alec Sascha efter att vi hade spelat in vår första sjua och 9-låtars demo.”The Crack Rock stead” E.P. på den korta tiden som Alec spelade spelade vi in  "Squatta's paradise"7" som innehöll låten “infested” som slutade med att den kom med på Hell-cats samling Give em the boot. Pezent Shane kom med och vi spelade in "No Gods/No Managers på Hellcat 1998. bandet splittrades med en gång och när jag hade tillräckligt med låtar och hade varit ledig ett par år så bildade jag Leftöver Crack med Alec, Brad Logan(F-minus)&Amery(AWOL) från Suicidal Tendencies/the Beastie Boys. Nu har lineupen en trummis som heter Brandon och Ezra på gitarrer.

 

Berätta lite om varje medlem, ålder, familj, intressen, jobb och något hemskt om varje medlem?

-Jag vet inte riktigt med denna fråga, det verkar som om du vill att jag skall göra en massa jobb och sedan få bandmedlemmarna arga på mig.  Deras namn är Alec, Brad, Ezra, Brandon och jag är Stza, vi är 26 år allihop och vi jobbar inte ifall du inte menar musik, vilket vi gör ibland…..vi är alla intresserade av män och något dåligt….vi hatar alla mänskliga bebisar förutom de döda.

 

 

Jag har er senaste skiva Fuck the world trade och Mediocre Generica, har ni gjort något annat?

-Vi släppte en skiva under namnet No Gods/No Managers som Choking Victim & och vi gjorde en split med F-Minus som hette Baby jesus, sliced up in the manger som Crack Rock

Steady 7

 

Varfirån kommer ö:et i ert namn?

-Eftersom metalbanden brukar att ha det i sina namn och låta mer elaka och vi trodde kanske det skulle funka för oss. 

 

Jag tycker att ni är ett av de mest intressanta punkbanden just nu och jag skrev i min recension att ni är en mix av  deathmetal, gothmetal , folkmusik, hardcore och punkrock, varför är det så svårt att sätta er i ett speciellt fack?

-Eftersom vi lyssnar på en massa sorts olika musik och vi tycker att band som bara kan sättas I en speciell stil många gånger är tråkiga

 

Hur skulle ni beskriva er musik I tre ord?

-Politisk grind pop 

 

Hur är indiescenen i USA just nu, finns det några bra band?

-Jag älskar ett band som heter 1905 från D.C. & ett band som heter Defiance,Ohio från Bloomington, Indiana (Axl

Roses födelseort)

 

Vad vet du om Sverige?

-Det finns en massa “garage” band och den amerikanska televisionen har ölreklam med en grupp kvinnor som kallas det svenska bikinilaget och ni har också en röd-gummi fisk som vi kallar svensk fisk här.

 

Har du hört några bra svenska band?

-Jag brukade gillar  Refused & EN Millencolin låt, annars kan jag inte saga något. OOOH jag älskar ABBA, är inte de svenska?

 

Det är nya terroristhot nu, hur reagerar folk I USA på detta? Tror du att de är sanna, ryktena?

-Folk reagerar här som media säger till dem att göra. Så de är alltid rädda. Jag tror inte att någon information som regeringen ger till folk via media i allmänhet är sanna, de är bägge två notoriska lögnare.  .

 

Har terroristattackerna förändrat ditt liv?

-Ja, på ett sätt har de det.

 

Tror du att musik kan ändra någons liv?

 -Säkerligen, helst välinformerande politiska kommentarer. Med underbar musik och ett sound som folk inte kan värja sig emot.  .

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil? 

-Jag tror att punk för de flesta är ett mode och en attityd men jag tycker att det är en aggressiv radikal politisk opinion.

 

Hur har du ändrat din stil sedan du började att spela? Är det någon skillnad i jämförelse att spela nu mot då när du började? 

-Jag brukade spela mycket mer skalåtar och jag tycker mina texter var sämre då mot vad de var då.  .

 

Vilka är dina råd till ett ungt band, vilka fällor skall de inte gå i? 

