Ett riktigt bra och okänt band för min del och det ger mig riktiga kickar. K.T.P. finns här och är ett riktigt bra band. Andy är den som svarar på frågor och spelar gitarr i december 2007.

 

Historia?

-Det är en lång historia men jag skall försöka göra den så kort som jag kan. Al och Brent startade bandet sent 2000 med en annan vän från deras hemstad  Yates Center, Kansas. Efter några år så blev deras gitarrist sjöman och jag kom för att ersätta honom. Några mer år gick och vi flyttade till vår nuvarande stad.  , Lawrence Ks. Jag slutade för att bli med I ett band i Kalifornien så de tog med vår gamle vän Merritt på gitarr. Det slutade med att jag kom tillbaks från Kalifornien för att vara med I KTP igen och det är så här lineupen är idag!

Snälla berätta något om varje medlem, ålder, arbete, familj och något riktigt hemskt om varje medlem?  

-Well, jag är 23 och mitt namn är Andy. Jag spelar kompgitarr och jag är kort. Al är 23 han sjunger och spelar bas, han är livrädd för spindlar. Brent är 23 och han spelar trummor och han är missbrukare av Nintendo. Merritt är 21 och han spelar sologitarr. Han älskar att få sitt arsle slickat.

Den här typen av punk i USA, hur är det att spela den?

-Punk Rock är en hit eller en flopp. Några städer har skitbra scener, en del har ingen alls eller väldigt liten scen. En del ungar vill verkligen vara ute och ha kul med sina vänner…och en del vill bara sitta framför My Space hela dagarna.

K.T.P....vad betyder det?

-Kings of the Plains

Zero Youth Records...är det ett bra bolag?

-Zero Youth är ett helt jävla underbart bolag. Ägaren, Matt är en bra kille. Han har signat en hel del bra band här i området och han ger 110 %. Det är en lite skara och banden är ganska tighta. Vi har fått en massa vänner.  

Finns det några bra band på bolaget?

-Allihop! Brutally Frank är ett skitbra band och de kommer med en ny EP I December så kola in dem. Dead City Shakers kommer från Dallas och deras sologitarrist Gabe tar alla deras pengar och spelar för dem…han är djävulens son.  

Tillbaks till musiken, jag tycker ni låter som en mix av Heartbreakers, Social Distortion and Hellacopters, vad tycker ni om den?

-Det låter bra. Vi har TONVIS med influenser och alla av oss är inne på olika saker. Så vem vet vad man får höra!

Vilka andra band jämförs ni med?

-Folk jämför oss med band som inte låter som hela tiden…det är som ett skämt. Vi har blivit tilltalade att vi låter som  Murphy's Law och Dropkick Murphys... som verkligen inte låter som vi.

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punk rock kan betyda så mycket olika för olika människor. Jag kan inte riktigt definiera det för någon av oss. Våra liv handlar om vänner, roliga saker, musik och att vara ute och turnera. Vi jobbar alla som bara fan på våra skitjobb så vi kan ha tillräckligt mycket pengar att köpa utrustning tillräckligt och kunna åka på turné ibland och bli riktigt panka på att göra det.

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Rad, really rad, och ultra fuckin rad!

Hur har recensionerna varit på er nya CD?

-Vi har hört en massa positive saker om den. Folk verkar gilla skivan.   

Bryr du dig om recensioner?

-Det är en lurig fråga. Självklart njuter du av att få bra recensioner…vem gör inte det? Folk skulle inte skicka ut sina skivor om de inte ville ha en slags positiv feedback…Ifall du får en dålig recension…skit i den, det kommer att hända. Folk har olika smak och det är något vi måste inse.

Hur är det att leva i USA politiskt?

-Världen är ett galet ställe nuförtiden. Vi är medvetna om att USA har ett dåligt rykte från resten av världen och jag kan definitivt förstå varför. Vi är inte nöjda med hur vårt land styrs…förhoppningsvis kan saker och ting ändras. Vi kommer att välja en ny president snart så det är bra nyheter, eller hur?  

