Foto:Jessie Fischer

Jag såg Lag Wagon någon gång i slutet av 90-talet på Magasinet i Göteborg och det var en liten lokal med lågt i tak därav en av frågorna. Den här gången fick jag bara 10 chanser att få ut något av gruppen men jag hoppas att ni gillar vad ni läser. Detta skedde i november 2005 och jag hoppas att jag kommer tillbaks till dem en annan gång för att få en längre intervju….

 

Kommer ni ihåg er spelning I Göteborg för några år sedan när taket var väldigt lågt och det var svårt för er långe gitarrspelande man att hoppa, kommer ni ihåg detta och har han slagit i huvudet i taket många gånger? 

-Ja, jag kommer ihåg det lite vagt. Han har slagit i sitt huvud många gånger.

 

Er nya CD Resolve har ett lite mer poppigt sound än vad vi är vana vid, kommentar? Är ert sound lite mer vuxet nu? 

-Det var första gången någon sagt något liknande. De har sagt det motsatta. Är det mer pop än de tidigare skivorna? Jag trodde det var mycket mörkare? Den är mindre en popskiva än de tidigare skivorna tycker jag. Jag tror jag inte kan hålla med dig om detta. Tyvärr!

 

Fat Wreck är ett bra skivbolag eller? Finns det andra band där du gillar?

- Fat Records är ett skitbra bolag. De har signat så många bra band genom alla år. Jag tycker dera skivutgivning nästan är fläckfri.

 

Vilka var dina mål när du började med musik och vilka är dina mål nuförtiden med musiken?

-När jag började som musiker jag var motiverad på grund av min passion för musik. Det är fortfarande samma motivation men nu har jag mer förståelse i låt skrivandet. Jag är mer överseende som låtskrivare nu och det gör det hela till en mer naturlig och sann process. 

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Jag vet inte. De sakerna är nog mer viktiga för ungarna. Det var en livsstil när jag inte hade något annat liv. Nu är det mer en riktlinje för hur folk tycker at jag skall leva. Det är mer en term för veta-allt än definitionen på vad jag tyckte var en anti-etablissemanget fritänkande. 

 

Joey Cape gjorde en soloskiva för några år sedan, har de andra medlemmarna gjort liknande saker? Några band vid sidan av Lag Wagon?

-Dave Raun spelar in med Billy Gould från Faith No More och han gjorde en skiva med Good Riddance. Chris Flippin och Chris Rest var med i ett band som hette R.K.L. och nu har Chris rest ett  mariachi band med Keith från Mad Caddies som heter King City.

 

Vad vet du om Sverige? Har du hört några svenska bra band? Vad är typiskt svenskt?

-Jag älskar ett band som heter Logh. De är på Bad Taste Records. De är väldigt långsamma och melankoliska.  Du skulle troligen inte gilla dem. . The Satanic Surfers är ett bra punkband. Jag har inte hört deras nya skiva ännu men den skall tydligen vara skitbra. Abba är riktigt coola  De hade skitbra melodier men dåliga texter. Sverige har producerat en massa bra musik.

 

Är det viktigt att ha viktiga texter? Går politik och musik alltid hand i hand? Bästa politiska artisten/gruppen?

-Jag tycker att punk är en bra plattform för politiska texter men personligen är jag inte så mycket för att mixa dem. Jag har gjort väldigt lite sådant. Jag har alltid ansett att Bad Religion är den politiska punkens mästare. NOFX gör ett bra jobb också och det gör även Propagandhi.

 

Vilken är den konstigaste recension ni har fått? Bryr ni er om recensioner?

-Jag laser dem inte. Det är meningslöst att läsa recensioner. Jag vill inte att andra folk skall ha åsikter som har effekt på mitt låtskrivande. Ifall du läser en recension då måste du komma ihåg att denne person har en annan åsikt och det är just vad det är, någon annans åsikt. Folk har gjort en del malplacerade jämförelser. Jag tror att vi kallades Foo Fighters-ripoff en gång. Det var roligt. Jag gillar Foo Fighters men jag tycker att vårt sound är väldigt annorlunda än om vi jämför med dem och de har inte varit någon influens till Lag Wagon.

 

Jag har bara 10 chanser att fråga er så ifall det är någon fråga du vill ha, ställ den och besvara den?

-Är du färdig Joey? Jag det är jag. Bye Bye!