-Jag vet inte men jag tror att de skall vara noga med vad de skriver på för eftersom efter tio år så inser de att till exempel Hellcat/Epitaph/Burning Heart blåser dig.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste saker i livet?

-Jag gillar Dead Prez's första skiva & Reagan Youth vol.1 & Heartbeat city med The Cars & PURPLE RAIN AV PRINCE & Jag vet inga mer för det ändras fort och jag förösker komma på något jag alltid lyssnat till. Favoritkonserter? Jag vet inte, jag såg Siouxsie and the Banshees en gång tidigt på 90-talet and det var riktigt bra och en av de viktigaste saker i mitt liv är min cykel.

 

 

Den första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Den första skivan jag hade var Ebony & Ivory med Stevie Wonder & Paul Mccartney och efter det en singel "Jump/Panama" med Van Halens 1984, den senaste skivan var ett NYC band som heter Bent Outta Shape och jag har aldrig betalat mycket för en skiva.

 

Den pinsammaste i samlingen?

-Jag har ingen samling så jag kan inte saga någon men det kan vara något av mig själv, de låtarna känns pinsamma när jag hör de ibland..

 

Vilken är skivan du köpte för omslaget men du blev så besviken på?

-Jag vet inte men för länge sedan så tror jag att jag köpte en skiva för 1 dollar med Brian Ritchie , eftersom han var basist i Violent Femmes och jag brukade älska dem och när jag lyssnade på den skivan var den fruktansvärd.

 

Hur får ni tiden att gå när ni är ute på turné med er turnébuss?

- Jag laser en massa böcker och jag låtsas att jag inte är i en ambulerande fångcell

 

Hur är en bra spelning med er, är den vacker, våldsam eller hur är det?

-Jag tror att den är lite våldsam men när ingen dansar så har vi en dålig show

 

Hur ser den medelmåttige Leftöver Crack diggaren ut?

-Jag tror att de är mellan 15 & 23 och de har punk och politiska märken men de är fastsatta med säkerhetsnålar istället för att vara påsydda

 

Har ni bra kontakt med era fans, på vilket sätt?

-Ja, jag tror det, ifall någon frågar mig en fråga eller bara pratar om saker generellt. Är jag oftast med. Jag fullföljer ibland vissa av de mest konstiga önskemål till mig. .

 

Vad är det bästa respektive det sämsta med att vara i ett band?

-Det är skitroligt att resa och att träffa folk lätt men det är svårt att ge all energi varje gång varenda kväll och försöka att göra något speciellt och annorlunda varje gång

 

När ni gör musik, vad är viktigast, är det att ha en bra text, en bra melodi eller att ha en refräng som folk kommer ihåg

-Jag tror att sakerna du nämnde är alla något att ha i tankarna när du skall försöka att skriva en bra låt. 

 

Är Alternative Tentacles ett bra bolag? På vilket sätt??

-Ja, de backar upp oss politiskt med det viktigaste redskapet i världen, de bekräftar vår rätt att utöva yttrandefrihet och acceptera att vi inte kontrolleras av något parti utifrån.  

 

Bryr ni er om recensioner, har ni någonsin ändrat något efter en dålig recension? ,

-Nej, vi har nästan inte fått några recensioner och vi skulle aldrig ändra oss på grund av kritik, vi har förstått att det inte är så det funkar, det handlar mer om att ha tur och få en recensent som förstår vad du pysslar med. 

 

Vilken är den konstigaste recension ni fått

-Som jag sa, recensioner som jag har läst med dagens band och band som jag har varit med i och som jag läst emellan, jag kommer inte ihåg, vi är glada för att bli nämnda och även dålig press är bra press. ,

 

Framtidsplaner för bandet?

-Vi skall turnera i Staterna i höst och i Europa i November

 

För dig själv?

-Fuck World Trade, dina “ledare” är krigsdjur och miljövåldtäktsmän. 

 

Visdomsord?

-Försvinn ur systemet så fort som du kan. 

 

Nåt att tillägga?

-Jesus-fuck...NO.