Är det rätt att USA alltid skall kunna sätta in sin näsa in till andra länder och deras krig och så vidare?

-Jag tycker att USA många gånger har gått over gränsen med en massa saker. Jag är inte anhängare av kriget mot Irak. De flesta amerikaner är inte det. Vi har alla vänner och familjemedlemmar som  har varit över i Irak och vi vill bara ha hem dem hela

Vad är typiskt amerikanskt? Vad är typiskt svenskt?

-Det är en väldigt svår fråga att svara på! Och jag har bara mött en svensk i mitt liv och han hette Johan. Han var riktigt cool.  

Vad vet du om Sverige?

-Inte mycket egentligen.

Finns det några band från Sverige som du känner till?

-Jag är säker på att det finns band som jag gillar som kommer från Sverige , jag vet bara inte att de är därifrån!  .


Finns det några bra band i USA idag?

-Det finns en massa bra band, men det finns ännu mer riktigt riktigt dåliga band, hahaha.

Mycket intervjuer, är det tråkigt?

-Vi älskar att göra intervjuer!

Frågan ni vill ha men aldrig får?
Ställ den och besvara den?

-Hur jävla bra vi är i sängen? Svar: Vi är jävligt bra!

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Well, alla I bandet har olika favoriter men jag kan berätta vad vi spelat i vår van det senaste. Varje Ramones skiva, Dead to Me- Cuban Ballerina, Lorretta Lynn- Van Lear Rose, Joe Strummer and Mesceleros- Streetcore, One Man Army- Rumours and Headlines... det finns så många mer…vi har alltid på musik.

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Den första jag köpte var en Aerosmith Cd.. jag kommer inte ihåg vilken. Jag köpte två skivor igår och det var Leftover Crack/Citizen Fish split and och en Lawrence Arms skiva.

Den mest pinsamma skivan i samlingen?

-Tegan and Sarah- the con.... jag är de enda som gillar dem i bandet….jag är en fitta.

När vi ändå pratar om texter(??), är det viktigt att sjunga om andra saker än kärlek osv.
Politik och musik?  

-Vi skriver om en massa saker. Det är bara tråkigt när ett band sjunger om samma saker om och om, skiva efter skiva. Vi har precis skrivit låtar om vad vi känner för just nu.  

Nya saker som My space, Facebook och så vidare…är det bra eller hur ser ni på dessa saker?

-De är bra till en viss punkt. Det är skitkul att hålla kontakten med vänner men jag tror att en del människor tillbringar alltför mycket tid med Internet. Gå ut och få lite riktiga upptäckter i den riktigt världen


Hur ser ni på MP3 , nedladdning och liknande? Är det bra eller dåligt för ert band?  

-Det är en svår fråga. Jag är delad där. Å ena sidan så är jag glad för att jag är glad att någon hittar våra låtar och laddar ner dem och jag är glad att vi får uppmärksamheten och väldigt tacksam, för att de gillar vår musik . Men man kan tycka att det är frustrerande f jag tror att musikindustrin kommer att gå igenom stora ändringar i det närmaste  och hur man handlar med musik i framtiden.

Vilket är det största bandet ni har spelat ihop med?

-Vi har haft riktig tur och spelat med en hel del riktigt bra band. Vi har spelat med några av våra favoriter som Against Me!, the Street Dogs, UK Subs, the Suicide Machines...

Vilka band skulle ni vilja spela ihop med?

-Det finns en massa band som vi skulle vilja spela ihop med på en tunré …men det är för många för att välja ett.

Framtidsplaner för bandet?

-Turnera så mycket som möjligt  2008, få nya vänner, nya fans….turnera i Europa skulle vara fräckt. , new fans.

För dig själv?

-Samma saker!

Visdomsord?

-Jag önskar

Nåt att tillägga?

-Tack, det är det!